Woordvoerder Ajax: 'Sport en politiek scheiden'

BVeenstra, 15-11-2019 om 12:00, 5069 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Een woordvoerder van Ajax heeft tegenover AT5 laten weten dat sport en politiek gescheiden moeten worden inzake de aanstaande reis van de Amsterdamse club naar Qatar. Ajax belegt van 4 tot 12 januari een trainingskamp in het land in het Midden-Oosten.

Sinds de bekendmaking van dit trainingskamp is er veel te doen geweest omtrent de locatie. Tijdens de bouw voor de stadions voor het WK 2022 zijn er veel dodelijke slachtoffers - het precieze aantal is niet bekend - gevallen. Bovendien zouden de arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden hebben moeten werken. Amnesty International roept aandeelhouders dan ook op om vrijdagmiddag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering vragen te stellen over deze kwestie.

Op dit moment is het onduidelijk of er ook echt aandeelhouders vragen gaan stellen over de trip van Ajax naar Qatar. Amnesty International was eerder van plan om zelf aandelen aan te schaffen, maar zag daar uiteindelijk vanaf. Het is wel duidelijk dat Ajax zich - de club heeft 73 procent van de aandelen in handen - weinig hoeft aan te trekken van eventuele vragen.

Tegenover AT5 geeft Ajax tekst en uitleg over de reis, waarbij het duidelijk naar voren komt dat sport en politiek gescheiden moeten worden. 'In januari zijn de omstandigheden daar het beste om optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Denk aan het weer, de velden, de accommodatie en de tegenstanders. En het is ons daar vorige keer goed bevallen. Dit jaar zijn wij uitgenodigd om aan een sterk toernooi deel te nemen, wat het naast de sportieve aspecten financieel ook interessant maakt.'

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Sorry maar hier kan ik me niet in vinden, Ajax zou zich veel meer moeten realiseren dat de naam Ajax bespat wordt op deze manier.
Sport en politiek scheiden is alleen nodig als er iets goed mis is met de politieke situatie, dat de FIFA zich laat verleiden is al een drama , ik ben hier echt flink teleurgesteld over.

Ik hoop oprecht dat men alsnog afziet van dit voornemen, los van wat PSV doet, de FIFA wil ,het gaat om onze naam .
0 0
Joker
Huh en wel van de toren blazen als je politiek correct met de trein waar sneller is naar Lille reist.

Om een maand later onmondig milieu vervuilend naar Qatar te gaan. Dat hypocriete dat irriteert..

Vlieg de hele wereld over, koop shirtjes uit China maar doe niet schijnheilig politiek correct,
3 0
OpaVerteld
Even wat feitjes m.b.t. dit vreselijk land:

Qatar is een gewaardeerd lid van de wereldgemeenschap en de Verenigde Naties.
Qatar is een gewaardeerd leverancier van aardolie met klanten over de hele wereld.
Qatar is een zeer gastvrij land en biedt onderdak aan een ieder die het zich kan veroorloven.
Qatar is een solide rechtstaat met een rechtssysteem gebaseerd op de Sharia.
Qatar is door geen enkel land of organisatie aangeklaagd bij een internationaal strafhof.
Qatar biedt werkgelegenheid en een beter toekomstperspectief aan duizenden werknemers , dikwijls uit armere landen.
Qatar kent net als Nederland een koningshuis.
Qatar's emir werd door kongin Beatrix verblijd met het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Qatar als onderdeel van de VAE behoort tot de 10 rijkste landen ter wereld.
Qatar is gastheer geweest van de 18de klimaatconferentie van de UN,
Qatar is jarenlang sponsor geweest van Barcelona CF en is nu de trotse sponsor van AS Roma.

Tsja....als je dit even op je in laat werken, snap je echt niet wat een gerenommeerde voetbalclub als Ajax in zo'n shithole te zoeken heeft....niet waar?
0 -1
Benijax
Je hebt je naam verkeerd gespeld. Het is Opa vertelt.
0 0
Pierre Heno
Resumé: allen daarheen?
0 0
Adam24
Het gaat in eerste instantie niet om het land, wat je overigens zeer rooskleurig omschrijft, maar om de stadions die Ajax gaat 'testen', het complex waar Ajax gaat trainen en het hotel waar Ajax gaat verblijven. Deze zijn allemaal rechtstreeks gelinkt aan de zwaar overtrede mensenrechten. Het gaat om de rede van de uitbuiting van mensen. Waar Ajax nog even doodleuk over zegt dat ze daar heen gaan omdat de accommodaties zo top zijn. Je weet wel die accommodaties waarbij mensen sterven om het te bouwen.
2 0
SoNick
Daar ben ik het mee eens. Het is wel goed dat supporters vraagtekens zetten bij de reis, maar ga er alsjeblieft niet binnen de vereniging over bekvechten. Daar zijn andere verenigingen voor.

