Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Moeder Schuurs hoopte op transfer naar PSV

ThijsZwagerman, 17-11-2019 om 14:10, 13306 views, RTL Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Monique Schuurs, de moeder van Ajax-verdediger Perr Schuurs, hoopte aanvankelijk dat haar zoon naar PSV in plaats van Ajax zou gaan. Ajax nam Schuurs in 2018 over van Fortuna Sittard, maar de verdediger had toen dus ook voor PSV kunnen kiezen.

Moeder Monique had een overgang naar PSV op dat moment een betere keuze gevonden, vertelt ze aan RTL Nieuws. ‘Dan had-ie gewoon thuis kunnen blijven wonen. Hij was pas 18 jaar. Uiteindelijk wil je je kinderen toch dichtbij je hebben, maar achteraf heeft hij een superkeuze gemaakt om naar Ajax te gaan’, stelt de moeder van Perr Schuurs.

Vervolgens vertelt ze dat zij het best wel spannend vond om Perr te zien vertrekken naar Amsterdam, waar hij voor het eerst op zichzelf ging wonen. ‘Hij werd toch in het diepe gegooid. Ineens moest-ie zelf gaan koken. En de was doen. Hij doet het allemaal.’ Daarbij is Monique blij dat Schuurs zichzelf is gebleven. ‘Hij is niet arrogant geworden. Gewoon diezelfde Limburgse jongen, maar hij mist ons wel’, zegt ze.

Recent viel Schuurs, na de rode kaarten van Daley Blind en Joël Veltman, in op Stamford Bridge tegen Chelsea. Dat was voor Monique een spannend moment, zo vertelt ze. ‘Je hoopt altijd dat-ie gaat spelen, maar als hij dan echt gaat invallen… Ik ben zo bang dat hij een blunder maakt. Of dat-ie een blessure oploopt. Perr zelf zegt dan tegen mij: “Doe toch normaal”. Ik heb het later nog wel even rustig teruggekeken. Dan vind het ik het wel ontzettend leuk.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afca_126
Bij psv had die nu in de basis gestaan haha
0 0
godlike
Begrijpelijk, een stuk veiliger wetende dat er bij Ajax meer druk op ligt en het een hele andere omgeving is.
0 0
Scarrd
Gouw voetbalmoeke!
0 0
stopperspil
Domme moeder
0 -15
Danos
Heb je vroeger te weinig liefde gehad?

Aangezien dit eigenlijk elke moeder wel zegt op het moment dat hun kind (ver) uit huis gaat.
4 0
Knalpot
Ach ja jouw moeder zou precies hetzelfde zeggen in die situatie.
0 0
Lane 8
Heb je het artikel gelezen?
0 0
stopperspil
De motivatie klopt. Gaat om de timing, hij speelt nu bij Ajax (moet zn plek bij Ajax en de supporters nog verdienen).
0 -4
Ajax27
Om de timing? Zij wordt nu geïnterviewd, wordt nu de vraag gesteld. Natuurlijk had ze liever dat ie naar PSV was gegaan want dat is lekker dichtbij. Hele familie zal wel daar wonen, regelmatig met zn allen naar Eindje. Kind nog thuis laten wonen de eerste jaren, nix mis mee.
1 0
Dazoo
Hou op, asjeblieft, gewoon níet. Echt niet.
0 0
Tinus
echt man, stop maar gewoon met posten over dit item.
2 0
mgtow
Bij psv zijn ze pas sinds kort noodgedwongen meer gaan focussen op de jeugd. Zodra ze kunnen kopen ze zich weer scheel.
1 0
Frank1978
Ach ja, prima keuze van Perr. Als ik kon kiezen tussen voetballen voor Ajax of Psv, wist ik het ook wel.
0 0
Gooseman
Misschien na de winter verhuren aan PSV. Blind werd beter na zijn verhuur aan Groningen, Vertonghen verknalde persoonlijk het kampioenschap door zijn goede prestaties bij RKC. Ik zie wel nut in een verhuur aan een eredivisieclub waar het niveau lager ligt dan bij Ajax.
0 -2
trodat4030
Mama's en het loslaten van hun zoontjes... Het gaat zelden zonder slag of stoot.. Denken altijd dat zoonlief niet zonder de zorgen van mams kunnen.
0 0
JariJari
Vrouwen en voetbalverstand haha
1 -10
Chesterson93
Is toch gewoon logisch?
2 0
Daniii
Als hij voor PSV had gekozen had hij nu wel basis gestaan door gebrek aan beter neem ik aan
0 -1
FlyingDutchMan
Nee hoor, die hadden het nog voor elkaar gekregen om zo'n onbekwame Duitser de voorkeur te geven..
1 0
Joseph
Ik hoop dat hij snel zijn definitieve doorbraak heeft. Hij heeft de pech gehad dat hij er in het begin van het seizoen stond, toen ten Hag het nog niet op de rit had. Maar met de huidige opstelling zou ik hem toch graag eens willen zien naast Blind.

