Koeman verklaart keuze voor Veltman: 'Meer vastigheid'

GinoHaverkamp, 16-11-2019 om 20:15, 4150 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach Ronald Koeman heeft bewust voor een andere rechterkant gekozen bij Oranje. In oktober, toen Nederland en Noord-Ierland elkaar voor het laatst ontmoetten, was Denzel Dumfries rechtsback en Steven Bergwijn rechtsbuiten. Nu kiest de trainer voor Joël Veltman als rechtervleugelverdediger en voor Steven Berghuis als rechtsvoor.

Tegenover de NOS onderbouwt de oud-trainer van Ajax zijn keuze voor Veltman en Berghuis. 'Het voetbal op rechts ging de vorige keer niet goed tegen Noord-Ierland. Ik wil graag een linkspoot op rechts (Berghuis, red.). Daarom speelt Veltman ook, omdat er dan meer vastigheid is.' Dat Berghuis speelt wordt door velen als een verrassing gezien. De Feyenoorder ligt onder een vergrootgras wegens meerdere incidenten, maar Koeman wil hem een kans geven in de basis. 'Ik heb zoiets van, laat het maar zien.'

Wijnaldum niet alleen ziek

Georginio Wijnaldum ontbreekt ook tegen de Noord-Ieren. Eerder deze week was de Liverpool-middenvelder wat grieperig, maar dat is niet per definitie de reden van zijn afwezigheid. 'Gini heeft afgelopen weekend al ziek gespeeld en kreeg begin deze week daarom een dubbele klap. Hij heeft nog niet volledig getraind', legt Koeman uit. Donny van de Beek neemt de plek van Wijnaldum als 'nummer 10' over.

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Maar wat heeft De Ligt dan? Ook weer met zijn handen, en het lijkt wel of De Ligt het bal wou weg slaan
0 0
Joodhannus73
Ten Hag, nu zie je het ook eens op televisie. Toch een een ander beeld dan langs de lijn. Heb je nu ook gezien dat Veltman gewoon niet kan voetballen? Als je een beetje druk op hem zet, kan hij het niet bolwerken. Opbouwend voegt hij niets toe. En hij maakt altijd domme fouten, krijgt onnodige gele kaarten en veroorzaakt penalties op cruciale momenten. De zwakste schakel. Zet Alvarez of Schuurs naast Blind svp!
5 -2
waayop
Zucht. Papegaaitje leef je nog.
0 0
Marcao
Veltman kan altijd nog 3 keer beter voetballen dan Dumphries. Jammer dat Dest voor USA heeft gekozen...
1 -1
Hagmag
Hij kan er niets aan doen maar toch weer een penalty veroorzaakt.
Laten we zeggen dat Joël altijd pech heeft.
Hij was weer een fractie te laat, dus daarom.
Onze gratis vervanger voor de Ligt.
0 -2
Babayaka
Als het zo vaak gebeurd is het geen pech meer.
Hij kan er niks van, en staat gewoon altijd verkeerd. Hierdoor komt hij in dit soort situaties.
1 0
waayop
Zucht. etc.
0 0
atalantanio
Weer een penalty veroorzaakt, in dat opzicht heb je met Veltman inderdaad vastigheid.
4 0
FlyingDutchMan
Kon er inderdaad net zo weinig tegen doen als vorige week..
1 0
Joseph
Je kan op een bepaald moment ook tot de conclusie komen dat je zowel op links als op rechts geen spelers hebt die op de back positie tot hun recht komen.

Dit team schreeuwt gewoon om een 3-4-3 of een 3-5-2. Met de Ligt en van Dijk achterin moet dat geen enkel probleem zijn. Als je Blind en Frenkie er dan voor kan zetten op het middenveld komt er niks doorheen.
3 0
Cupmetgroteoren
Je hebt gewoon wijndal hoor, die door een Van gaal gewoon geselecteerd zou zijn geweest en dan had iedereen gezegd: we hebben er weer een topback bij. Maar Koeman heeft nog steeds wrok naar AZ en dus spelen persoonlijke issues een rol, want anders hadden koopmeiners, bizot en wijndal allang een kans gehad.
2 0
insectenverdelg
met Ake en van Aanholt heb je ook echt backs
1 0
markplas
Hij is gek
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Donny, Donny, Donny, Donny!
0 -3