Het statement vind ik echter niet zo krachtig als je het alleen maar gebruikt wanneer het je uitkomt. Wat betreft Qatar moeten we het scheiden, maar wat was Ajax gretig om zich politiek te profileren met de treinreis naar Lille. Enige valide argument van toen was en is: beste reiscomfort om tot prestatie te komen. Dus ook als je het beste leerlingetje van de klas wil zijn: politiek en voetbal scheiden.
1 0
AnsB
Het gaat niet alleen om politiek. Die doden zijn rechtstreeks gerelateerd aan voetbal.
Hoe je ook denkt over de scheiding tussen sport en politiek, het is qua PR gewoon niet slim om naar zo'n land te gaan
2 0
Restored
Probleem is dat we alleen staan, al die voetbalbonden hadden al lang samen een boycot voor het WK 2022 moeten aankondigen maar de juiste mensen zullen wel weer een zak geld hebben gekregen.
0 0
Adam24
Met de juiste mensen bedoel je ook de voetbalclubs die daarheen gaan om de stadions te testen?
0 0
Red Devil
Er is ook nog zoiets als fatsoen in je flikker hebben.
Alleen het geld telt en die doden zijn onbelangrijk zeker.
3 0
Koningtoto
Ach, mensen die anders denken en doen afschieten is wel normaal wou je zeggen? Of mogen hooligans nu wel blijven leven van je?
0 -1
Benijax
Wat reageer je toch altijd raar. Wat hebben hooligans te maken met de situatie in Qatar?
2 0
Koningtoto
Als je wat vaker mee zou lezen, zou je weten dat de rode duivel bij iedere kans die hij krijgt hooligans wil afschieten, was een beetje off topic, maar op de man, sorry.
0 0
Koningtoto
Dat Qatar en Auswitsch hier wordt vergeleken en niet veroordeeld laat wel zien hoe verrot onze maatschappij is hoor. Of men weet niet wat er in dat en vele andere kampen gebeurd is, of men vindt dat gewoon vergelijkbaar met wat er in Qatar fout gaat. De scholen in Nederland janken om meer geld, ik begrijp nu waarom, als je de genocide van de nazi's niet eens meer uit kunt leggen aan de meest simpele zielen, dan kun je beter al het geld naar het onderwijs doen. Of het onderwijs opdoeken.
4 -1
Adam24
Jij mag helemaal niet moreel oordelen want jij hebt sokken aan die misschien wel door kinderen zijn gemaakt. Dit zijn je eigen woorden van net.
0 0
Koningtoto
Ga jij lekker voorbij aan de genocide. Steek je rechterhand omhoog, lul.
0 0
Adam24
Nou, sorry hoor, maar jij reageert op iedereen, zegt van alles en als ik wat zeg over je eigen uitspraken dan ben ik een nazi? Zo werkt het natuurlijk niet. Ik vind van alles van de vergelijking Auswitch en Qatar, net als dat ik van alles vind over het feit dat Ajax zich zo voor het karretje laat spannen voor een paar ton. Ik probeer alleen aan te geven dat ik dat mag vinden, ook al heb ik zelf ook sokken aan die misschien wel door kinderen zijn gemaakt.
0 0
Koningtoto
Waarom val je mij dan aan, terwijl ik hetzelfde wil als jij? Eerlijkheid. En dat is deze hele discussie niet... Ik hou iedereen een spiegel voor en dat valt niet zo goed blijkbaar, maar dat boeit me niet zo. Iedereen is fout. Maar doe gewoon normaal. En Auswitsch en Qatar vergelijken is NIET normaal.
0 0
Aspers73
Beetje makkelijk antwoord dit van Ajax. Wel 'maatschappelijk bewust' zijn en met de trein naar Lille, en dan een maand later met zijn allen naar Qatar.
6 0
Koningtoto
Tja, met de trein is het lastig in Qatar komen.
0 -3
AFCAjax
Als er sprake is van slavernij moet je dat uiteraard niet steunen door ernaartoe te gaan en daar gebruik van te maken, als er sprake is van mensen die vrijwillig (ook al geven hun omstandigheden niet veel betere opties) daar werken onder slechte omstandigheden en gewoon betaald krijgen wat is afgesproken en vrij zijn om ontslag te nemen en iets anders te zoeken (hoe beperkt en beroerd dat aanbod ook is) zie ik het probleem niet.
Als je arme mensen met beroerde werkopties wilt helpen moet je niet hun beste werkoptie (want dat is de plek waar ze kiezen te werken) gaan boycotten, dan zijn ze alleen maar slechter af.
Als je dat soort mensen wilt helpen dan moet je daarheen om ze een betere optie te bieden, maar doorgaans is het de onstabiele, niet echt vrijheidslievende politiek/overheid in dat soort landen die dat niet echt aantrekkelijk maakt.

Maar ik heb me er verder niet in verdiept waar hier sprake van is.
0 -1
Adam24
Het Parool:

'Loze salarisbeloften, inname van ­paspoorten, achterstallig loon, vervuilde slaapverblijven, onveilige werkplekken. De situatie van gastarbeiders in Qatar is genoegzaam bekend. In totaal zijn volgens voorzichtige schattingen bij de bouw van stadions voor het WK 2022 honderden doden gevallen.

