Molenaar niet blij met woorden van Kluivert

BartVeenstra, 02-12-2019 om 08:00, 53510 views, Rondo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Keje Molenaar is er niet blij mee dat Patrick Kluivert onlangs in een interview vertelde dat Matthijs de Ligt mogelijk spijt zou hebben van zijn keuze voor Juventus. De schoonvader van de oud-Ajacied vertelt dat De Ligt juist enorm blij is met zijn keuze voor de Italiaanse grootmacht.

Aan tafel bij het televisieprogramma Rondo haalt Molenaar een misverstand uit de wereld. Volgens de oud-speler van onder meer Ajax en Feyenoord had De Ligt de keuze uit Paris Saint-Germain en Juventus. 'Aan verschillende tafels wordt dan geroepen: hij had moeten kiezen voor Bayern München, Liverpool of Manchester United, maar die keuze was er niet.'

Ook FC Barcelona was al enige tijd geen optie meer. 'In het begin was dat sluimerend, maar daar liep hij een heel groot risico dat hij op de bank terecht zou komen', zegt Molenaar, die niet blij is dat Kluivert - hoofd jeugdopleiding bij Barça - onlangs zei dat De Ligt mogelijk spijt zou hebben van zijn transfer naar Juventus. 'Ik begrijp dan ook niet dat Patrick dit meteen wereldkundig maakt. Want die jongen heeft dan meteen een probleem in Italië. Dan moet hij weer allerlei dingen rechtzetten, zo werkt dat daar. Terwijl Matthijs het uitstekend naar zijn zin heeft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SR83
Haha wel leuk maar vooral opmerkelijk wanneer het de naam Kluivert betreft hier op AS.

Kluivertje kiest voor een andere club. Heel voetbalanalistenland weet het zeker: verkeerde keuze. Zelfs pa Kluivert had hem liever langer in het rood/wit gezien.

Maanden na zijn keuze wordt elke minuut op de bank hier breed uitgemeten, elk mini ding dat hier op AS kon meewerken aan het gevoel dat hij de domste keuze uit zijn leven heeft gemaakt werd/wordt hier geplaatst. De reacties spreken vervolgens boekdelen.

Nu heeft pa Kluivert iets geroepen over ideale schoonzoon Matthijs... hetzelfde als wat heel AS over kluivertje riep, in ieder geval in die strekking, maar deugt Kluivert sr niet vanwege deze uitspraak. Als jullie jezelf maar snappen.

Hetzelfde
0 -1
gi0vanni
Het is duidelijk dat zowel Kluivert als de Ligt de 2 grootste talenten op hun positie zijn die de complete top wou hebben. Snap ook niet waarom Kluivert niet gelijk wordt beoordeeld als de Ligt. Als je er 3 tegen Roda maakt is dat minimaal net zo knap als 1 tegen Juventus. Helaas moesten we het met Tadic doen die natuur veel minder was als toptalent Kluivert. Kijk maar naar zijn cijfers die niet te evenaren waren. Knap van Roma dat Kluivert voor hen koos in plaats van Barca, PSG of Juve.
0 0
DrFootball
Dit moet zowel Kluivert niet zeggen, maar ook Molenaar net zo min. Als er iemand recht heeft om te reageren op de uitspraken van Kluivert, als hij die al gedaan zou hebben, is het De Ligt zelf.
0 0
Schip
Kluivert heeft natuurlijk gelijk, maar als je eigen zoon een minstens zo domme overstap maakt, is het weinig gepast daar wat over te roepen in de media. Zeker als je dat er zelf niet bij noemt. En al helemaal als je TD bij Barca bent, zodat je met een agenda iets roept.

Maar dat gelul dat De Ligt nergens anders terecht kon is zo gezocht van Molenaar. Alsof Juve vooraan in de rij stond. Raiola heeft hem daar pas naartoe gebracht, toen Barca te weinig loon wilde betalen, lees: vooral te weinig gage voor die papzak.

