Driessen wil 'dolgraag' Blind in het centrum

FinnDekker, 19-11-2019 om 11:45, 9169 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen zou graag Daley Blind in het centrum zien bij het Nederlands elftal. De linkspoot kan meer voetballend vermogen toevoegen aan het centrum, zo oordeelt de verslaggever bij FOX Sports. Matthijs de Ligt moet een pas op de plaats maken.

'Ik had dolgraag gewild dat Daley Blind centraal achterin zou spelen. De Ligt is op dit moment niet zo goed als hij een jaar geleden was. En Van Dijk is rechtsbenig. Ik ben wel benieuwd of hij aan de rechterkant nog veel beter is', aldus Driessen bij het programma Voetbalpraat. 'Wie zegt dat het met dat duo niet beter wordt?'

Kenneth Perez staat versteld van de opmerking van zijn tafelgenoot. 'Dat is echt onzin. Je hebt het beste verdedigingsduo dat er is.' Blind stond zaterdag tegen Noord-Ierland opgesteld als linksback. Dinsdagavond speelt Oranje weer, als Estland op bezoek komt. 

Denk jij dat Van de Beek scoort en Oranje wint van Estland? Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Tsja die Valentijn toch, zou ie nou echt denken dat er nog iemand interesse heeft in zijn mening?
0 0
Simon1
Cillessen
Veltman- De Ligt - Van Dijk - Oké
Blind
Wijnaldum - De Jong
Promes- Malen - Depay
0 0
Rentokill
Eindelijk gezien waarom Aké bij de selectie zit. Supergoeie speler.
Van Aanholt vond ik erg slecht trouwens (vooral aanvallend).
0 0
Ansjo
Van Aanholt vond ik niet zo erg slecht hoor. Ok het was niet top ofzo maar hij is tenminste sterk en snel.
0 0
MitsjollAjax
In balbezit met 3 achterin spelen;) blind van dijk de ligt
0 0
Maus1978
“Driessen wil”.... net zo relevant als : “ m’n schoonmoeder vindt....” Gelijk negeren en dooorrr..
2 0
SnifferClarke
Exact. Als Driessen bij VI zit dan weet je ook dat je niet hoeft te kijken.
1 0
HStorm
Kan ook helemaal niets goeds zeggen.
0 0
AlexIbarra
Kan op zich prima maar daarmee los je het probleem niet op.
Namelijk dat we geen LB hebben. (En 4 prima CV's waarvan er maar 2 kunnen spelen.)

Veltman rechtsback is natuurlijk ook niet uit luxe.
1 0
kaashaas
Er is helemaal niemand geinteresseerd in driessen wat hij te zeggen heeft.
2 -1
Renevanrijswijk
Waarvan akte
2 0
kaashaas
Zomaar .. omdat het kan
0 0
ram
Vanavond: prima.

Maar op het EK speel je tegen sterke ploegen dan zou, in principe, Van Dijk en De Ligt het sterkste verdedigende centrum moeten zijn. Ze kunnen ook allebei aardig voetballen hoor én je hebt Frenkie ervoor. Dus in principe vind ik Blind centraal achterin niet nodig.
1 0
Web
Om vooruit te voetballen, wat Nederland in principe wil
Heb je veel meer aan Blind
0 -1
Pauw
Als je verwacht de hele wedstrijd zwaar onder druk te staan omdat de tegenstander veel beter is zou ik met De Ligt en van Dijk spelen. Gelukkig komt dat eigenlijk nooit voor. Dus moet je altijd kiezen voor De Ligt en Blind of (wat mij betreft liever) van Dijk en Blind. Van Dijk en de Ligt nemen allebei te weinig initiatief aan de bal, wat resulteert in balletjes breed die eindigen in balletjes lang en balverlies.

