Oranje O17 uitgeschakeld na penalty's

FinnDekker, 14-11-2019 om 22:35, 29294 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met zeven Ajacieden in de basis – alleen Kenneth Taylor ontbrak wegens griep - heeft Oranje O17 de halve finale van het WK verloren van de leeftijdsgenoten van Mexico. Nederland was het grootste deel van het duel de betere van de twee, maar na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

In de eerste helft hadden beide teams enkele kansen. Naci Ünüvar en Jayden Braaf waren namens Oranje dichtbij. Ünüvar scoorde zelfs, maar hij zag zijn goal afgekeurd worden wegens hinderen van de keeper. Na rust waren er meer kansen voor Ajax, waaronder voor Youri Regeer, die in kansrijke positie over mikte.

Maar de middenvelder maakte een kwartier voor tijd veel goed door Oranje op voorsprong te schieten. Na goed werk van Melayro Bogarde tikte Regeer knap binnen. Lang konden de talenten echter niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later lag de bal namelijk bij doelman Calvin Raatsie in het netje, na een mooie vrije trap van Efrain Alvarez.

Bij 1-1 bleef het. Na negentig minuten werden er gelijk strafschoppen genomen. Mexico miste gelijk met een panenka, die werd doorzien door Raatsie. Daarna scoorden Ian Maatsen en Ünüvar. Maar Mohamed Taabouni, Jayden Braaf en Regeer misten, waardoor Mexico het ticket voor de finale pakte.

Opstelling Mexico O17:

Garcia, Guzman, Gomez, R. Martinez, Pizzuto, J. Martinez, Munoz, Luna (Alvarez 73'), Gonzalez, Ruiz (Lara 18'), El-Mesmari (Gomez 46').

Wissels Mexico O17:

Lara, Armas, Delgado, G. Martinez, Flores, Gomez, Puente, Alvarez, Avila, Magana.

Opstelling Oranje O17:

Raatsie; Van der Sloot, Bogarde, Rensch, Salah-Eddine; Regeer, Hansen, Maatsen; Taabouni, Braaf, Ünüvar.

Wissels Oranje O17:

Bannis, Proper, Leliendal, Verbruggen, Allouch, Postema, Daniels, Troost, Hoever.

Doelpunten:

0-1 Regeer (75')
1-1 Alvarez (80')

Penalty's:

0-0 Alvarez mist
0-1 Maatsen raakt
1-1 Munoz raakt
1-2 Ünüvar raakt
2-2 Gomez raakt
2-2 Taabouni mist
3-2 Pizuto raakt
3-2 Braaf mist
3-2 Gomez mist
3-3 Hansen raakt
4-3 Guzman raakt
4-3 Regeer mist

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Ze waren veel beter dan Mexico, maar ongelofelijk arrogant. Hakjes, trucjes... terwijl niet ruim voor staat. Onbegrijpelijk. Met name die Braaf was verschrikkelijk, de wedstrijd was voor hem één grote solo. Als ze slim hadden overgespeeld en het balletje lieten rondgaan, win je deze wedstrijd met 4 -0. Dus heel jammer dit, maar hopelijk leren ze ervan. Talent genoeg!
1 0
Multi
Lopen een paar echt leuke talenten rond in dat u17, waarvan er ook al veel bij Ajax spelen. Een Bogarde zou ook nog een leuke zijn om binnen te halen, maar heb me ook lopen ergeren aan een paar.

Braaf speelt vooral voor eigen succes; eerst kijken of die zelf kan en pas als het echt niet lukt past hij de bal en vaak is dit dus al te laat. En ik snap totaal niet waarom Taabouni op de positie staat van Ǘnüvar en dat hij naar een andere positie wordt doorgeschoven.
0 0
MPAjax
bedank de scheids maar
0 0
Pas
Er wordt een soort van tackle gemaakt en hij schiet de bal weg, een Mexicaan botst vervolgens tegen hem aan en heeft pijn. De scheidsrechter laat doorspelen om daarna te fluiten om toch even te gaan kijken bij die Mexicaan en maakt daarbij een gebaar van ik ga zo een scheidsrechtersbal geven. Niet dus, hij geeft een vrije trap.

