Ajax voorzichtig met WK-gangers bij O19

BvdPloeg, 22-11-2019 om 09:15, 4192 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax gaat in de week na het WK O17 voorzichtig om met de acht spelers die terugkeerden naar de club. De Amsterdammers kondigden donderdag op de officiële website enthousiast aan dat de WK-gangers zaterdag terugkeren bij Ajax O19, maar dat blijkt in veel gevallen iets te voorbarig.

Ajax O19 speelt zaterdagmiddag een competitiewedstrijd tegen FC Twente O19 en coach John Heitinga zal daar normaal gesproken nog veel een beroep moeten doen op de spelers die hij ook in de afgelopen weken tot zijn beschikking had. De spelers van het WK O17 melden zich vrijdag voor het eerst weer op de club, nadat ze dinsdag terugkwamen uit Brazilië. Veel van hen zullen zaterdag een training afwerken en krijgen zodoende rust.

Veel van de acht Ajacieden speelden op het WK in alle zeven wedstrijden mee. Calvin Raatsie, Devyne Rensch en Anass Salah-Eddine misten zelfs geen minuut. Ook Sontje Hansen, Naci Ünüvar en Youri Regeer kregen veel speeltijd. Uiteindelijk werd Oranje O17 vierde, door in de halve finale na strafschoppen te verliezen van Mexico en in de strijd om plek drie te verliezen van Frankrijk. Naast bovenstaande zes namen deden ook Kenneth Taylor en Steven van der Sloot namens Ajax mee.

Voor Ajax O19 komt er dus wel bijna een einde aan een periode waarin veel sterkhouders afwezig waren. Zo moest de ploeg van Heitinga twee keer aantreden tegen Chelsea in de Youth League zonder de WK-gangers. In de competitie ging het om vier wedstrijden. Het effect was meteen merkbaar; tegen Chelsea werd in twee duels één punt gepakt en in de competitie werden in vier wedstrijden vier punten vergaard. De laatste twee wedstrijden tegen Almere City (1-4) en NEC (1-0) gingen verloren. Woensdag om 14.00 uur speelt Ajax O19 in de Youth League tegen Lille. Normaal gesproken zijn dan alle WK-gangers weer van de partij. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Verstandig. Zowel fysiek als mentaal zou het er flink ingehakt moeten zijn na zo'n toernooi. En als je je goed wil blijven ontwikkelen, dien je fris te zijn. Dus rustig aan. Krijgen bovendien de spelers die het stokje tijdelijk overnamen nog wat extra bagage de komende wedstrijden.
0 0
Web
Competitie nog niet laten spelen, volgende week tegen Lille wel, maar ook daar moet je het individu boven het winnen zetten
0 0
iammike
Je mag toch 4 of 5 x wisselen bij O19? Zet er 4 in de basis en wissel ze halverwege voor die andere. O19 moet wel winnen om in de kampioengroep te komen. Tegen Lille moeten ze wel gaan spelen allemaal!
0 0
Web
Dat kampioenschap is leuk, maar meer ook niet meer. Alles draait er om wie in de toekomst in de Johan Cruijff Arena spelen
0 0
trodat4030
Niet mee eens. Het kampioenschap van o19 betekent namelijk zekerheid van YL deelname, een heel belangrijk middel om je op vroege leeftijd te ontwikkelen. O19 is in mijn ogen het enige jeugdelftal dat kampioen móet worden, alleen vanwege de YL.
0 0
Wimmel
Ontwikkeling moet voorop blijven staan. Dus die jongens niet overbelasten. Het zijn niet alleen de wedstrijden in dit geval maar ook het reizen, jetlag, een emotioneel zwaar toernooi, etc etc. Met een goede uitloopt training en wat vrij kunnen ze ook de koppies weer leegmaken. Met een halve wedstrijd gaat dat niet lukken.
0 0