'Ajax perfecte team om spelers aan te verhuren'

BadembaBarrie, 19-11-2019 om 12:35, 11999 views, Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Patrick Kluivert zou graag zien dat FC Barcelona spelers gaat verhuren aan Ajax. De oud-Ajacied is tegenwoordig directeur jeugdvoetbal bij Barça en vertelt in gesprek met het Spaanse Sport onder andere over de gelijkenissen tussen zijn huidige werkgever en de club waar hij opgroeide. 

Kluivert beschouwt Ajax als 'het perfecte team' om spelers aan te verhuren vanwege de vergelijkbare manier van opleiden, zo vertelt hij. Wel geeft hij aan dat ze ook een akkoord hebben met FC Utrecht. 'Voor de spelers die niet direct naar het eerste elftal doorstromen, zou het perfect zijn om hun ontwikkeling door te zetten.'

Kluivert zelf is als vanzelfsprekend bekend met zowel de Amsterdamse als de Catalaanse jeugdopleiding. 'Ik ken de Ajax-opleiding goed. Er zijn wat verschillen, maar de belangrijkste dingen zijn hetzelfde.' Kluivert zou in het bijzonder middenvelders Riqui Puig (twintig) en Carles Aleñá (21) als potentiële opties voor verhuur zien. 

Denk jij dat Oranje met 4-0 wint van Estland? Zet in en krijg 5,45 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jelephi
Ik zou graag zien dat Kluivert zijn waffel houdt. Ajax is prima in staat eigen talent op te leiden. Het heeft geen tweede garnituur van Barcelona nodig.
0 0
Frank e
Als er jeugd een kans in het eerste moet krijgen dan is het wel die uit de eigen opleiding. We zijn geen Vitesse 2.0. Er is geen enkele meerwaarde om grote talenten hier te laten rijpen en daar een andere club de vruchten van te laten plukken terwijl je je eigen jeugd in de weg zit..
0 0
geronimo
Ajax wil ook wat jonge spelers aan Barcelona verhuren,kunnen ze daar door ontwikkelen
2 0
Knalpot
Er loopt daar zo'n klein ventje met een baard op rechtsbuiten die willen we best wel huren, lijkt me wel een aardige back up voor Labyad.
2 -1
AlexIbarra
Wat een hoop negatieve reacties..
Op basis van wat ik hier lees, zegt Kluivert toch niets verkeerds?

Een huurovereenkomst is een deal tussen twee gelijke partijen dus het lijkt me prima dat zij graag aan ons willen verhuren. Wij kunnen iemand gewoon Niet huren als we denken dat een speler niets toevoegt.