Los van of ze goed speelde of niet, die jongens zijn gewoon genaaid. Hopelijk worden ze hier mentaal sterker van.
1 0
Gonzalez75
Het was geen overtreding waar het Mexicaanse doelpunt uit viel. Het is jammer. De jongens hebben het goed gedaan en opgepakt na de poulefase. Op naar brons.
0 0
Radie125
Na rust waren er meer kansen voor Ajax..... hoe verzin je het
1 0
TontoKarnaggel
Halve finale halen.... beter zijn...vreemde en irritante scheids.. slordig met de vele kansen omgaan....dubieuze tegengoal.... eraf met pingels.... Welkom in de wereld van het nederlandse voetbal, werkelijk alle cliches zijn weer afgevinkt.
10 -3
Babangida83
Haha, heerlijk
0 0
soewares
hahaha ja had het toevallig net met een collega erover. Zijn al goed opgeleid voor Oranje zo te zien
0 0
Aspers73
HAHA! Ja echt he. Vond ze wel redelijk spelen hoor alleen te weinig overzicht in de aanval.
1 0
Suarez16_
Positieve is dat we ons in de finale niet 90 minuten hoeven te ergeren aan Braaf.
4 0
de-Ajacied
Veel, veel en veeeel beter zijn en toch weer worden uitgeschakeld. Typisch Hollands. Zie ook Chelsea-Ajax.
En ook hier werd een Nederlandse goal dubieus afgekeurd en kreeg Mexico een vrije trap cadeau op een gevaarlijke afstand.
2 -3
MPAjax
geen obsessie van maken dan heb je er ook geen last van
3 0
Benleiden
Die Alvarez speelt ook overal mee, hè?
1 -1
altijdwelwat
Leek ook wat te zijn aangekomen .....
0 0
Sampaoli
Enorm balen. Trots op onze jongens, met name Rensch, Salah-Eddine en absolute uitblinker Hhansen hebben een geweldig toernooi gespeeld.

Heb me enorm gestoord aan Jayden Braaf, wat een egocentrische nietsnut. Kost je (geen grappen) dit toernooi. Taabouni is het goudhaantje bij AZ, maar kwam er dit WK helemaal niet aan te pas.
4 0
Schip
Sontje helaas niet gezien vandaag. Taabouni mist handelingssnelheid, Braaf is idd een zeldzame egoist. Zonde, onterechte vrije trap leek me. Maar ze kwamen er ook niet echt doorheen.
2 0
altijdwelwat
Sontje Hansen by far de beste speler aan onze kant, Unavar viel ook vandaag weer tegen. Eens over Braaf , blinde draver ! Taabouni een goudhaantje ? 21 wedstrijden 1 goal en 1 assist bij Jong AZ ....
1 0
Babangida83
Iemand van 17 jaar bij Jong AZ. Dan zijn die 21 wedstrijden al erg knap. Raffinement komt daarna pas. Hij moet eerst aanklampen.
0 0
Sampaoli
Ik vond Unuvar de eerste helft zeer sterk, deed me weer denken aan de Unuvar die wij allemaal kennen. Taabouni staat bij AZ en bij jeugdvolgers te boek als een heel groot talent, maar vond hem op dit WK zoals eerder gezegd echt niet goed.
2 -2
Suarez16_
Unuvar vond ik niet per se tegen vallen vandaag. Als Braaf hem gewoon aanspeelt als hij ruimte heeft dan zie je gewoon de Unuvar van Ajax, maar Braaf speelde hem alleen aan hij geen kant meer op kon.
2 0
Cello
Strafschoppen zijn gewoonweg voor het grootste deel en loterij.
Maar dit Oranje heeft het eigenlijk geheel aan zichzelf te wijtten. Het speelde niet goed maar had gewoonweg de gehele wedstrijd overwicht en de meeste kansen. Die vrije trap, waaruit Mexico wist te scoren, was natuurlijk belachelijk!. Totaal geen vrije trap. Kreeg de indruk dat de scheids het in eerste instantie geen overtreding vond, maar zich liet leiden doordat de Mexicaan bleef liggen. En de bal werd gespeeld, duidelijk zichtbaar. Normale tackle.