In 2016 schreef Amnesty International een rapport na ge­sprekken met 234 arbeidsmigranten. Rode draad in de ­uitbuiting vormt het kafalasysteem, waarbij migranten een sponsor moeten hebben voor een werkvergunning. Bij aankomst leveren ze hun paspoort in en zijn ze overgeleverd aan de nukken van hun werkgever. De migranten sluiten vaak hoge leningen af voor recruteringskosten. In combinatie met lager dan beloofde salarissen voelen velen zich gevangen.

Ook hotel Marsa Malaz Kempinski, waar Ajax zal verblijven, is in verband gebracht met uitbuiting. Medewerkers kregen ver onder het minimumloon betaald voor dagen van soms 15 uur, schreef The Guardian in 2018. Volgens het hotel zijn de misstanden inmiddels verholpen. Bij de aanleg van het Khalifa Stadion en de rest van de zogenoemde Aspire Zone waar Ajax gaat trainen, was op grote schaal sprake van uitbuiting, aldus Amnesty. Qatar kondigde vorige maand nieuwe arbeidswetgeving aan. Dat is eerder gebeurd, zonder dat iets wezenlijks veranderde.'
2 -1
Koningtoto
Heel erg klote allemaal, maar kijk dan eerst ff in Nederland: Polen die uitgebuit worden, in een huisje van 70M2 worden gestopt met 16 man. Hier vallen geen doden, want er kijkt een overheid mee, daar niet. Maar hier zijn we net zo fout beste man. Misschien moet je eerst deze misstanden aanpakken, of überhaupt opmerken.
0 -3
Adam24
Koningtoto, Ajax gaat in Qatar niet voetballen op een grasveldje wat ergens woekert. Ajax gaat naar Qatar, verblijven in het hotel waar naar verluid 'de misstanden het grootst zijn geweest.' Trainen in het bijbehorende complex en spelen in de stadions die gebouwd zijn voor een WK waarvan de meeste mensen vinden dat die er helemaal niet had mogen komen. De link is 1-op-1. Het gaat niet om hongersnood ergens in het land, je danst op het graf om het maar even zo te zeggen.
0 -1
Koningtoto
Is dat Ajax zijn fout? Nee. Moet Ajax daar verantwoordelijkheid voor dragen? Nee. Moet jij daar om huilen? Nee. Moet ik daar om huilen? Nee. Moet de VN daar om huilen ja. Moeten de nabestaanden van de doden daar om huilen? Jaaaaa. En die hoor je nergens, in geen enkel betoog. Hypocrieten. Het gaat om de nabestaanden en in 20 topics en duizenden replys is er geen woord over de nabestaanden gerept. Dus allemaal de boom in met de schijnheilige reacties.
0 -1
NelsonAFCA
P$V, Bayern München en Barcelona hebben commerciële belangen in Qatar en daar hoor je helemaal niemand over. En nu doet Ajax het en dan valt heel Nederland over hen heen.

Waar was iedereen vorig jaar en (dit jaar gaan ze weer?) om PSV te veroordelen? Juist nergens. Dit geeft de grote van Ajax aan. En Maxima die staat toch ook vrolijk met de koning van Saoedi-Arabië op de foto. Of Ronald de Boer, ik citeer via het AD: ''Ronald de Boer neemt het op voor Qatar: ‘In Nederland gaan ook dingen fout’''. Doe niet zo hypocriet allemaal. Zelf zou je ook die 7 ton pakken als je een keer naar dat soort landen moet gaan. Kijk maar naar Johan Boskamp, Henk Ten Cate, Maurice Steijn of Jurgen Streppel. Die hebben daar ook zakken zitten vullen met geld.
8 -2
nahfahlaar
Dat anderen daar heengaan (voor het geld) rechtvaardigt het niet voor Ajax om daar ook heen te gaan. Dat is echt zo iets van: eigenlijk kan het niet door de beugel, maar omdat hij het doet, doe ik het lekker ook.
Maar goed, Ajax is een bedrijf, en blijkbaar is dit de meest lucratieve optie (sportief gezien zijn er natuurlijk voldoende alternatieven). Dus best logisch dat ze daar heen gaan. Je hoopt alleen dat Ajax beter is dan dat, dat ze niet puur zoveel mogelijk geld verdienen, dat ze niet wegkijken voor de schending van de mensenrechten, dat ze de ballen hebben om nee te zeggen. Maar helaas ...
4 -1
Kake
Onzin. Ik ben in hart en nieren Ajacied. Maar Ajax moet zich diep en diep schamen. Als je Ajacied bent betekent niet dat je ook alles goed moet praten.
Dit is gewoon bloedgeld. Is niks meer of minder.
2 -2
trooop
Ajax gaat in 1944 op trainingskamp nabij auswitch. Dezelfde woordvoerder: 'De omstandigheden zijn daar nou eenmaal het best. Denk aan het weer, de velden etc. En het is ons daar vorig jaar ook goed bevallen. De nazi's zijn heel blij met onze komst, wat het naast de sportieve aspecten financieel ook interessant maakt.'
6 -4
stefanwillem
Zielig excuus voor een mens ben jij. Ik wordt hier gebanned als ik iemand "stumper" noemt en dit laten we staan AS?
2 -1
Koningtoto
Welkom in links Nederland. Heerlijk he? Straks nog even genieten van de intocht van Sinterklaas en het feest is compleet.
0 0
Tinus
Trooop trekt het in het ridicule, maar hij heeft hier natuurlijk gewoon een punt. ‘Voetbal en politiek gescheiden houden’ kun je makkelijk gebruiken als het je (financieel) uitkomt. Lekker makkelijk want dan kun je heel makkelijk principes hebben, je kan ze tenslotte overboord gooien als ze je even niet uitkomen.
2 -2
Koningtoto
Gewoon schandalig. Genocide tegenover regelgevende fouten. Verdedig het maar.
1 -3
Bky
Wat een kansloze vergelijking en in mijn ogen ban waardig.
1 -1
trooop
Het is een hyperbool om duidelijk te maken hoe onhoudbaar het is om te roepen dat je sport en politiek moet scheiden. Het idee is dat je zoiets niet letterlijk neemt.