Huren is niet ideaal maar Als er straks een leegloop komt en we krijgen onze selectie zelf niet helemaal op het niveau dat we willen, zou ik een huurspeler van Barca of City zeker niet bij voorbaat afwijzen.
1 -3
Jornnn
Precies. Zo lang het is om tijdelijk gaten op te vullen. Altijd beter dan de net niet categorie kopen.
0 0
Juichtoon
Ga toch weg Patrick. Daar zitten we echt niet op te wachten. Je wil je als de vriend van Ajax voordoen. Maar dat ben je echt niet. Je zou ons nog eerder naar de slachtbank leiden.
2 -1
godlike
Kluivert.. de appel valt niet ver van de boom
2 0
OuweDibbes
Wat een halve gare is het ook. Nooit zal Ajax een satelliet club zijn van Barcelona. Liever 5 jaar geen prijs als Ajax hen (jeugdopleiding) eigen verdien model gaat uithollen. Verder is er geen sportief verschil tussen Ajax en Barcelona, behalve dat ze in Spanje alles van onze prachtige club kopiëren. Ze kopen nu krampachtig de halve competitie leeg, bang dat ze na Frenkie de Jong weer de hoofdprijs moeten betalen.
0 0
Meerkoet
Beetje opleiden voor een andere ploeg.
Niet aan beginnen tenzij je een potentiele topper ter beschikking krijgt.
0 0
Bocarra
Kom op Marc, nu zo snel mogelijk een tegenreactie! Barcelona zou een perfecte team om spelers te verhuren....
1 0
S_020
Komt hij weer hoor. Volgens mij denkt ie nog dat ie met iets origineels komt ook! Is eindeloos over gesproken en zelfs in de tijd dat Ajax een veel mindere periode kende, zijn die zogeheten 'talenten' van la Masía geen aanwinst gebleken voor Ajax 1. Wat heeft er Ajax bovendien aan? Patrick was een wereldspits maar had na z'n carrière als voetballer zich niet meer met voetbal moeten bemoeien.
3 -1
DT10
Laat je niet te zeer leiden door de titel. Als je het vanuit het oogpunt van de directeur jeugd-voetbal van Barcelona bekijkt, is dit toch een logische opmerking. Het zou voor hun geweldig zijn als ze hun talenten tijdelijk bij Ajax zouden kunnen stallen. Het probleem hierin is alleen enige zelfoverschatting, of onderschatting van het huidige Ajax. Zowel Aleña als Puig zouden weinig speelminuten krijgen in het huidige Ajax en stel dat spelers als Ziyech en Donny zouden vertrekken, zijn dit niet de spelers die dat gat gaan opvullen. De enige die mij een serieuze optie lijkt, is Ansu Fati, als eventueel opvolger van Neres
1 0
S_020
Snap ik. Ik reageer dan ook vanuit het oogpunt van een Ajacied.
1 0
afcaaap
Wat zou het heerlijk zijn als v.d.Sar een keer eenzelfde interview geeft.
"we hebben een aantal talenten in jong ajax voor wie het goed zou zijn wat extra ervaring op te doen op een hoger niveau. Door onze goede contacten bij Manchester en Barcelona zou het mooi zijn als ze daar kunnen rijpen"
1 0
Venta
Nee, dankjewel!
1 0
AFCA1961
Waar bemoeit deze notoire domoor zich toch mee met dat klote Barca?? Ten eerste heeft Ajax nog nooit een fatsoenlijke speler gehaald bij onze zogenaamde "vrienden" en ten tweeede; waarom zou je spelers op leiden voor dat Barca zodat hun er weer profijt van hebben?? Die Kluivert begint mateloos irritant te worden, net alsa dat achterlijke zoontje van hem......alles is "Barca" bij meneer.
6 0
de-Ajacied
Belachelijk idee. Ajax zou zelfs verschillende eerste elftal spelers van Barcelona op de bank zetten
2 0
Gonzalez75
Niet nodig, maar we kunnen eventueel het ook andersom doen, haha.
3 0
kaashaas
Nee geen noodzaak hoor misschieen een andere ed club
1 0
Joseph
Zo'n Puig zie ik zeker zitten, die jongen zit tegen het eerste van Barça aan en moet minuten maken. Zou voetballend een versterking zijn voor ons elftal. Ajax moet dan ook alleen kijken naar constructies van minimaal 2 jaar. Er zal een transfersom betaald moeten worden als Barça ze eerder terug wilt. Barca blijft dan natuurlijk het salaris betalen.