Daarna is Juve er pas bij gehaald, die hun geluk niet op konden dat een talent als De Ligt daar naartoe zou willen. Alsof United liever die Maguire heeft dan een De Ligt.

De Ligt had nog beter een jaar kunnen blijven om met Ajax een bijzonder ernstige poging te wagen de CL te winnen, altijd te spelen, in een speelwijze waarin al zijn kwaliteiten tot uitdrukking komen, 100% opnieuw golden boy te worden op die manier om daarna als basisspeler naar Barca te gaan. Zou hij ook met veel meer vertrouwen een EK kunnen spelen.

Die Fransman is echt geen bijzondere speler bij Barca.
1 -1
Ajax27
Want? Hij bouwt nu geen vertrouwen op richting het EK door in een veel zwaardere competitie te spelen, in de CL te spelen, in een team met topspelers te trainen en te leren van 's werelds beste (oud-)verdedigers? En ook met Juve doe je net als Barça, Bayern, Real, etc ieder jaar serieus mee om ver te komen in de CL.
0 0
Schip
Dat klopt. Je ziet het aan zijn spel, zijn gebrek aan overtuiging, hoe hij bij oranje speelt etc. Zelf zal hij dat nooit toegeven, zoals geen enkele speler een tegenvallende transfer zal toegeven. Zelfs op de tribune bij Roma weigerde Justin dat vorig jaar, terwijl zijn maatjes bij AJax op 20 seconden van de CL finale stonden.

De Ligt heeft 1 keer overtuigend gespeeld tot nog toe. En nee, de Italiaanse competitie is niet 'veel zwaarder'. Inter was amper beter dan een gemankeerd PSV man. Je leeft 20 jaar terug.

Het loon is fabuleus, de omgeving is prachtig, het weer ook. Maar De Ligt leert door CL te spelen. Dat zie je toch aan die dramatische Seria A wedstrijden. NIets op tempo, niets op hoog niveau. En CL speelt hij bij Ajax ook. In Spanje of Engeland ligt het competitieniveau echt veel hoger.