Maar dan nog. Je mag het niet laten afhangen van een toevallige tegengoal. We hebben dus ondanks matig spel, een overwicht, genoeg hele en halve kansen....te veel spelers die zelfzuchtig zijn en voor eigen glorie gaan (als vb: Braaf).
Net te veel gasten die zich al hele meneren vinden, maar dit (nog) niet zijn!. Jammer. Gemiste kans!.
0 0
Babangida83
Een loterij die Litmanen altijd won!
0 0
Joodhannus73
Hoezo loterij? Dat kan je mentaal en technisch prima trainen. Is golf ook een loterij? Ligt de bal ook stil en moet je hem precies goed raken. Heeft met houding en oefening te maken. Waarom lukt Koopmeijers het wel? Is dat ook een loterij? Dat is echt geen toeval. Hoe vaak types zoals jij roepen dat het een loterij is, hoe langer het duurt voordat we hier serieus op gaan trainen. En dan niet wie tijdens de training mist, mag niet nemen. Dat is amateurisme van de bovenste plank...
2 0
Cello
Je kan trainen totdat je een ons weegt. Dat doet alleen iets voor je techniek en kan zorgen dat je zelfverzekerdder bent....maar de druk op het moment supreme, dat kan nooit getrained worden. Dan blijf je afhankelijk van hoe mentaal iemand is om daarmee om te gaan....en aangezien je bij een penalty-reeks met minimaal 5 spelers te maken hebt, die er één moeten nemen kan je genoegelijk aannemen, dat lang niet alle 5 mentaal hetzelfde zijn en dus kan er 'gewoon' heel makkelijk gemist worden. En ja...dan vind ik het uiteindelijk toch een loterij.
0 0
afcas
Nouja, 3 penalty's die in de hoek van de spelers zwakke been op perfecte hoogte voor de keeper schieten is gewoon dramatisch. Dat je niet op het moment supreme nog van hoek kan wisselen wanneer de keeper duikt oké, dat kan ik je nog vergeven. Maar de moeilijke hoek kiezen en dan ook nog eens op de perfecte hoogte voor de keeper schieten is gewoon heel slecht.
0 0
BrandjeXL
Dat eerste is al onzin. Je kan wel degelijk op pingels trainen. De druk die erbij komt kijken niet maar als jij zo zeker bent van je pingels dan heb je daar ook onder druk profijt van. Bij elke gemiste pingel van Nederland keken ze niet eens naar de goal.
0 0
Cello
Je zegt het zelf al....je kan trainen wat je wilt, de druk kan je nooit nabootsen. Dat je profijt kan hebben van het hebben van zelfverzekerdheid als je onder druk moet schieten, tuurlijk....maar desondanks blijft het een loterij puur en alleen om het feit dat elke speler verschillend is en er in beginsel 5 eén moeten nemen en dus niet alle 5 even zelfverzekerd zullen zijn.
0 0
Aad82
In totaal 80 minuten heer en meester geweest.

Voetbal is soms echt oneerlijk.

Sontje en Mohammed waren slecht vandaag, daarom weinig stootkracht voorin. Trainer had al na 60 minuten moeten wisselen.