Ajax is hier niet meer afhankelijk van, kan zelf kopen, maar voor absolute toptalenten die iets toevoegen, zou ik langere huur niet uitsluiten. Als die jongen het team beter maakt, zal de rest ook meer waard worden.
0 -1
AFCA1961
Beste Joseph.....waarom zou Ajax spelers beter moeten maken en opleiden voor die baggerclub?? Barcelona profiteert sinds Cruijff al met volle teugen van alles wat Ajax te bieden heeft en dan nog voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten ook als het om spelers kopen gaat, want ook Frenkie blijkt achteraf weer een koopje.
2 0
Joseph
Beste AFCA1961..... Waarom zou Ajax niet kijken naar mogelijkheden om het team te versterken? Ik heb geen enkel probleem met huren als Ajax er beter van wordt. Minimaal 2 jaar behouden, dat lukt ons soms niet eens met gekochte spelers. Ik denk dat als Barcelona in een onderlinge ontmoeting voor een dubbeltje op de eerste rang zit, ze zien hoe Ajax van ze wint.
1 0
Sunny
Ajax is inmiddels op het niveau dat we geen aalmoezen hoeven aan te nemen.
Spelers huren met optie tot koop kan natuurlijk wel maar opleiden voor andere clubs is passé.
5 0
Jan Doedel
Stuur maar en als t wat is dan kopen we ze van onze "vrienden" van Barcelona. Uiteraard voor een vriendenprijsje "vriendje" Kluivert.
Opleiden doen we alleen nog voor onszelf.
Spelers huren is alleen nodig als je geen poen hebt en guess what.............Ome DagoMarc heeft poen zat gespaard!
4 0
AFCA1961
Amen !!!
1 0
DT10
Vanuit het Barcelona oogpunt snap ik deze redenering natuurlijk. Het zou voor hun geweldig zijn als ze jonge spelers aan Ajax kunnen verhuren. Maar ik denk dat zowel Aleña als Puig, weinig kans maken op speelminuten bij het huidige Ajax. Ook als volgende zomer spelers als Onana, Nico, Donny en Ziyech zouden vertrekken, denk ik niet dat spelers van Barcelona huren een goed idee is. Het niveau van Ajax is simpelweg te hoog geworden om spelers te gaan huren die niet goed genoeg zijn voor het eerste elftal van Barca. De enige die op het moment een optie is in mijn ogen, is Ansu Fati...
1 0
NaarCLbeker5
De Barcelona-fans zijn over die Puig goed te spreken, dus dat zou nog iets kunnen zijn.
0 -1
Hollister
Blah blah blah.. nu weer van meneer Kluivert himself.. al jaren horen weover de mooie samenwerking en overeenkomsten tussen Barca en Ajax... wat is er nu werkelijjk onze kant op gekomen aan grote talenten? Moeten we ze nog even noemen? Nee toch? Stuur komende zomer maar eerst Alena en Puig deze kant op met een huurkoopcontract (eventueel terugkoop) dan parten we eens verder... het moet nl de laatste jaren alleen maar van 1 kant komen. Frenkie hebben ze ook al voor een prikkie opgehaald. Overmars moet nu eens ballen tonen richting Barca... Allemaal mooie praatjes maar Ajax is er niets wijzer van geworden, in tegendeel.....
5 0
AFCA1961
Volgens mij moet het altijd al van een kant komen......sinds Cruijff haalt deze baggerclub alles bij Ajax weg voor een habbekrats en dat zijn dan onze zogenaamde "vrienden". Nou met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
Die oerdomme Kluivert lult alsof Ajax nog een nikszeggend clubje is die zitten te wachten op weer meer rotzooi uit Barcelona, want ze hebben de afgelopen jaren wat bagger deze kant op gestuurd zeg....de een nog waardelozer als de ander.
2 -2
MPAjax
ze kunnen beter spelers die ze toch niet opstellen voor een goede prijs aan ajax verkopen zoals die spelertjes die hij noemde dan hebben ze er wat aan
0 0
mallerd
Kluivert heeft net zo veel verstand van voetbalzaken als haar op zijn hoofd.
2 0
Adios
Willen Suarez wel huren voor 3 jaar?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als Kluivert daar weer uitgekotst word is die ineens weer een oer-ajacied... Hoe de wind waait... Geef hem nog geen 2 jaar daar
2 -1
amthree
Rot roch op joh met die club, wij huren en speler en krijgen er geen zak voor. En hun worden er alleen maar beter van als die speler zich hier goed ontwikkeld.. Patrick moet maar effe zijn mond houden, wij zijn geen liefdadigheid voor die club. Stuur ze dan maar lekker naar utrecht.
3 -1
noppenkoning
voor Jong Ajax bedoelt hij zeker
1 0
Restored
Zo klaar met die hele familie Kluivert
6 -1
Benleiden
Hij krijgt een beetje teveel praatjes ja. Hij komt alleen maar op bepaalde posities door zijn voetbalverleden, want als je hem hoort praten dan is het niet de meest snuggere van allemaal. Hij is TD geweest bij PSG, en nu weer HJ bij Barca, en dit is wereldtop. Normaliter moet je daar héél hard voor werken, maar hij komt gewoon binnen gewandeld.

