Aanvoerder Van Dijk: 'We hebben de klus geklaard'

GinoHaverkamp, 16-11-2019 om 22:45, 4162 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk is blij met het 0-0 gelijkspel van Nederland tegen Noord-Ierland. Het was genoeg voor Oranje om zich te plaatsen voor het EK van 2020. 'We gaan weer naar een eindtoernooi en dat is het belangrijkste', laat de Liverpool-ster weten aan de NOS.

Nederland jaagde nooit echt op de 0-1, al ontkent Van Dijk dat de ploeg niet wilde winnen. 'We hadden mogelijkheden en wisten dat het lastig zou worden', zegt hij. 'We hebben de klus geklaard. Het maakt niet uit hoe. We gaan ons nu focussen op het EK.'

Voor Nederland was de opdracht simpel: niet verliezen en dan is het EK een zekerheid. Op die manier voetbalde de equipe van bondscoach Ronald Koeman dan ook in de slotfase. 'Vooral het laatste kwartier', zegt Van Dijk. 'We gingen wat directer spelen en hoopten op vrije trappen en corners. We moesten sterk blijven en dat hebben we bij vlagen gedaan. Al hadden we wel wat langer de bal kunnen houden op sommige momenten.'

Het verwachte slotoffensief van Noord-Ierland bleef dan ook uit. Dat lag vooral aan Nederland, vindt Van Dijk. 'Ik denk dat als we ze onder druk zetten, ze de lange ballen gaven. Maar we stonden goed. We moeten het er ook niet lang over praten. We gaan naar het EK!'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Frank de Boer zat in Amerika te juichen toen hij dat zag en riep:"ben ik niet de enige die een team zo waardeloos kan laten spelen"
0 -1
ST
Heel veel meer zat er ook niet in zonder Depay. Daarom hebben ze op safe gespeeld. Ergens snap ik het wel maar het is zonde. Babel in de spits bakte er niks van. De Roon heeft nog steeds niks te zoeken in oranje. Waarom roep je Boadu en Stengs op als je ze geen minuten geeft?
0 -1
Siemmie
Mét Depay zit er ook niet veel in hoor. Dit Oranje creëert in bijna elke wedstrijd bar weinig en speelt ontzettend saai, ook als Depay erin staat. Ik hoop dat het met Boadu en Stengs in de toekomst een stuk aantrekkelijker wordt.
0 -1
***1900***
Ik mis de tijd dat ik met plezier naar interlands keek. Nu is het alleen maar storend dat we steeds een week geen Ajax kunnen zien. Wellicht is het over een jaar of 2 weer interessant om naar te kijken, als de jonge talenten wat verder ontwikkeld zijn.
2 0
Bjarkos
Waardeloze mentaliteit.
1 -2
FlyingDutchMan
Virgil pussy!
2 -3
Jariiii
De plaatsing is zonder meer fijn.
Dat je de groepswinst alsnog weggeft doodzonde.
2 0