Schuurs heeft een betere pass, dreiging met zijn schot en een betere aanvallende dribbel dan Veltman. Veltman speelt alleen erg stabiel, die zie ik ten Hag niet wisselen. De Schone van de verdediging.
8 0
BrandjeXL
Hij was een van de redenen waarom het nog niet goed liep. Aan de bal is hij prima maar verdedigend erg slap. Volkomen logisch dat TH hem niet naast Blind zet. Dat je Veltman er stabiel moet ik hard om lachen. Veltman heeft geluk gehad dat het middenveld slecht/niet bezet was en daarom speelde Alvarez daar. Anders was Alvarez al eerder naar RCV gegaan.
0 -7
Joseph
Onzin, verdedigend gewoon erg sterk, moest alleen rommel opruimen die niet op te ruimen was. Ik vond het geweldig om te zien hoe hij voor zijn man dook. Schuurs liet daar zijn potentie zien. Alvarez maakt verdedigend veel minder indruk, is positioneel erg zwak en heeft weinig overzicht in zijn passing. Alvarez teert op zijn inzet en gretigheid in de duels, maar ik zie nog niet half de potentie van Schuurs in hem.

Je kan zeggen wat je wilt, maar Veltman speelt gewoon erg stabiel dit seizoen. Dat hij net als elke verdediger af en toe een fout maakt, valt alleen extra op bij hem vanwege zijn verleden. Ik ben alleen geen fan van Veltman omdat hij niks extra's brengt.
0 0
MisterAFCA
Juist. Ik hoop ook echt dat Alvarez zijn kans tegen Lille met beide handen pakt! Veltman speelt aardig voor zijn doen maar ik blijf me irriteren aan de Velmannetjes. Onnodige kaarten en altijd die bal maar halfbakken wegwerken. ik ben blij als hij gewoon weer tweede keus wordt. Niveau is omhoog gegaan en dat heeft hij gewoon niet. Prima gozer, echte Ajacied maar gewoon niet goed genoeg.
2 -1
afcas
Waarschijnlijk zet ten hag schuurs samen met Martinez in het centrum met alvarez als verdedigende middenvelder net als tegen Chelsea.
0 0
Benleiden
Schuurs is niet goed genoeg. Is een prima ballerina, maar geen echte verdediger.
0 -10
Wimmel
Zeg nou eens iets positiefs, gewoon 1 keer. Lukt je best.
6 0
Benleiden
Het is geen liefdadigheidsinstelling. Er worden keiharde euro’s mee verdiend, en die mag jij als supporter ophoesten. Waarom moet ik dan ook nog positief zijn over een speler die niet positief opvalt als centrale verdediger?
0 -1
Knalpot
Dankjewel redder van Ajax
1 0
Simon1
Meer naar je zoon luisteren en normaal doen. Wie wilt zijn kind naar PSV sturen?

Grapje.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
De meeste voetballers kijken toch met heel veel goede gevoelen terug op hun tijd bij Ajax, en dat zal ook voor deze sympathieke jongen gelden in de toekomst.
2 0
Benleiden
Altijd leuke om trotse ouders te zien. Voetballen bij Ajax is iets speciaals.
2 0