Blind helpt Lang: 'Laat hem lekker voetballen'

JesseTH, 01-12-2019 om 18:10, 4546 views, VoetbalPrimeur |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind is als routinier een van de Ajacieden die talenten zoals Noa Lang richting een wedstrijd probeert te helpen. Het is niet zo dat de verdediger er continu mee bezig is, maar ondersteunt dergelijke jongens waar nodig.

'Je probeert hem waar hij het nodig heeft of zelf aangeeft wel te helpen', vertelt hij erover in gesprek met VoetbalPrimeur. 'Heel vaak laat je zo’n jongen ook gewoon vrij op zo’n dag. Laat hem lekker voetballen, met niet te veel aan zijn hoofd. Het is mooi om te zien dat hij alles geeft. Hij viel tegen Lille ook al goed in. Het is belangrijk dat hij dit niveau vast blijft houden.'

Ondanks de 2-0 achterstand wist Ajax zondag ruim te winnen van FC Twente, maar toch voelt Blind zich niet onverslaanbaar. 'Je zag het bij RKC-uit, die hadden ons ook kunnen stoppen. Onze grootste vijand zijn wijzelf. Wij moeten goed zijn en dan kunnen wij van iedereen winnen. Als je een mindere dag hebt, kun je ook zomaar van iedereen verliezen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xEC1
"Bij een mindere dag kunnen we zomaar van iedereen verliezen". Ik denk juist dat Ajax de laatste jaren veel volwassener is geworden en juist slechte wedstrijden nu ook wint. Dán ben je pas een echte topploeg, iets waar ze bijv. in Eindhoven van kunnen dromen.
0 0
Cupmetgroteoren
Het staat verdedigend nog erg wankel. Ajax is superscherp voorin, maar op het middenveld staat het toch niet geheel goed in de omschakeling en de verdediging met Veltman is heel poreus. Ook Twente sneed er een paar keer makkelijk doorheen. Blijkbaar voldoet Alvarez niet als verdediger, terwijl hij daarvoor is gehaald. Overmars moet op zoek naar een beresterke centrale verdediger die kan inschuiven en een spelverdeler/tempobepaler op het middenveld, of een fysiek sterke verdedigende middenvelder met veel loopvermogen.
0 0
Lazell
Vorig jaar hadden we De Ligt wat een muur was en Frenkie die ook nog héél veel corrigeerde, wat wat minder opviel. En daarnaast temporiseerde Frenkie het spel heel vaak, waarmee de restverdediging beter stond. En Schone die nooit echt 'weg' was, waar nu Donny staat die dat wel regelmatig is.

Veltman/Alvarez/Schuurs is oke tot goed, maar niet iemand van het kaliber De Ligt, maar dat is niemand. En die ga je niet vinden ook niet. Dit los je niet simpelweg op door één nieuwe CV te kopen, probleem is groter.
0 0
4xEC1
Ja, maar al die negatieve punten die je opnoemt, dat is juist wat ik bedoel. Alsnóg buigen ze deze wedstrijd om, onder bijv. Frank de Boer, misschien zelfs onder Bosz verlies je deze wedstrijd gewoon. Vergeet niet dat Ajax in alle competities pas 1x verloren heeft dit seizoen, van Chelsea....
0 0