Labyad: 'Genoeg mensen die het zwaarder hebben dan ik'

JesseTH, 15-11-2019 om 19:15, 3846 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zakaria Labyad is blij dat hij eindelijk is beloond voor zijn harde werken bij Ajax. De Ajacied had de nodige gesprekken met trainer Erik ten Hag en bleef in afwachting op zijn kans altijd lachen. De aanvaller annex middenvelder baalde als vanzelfsprekend van het uitblijven van speeltijd, maar kan de situatie tegenover Ajax TV goed relativeren.

Trainer Ten Hag kent Labyad al sinds zijn zestiende jaar en om die reden kan hij dan ook goed met hem praten. 'Hij weet wanneer ik niet goed in mijn vel zit en dan maakt hij een praatje met me. Natuurlijk is er een soort spanning tussen speler en coach wanneer je niet speelt, maar daar zijn wij altijd goed mee omgegaan. We zijn altijd respectvol en kunnen altijd de waarheid tegen elkaar zeggen.'

'Ik ben gewoon een vrolijke jongen, terwijl ik naar de buitenwereld misschien mijn lach niet vaak laat zien, wat onbewust is', vertelt Labyad verder. 'De mensen die met mij werken, weten dat ik een positieve jongen ben die altijd lacht. Ik denk ook altijd: er zijn genoeg mensen die het zwaarder hebben dan ik, dus waarom zou ik er ongelukkig over zijn?'

Een ander aspect waar Labyad zijn steun uit haalt, zijn de vriendschappen binnen de spelersgroep. Vooral zijn banden met Hakim Ziyech en Quincy Promes springen eruit. 'Dat is moeilijk te beschrijven, omdat die band heel hecht is. Hakim ken ik al vanaf mijn dertiende, dus dat is nu al dertien jaar. Quincy ken ik ook al dertien jaar. Toen hij tekende bij Ajax, leek het alsof het gisteren was dat we bij elkaar waren. Het is fantastisch om zulke jongens in de groep te hebben.'

Denk jij dat Promes scoort en Oranje wint van Noord-Ierland? Zet in en krijg 3,10 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Feliz Labyad
0 0
Barra
Relativeren, dat mis ik weleens bij spelers. Natuurlijk kun je er verschrikkelijk de pest in hebben als je geen minuten maakt, maar daarentegen heb je wel een van de mooiste beroepen ter wereld. Goed om te zien dat hij dit blijkbaar wel kan.
0 0
Aad82
Ik wist niet dat hij Hakim, Quincy en Ten Hag al meer dan 10 jaar kent.

Hij is echt chill geworden en denk dat hij tegen Lille zal scoren.
0 0
Dennis1964
Top gozer, daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen!!!
0 0
BartvR
Mag hopen dat de "fans" hem ook toejuichen bij de volgende schaal, dat verdient hij met zijn houding als vooral bankzitter gewoon!
2 0
AFC34
Geen speler die ons elftal gaat dragen op lange termijn verwacht ik, maar zeker een heel goede speler om erbij te hebben. Speelde gewoon goed, terwijl het spel soms heel erg snel ging, dat hij daar dan in mee kan stemt mij wel positief! Komt ook heel vriendelijk over trouwens, zit geen wrok in lijkt het wel, geniet van de minuten die hij krijgt en heeft een open en eerlijke houding!
1 0
Lane 8
Goede jongen, ideale dertiende man
1 0
Redrum
Ik krijg van Labyad toch de indruk dat hij vrede heeft met zijn situatie als bankzitter en alsnog bereid is alles te geven als hij wel wordt opgesteld. Prima toch. Hij heeft nooit geklaagd en speelde tegen Utrecht zeer verdienstelijk. Als het voor hem werkt heb ik er geen problemen mee eerlijk gezegd.
6 0
Wzawzdb1997
net als ten hag en al die andere verdient deze jonge gewoon een kans vindt ik, prima woorden van je
0 0