Regeer na gemiste strafschop: 'Mijn wereld stortte in'

JesseTH, 15-11-2019 om 22:35, 3455 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Youri Regeer heeft erg gebaald van zijn gemiste strafschop voor Oranje Onder 17 tegen Mexico. De jonge middenvelder miste de uiteindelijk beslissende penalty waardoor de reeks verloren ging en de troostfinale zondag wacht. De tegenstander die dag is Frankrijk.

'De eerste vijf nemers waren van tevoren bepaald. De trainer vroeg wie de zesde wilde nemen en daar heb ik mijn verantwoordelijkheid gepakt', spreekt Regeer tegenover Voetbal International. 'Op het moment dat de keeper hem pakte, stortte mijn hele wereld in. Ik wilde met niemand praten, wilde niemand zien en ik heb ook niet best geslapen, maar we moeten door.'

'Ik was na de wedstrijd heel emotioneel, eigenlijk kwam ik pas na de busreis tot rust', gaat hij verder over het debacle. 'Gelukkig was mijn vader hier, bij hem kon ik mijn verhaal kwijt. Nu probeer ik de wedstrijd achter me te laten. Dit moment gaat mij mentaal nog veel sterker maken. Zondag moet ik er weer staan, dat is even hard, maar het hoort erbij. We hebben afgesproken om vol voor brons te gaan, we willen elkaar trots maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruyffie
Dude, who cares, het is een jeugd-WK. Het gaat om de ervaring, het plezier, je groei als voetballer. Je kunt wellicht zelfs beter een penalty missen, dan scoren, want daar leer je meer van.
0 0
FreddyAX
Heb er niet veel van mee gekregen, ik begrijp dat Unuvar heel goed speelde, heel erg jammer dat de finale niet gehaald is maar resultaat nu zegt niet zo veel.
0 0
Figo
Dan heb je het niet goed begrepen. was zowel in de poulefase als in de halve finale onzichtbaar. Maar goed voor zijn ontwikkeling.
0 0
Mokum_32
Penalty is slechts een moment opname gebaseerd op voornamelijk geluk. Beste man van het veld imo, had eerder twijfels bij deze jongen maar hij heeft me echt positief verrast. Maakt zeker kans om door te breken als die zich zo blijft ontwikkelen.

Het niet aandurven om de verantwoordelijk te dragen van het nemen van den penalty vind ik vele malen erger dan hem ook daadwerkelijk missen overigens. Zelfs messi mist penalty’s gebeurt dus de beste ;)
1 0
Sampaoli
Maakt een geweldige ontwikkeling door. 2 jaar geleden had ik nooit verwacht dat hij in dit Oranje een basisplek zou hebben. Sluit zonder moeite aan bij een geweldige lichting van Ajax.
0 0