Hollandse ziekte.
0 -3
Hollister
Iedereen die deze lichting heeft gevolgd weet dat ze nog niet de helft van hun kunnen hebben gespeeld.. zeer slordig, elkaar niets gunnen, arrogant, verstoppertje, zwakke inspeel passes en hele slechte rendement voor de goal... vandaag moet je ondanks het matige spel nog gewoon met 3 -1 of 4- 1 moeten winnen, toch? Gewoon zonde, maar goede leerschool..
0 0
Cello
Precies!. Slordig, elkaar niets gunnen, arrogantie, verstoppertje spelen, etc, etc....
0 0
ajax1981
Echt dat, dat voor jezelf spelen. Zo zonde. Braaf voorop, maar iedereen deed mee.
0 0
insectenverdelg
Daarnaast mistte je Brobbey ( en Braaf is ewel echt minder) Heeft Unuvar niet de helft laren zien van wat hij kan mistte je vandaag Taylor en Taabouni had ook niet zn vorm.
0 0
MPAjax
toch een halve finale van een wk gehaald, proficiat
0 0
insectenverdelg
Dan benje wel een trainer hoor.

"We zeiden in de rust nog dit is een wedstrijd die op kleine details worrt beslist."
1 0
Beretta
Die trainer is echt captain obvious
0 0
Beretta
Jammer, want we waren de betere. Mexico heeft nauwelijks kansen gehad en die vrije trap waaruit het doelpunt viel was onterecht. Braaf moet leren minder zelfzuchtig te zijn in de toekomst want hij had hem vandaag 2-3 keer af kunnen geven. Lijkt ook alsof ze niet hebben getraind op penalties, of het waren de zenuwen, want 3 x op soortgelijke manier missen is vrij matig. Absoluut een heel nuttige ervaring voor die jongens en er lopen een paar Ajax-pareltjes rond waar we nog heel veel plezier van gaan beleven.
0 0
4EVERAJAX
totaal onnodig, oranje verdiende meer....die vrije trap onterecht... muur zag er niet goed uit...Raatsie te laat ... zoveel kansen gemist. Mexico nam de pingels beter, eerlijk is eerlijk. Ze zijn nu blij, maar gaan er keihard af in de finale...
0 0
036AFCA97
Worden de jongens hard van. Beide benen op de grond.

Rensch, Unuvar en Hansen komen er wel!
0 0
altijdwelwat
Hansen zeker !!
0 0
EGxD
Heb serieus geen enkele goeie penalty gezien van Oranje. Geen enkele bal strak laag en hard in de hoek.
Overigens word je hier wel weer genaaid, was natuurlijk geen vrije trap waar die 1-1 uit voort kwam.
1 0
3*stars*3
Ünuvar, Hansen en Maatsen schoten em goed in hoor.
1 0
AjaxDaniel
Hansen en Unuvar schoten hem in de kruising toch? Wat kan je nog meer eisen?
2 -1
EGxD
Dat noem jij kruising... Oke, Unuvar schoot hem ontiegelijk hard in. Maar kruising? Nooit. Waren beide houdbaar.
2 -3
markk
Braaf en (onder)Maatsen. Je zou maar een prof zijn en dan nog zo egoistisch spelen.
2 0
trodat4030
En die spelen dus bij City en Chelsea.. Niet een goede bij Groningen of Heerenveen ofzo, maar bij absolute topclubs..... Hoe dan?
0 0
Joseph
Ajax is voor talent natuurlijk de absolute top, spelers die kiezen voor dat soort clubs in de jeugd kiezen alleen voir het geld. Die halen de top niet.
0 -1
trodat4030
Ik vraag me vooral af wat die clubs in die spelers zien...
0 0
3*stars*3
Op z’n PSV een verlenging eruit halen en dan toch naar de finale.
Blijf het altijd triest vinden als jeugdteams al zo vroeg, zo spelen.
Maar ik, ze zijn happy.