Maar ook al haal je dat er niet uit; 'ban waardig'? Ik wist niet dat jij zo'n lichtgeraakt moraalriddertje was.
2 -2
Koningtoto
Dit heeft niks met moraalridder te maken. Dit is genocide vergelijken met wat er in Qatar allemaal fout gaat. In Qatar gaan er mensen dood, door gebrek aan regelgeving. Mensen gaan er blindelings heen, ondanks dat er doden vallen. Ik hoef je toch niet uit te leggen hoe mensen in Auswitsch belanden mag ik hopen? Die vergelijking is schofterig en zeker ban waardig ja.
1 -2
Koningtoto
Ik vind 1700 doden en Auswitsch een walgelijke vergelijking. Zal wel aan mij liggen. Vooral, omdat de doden in Qatar niets te maken hebben met moedwil, maar met het gebrek aan regelgeving.
1 -2
Redrum
Weet je wat een goed idee is? Laten we als voorbereiding op de wedstrijden na de winterstop in een omgeving gaan trainen dat het tegenovergestelde klimaat heeft van waar we de komende maanden mee te maken krijgen in de competitie! Briljant!
1 0
AlexIbarra
Prima dat groepen als een Amnesty zich even laten horen om de misstanden in Qatar aan de kaak te stellen.

Ook prima dat Ajax niet als enige in de voetbalwereld politieke statements gaat maken en gewoon zakelijke / sportieve keuzes maakt voor de locatie van een trainingskamp.
2 0
Koningtoto
Exact. Het is niet goed wat daar aan de hand is, maar het is niet aan Ajax om daar een statement van te maken.
2 0
Koningtoto
Ik neem aan dat een hele hoop mensen hier geen Nike air max meer kopen, want gemaakt in sweatshops door kinderen, waar doden vallen. Eigenlijk al je dure kleding is ongepast man. PME, Petrol, Adidas. Valt het kwartje nu? Of nog niet?
1 -1
Adam24
Dus omdat we kleding kopen (die ons wordt aangesmeerd door bedrijven overigens) kunnen we over geen enkele morele kwestie iets zeggen?
1 -2
Koningtoto
Inderdaad, want dat maakt je een ongelofelijke hypocriet.
1 -1
Adam24
Ongelooflijk.
0 -2
Tecmessa
Beetje gênant dit...
0 0
Pierre Heno
Hij had daarnaast kunnen stellen dat sport en geld daarentegen wèl héél veel met elkaar gemeen hebben en dat geld blijkbaar ook bij Ajax boven ethiek gaat. Opzienbarend is het allemaal niet maar wind er niet zoveel doekjes om. Ajax gaat puur voor het geld naar Quatar. De rest aan opgevoerde argumenten zijn slechts versiersels voor de alom bekende bühne.
2 -1
Bky
Dus, ook aan jou, wat ga jij doen? Ga je PSV oid supporten?