De enige positie waarop Blind vooral van toegevoegde waarde is op LCV. Het is LCV of de bank, wat mij betreft.
1 0
Web
Ben het niet vaak met hem eens met hem, maar nu wel
Een centrum van Blind en van Dijk is opbouwend zo veel beter als van Dijk en de Ligt
Geld trouwens ook voor de Ligt en Blind, al zit de Ligt in een mindere periode
Johan Cruijff zou nooit met die twee spelen, altijd met Blind
Want het voetbal begint achter in
Vroeger stond Arie Haan in het centrum, puur voor de opbouw van achter uit
0 -2
JariHeijden
Kom op zeg. De beste verdediger van de wereld samen met de meest talentvolle verdediger die ook al van absoluut topniveau is. Opbouwend staan ze daarnaast beiden prima hun mannetje. Ze hebben allebei een prima inspeelpass en een goede crosspass. Zeker Van Dijk. Frenkie de Jong, die vervolgens een extra dimensie aan het opbouwen toevoegt. Uitstekende opnoemde kwaliteiten.

Daarnaast is de tijd van Arie Haan ook niet goed te vergelijken met nu. En zeker de spelers niet. Je moet ook kijken wat je voor handen hebt. Cruijff liet zich soms als spits zo ver terugzakken dat hij de opbouw verzorgde. Dat zou Cruijff nu ook niet verwachten van Depay bijvoorbeeld.

En ik vind dat Blind als centrale verdediger geweldig is. Maar Van Dijk ook. Blind bouwt daarnaast vanuit de linksbackpositie ook op, meer dan Krol destijds.
1 0
MPAjax
driessen praat alleen over blind en een positie, waarom staart hij zich zo blind op één positie terwijl het team aanvallend niks te vertellen heeft, kortzichtig persoon dus
0 -1
JariHeijden
Hoezo heeft het team aanvallend niets te zoeken? Met middenvelders als Frenkie en Wijnaldum (en hopelijk VdBeek) en met aanvallers zoals bijvoorbeeld Depay, Promes, Malen heeft Oranje aanvallend aardig wat te vertellen...
0 0
MPAjax
driessen wil dolgraag op de plaats van de coach zitten want dan is zijn ego gestreeld
0 0
14AJAX14
Ben het wel met hem eens, Blind kan veel beter opbouwen dan De Ligt en Van Dijk. Dat heb je op het EK nodig maar je hebt ook die twee sterke CV's nodig. Is dus lastig als je niet van systeem wil veranderen. Blind op LB is inderdaad te traag... en evt kan matthijs RB spelen, ik denk dat ie drive en snelheid genoeg heeft. Hij is alleen geen opkomende wing back maar in dat gat zou Wijnaldum kunnen duiken en Matthijs die het als RB/CVM overneemt.

Zou dus evt zo kunnen:

Promes Depay Malen
Vd Beek
De Jong Wijnaldum
Van Aanholt Blind Van Dijk De Ligt
0 -2
Mokumnorth
Je kan ook gewoon met 3 verdedigers gaan spelen....
1 -2
14AJAX14
Dat kan maar dat gaat eigenlijk altijd ten koste van je middenveld...
Oranje moet gewoon Hollands 433 spelen met dan maar een De Ligt die een beetje blijft hangen op recht waardoor je in balbezit dus eigenlijk 343 speelt.
0 0
Web
Het is Koeman, die gaat dit nooit doen
Alleen maar zekerheid in bouwen
Echt ze kunnen op het EK met deze selectie zo geweldig spelen, als je al het voetbal benut wat er voor handen is, maar dat kun je vergeten met deze staf, die met briefjes werkt. Vinden ze nog leuk ook, wat een amateurisme.
Een normale coach neemt alles voor de wedstrijd en in de rust door, verschillende scenario's maar dat gaat deze staf ( waarschijnlijk ) boven de pet
0 -1
Mokumnorth
met 3 verdedigers is ook niet direct aanvallender he, je kan bijvoorbeeld dan
vvd blind de ligt
de roon propper FDJ
vdb
babel depay promes

Volgens mij heb je dan voldoende verdedigend ingestelde spelers, met voetballend vermogen.
0 0
EuforischeRealist
Probleem met deze opstelling zijn de flanken. Verdedigend geloof ik het allemaal wel met deze namen maar aanvallend heb je alleen maar spelers die naar de bal toekomen of hun actie naar binnen maken.

