'Bandé heeft nog wel even nodig voor terugkeer'

BartVeenstra, 15-11-2019 om 09:00, 8888 views, FOX Sports, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat Hassane Bandé weer helemaal wedstrijdfit is. De Burkinees, die in de zomer van 2018 werd overgenomen van KV Mechelen, is op de weg terug van een enorm zware blessure.

In de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 brak hij in een oefenduel met RSC Anderlecht zijn kuitbeen en daarnaast scheurde hij de binnenband van zijn enkel. Inmiddels heeft Bandé enkele oefenduels voor Ajax gespeeld. Zo was hij afgelopen woensdag nog trefzeker in de oefenwedstrijd tegen Willem II (6-1).

Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad beschrijft bij Voetbalpraat van FOX Sports de ernst van de blessure. 'Iedereen die erbij was, zegt dat hij zo'n doodschop heeft gehad', aldus de journalist, die een update geeft over de voortgang van het herstel van de aanvaller. 'Hij is nu nog niet helemaal terug, ze zeggen dat hij nog wel even nodig heeft om terug te keren. Ik denk dat het zeker tot de winterstop duurt voor hij het niveau aantikt waardoor hij een keer bij de wedstrijdselectie zit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ik hoop echt dat deze knul het geweldig gaat doen en daarmee al die gifspuwers die hem al compleet weg gebashed hebben zonder een enkele zinnige aanleiding , te kakken zet.
0 0
michaellaudrup
Tja het is al lastig om fit de concurrentie aan te gaan laat staan na zo een blessure.
0 0
Red Devil
laat hij eerst maar eens een kilo of 8 afvallen de komende tijd en conditioneel sterker worden.
1 -4
Felix Gassenlicht
Zou toch wat zijn als straks blijkt dat dit een geweldige aankoop is …..
2 0
Ajax114
Is hij niet. Laat de hoop op toevalstreffer maar gaan.
1 -6
Benleiden
Hopelijk wel, al is het maar om de monden te snoeren.

Bovendien kunnen we wel een snelle buitenspeler met diepte gebruiken, want we hebben er eigenlijk maar twee: Neres en Promes.
0 -1
gi0vanni
Inderdaad handig om te hebben. Als we tegen de Spurs Neres hadden waren er geen problemen geweest. Balen dat Neres en Bande nog niet kunnen spelen voor Ajax1.
0 0
Dazoo
Wrang verhaal. Naast het leed dat zijn blessure met zich moet hebben meegebracht: sinds Bandé werd aangekocht heeft Ajax de lat enorm veel hoger gelegd. De vraag is, of hij volgens de huidige, veel strengere criteria überhaupt zou zijn aangekocht.
0 0
OpaVerteld
Heeft nog een hoop werk te doen, deze Bande.
Al was het maar om die pens er af te trainen.
0 -7
GvanderK
Belachelijke opmerking
1 0
Benleiden
Maar natuurlijk was dit een bewussie. Misschien kunnen we de VAR er nog een keer naar laten kijken? Die zullen wel zeggen: doorspelen!
1 -2
Tscheu
Gek he
1 0
GvanderK
Hij is nog jong en talent verdwijnt niet zomaar. Het moet voor hem verschrikkelijk zijn om er zo lang uit te liggen.
4 0
RaynoFischer
Bij zulke zware blessures is het nog maar eens zien, aie reactie Lanzell..
Het kan beide kanten opvallen, zijn ook zat voorbeelden van spelers die wel sterk zijn teruggekomen
0 0
Aad82
Boadu
1 0
Lazell
Talent is wel vaker 'verdwenen' na zo'n blessures. Zie Boilesen, Fischer. Komen er maar weinig sterker van terug, maar dat zijn dan ook direct de pareltjes.
2 -3
Stroeve
Tot wanneer loopt z’n contract?
1 -3
Ferd
Ik zeg: Anderlecht aanklagen voor alle medische kosten plus salaris dat Ajax heeft betaald zolang hij niet wedstrijdfit is.
4 -6
ram
Dat kan natuurlijk niet. Stel je voor wat er dan gaat rollen..
4 -2
Ferd
Waarom zou het niet kunnen? Dat zei men ook over Jean Marie Bosman, en kijk wat dat opleverde.
1 0
ram
Dus jij wil echt dat het de norm wordt... Okay... fucked up... Hoe zie je het voor je?