Je kan deze verschrikkelijk onetische club toch nog moeilijk supporten na deze schandalige daad toch?
3 -3
Pierre Heno
Je geeft maar weer aan dat je van een cylinderkop geen serieuze reactie hoeft te verwachten. Bky reacties op AS...lees je er één dan heb je ze allemaal gelezen.
0 0
Bky
En zoals normaal ontwijk je te reageren.
0 0
RaynoFischer
PSV ging er afgelopen jaar heen, dus ook onmogelijk!
2 0
Adam24
Belachelijke actie en reactie van Ajax. Hoe durf je te stellen dat de accommodatie zo top is in Qatar? Juist dit is de gehele kwestie. Ajax (en de andere clubs) zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen.
1 -3
Danos
Onzin en een accommodatie kan prima top zijn los van het feit hoe het tot stand is gekomen
2 0
Adam24
Maar om over de accommodatie te beginnen, terwijl daar nu juist het gehele pijnpunt van Amnesty ligt, is wel erg opmerkelijk en een teken van het bord voor de kop van Ajax wat betreft deze kwestie.
0 -3
Koningtoto
Ga je wel eens over de afsluitdijk? Daar zijn ook doden gevallen. Vanaf nu mag je daar niet meer over heen!
1 -2
Adam24
Wil je dat ik begin bij het feit dat de afsluitdijk noodzakelijk was? Of dat dit in een andere tijd was? of dat Qatar slechts een geldkwestie is en niet uit hongersnood van de Nederlandse bevolking? of dat ik als persoon sowieso niets met de kwestie te maken heb en dat dus een compleet verkeerde vergelijking is? of dat Ajax een maatschappelijke functie heeft? Met jouw instelling kunnen we nooit ergens tegen zijn. Misschien moet Ajax IS gaan steunen, er zijn ook bedrijven die dat doen.
0 0
Koningtoto
Hoezo was de afsluitdijk noodzakelijk dan? Het heeft complete dorpen aan de Zuiderzee vernietigd.
Was puur economisch, de hongerwinter was al jaren voorbij hoor.

Als jij als persoon geen mening kan hebben over de afsluitdijk maakt dan ook dat je niet moet huilen over Qatar, of ben je te simpel om dat te snappen?

Dat je Ajax bij IS betrekt maakt je wel een beetje een simpele. Gelukkig is het bijna weekend en kan je daar nog eens goed over nadenken.
0 0
Adam24
Ben je nu serieus de vergelijking Qatar - Afsluitdijk aan het verdedigen? Had toch wel gehoopt dat je inmiddels tot inkeer was gekomen en had begrepen hoe compleet belachelijk deze vergelijking is. Naast het feit dat zelfs als je zou stellen dat dit allemaal waar is, het nog steeds niet relevant is! 'Ja maar iemand anders heeft ook een moord gepleegd dus dan is dit ook niet erg!' Dat is de IS vergelijking, kun je even het weekend over na denken.
0 0
Koningtoto
Ja, dat ga ik vergelijken ja. Ook daar zijn er mensen gesneuveld waar het niet had gehoeven... Nederland was geen haar beter dan Qatar hoor, dat is iets wat veel mensen niet in zien.

En IS kun je nergens mee vergelijken en vind ik gewoon schofterig.
0 0
Adam24
Jij hebt echt de wereld al opgegeven he? Het gaat hier om een trainingspotje in de winter voor 700.000 euro tegenover serieuze schending van de mensenrechten. Ajax had het links moeten laten liggen, en dan hadden wij kunnen zeggen, goed gedaan Ajax dat je niet wenst mee te werken aan die schofterige uitbuiting van mensen.
0 0
Koningtoto
Ik heb gewoon schijt aan mensen die achteraf zielig doen. zie mijn post hierboven.
0 0
Mocrodammerr
geldt dit ook voor alle Nederlandse bedrijven die daar zijn gevestigd? met zn allen terug naar holland.
0 0
Adam24
Als het even kan wel, maar dat is de gehele kwestie niet.
0 0
Mocrodammerr
oh nee, dat is de kwestie niet. als ajax of psv die kant op gaan, is het een grote kwestie. maar grote Nederlandse bedrijven die zich daar hebben gevestigd is van andere orde. all about the monnie
0 0
Koningtoto
Wat is de kwestie dan wel? Dat Ajax voorop moet lopen? Nope. Dat hele wk hoort daar niet, dan moeten er andere mensen voorop lopen, niet Ajax.
0 0
Adam24
Dt hele WK hoort daar niet, maar Ajax gaat even lekker de stadions testen? Welke stadions, o ja, die van het WK! Je bent lekker op alles en iedereen aan het reageren, maar je spreekt jezelf overal tegen.
0 0
Koningtoto
Prima, ik ben in ieder geval geen hypocriet.
0 0
Koningtoto
Echt he?
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Alleen omdat qatar geld heeft, ze hebben bij veel grote clubs een vinger in de pap door investeringen of geldschieters.Was qatar arm dan was niemand daar ooit heen gegaan.Stel er was in albanie een stadion waar tientallen of honderden mensen waren omgekomen tijdens de bouw, dacht je dan echt dat niemand al lang had gezegd We spelen niet op een kerkhof.Als bijv. duitsland/engeland/frankrijk ooit naar albanie zou moeten voor een kwali.Had ook de uefa allang gezegd, daar spelen we niet. Maar bij qatar zien ze alles door de vingers want die hebben poen. Waarom het wk daar gehouden kan worden? Ze beloven investeringen, paaien sponsors,iedereen die maar wil kan financieel meeprofiteren zolang het wk daar maar heen gaat. Stel de noordpool had een land met geld, hadden ze daar nog gespeeld. Want waar kijk je naar Omstandigheden voor spelers.En met die hitte is het lastig topprestaties te leveren. En met koelapparaten aankomen, tsja, zit je met duizenden mensen in een airco stadion.
En Ajax dat naar qatar gaat?Er doen grote clubs mee en Ajax vindt het mooi dat ze er bij horen en et is een eer gevraagd te worden. Een beetje zoals uitgenodigd worden op een feestje terwijl er ook criminelen komen.Mensen aan dan roepen Daar wil je toch niet heen die hebben bloed aan hun handen. Heeft ook met status te maken die Ajax krijgt door mee te doen.Als jij naar dat feest zo gaan en zaken kan doen wat goed is voor je business.Je moet als ajax zijnde niet met andermans problemen in je eigen voet schieten. Dat wil zeggen Niet zo'n kans weggooien door niet te gaan,terwijl alle andere clubs zich ook niet druk maken om qatar.Dan zou ajax zichzelf pijn doen door roomser dan de paus te willen zijn.
1 0
Koningtoto
Dit dus. Het is ongelukkig en gewoon niet handig, maar je terug trekken om dat gejank van allerlei partijen die zich alleen druk maken omdat Ajax er gaat spelen is zwaar hypocriet. Ik heb hier nog nooit iets gehoord over het aantal doden in die stadions, terwijl iedereen het weet, totdat Ajax bekend maakte dat ze er heen gingen. Hoe hypocriet wil je het hebben.
1 0
Superjan
Zonder me uit te spreken over of het wel of niet kan dat Ajax daarnaartoe gaat (het kan me bar weinig schelen):