Heb me trouwens hele toernooi zitten ergeren aan die engnek Braaf.
Maar ben niet de enige...
1 -1
AjaxDaniel
Mexico heeft al 4x eerder de finale gehaald, maar er breekt daar nooit iets noemenswaardigs door. Dus leuk voor ze dat ze het goed doen op de jeugdtoernooien, maar het gaat om talentontwikkeling.
0 0
JesseMKB33
Ook van dit Mexicaans team gaat niemand doorbreken, zit geen 1 leuk talent bij. Opleiden kunnen ze niet in Mexico.
0 -1
Joseph
Van deze lichting van Mexico gaat ook niks doorbreken hoor, erg matig. Bijna net zo matig als die Braaf en Maatsen.
0 0
3*stars*3
Ja Lainez was de next best.
Maar verder is er nooit echt een Mexicaanse wereldtopper opgestaan, na Sanchez.

Trouwens correctie want was natuurlijk geen verlenging.
Maarja Oranje moest het gewoon eerder afmaken.
0 0
AjaxDaniel
Arme knul
0 0
Joseph
3 ballen die half hoog vlak naast de keeper geschoten worden, hoe moeilijk is het om te vertellen dat dat geen optie is als je hem er in wilt schieten?
2 0
HsvHoek
Goh en ook totaal niet verwacht dit, penalty's en NL het wordt nooit wat.
0 0
Jojo49
penalties van nederland niet erg sterk .jammer
0 0
Ajaxxxisdebeste
Moet verboden worden om een korte aanloop te nemen die worden het meest gepakt.
0 0
jaripettersson
Jammer, onverdiend. NL was beter maar nog steeds matig.
0 0
Danos
Jongens pingels half hoog en dan ook nog niet in de hoek is altijd mis!!!
0 0
Suarez16_
Die taabouni kan er ook geen kut van.
2 0
Joseph
Was beter zonder deze jongen.
0 0
Hollister
Schuld van Braaf en die lul van een trainer die deze gozer laat staan.. laffaard, UEFA scheids en ego nekt je..
2 -2
3*stars*3
Trainer moest veel eerder ingrijpen man.
Die gast moest al eerder een signaal krijgen, dat het een teamsport is en geen FC Braaf.
0 0
ElBlanquito
nou zeg.. geïrriteerd aan die wannabe depay pff
0 0
JesseMKB33
Heb Mexico niet eerder zien spelen maar vraag me toch af hoe die hier zijn gekomen. Kunnen er helemaal niks van. Heel onnodig dat je hier door wordt uitgeschakeld.
0 0
pettuh
Als je dit soort dramatische penalty's neemt dan verdien je het ook niet.
0 0
Hakkie
Te Braaf!
0 0
AFCA1996
Braaf zien we over een paar jaar in Venlo ballen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Deze generatie kan ook geen penalty’s nemen.
0 0
Bertus2002
Braaf is echt waardeloos.
1 0
AFCA-B93
Deze uitschakeling werd mede mogelijk gemaakt door de bondscoach en de scheids
3 -1
IslandBwoy
Was ook nooit een overtreding, loopt eerst het spel door te laten gaan. Na 20 seconde fluit hij voor een overtreding terwijl eerst de bal word gespeeld. Diep triest Oranje O 17 waren gewoon veel beter dan die Mexicanen.
0 0
FlyingDutchMan
Scheids bedankt hè, schandalige vrije trap waaruit Mexico scoort..
0 0
insectenverdelg
afgelopen. Was niet nodig geweest.
0 0
esteban
gvd balen dit zeg
0 0
Restored
Zo spannend man die penalties altijd
0 0
Danos
Alle pingels van Mexico gaan naar rechts
0 0
Joseph
Hard in de hoek, hoe moeilijk is het..
0 -1
AFCA-B93
Wat een rust die jongen
0 0
AjaxDaniel
Jaaaaaaaaa Sontje held
0 0
Afstandsschot
Wat een penalty zeg
0 0
insectenverdelg
leven nog
0 0
Afstandsschot
Dan ben je een grote hoor
0 0
insectenverdelg
Kom op Sontje
0 0
AFCA-B93
Klasse gedaan
0 0
esteban
lekker raatsie
0 0
insectenverdelg
t blijft spannend
0 0
Toon meer reacties