Blind: 'Vooral laatste weken vallen stukjes in elkaar'

BartVeenstra, 16-11-2019 om 09:40, 4426 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind denkt dat men bij Ajax 'de puzzel' bijna heeft opgelost. De Amsterdammers draaiden in de laatste weken voor de interlandperiode uitstekend, waarbij Blind zag dat bepaalde spelers steeds meer zijn gaan wennen aan hun positie.

'Met Ajax zitten we in een goede periode', zegt Blind in gesprek met Trouw. 'Vooral sinds de wedstrijd tegen Feyenoord zie je dat we enorm gegroeid zijn als team. De nieuwe jongens, zoals Lisandro Martínez, pakken dingen snel op, waardoor we makkelijker kunnen voetballen. Ook Donny (Van de Beek, red.) moest even wennen aan een andere positie. Ik denk dat vooral de laatste weken bepaalde stukjes in elkaar vallen, waardoor we dit niveau op de mat kunnen leggen.'

Met het Nederlands elftal kan Blind zich zaterdagavond kwalificeren voor het EK. Het zou de eerste kwalificatie voor een eindtoernooi zijn na vijf jaar. In die vijf jaar is er veel veranderd in de voetballerij, zo merkt Blind op. 'Het gaat sowieso weer een stuk sneller', zegt hij. 'En er is op tactisch gebied het nodige veranderd. Je ziet zelden nog een vaste 4-3-3-formatie met spelers aan de zijlijn. Het voetbal is veel dynamischer geworden. Met meer positiewisselingen. Bij Ajax zijn we daar ook veel mee bezig.'

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Wow! Was ik even vergeten. Dat we de laatste twee toernooien gemist hebben.
Komt ook door starre coaches.
Die weigerde verder te gaan waar Van Gaal derde mee werd. Namelijk het elftal formeren naar de kwaliteiten van de beste spelers. In plaats van vasthouden aan een systeem.

Zoals: We moeten persé met een aanvallende rechtsback spelen?
Als je die niet hebt, en je achterin kwetsbaar blijkt (want anders verlies je niet te veel duels), dan moet je het anders doen.
Je hebt geen goede linksback bijvoorbeeld. Dus waarom speel je dan met een linksback?! Waarom niet met iemand op linkshalf, die de zijlijn houdt?!
0 0
MK77
Heel benieuwd hoe het gaat staan na de winterstop. Dan heeft ten Hag rustig met een voltallige selectie kunnen bouwen aan de volgende fase.
0 0
PJK54
Precies Daley zo is het maar net. Woorden uit de mond van de man die eigenlijk de aanvoerder moet zijn
ten eerste omdat Tadic daar teveel mee bezig is zodat het zijn spel benadeeld,
ten tweede een man uit de Ajax-school en ondertussen de schakel op het veld.
0 0
TOOL
In het verleden verguisd door de “kenners”. Dit terwijl je altijd kon zien dat hij een fijne techniek heeft en positioneel supersterk is. Goede voetballer en ook wel bijzonder dat hij in alles veel op zijn vader lijkt.
0 0
Redrum
Blind is goud waard voor Ajax. Ik hoop dat hij nog een paar jaar blijft. Er is in mijn ogen niemand zo onvervangbaar in deze selectie als Daley Blind.
1 0
GvanAchteren
Mocht hij toch weer vertrekken dan is hij weer The Missing Link. Hopelijk lukt het om hem de rest van zijn carrière hier te houden.
0 0
Heliumschaap
Ziyech op 10 en Donny op 6 ...dat was de game changer waardoor Ajax in 2020 de Champions League won. Groetjes vanuit de toekomst!
2 0
Labrador
Als dat gebeurt ga ik huilen.
0 0
0164AFCA
Anders ik wel, 95' niet bewust meegemaakt omdat ik 5 jaar oud was en nu eindelijk weer eens meedoen bij de 'grote jongens'. Zo hoort het te zijn en ik geniet steeds meer.
0 0
oudzuid2
precies, een middenveld met Martinez, Donny en Ziyech doet niet veel onder voor het middenveld van vorig seizoen. plus die jongens voorin zijn weer een jaartje verder, en Promes draait op volle toeren. alleen De Ligt -> Veltman is een aderlating.
2 0
Dolberg25
Hopelijk haalt Marc Alderweireld in de winter. Moet voor een bedrag onder de tien miljoen te halen zijn, en kan echt de belangrijke schakel worden of we de cup terughalen naar Amsterdam.

Bizar dat we gewoon weer kunnen dromen over de Champions League, zonder dat het echt uiterst onrealistisch is.
1 0
Schwalbino
Is die niet wat jong? Ik heb liever eentje met meer ervaring. We moeten naar een elftal met een gemiddelde leeftijd van rond de 35. Al dat gezeur over jeugd. Wat ben ik blij dat die hype over is.
0 -1
Schwalbino
Mijn bovenstaand commentaar over jeugd is natuurlijk een grapje.
0 0