Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach USA lovend over Dest: 'Niet bij veel spelers gezien'

ThijsZwagerman, 17-11-2019 om 10:30, 4185 views, Soccer America |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gregg Berhalter, de bondscoach van de Verenigde Staten, is vol lof over Ajacied Sergiño Dest. De rechtsachter speelde tegen Canada zijn eerste officiële wedstrijd voor de Verenigde Staten en was met een assist direct van grote waarde.

‘Sergiño is écht een goede speler’, zei Berhalter tegen Soccer America. Ondanks dat er veel ogen op Dest gericht waren, speelde de Ajacied een goede wedstrijd. Berhalter vindt dat bijzonder. ‘Hij is een type dat op zijn best is als de schijnwerpers op hem gericht zijn. Dat heeft geen enkele invloed op zijn spel. Hij kan daar makkelijk overheen stappen en heeft de kwaliteiten om zo’n goede wedstrijd te spelen. Zoiets hebben we nog niet bij veel spelers gezien.’

De bondscoach is dan ook blij met het feit dat Dest zich definitief aan de Verenigde Staten heeft verbonden. ‘Hij heeft zijn kwaliteiten echt getoond. Het is erg goed hoe kalm en slim hij in sommige situaties reageert. Hij helpt ons elftal daadwerkelijk verder.’ 

Dest liet zelf in een korte reactie ook optekenen dat hij content is met zijn keuze voor de Verenigde Staten. ’Ik ben blij dat het officieel is en ik ben blij dat ik voor de Verenigde Staten speel.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Niet zo moeilijk voor Sergino om goed te spelen tegen, wat wij een zwakke tegenstander zouden noemen.
0 0
Tecmessa
Blijft zonde voor Oranje, maar voor Ajax is dit marketingtechnisch toch wel zo lekker. In een markt die je wil veroveren één van de potentiële sterspelers van het nationaal elftal hebben opgeleid (en hopelijk ook nog een tijd voor de club spelend). Ik denk dat Edje stiekem heeft staan juichen!
0 0
Benleiden
Ja, Dest hadden we ook héél hard nodig. Maar met Ihattaren ben ik superblij hoor, want dat is buitencategorie. Stengs en co zijn leuke spelers, maar Mo is echt zoveel beter.
1 0
Schip
Eens.
0 0
ram
Ik ben blij met Ihattaren maar had liever Dest bij Oranje gehad. In potentie één van de beste backs ter wereld (op beide flanken) terwijl we al redelijk wat opties hebben voor de posities van Ihattaren.
0 0
Joseph
Ik heb gisteren toch wat anders gezien, geen enkele creatieve aanvaller voorin. Inhattaren konden we zeker gebruiken.
Dest blijft jammer, dat hij in Amerika zo opvalt, zeg ook iets over het niveau van die selectie. Dest had Nederland beter kunnen maken, maar Nederland had ook Dest beter kunnen maken. Bij Amerika zal dat niet zo zijn.
1 0
ram
True.
0 0
Schip
Dest is verdedigend matig, heeft iig nu nog onvoldoende body. Als hij echt moet verdedigen, komt hij aanvallend niet uit de verf. Natuurlijk kan hij zich nog verder ontwikkelen, maar een back de voorkeur geven boven een begaafd creatieve aanvaller/middenvelder is echt des Koemans. Niet best dus.
0 -1
ram
Ik geef aan dat ik denk dat Oranje meer aan Dest zou hebben, puur omdat we aanvallend vrij veel opties hebben en bijvoorbeeld ook Stengs in die rol kan spelen. Rechtsachter hebben we helemaal niets.

Maar begrijp me niet verkeerd: ik denk dat Ihattaren ook geweldig gaat worden in Oranje.
0 0