Sport en politiek zijn niet te scheiden. Dat hele toernooi is een politiek charmeoffensief, eraan meedoen dus een politiek statement, of je wil of niet. Iedereen weet dat er misstanden zijn in die landen. Het statement is dus dat je dat als bedrijf niet zo erg vindt dat je er een zak geld voor laat liggen. Als dat je afweging is, fine. Ik ga daar zoals gezegd inhoudelijk geen woorden aan vuil maken. Wat ik wel wil zeggen is dat men zich geen zand in de ogen moet laten strooien door zo'n clichématige one-liner.
4 0
Koningtoto
Politiek? GELD. De politiek zou dat hele toernooi liever niet in dat gat zien hoor. De fifa is gewoon vatbaar voor geld. En daar moet Ajax nu voor boeten, fok dat.
0 0
Superjan
Nee, Ajax verdient er juist geld aan. Maar als ik het heb over politiek, dan heb ik het in dit geval niet over landelijke politiek.
0 0
Pierre Heno
Ajax moet pas gaan wanneer de Uefa die Rocchi heeft geschorst , de twee rode kaarten van Blind en Veltman zijn geseponeerd en de eindstand Chelsea-Ajax is bijgesteld tot 2-4.
0 -1
stefanwillem
koekoek
0 0
Koningtoto
Ik vond je al redelijk dom, maar door dit soort opmerkingen vraag ik me af of je niet verstandelijk beperkt bent.
1 0
mallerd
Dalijk met het WK hoor je ze niet, want dan “moeten” we wel daarheen.
1 0
Koningtoto
De Spaanse supercup wordt in een land gespeeld waar het vele malen erger is, hoor je niemand over. Drie jaar lang. Hoor je helemaal niemand over. Waarom is Ajax de pispaal van iedereen?
0 0
jaripettersson
Ik heb een aanbouw aan mijn huis laten maken. Helaas zijn daar 17 onderbetaalde bouwvakkers bij overleden, maar ik lig me toch heerlijk in het zonnetje op mijn nieuwe dakterrasje. Genieten!
2 0
JesusZoonVanGod
Waar maken we ons druk om? China kreeg de Olympische spelen terwijl bekend is/was dat ze op grove wijze de mensenrechten schenden. Wij hebben een marketingoffensief en samenwerkingen in China, terwijl mensen daar vast zitten in kampen etc.

Dit is gewoon selectieve verontwaardiging! Groot gelijk dat we geld gaan opstrijken in Dubai.
3 0
Robbie en de Kock
Sorry maar ik vind het gewoon niet kunnen. Ajax heeft ook een voorbeeld functie. Lekker makkelijk om te zeggen dat je sport en politiek moet kunnen scheiden.
4 -4
Bky
Oke, welke conclusies ga je er zelf aan verbinden? Ga je PSV supporten?
4 -4
Robbie en de Kock
Ja! Vanaf nu ben ik Psv supporter.
0 0
Bky
Echt heel erg van je, want die zijn vorig jaar heen geweest, schaam jij je niet om supporter te zijn van zo'n club?
0 0
Koningtoto
Schrijnend.
0 0
Bky
Heel goed van Ajax, niet zwichten voor dat emoterreur.
4 -5
Simon1
Wat leven we toch in een jank wereld. Ja er gaan dingen mis in de wereld, waar niet? Moeten we dan gelijk maar niet meer daar naartoe? Er blijven namelijk heel weinig plekken over met deze redenatie. De ene keer is het mensenrechten, Trump, Brexit, Krim, Israel. Wat is het volgende excuus, m'n schoonmoeder?
5 -3
Bjorn
Helaas zit de wereld zo niet in elkaar.
0 0
mallerd
Optimaal voorbereiden op de tweede seizoenshelft betekent gewoon in Amsterdam blijven.

