Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tagliafico: 'Geniet van mijn rol als goaltjesdief'

FinnDekker, 20-11-2019 om 21:25, 3912 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nicolás Tagliafico is sinds zijn komst vrijwel altijd belangrijk voor Ajax. Maar niet alleen in zijn verdedigende taken. De Argentijn pikt regelmatig een doelpunt mee en levert ook vaak een assist voor zijn positie op het veld. 

'Ik heb mijzelf ook verbaasd. Voordat ik naar Ajax kwam had ik iets van zes goals gemaakt. Nu sta ik al op twaalf doelpunten', vertelt Tagliafico aan Ajax TV. 'Ik kan daar wel van genieten, van mijn nieuwe rol als goaltjesdief. Maar ik moet ook blijven focussen op mijn basistaak en dat is verdedigen.'

Zijn laatste goal was tegen Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Tagliafico kwam in de winter van het seizoen 2017-2018 over van Independiente uit Argentinië. De 27-jarige back heeft nog een contract tot medio 2022.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wendoo9
Deze jongen lijkt wel van gewapend beton te zijn gemaakt. Hij is klein van stuk, schuwt geen enkel duel en is voor de duivel niet bang. Soms gaat hij duels aan dat ik denk : Die staat nooit meer op. Hij staat op en gaat net zo vrolijk verder. Zijn liefde voor deze sport is erg groot. Dat zie je aan alles. Zelden een speler gezien die met zo veel gif, passie en een tomeloze inzet speelt. Hoop dat hij langer bij Ajax verbonden zal blijven. Als hij zou vertrekken zal dit een gevoelige aderlating zijn voor ons aller Ajax.
3 0
Aspers73
Laatst werd de bal dichtbij keihard tegen zijn hoofd geschoten. Even wrijven en weer door!
1 0
brullie
HELD!!...hopelijk ben je nog een paar jaar bij ons....
1 0
Redlum
Tenzij we dit jaar de halve finale van de CL weer halen en echt aanhaken bij de top van Europa denk ik dat hem na de zomer kwijt zijn
0 0
Labrador
En ik hoor Derksen nog roepen: Ah joh, zo'n backje hebben ze ook wel in de jeugd. Niets bijzonders.
5 0
EuforischeRealist
Dat en wie was dat andere heldere licht ook alweer; Backs scout je niet in Argentinië, die moet je uit Brazilië halen.
0 0
mvdk
Johan Derksen is een clown sinds hij bij VI weg is.
2 0
AlexIbarra
Wat een verademing na jarenlang gerommel met Dijks, Viergever, een ongestelde Boilesen en eendagsvliegen als Atouba en Duarte.

Dat hij af en toe ook nog eens een wereldgoal maakt is helemaal mooi meegenomen maar ook los daarvan vind ik hem echt een topper.
Goede combi ook op links, Nico met de passie en Blind met het overzicht.
3 0
sucre
inderdaad...zegt ie telkens. Zei hij ook over Martinez..die kan je niet serieus nemen.
2 0
gi0vanni
Inderdaad erg knap. Een back die zowel in de aanval als in de verdediging belangrijk is. Waarschijnlijk geen enkele LB meer gehad die zo goed is sinds Maxwell.
5 0