Het is het loon dat het verschil maakt en niets anders.
0 0
Siemmie
Vind het altijd zo'n gelul als mensen zeggen dat een competitie als de Serie A niet veel sterker is dan de Eredivisie.
Misschien dat het verschil tussen de topclubs in beide competities minder groot is, maar het verschil tussen de middenmoot/laagvliegers is echt wel sterk aanwezig.
De laagvliegers in de Eredivisie zouden dik verliezen van de laagvliegers in de Serie A. Met Ajax een uitwedstrijd tegen RKC of met Juve uit spelen tegen Genoa is een wereld van verschil.
0 0
Ajax#1900
De serie A is duidelijk beter hoor. Met name in de breedte. Valt niet te ontkennen.
0 0
atalantanio
Tot nu toe bouwt hij niet veel vertrouwen op met al die blunders.
1 0
AltijdAJAXAmsterdam
De Ligt was toch juist verdedigend al fenomenaal bij ons. Juist op opbouwend vlak moest ie nog wat bijleren naar mijn idee, iets wat hij in de jeugd veel beter deed dan in Ajax 1. Lijkt ook te zijn gebeurd na Bulgarije. Sindsdien wil ie vooral een hele goeie verdediger zijn en het opbouwen is minder. Bij Juve wordt dit nog minder. Ik vind dat echt heel erg jammer. Ik hield juist van de inschuivende De Ligt in de Ajaxjeugd. Kijk naar Blind, daar genieten we nu toch allemaal van? Met een goede inschuivende centrale verdediger kan je zoveel meer creëren. Desalniettemin is De Ligt een megatalent. Ik denk dat t allemaal wel goed komt voor zover het niet al goed is gekomen.
0 0
Ajax27
Stond van Dijk laatst in een top-3 met Messi en Ronaldo omdat ie zo'n goede meevoetballende centrale verdediger is? Meevoetballen als CV zie je ontzettend weinig bij de echte topclubs. De meeste vragen gewoon om keiharde grote kerels die kunnen zagen op een faire manier zodat de voetballers ervoor en de backs met een geruster hart meer risico's kunnen nemen.
0 0
AltijdAJAXAmsterdam
Van Dijk kan tenminste wel een mooie lange bal geven. Bij De Ligt gaat dat nu ook heel vaak fout. Hij zit er gewoon niet lekker in en geeft bijna alleen naar breedtepassjes. Nogmaals dat verdedigen kon ie al, hij had het juist allebei dat vond ik zo speciaal aan hem.
0 0
afcas
Toch wel grappig dat hij roept dat barca geen optie was omdat hij mogelijk op de bank zou komen terwijl hij bij juve ook gewoon op de bank terecht kwam...
0 -1
Siemmie
Hahahha wat een onzin. Weet jij wat er is besproken in de gesprekken met Barcelona en Juventus? Nee.
Hij kwam bij Juve op de bank omdat ze Matthijs rustig wilden brengen (aldus Sarri), wat daarna veel sneller ging door de blessure van Chiellini. Aangezien Chiellini en Bonucci bejaard zijn, lijkt het mij logisch dat Juventus tijdens de gesprekken gelijk een heel plan heeft voorgeschoteld aan Matthijs, waarbij de kans op veel speeltijd groot leek.
Bij Barca lag dat waarschijnlijk toch wat anders.
0 0
afcas
Kwam hij bij juve op de bank terecht? Ja dat kwam hij... Simpel zat. Of er nou een plan was of niet. Jij doet allemaal aannames hier. Feit is gewoon dat hij bij juve op de bank kwam terwijl molenaar zegt dat een mogelijke plek op de bank 1 van de redenen was om Barcelona af te kappen... Het is gewoon een domme opmerking van molenaar.
0 -1
Siemmie
Dan zie je het helemaal verkeerd. Er zit een wereld van verschil tussen 3 wedstrijden op de bank om even te wennen of een heel seizoen op de bank met af en toe een invalbeurt of basisplek in een wedstrijd die er niet om doet.
De Ligt had ook echt niet verwacht gelijk in de basis te staan. Het gaat erom wat voor plan een club met je heeft, en het plan van Juventus was blijkbaar een stuk beter dan die van Barca.
0 0
afcas
Als dat zo was had molenaar dat zo moeten vertellen he? Niet dit zwakke argument gebruiken. Overigens is een blessure de enige reden dat de ligt vrij snel een basisplaats kreeg. Anders was de kans groot dat hij nu nog steeds op de bank zou zitten... Maar weer maak je allemaal aannames... Ik praat hier over wat molenaar zegt, niet wat er misschien wel of niet ooit besproken is in gesprekken die wij nooit te horen zullen krijgen...
0 -1
Siemmie
Waar haal jij vandaan dat ik aannames maak? Ik ben groot fan van De Ligt, en volg alles omtrent hem. Alles wat ik hierboven heb gezegd is gebaseerd op wat De Ligt of zijn omgeving (Sarri, Overmars, Ten Hag, zijn vriendin etc.) in de media hebben gezegd, en dus neem ik aan dat het waar is.
0 0
kaashaas
Ik ben benieuw waneer Justine naar barcalona gaqt verhuizen.
0 0
vdhaas
Waarom die molenaar nog uitgenodigd wordt om zn mening te geven zal ik nooit begrijpen. De man verdient een stadionverbod.
1 -4
ram
Huh? Want? Ik vind het een topkerel. Slimme aardige man met verstand van voetbal, de voetbalwereld en de wereld in het algemeen. Ik zou hem juist wel willen zien in een bepaalde rol bij Ajax.
0 -1
Tinus
Hoezo verdient hij een stadionverbod? Heeft hij Ajax schade toegebracht?
1 0
Web
De Ligt is gewoon een bijzondere goede verdediger. Helemaal niet een bijzondere voetballer. Opbouwend helemaal niet zo bijzonder. Ik durf zelfs te stellen dat Schuurs beter kan voetballen dan De Ligt, en De ligt beter kan verdedigen dan Schuurs. De Ligt is weer beter met corners. Aanvallend en verdedigend
Hij had het even moeilijk mag dit? Een terugslag zoals iedere jonge speler overkomt
1 0
MankeNelis
Huilie huilie kom niet aan Keje's ideale schoonzoon. Juventus is toch ook niet om aan te gluren.
2 -8
Web
Lezen
8 -1
MankeNelis
Barcelona is echt wel in beeld geweest. De voorzitter wist dat de Ligt voor Juve zou kiezen, omdat Barça niet in de salariseisen mee ging.
1 -1
Siemmie
Dus jij kent de voorzitter van Barca en weet wat er allemaal gebeurd is in de onderhandelingen? Grappig.
Een tip: neem alle geruchten met een korreltje zout. Anders zouden Matthijs en Frenkie nu allebei bij 10 verschillende clubs spelen, lijkt me een beetje zwaar.
1 0
Van Reenen
Precies, dat geld hadden ze nodig om De Guzman op te halen voor 125 miljoen euro. Weggegooid geld, maar daarover hoor je Kluivertje niet.
0 0
Wimmel
Volkomen terechte reactie Molenaar. Kluivert moet leren om eens verder te denken dan zijn eigen straatje.