Stel dat er helemaal géén doden waren geweest had je dan nog steeds al die commotie gehad? Ik betwijfel het. Dat mensen daar in erbarmelijke omstandigheden werken is natuurlijk verschrikkelijk, maar dit gebeurd overal in de wereld.
1 0
RaynoFischer
Toen PSV er vorig jaar heen ging hoorde je niemand, maar als Ajax er heen gaat vergaat de wereld zowat, wel typisch dit..
1 0
Juichtoon
Ajax zou niet naar Qatar moeten gaan in de winterstop. Even je goede naam te grabbel gooien. Of all places...
3 -2
AFCA020!
Ach schei uit man. Ik geef Ajax groot gelijk. Waarom zou je er niet heengaan? Alsof Ajax het voor mekaar krijgt dat een hele geloofsgemeenschap ineens gaat veranderen.

We zouden ook in de zomer niet meer naar Oostenrijk moeten gaan, daar is hitler geboren. We zouden geen bedrijf in Amerika moeten openen, die leven van de wapenindustrie. We zouden weg moeten uit China, dat land is zomogelijk nog zieker. Sterker nog: stap uit de eredivisie! Nederland heeft tot op de dag van vandaag geprofiteerd van de gloriejaren dat ze slaven de wereld over verscheepten...

Man man, laat Ajax lekker trainen daar. Dat gezeik.
Zolang de officiële instanties dit goedkeuren, de Verschillende overheden handelen met dit soort landen met rare idealen. Waarom zou Ajax er als enige niet heen mogen dan? Mooi toernooi, mooi deelnemers veld, goede weerstand, veel internationale aandacht, aardig bakkie geld... ik zie geen problemen
3 -2
AFCA020!
Vooropgesteld: er is genoeg mis met dat land, of landen met vergelijkbare idealen zoals Saoudi Arabië.. maar het is niet aan Ajax om dit te veranderen
0 -2
Juichtoon
Ajax gaat er vrijwillig heen. Zou je niet moeten willen. Thats all. Dat anderen ook gaan maakt niet uit.
Ajax leidt de spelertjes ook op met bepaalde waarden (netheid, discipline, orde etc. Dit bezoek strookt hier niet mee.
0 0
AFCA020!
Ik heb het niet over anderen, ik vind de politieke discussie gewoon onzin. Dit is sportief gezien voor Ajax gewoon een goed trainingskamp. Thats it
0 0
davy14
Bizar...
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Stel dat ik volgende week een aandeel koop van Ajax (€10 kost dat volgens mij). Dan kan ik volgend jaar toch komen op de aandeelhoudersvergadering?
1 0
Bky
Nee, een aandeel kost 20,80 euro, omdat we zo goed gaan omdat we eindelijk een directie hebben die kansen als deze gewoon benut.

Jeweetwel, die kansen om aan te haken bij de Europese top, daarin moet je keuzes maken.

Het is prima hoor als je wil dat we dit niet doen, maar niet janken dan als we een Europese subtopper blijven.
1 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Want 700.000 euro gaat het verschil maken daarin.
0 0
Bky
Zeg je dit nu serieus?
0 0
Juichtoon
ja da klopt mi.
0 0
AFCAjax
zijn die werknemers gedwongen daar te werken, als in geweldadige reactie als ze niet op komen dagen/ontslag nemen?
0 0
insectenverdelg
uitbuito g, moderne slavernij en slechte arbeidsomsrandigheden gaat het om.
3 -1
Koningtoto
Worden ze gekocht door Qatar? Nee, ze kiezen er zelf voor om naar dat kut land te gaan, omdat ze daar meer kunnen verdienen als thuis, ondanks alle verhalen van hun landgenoten blijven ze er heen gaan. Dat is niet zielig, dat is dom.
1 -1
AFCAjax
wat houd moderne slavernij in? slavernij is slavernij als je vrij bent ontslag te nemen en een andere baan te zoeken of wat dan ook is het geen slavernij.
Ongeacht hoe slecht de alernatieven zijn, want je kiest uiteraard voor jou de beste optie.
1 -1
Jari_held
Onzin in dat geval kun je racisme en homohaat in stadions ook rechtlullen onder de noemer politieke discussie en sport niet mengen
7 0
Babangida83
Mensenrechten verwarren met politiek. Je moet t maar kunnen.
7 0
Koningtoto
Gaan we weer. Ik ben het met deze man eens, als je wil klagen, doe dat dan lekker bij de politiek en het bedrijfsleven, waar ze héél misschien een verschil kunnen maken.
0 -3
vincent_DV
De vorige keer reageerde je op mijn antwoord naar jou toe niet terwijl je op vrijwel iedereen reageerde, misschien omdat je geen tegen antwoord wist dus probeer het nog maar een keer.