Het wordt ontzettend trechtervoetbal in mijn ogen.
1 0
AFCA-B93
Vind Perez z’n ‘felle’ reactie wat overdreven. Zijn V Dijk en Matthijs 2 van de beste CV’s ter wereld? Ja. Maar dat betekent niet dat het meteen een beste duo is. Ik ben nog steeds erg fan van het duo Blind-De Ligt, maar een Blind-V Dijk kan ook fantastisch uitpakken.
Ik heb weinig naar V Aanholt gekeken, maar is hij geen speler die de backpositie prima kan invullen?
0 0
Web
Zo is het, voetbal begint achterin
Blind is daar een meester in
0 0
DeWijsneus
Ik zei het al eerder maar ik vind Van Dijk en De Ligt geen goed duo. Lijken niet complementair en ook niet echt een klik. Zie Van Dijk ook steeds gebaren naar Matthijs. Ik kijk niet alles van Oranje dus kan ook aan mij liggen.
0 0
Web
Het ligt niet aan jou,
Blind is geniaal in het centrum, zijn inspeelpas is zo goed
Blind op 6 zou ook heel goed kunnen
Back is zijn minste positie
0 -1
AFCA-B93
Om maar meteen wat te noemen, mis ik bijvoorbeeld die belachelijk goede inspeelpass van Blind die gewoon de middelste linie overslaat. Kan me niet herinneren dat Matthijs en/of V Dijk dit zo vaak zo goed doen.
0 0
trodat4030
Blind gebruikte die pass ook veel minder vorig seizoen omdat Frenkie voor hem stond (wat nu in Oranje ook weer het geval is, dus de vraag rijst of hij die dan wel zou gaan gebruiken). Met Martinez en zéker Alvarez voor je ipv Frenkie en Lasse is die noodzaak ook veel hoger. En misschien mág het ook helemaal niet van Koetje, das immers gevaarlijk en meneer houd niet van gevaarlijk..Wellicht is dát de reden dat Blind vanavond hoogstwaarschijnlijk niet centraal staat.
2 0
Web
Mag toch hopen van wel, echt de uitgelezen kans
0 -1
trodat4030
Eens, maar die reactie op de persco op dat voorstel beviel me allerminst, dus ik vrees ervoor. Aké centraal en Blind back slaat iig nergens op imo.
1 -1
Web
Die beheersen dan gewoon niet, goede verdedigers, maar voor de opbouw veel minder dan Blind.
0 0
EuforischeRealist
Dat klopt niet helemaal. Zowel Van Dijk als De Ligt hebben een prima lange bal in de benen. Met zo'n crosspass richting de vleugel sla je natuurlijk ook een linie over.

Als je de passes van Blind over de grond bedoeld richting de spits en/of aanvallende middenvelder heb je zeker gelijk. Daarin is Daley vele malen beter dan de andere twee.
0 0
Lazell
Crosspass is wat anders dan een inspeelpass. Blind speelt vanuit de verdediging een aanvaller in de voeten aan, zijn er niet veel die dat kunnen en dat is veel waardevoller dan een pass door de lucht, die zijn bijna niet te controleren en als ze te controleren zijn heb je veel meer tijd nodig.
0 0
EuforischeRealist
Nee precies, dat onderscheid probeer ik ook te maken. Ik denk ook dat de passes van Blind moeilijker en daardoor knapper zijn.

Aan de andere kant is het wel zo dat wanneer je tegen een tegenstander speelt die heel ver teruggetrokken is je met die crosspasses wel het spel snel kan verplaatsen en opengooien. Ik denk dat je ze beide goed kunt gebruiken.
0 0
Web
Zo is het met Blind zijn pass van achter uit, kun je zo makkelijk open draaien, altijd de goed snelheid
Krijg je hem in de lucht aangespeeld, moet je veel meer handelingen verrichten om door te kunnen spelen.
Op de borst aannemen is nog het beste, maar daar moet je ook al weer een behoorlijke techniek voor hebben, dat door koppen is niet het voetbal, dat hoort niet bij Oranje, Ajax, en AZ past veel beter bij PSV en Feyenoord
Al gebeurd dit onder Koeman wel
0 0