Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag: 'Dest heeft ook prikkels nodig'

BadembaBarrie, 22-11-2019 om 14:10, 3044 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest maakte begin dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. De rechtsback speelde een aantal sterke wedstrijden kwam snel in de basis te staan ten koste van Noussair Mazraoui. Diezelfde Mazraoui kreeg in recente weken van Erik ten Hag echter weer het vertrouwen, waardoor Dest terug op de bank belandde. 

Volgens Ten Hag is dat echter niet omdat hij ontevreden is over de prestaties van de Amerikaans international. 'Het heeft vooral te maken met tegen wie je speelde en vooral ook dat Mazraoui duidelijk beter in vorm kwam.' Volgens Ten Hag moet men niet vergeten dat Dest nog jong is en voor het eerst in zijn leven zoveel wedstrijden in korte tijd speelt. 'We hebben enigszins roofbouw op hem gepleegd en hij heeft ook rust nodig.'

Anderzijds geeft Ten Hag ook aan dat Dest 'prikkels nodig heeft. Hij moet uitdagingen hebben om elke keer weer naar een hoger niveau te komen. En dat kan soms ook interne concurrentie zijn.' De trainer vindt dan ook dat Dest naar meer moet streven, ondanks dat hij heeft laten zien dat hij over veel potentie beschikt. 'Hij moet daar niet tevreden mee zijn. Hij moet dat totale potentieel benutten en daarvoor zal hij elke wedstrijd en training alles moeten brengen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leefieg
Ik ben positief gestemd over de concurrentiestrijd tussen Mazraoui en Dest. Van Mazraoui hebben we vorig jaar kunnen zien dat hij heel veel toevoegd in goede doen en Dest heeft mij verrast met zijn rust en acties aan de bal. Hierin zie je dat hij goed kan voetballen en vroeger een vleugelspeler was itt tot Mazraoui die een middenvelder was en meer op balbezit en middenvelder acties te betrappen is. Beide spelers waardevol en heb vertrouwen in Ten Hag dat hij er steeds de juiste in zet.
2 0
JariHeijden
Mazraoui was geen middenvelder van origine. Dit is echt een hardnekkig misverstand. Hij is altijd rechtsback geweest, behalve de twee jaar voordat hij in het eerste terechtkwam. Alleen in die twee jaar is hij op het middenveld gezet.

Voor origine is Mazraoui een rechtsback.
0 0
Pauw
Dat Dest zoveel zelfverzekerdheid uitstraalt is prima. Wat opvalt is dat zodra hij zich te zeker voelt hij te moeilijke oplossingen zoekt in balbezit. Dan wordt hij overmoedig. Als hij zich concentreert op de functionaliteit van zijn aanvallende acties en wat steviger op zijn benen staat denk ik dat hij een (absolute) top rechtsback zal zijn over een paar jaar.
1 0