Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sneijder baalt nog: 'Roger was zo overtuigd'

FinnDekker, 20-11-2019 om 20:55, 21668 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wesley Sneijder en Kenneth Pérez worden nog weleens herinnerd aan de slotdag van het seizoen 2006-2007. PSV werd destijds met één doelpunt meer kampioen. Maar dit had anders kunnen aflopen als een van de twee de indirecte vrije trap hadden opgeëist in de slotfase tegen Willem II.

Roger García schoot uiteindelijk tegen een speler van de thuisploeg aan in die 88ste minuut. 'Heel veel zeggen: waarom nam jij hem niet? Dat ga ik je uitleggen. Roger komt naar mij toe en zegt: Wes, ik schiet hem honderd procent binnen. Maar volgens mij lag de bal vervolgens ergens in Breda', lacht Sneijder twaalf jaar na dato. 

Pérez begrijpt er nog steeds niets van, zo vertelt hij bij het programma 'De jaren van Pérez' van FOX Sports. De Deen, die destijds ook speler was van Ajax, stond net als Sneijder bij de bal. 'Wij hadden een goede trap. Roger had ik nooit een vrije trap zien schieten. Hoe kan je dit laten gebeuren?' 

'Ik ging puur af op hem', vervolgt Sneijder. 'Hij was zo overtuigd. Als je terugkijkt had een van ons twee hem sowieso moeten pakken.' Uiteindelijk won Ajax de wedstrijd wel met 0-2. Maar het bleek niet genoeg voor de titel. 

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 7,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sluk
Toevallig had ik het net met collega's over deze speelronde. Begreep toen echt niet waarom Roger die vrije trap nam, maar schiet hij hem erin dan is het een mooi verhaal voor de geschiedenisboeken. Het is dat AZ knikkende knieën kreeg, anders was die titel gewoon naar Alkmaar gegaan. Maar op de een of andere manier had ik al het gevoel dat AZ niet zou winnen bij Excelsior. Ik had echter geen rekening gehouden met PSV. Het blijft ook vreemd dat Vitesse de keeper wisselde, om nog maar te zwijgen van Lazovic die al verkocht was aan PSV, die ging echt zn best niet meer doen. Dat seizoen heeft er ook voor gezorgd dat doelsaldo een belangrijker dingetje is geworden.
0 0
GvanderK
Het hele team van toen moet naar zichzelf kijken. En niet 12 jaar na dato wijzen naar een oud ploeggenoot. Beetje raar van Wesley.
1 -2
bdsngsfs
Waar is de tijd dat een voetballer nog fijn op auto's van het klootjesvolk kon stampen :)
0 0
bdsngsfs
Praatjes vullen geen gaatjes :)
0 0
noppenkoning
Vrije trappen binnen de 16 gaan er zelden in
1 0
Radie125
Zag die wedstrijd in de Arena op schermen. Het was een mooie maar ook dramatische dag. AZ kapot in Rotterdam wij in Tilburg.
0 -1
ghouleseddik
Als 'ie erin had gezeten, hadden ze er in Eindhoven ook nog wel eentje bij geprikt. Dat was zo geen zuivere koffie.
1 -1
mvdk
Geen idee waarom ik jouw reactie met een Evert ten Napel-stem lees:P
0 0
Schip
Die kansen die Vitesse ook miste. Dat was gewoon eng.

Overigens beweert Sneijder nu ook dat wanneer hij er 100% voor had geleefd, hij in het rijtje Ronaldo / Messi had gestaan. Kan me er weinig bij voorstellen. Denk eerder dat Raf een wereldwonder zou zijn geworden als hij er 100% voor had geleefd.
1 -1
Joker
en dan de keeper wissel van Anhem in de rust ook zo iets

als je dan die derde goal kan ik maar aan 1 ding denken
0 -1
ram
Ronaldo/Messi hadden ze geen van beide gehaald hoor. Nooit.

Maar ik vind Sneijder een groter talent/beter speler dan Van der Vaart (vrij duidelijk ook) maar goed... daar denk jij anders over. Prima.
0 -1
diamanti
Persoonlijk ook meer fan van Rafa dan van Sneijder, fijnere voetballer om naar te kijken. Altijd wel het idee gehad dat Wesley meer een winnaar was en Rafa gewoon lekker wou voetballen.
0 0
ram
Zo kun je er ieder seizoen letterlijk 100.000 momenten uitpikken.
0 -1
ETM
Klopt maar dat maakt deze situatie niet minder noemenswaardig. Je hebt dus 2 specialisten bij een vrijetrap die een kampioenschap kan opleveren. En dan is er een speler die helemaal geen reputatie heeft wat vrijetrappen betreft, die hem dan compleet out of the blue opeist en verkloot..
1 0
Schip
Yes, maar dan staat de druk er niet op deze manier op.
2 -1