Stel: een speler van RKC blesseert Ziyech en hij ligt er een jaar uit. Dat kost Ajax 4 miljoen aan salaris plus schadevergoeding van 2 miljoen. Ik zeg maar wat: 6 miljoen totaal. Dan moet RKC alle spelers, hun stadion, alle ballen én de koffiejuf verkopen zodat ze Ajax 1 miljoen kunnen betalen. Meer hebben ze niet. En dan wordt RKC teruggezet naar de 5e klasse.

En dat dan in ieder land, met ongeveer 5 clubs per seizoen. Dus daarom zou dat niet kunnen.
2 -1
vdhaas
Een club zou zich natuurlijk kunnen verzekeren...

Overigens ben ik het er niet per se mee eens dat de club ervoor zou moeten opdraaien
0 0
ram
Nu hebben clubs ook verzekeringen maar wel alleen voor hun eigen spelers. Ik neem aan dat Ajax dat ook heeft en (een deel) van het salaris van Bande terugkrijgt van de verzekering.

Clubs zijn dus niet verzekerd voor blessures van anderen.
Op zich best logisch, toch? Ik heb ook een zorgverzekering voor mezelf.
1 0
Mikee
Als die speler voor die actie rood heeft gehad, is de kans groot dat je de rechtszaak wint tegen de betreffende speler, niet de club. Of je dat moet willen is een tweede.
1 0
RusselWestbrook
Zou niet de eerste keer zijn dat een speler aangeklaagd wordt:

https://www.volkskrant.nl/sport/sparta-speler-aangeklaagd-voor-beenbreuk-kokmeijer~b761bfc3/?referer=https://www.google.com/

https://www.volkskrant.nl/sport/voorwaardelijke-celstraf-voor-voetballer-bouaouzan~b6f05b96/
1 0
ram
Ik ken dat verhaal uiteraard maar, zoals je hieronder al zegt, dat vind ik wel een ander verhaal. De overtreding op Bande was ook niet fijn maar niet heel smerig.

Ik zei "dat kan natuurlijk niet" omdat je dan ieder week wel een rechtzaak hebt. Een kleine club zal dan ook nooit meer tegen een grote club kunnen spelen want als hun speler een dure speler blesseert, kun je de kleine club direct opdoeken.
0 0
Babangida83
Die Kokmeijer is ook niet helemaal lekker. Het valt niet goed te praten, maar dat is wel t risico van t vak. Bij de één gaat t misschien express, maar bij de ander niet. Die 10 man die Bouaouzan gek aan t schreeuwen waren langs de zijlijn, vond ik erger. Die hadden dat ook gewoon niet kunnen doen.
0 -4
ram
Holy shit, wat is dit een zieke en enge comment.

Als het voor jou normaal is om zoiets te doen als 10 man iets roepen... Is een moord dan normaal als 25 man je aanmoedigen dat te doen. En wat doe jij bij 1000 man?
1 -2
Lazell
Al wordt je door 50.000 man opgenaaid. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen daden. Vind dit een vergelijkbare straf als dat je 100 rijdt door de bebouwde kom en iemand arbeidsongeschikt rijdt. Je neemt gewoon een onverantwoord risico.
1 0
DeWijsneus
Kijk nog even die overtreding na zeg...
3 0
RusselWestbrook
Haha inderdaad, één van de meest schandalige overtredingen ooit gemaakt op een voetbalveld.
2 0
DeWijsneus
Ja maar die mensen aan de kant riepen wel wat hoor!
1 0
Bounce77
Bijft wel heel vaag , als jij vanavond in de kroeg iemand z'n been in tweëen trapt, heb je gewoon een serieus probleem, krijg je gewoon een veroordeling voor zware mishandeling en op het veld is het gewoon legaal. Met een beetje pech is die jongen zijn loopbaan gewoon om zeep geholpen door zo'n mafklapper
2 0
off
In het amateurvoetbal kun je iemand aanklagen als het geen voetballende actie is, daar is precedent voor. In het betaald voetbal weet ik niet.
0 0
Dubbelvla
Risico van het vak, en net als dat jouw werkgever verzekerd is voor als jij er een tijd uit ligt door een bedrijfsongeval, zal Ajax waarschijnlijk ook wel verzekerd zijn.
1 0
Lazell
Natuurlijk is het een risico als je gaat voetballen dat er een achterlijke idioot tussen zit die mensen zn carrieres om zeep helpt. Maar dat maakt het nog niet acceptabel.

Als je zo gaat kijken is uitgaan ook een risico. Op de weg zitten. Iemand aankijken. Waar ligt de grens dan?
0 0