Al zijn opmerkingen over Ajax nemen we maar met een korrel zout, want hij leeft nog teveel in de verleden tijd. Misschien heeft Feyenoord nog een paar plekjes over, maar bij ons hoef je niet meer aan te kloppen.
4 -1
xstaniox
10 jaar geleden zou ik dit nog begrijpen. Niet dat spelers als Bojan en Cuenca ons iets hebben opgeleverd, maar toen was Ajax niet wat het nu is.
Als je zou zeggen dat Barca deze afspraak met Arsenal sluit, zou ook iedereen het onzin vinden, omdat Arsenal daar te goed voor is.
En Ajax is beter dan Arsenal, dus waarom zouden we dit doen?
Straks zijn we terug bij af...
2 0
JanTa
Ajax gaat alleen nog maar huren bij allerhoogste uitzondering en niet als regel wat Kluivert wil voorstellen. De enigste optie waar beide partijen van kunnen profiteren is, dat Ajax koopt met een eventuele marktconforme terugkoop optie.
2 0
Murtagh
flikker op we zijn geen liefdadigheid instelling
3 0
Japievanopdehoe
Rustaaagh
0 0
Ferd
Verhuren? Ga weg. Verkopen met terugkoopoptie wellicht, maar dan wel met een flinke winst voor Ajax.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Terugkoopoptie is gewoon verkapt verhuren. 100% transferrechten geen voorwaarden accepteren laat ze lekker bij FC Utrecht stallen dan...
0 0
trodat4030
Nee, dat is geen huren, want voor huren moet je betalen, hier koop je iets en verkoop je het daarna (terug) met winst, daar verdien je dus aan, dat doe je niet als je huurt. Verder is het 'slechts' en optie, dus Barca zou er vanaf kunnen zien om hem terug te kopen. Je houdt gewoon 100% van de rechten, Barca moet dan beslissen of ze die 100% weer over willen nemen of niet.
0 0
Hollister
Complete onzin... afhankelijk is dan gewoon voor welk bedrag zo n club die speler kan terugkopen... stel Ajax huurt Alena voor 2 jaar, waarbij ze hem voor 15 miljoen kunnen kopen als hij bevalt. Als Barca dan hem voor 25 a 30 weer terug kan kopen heb je een punt, maar als dat bedrag 60 miljoen is dan is het wel degelijk interessant. Je loopt als Ajax weinig risico als hij niet voldoet, ontwikkeld hij zich wel pak je minimaal 45 miljoen winst op een speler waar je ook nog veel plezier van hebt gehad.
1 0
GvanderK
Alleen als ze echt iets kunnen toevoegen. Ik Alena of Puig graag zien. Maar voor een huur van 2 jaar bijvoorbeeld.
0 -2
Jim Wonk
Nou ja, jaartje Messi huren valt over te praten wat mij betreft.
1 0
Ajax27
Jaren geleden was dit best een optie toen 9/10 spelers naar een middenmoter heen gingen in een top-5 competitie, er incidenteel een toptalent tussen liep en we financieel weinig te zeggen hadden. Maar die tijd is voorbij. We behoren (hopelijk) structureel tot de laatste 16 van Europa in de CL, we kunnen een team langer bij elkaar houden, kunnen subtoppers kopen en grote talenten voor enorm veel geld aan top-8 clubs verkopen. Dus nee, huren... dan moet je idd bij clubs als Utrecht gaan kijken.
1 0
036AFCA97
Ik zou van Barca op dit moment graag Tobido zien komen. Frans talent voor naast Blind. Grote snelle speler. Denk dat Ajax hem voor 17 miljoen ofzo zou moeten kunnen kopen.
0 0
xstaniox
Todibo.
0 0
OpaVerteld
Gewoon laten kletsen die gozer.
Zelfs z'n kinderen nemen 'm niet serieus.
6 0
SamW
Patrick, pssst. Kijk effe.

https://www.youtube.com/watch?v=g-o888XMczQ
2 0
stefanwillem
Andersom bedoel je toch? Misschien een idee om je eigen jeugd meer te laten spelen in Barca 1, i.p.v. idiote bedragen aan aankopen te spenderen. Uiteraard is Frenkie een topspeler maar 86 miljoen blijft in mijn ogen een belachelijk bedrag als je Puig en Alena hebt rondlopen.
2 0
Daniii
Frenkie houd Puig en Alena wel op de bank..
1 -1
Leprechaun
Haha Ajax zou het huidige Barcelona helemaal dronken spelen. Daarnaast is onze jeugdopleiding op z'n minst gelijkwaardig aan die van Barcelona.
2 0
kaashaas
Nee laat maar
1 0
Santiago
Het ligt waarschijnlijk aan mij, maar ik vind dit een redelijk onrespectvolle uitspraak naar Ajax toe. We hebben zelf ook ambities en dienen niet als loutere opleiding voor Barcelona.
7 0
WZAWZDB14
Flikker op, we zijn geen vitesse 2.0. Wij leiden doorgaans betere spelers op dan barcelona, waarpm zouden we dan hun jeugdspelers gaan huren.
3 -1
ram
Puig en Alena zijn inderdaad spelers die goed bij ons passen.

Maar momenteel zie ik niet hoe deze gasten ons beter maken; dus dan heeft huren weinig zin.
Ik vind dat wij alleen moeten huren als we het gaat om spelers die ons écht beter maken én als we dat type niet kunnen kopen. Met andere woorden: ik zie Ajax de komende tijd niet huren.
1 0
trodat4030
Echt niet! We kopen ze wel (voor een vriendenprijsje) en dan mag je ze voor heel veel meer terugkopen. Na 2 of meer jaar. Anders kan je mooi me rug op Patje!
4 0
Gerard36
niet aan beginnen, er komen uit de jeugd grote talenten aan,besteed daar maar alle aandacht aan, onze eigen jeugd heeft de toekomst
1 0
behangdelul
Puig en Alena zijn wel fijne spelers, maar Ajax is inmiddels wel wat te groot voor een huurconstructie vind je niet Patje? Huur met optie tot koop is wel bespreekbaar :)
3 0
Rentokill
What's in it for us? Doorgaans zijn onze eigen talenten beter. Barca is alleen maar zo groot omdat ze eigen jeugd kunnen vasthouden en er wereldtoppers bij kopen. Zoals Frenkie...
2 0
Toon meer reacties