Blijf het bizar vinden dat Patje bij Barca deze functie heeft gekregen. Als speler voor Ajax en Barca fantastisch geweest maar buiten het veld zelden kunnen betrappen op zinnige teksten of intelligente acties.
8 -3
Babangida83
Patje is best een intelligente jongen, hoor, alleen al omdat hij een master was in t hogeschoolvoetval van Ajax. En hij was ook vrij trouw aan Ajax.

Hij is echter ook een flapuit en iemand die soms eerst doet voordat hij denkt. En soms emotionele ingevingen heeft bij belangrijke beslissingen. Dat kun je ook koesteren. Ik kan er de humor wel van inzien en t gaat bij hem zoals t gaat. Spijtig genoeg is het ook wel eens flink fout gegaan. Hoop dat ie daar van geleerd heeft.

Het is echt een goede gast en als het over voetbal gaat, dan komen er echt zinnige dingen uit, hoor. Maar echt commercieel verwoord hij t niet. Dus het kan zijn dat niet iedereen daar doorheen kijkt...
0 -7
Ferd
Vrij trouw aan Ajax? Zodra hij kon vertrekken vertrok hij. Niet alleen als speler, maar ook als trainer.
2 -1
Babangida83
Als speler onwaar. Als jeugdtrainer zeer begrijpelijk. Je liegt als je zegt dat je zelf die kans bij psg niet had gegrepen in zijn geval.
0 0
RedFeather
Intelligente jongen?
- Verkrachting
- Doodslag
- Onderbrengen criminelen
- Gokschulden
- Grootschalige oplichting
Just a normal guy
3 -1
Ajacied33
Allemaal niet bewezen geacht, doodslag is heel erg, maar het blijft een ongeluk. Het kan iedereen overkomen, zeker als je net 18 jaar bent
1 -1
Babangida83
Dat laatste hoor je mij niet zeggen. De redenering dat een intelligent iemand ook een normaal iemand is, is vrij makkelijk gemaakt, maar slaat natuurlijk als een lul op een drumstel.
0 0
RedFeather
Toen je Kluivert en denken in één zin noemde haakte ik af.
Onrealistisch.
5 -3
AFCAwooz
Op het eind zeg je het zelf al toch? Iedereen kan wat roepen in de media. Dan zou dus elke speler zich steeds moeten verantwoorden. Mathijs krijgt een megasalaris en doet het tot nu toe niet top. Dit komt imo niet door zijn kwaliteiten maar meer door de speelstijl van juve en de verdedigingscultuur in Italie. Dat Kluivert dan zegt dat hij MOGELIJK spijt heeft is logisch. Hij lult in zijn eigen straatje. Die Keje moet gewoon niet zo miepen.
3 0