In beginsel ben ik het met je eens dat naar landen toe gaan waar iets mis mee is of waar dingen gebeuren die eigenlijk niet kunnen, gewoon kan. Zoals China waar veel mis is en zo heb je velen landen. Ik vind dat zolang voetbal er niks mee te maken heeft je gewoon kan gaan. Alleen in het geval van Qatar vallen er door VOETBAL meer dan duizend doden en Ajax gaat in de stadions spelen en in hotels slapen waar die doden zijn gevallen. Dat kan je gewoon niet maken. Alleen voor voetbal worden duizenden migranten als slaven behandeld, dan moet je als Ajax zijnde daar niet heen gaan. Puur en alleen omdat je dan al die misstanden faciliteert. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Saoudi Arabië waar mensen worden gestenigd en vrouwen onderdrukt, daar zou Ajax niet veel kwaads ook faciliteren. Dat is in Qatar wel het geval.
3 0
Koningtoto
Dan vergis je je even heel hard in Qatar kerel, daar vallen niet alleen in voetbalstadions doden, maar bij zo'n beetje iedere bouwput en nogmaals dat komt door het gebrek aan regelgeving bij die werkzaamheden. Wat wij hier als normaal beschouwen(VCA, toolboxmeetings, arbeidsinspectie) bestaat niet in dat gat. Heeft als je het van bovenaf bekijkt niet alleen met voetbal te maken, maar met een ziek land, wat geen respect heeft voor mensenlevens. En ik vind niet dat Ajax een voortrekkersrol hoeft te spelen om dit aan te passen, dat ligt bij de politiek en bedrijfsleven. Bij de VN, maar die maken zich drukker om zwarte Piet, dan om mensenlevens in Qatar. Daar gaat het fout.
0 0
vincent_DV
Feit blijft dat zonder het WK en zonder dat clubs als Ajax daarheen gaan, er meer dan 1000 minder doden waren gevallen. Of dat nou te maken heeft regelgeving of niet. Want zonder die 2 dingen hoefde die stadions niet gebouwd te worden.

En Ajax verdient hier 700.000 euro mee dus echt financieel voordeel heeft het niet, al zou het indirect nog eens een miljoen opleveren. Dat is nog minder als Dani de Wit verkopen. Ajax krijgt nu heus wel andere uitnodigingen uit landen waar voetbal iets minder wordt misbruikt. Kost je misschien een paar ton maar wat maakt dat nou uit? Vraag is eigenlijk waarom je je laat lenen voor Qatar als het geen gigantische voordelen oplevert? Die voordelen wegen toch niet op tegen alle commotie en nadelen van zo’n reis?? Ging het nou om 10 miljoen had ik gezegd, dan snap ik het maar dit slaat nergens op.
0 0
Koningtoto
Vallen ze niet in de stadions, vallen ze wel in een andere bouwput. Nogmaals, want je wil het gewoon niet lezen, het gaat niet om voetbal, het gaat om de hele bouw in dat land, waar de hele wereld aan voorbij gaat, maar zodra er voetbal genoemd wordt is heel de wereld in rep en roer. Hypocriet.
0 0
Pierre Heno
Omdat hdt overal in de wereld gebeurt hoef je er toch nog niet meteen in mee te gaan? In de trsnt van ' hullie doen het toch óók...dus dan is het allemaal minder erg ". Neem een besluit op je eigen ethische waarden of ga enkel voor het geld. En wind daar geen doekjes om heen. Dan ben je transparant als organisatie en kun je er al dan niet op worden afgerekend. Met het naar andere wijzen maak je je eigen keuze tenslotte niet bepaald geloofwaardiger.
0 0
Koningtoto
Dat doen ze toch ook niet, dat doe ik voor ze.
0 0
Robbie en de Kock
Ik zou willen Ajax wel een voortrekkers rol zou spelen .
0 0
Koningtoto
Waarom? Moeten we dan ook de VS, Rusland, Indonesië, het hele midden oosten, India, zuid Amerika, en alle aantrekkelijke landen maar links laten liggen.
0 0
Danos
Vergeet Italië niet aangezien racisme ook hoogtij viert
0 0
Koningtoto
Dat is in de hele wereld. In Afrika hoef ik als blanke ook niet meer te komen in bepaalde delen. De hele wereld is ziek. Ik hoef ook niet met mijn Davidster tattoo in Libanon te komen, of waar dan ook eigenlijk. De hele wereld is aan het vergaan in haat en wanbeleid. Maar ik jank er niet over, ik bereid mijn kinderen er op voor, zodat ze kunnen overleven zonder problemen later.
1 0
Joseph
De juiste weergave: in de sport wilt Ajax geen keuze maken tussen financiën en politiek.
0 0
Murtagh
"In januari zijn de omstandigheden daar het beste om optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Denk aan het weer, de velden, de accommodatie en de tegenstanders. "

HAHHAHAHAHAHAHAHAHA Het beste voor de portemonnee ja
1 0