Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Proper liet interesse van Ajax links liggen

FinnDekker, 13-11-2019 om 18:40, 12245 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In gesprek met Voetbal International heeft Dirk Proper aangegeven dat onder meer Ajax geïnteresseerd was in zijn talent, maar dat hij de avances van de Amsterdammers naast zich neer heeft gelegd. 

Momenteel zit Proper met Oranje O17 in Brazilië voor het WK. Daarna keert de middenvelder 'gewoon' weer terug naar NEC. 'Klopt, de topclubs in Nederland hebben zich gemeld, maar ik heb bewust de keuze gemaakt om bij NEC te blijven, omdat ik denk dat ik me daar gewoon heel goed kan ontwikkelen.' Ajax maar ook PSV en Feyenoord konden Proper niet verleiden tot een overstap. 'Ik heb heel veel gesprekken gehad met die topclubs, maar ook met mensen bij NEC.'

'Ik ben niet de grootste en dus denk ik dat het voor mij goed is om met het eerste te trainen, dat is de afgelopen periode veel gebeurd. Bij NEC is er voor mij nog genoeg te leren en de plannen die de club heeft, bevallen ook nog steeds. Voor mij was er geen reden om weg te gaan', legt de middenvelder uit.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Ajax gaat cordova ophalen de christian eriksen van Mexico teminste een echte spelverdeler met hele goede techniek iets dat propper niet heeft die heeft alleen fysiek en een aardige pas thats it.
0 0
AjaxDaniel
Bron?
0 0
ajaxrulesz
Het laatste nieuws is dat club america niet wil meewerken aan een tussentijds vertrek van hem. ajax schijnt al contact gehad te hebben met club america over een mogelijke transfer. Deze bron is de meest actuele tot nu.

https://www.estadiodeportivo.com/betis/2019/11/13/america-negocia-betis-guido-cordova/252060.html?utm_source=rss
0 0
Sterspeler
Mocht hij het niet redden, dan kan die altijd de schoonmaak industrie in.
0 0
GvanderK
Nah, doe mij Propper maar.
1 0
Jariiii
Maakt hem alleen maar geschikter.
2 0
Joseph
Zo te horen wordt deze jongen goed begeleid.
2 0
kaashaas
He made a proper choice
2 -1
Toto1968
Sorry voor de min. Was aan het scrollen.
0 0
Schwalbino
Perfecte keuze. Of we nog van hem horen is weer wat anders maar het is niet iemand die denkt al te zijn uitgeleerd waar hij nu speelt.
3 0
Benleiden
Hoe weet je nu dat het een perfecte keus is? Heb je een glazen bol?

Ik persoonlijk vind de keus enorm dom, want dit soort kansen komen niet vaak voorbij. Bovendien pak je in de jeugd de meeste progressie, dus het is verstandig om op zo'n hoog mogelijk niveau te trainen. We zullen het iig nooit weten wat het effect uiteindelijk had geweest.
2 -4
Schwalbino
Ik zie het als positief dat een speler van zijn leeftijd ervoor kiest om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen.
0 0
trodat4030
Gelul, de meeste progressie maak je door veel uren te maken in wedstrijden. En als je bij NEC altijd als eerste op het formulier staat, kan je daar véél meer minuten maken dan dat je bij Ajax kan waar je op jouw positie nog veel meer goede talenten hebt rondlopen. Je wilt niet weten hoeveel talent er op de banken bij Ajax (en Feyenoord, PSV en AZ) verpietert en uiteindelijk niet eens prof worden omdat ze veel te weinig aan spelen toekomen, ondanks dat ze doorgaans meer talent hebben dan de basisspelers bij de tegenstanders. Kunnen die bij pakweg Utrecht, NEC of Groningen elke wedstrijd spelen, daar worden ze veel beter van dan wanneer ze banken bij Ajax. Soms is de keus voor Ajax dom omdat je veel minder kans maakt om je te ontwikkelen. Voor de weerstand maakt het verder ook geen hol uit, want je speelt bij NEC tegen dezelfde tegenstanders als bij Ajax (behalve dat hij niet tegen NEC speelt, maar weer wél tégen Ajax, dus in feite heeft hij zelfs meer weerstand). Alleen als je op voorhand weet dat je je bij Ajax ook absoluut in de basis speelt, is de stap niet maken dom, maar nu is het misschien wel een heel overwogen keus geweest.

Als je de op 1 na beste rechtsbuiten bent van de wereld, ga je ook niet naar Barca, want dan zit je op de bank. Dan kan je beter bij Real in de basis staan. Zo werkt het miss ook wel voor Proper, die speelt misschien liever voor NEC dan dat hij bij Ajax bankt. Ik snap hem wel.
0 0
SjaakWolfs
Mooi inderdaad.
1 0
DeWijsneus
Mister Proper?
1 0
FlyingDutchMan
Die kale!
0 0
Lagasj
Domme jongen, geen ambitie. Laat maar zitten.
Nergens train je beter en ontwikkel je jezelf beter als bij Ajax.
Als je dat niet snapt, snap je het nooit.
Kwestie van mentaliteit of eerder het ontbreken daarvan.
4 -13
DUDE92
17 natuurlijk. Mijn punt blijft staan.
0 0
DUDE92
"Domme jongen, geen ambitie", je hebt geen idee hoe erg je het mis hebt, haha. Die gozer is 16 jaar, is mee met Oranje o17, traint mee bij NEC 1, studeert psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, op, nogmaals, 16-jarige leeftijd. Ik vraag me af wat jij deed op die leeftijd.
5 -2
Benleiden
Dus omdat hij een hoog IQ bezit, mag je het geen domme jongen vinden dat hij deze kans niet pakt?
0 -10
Sirius666
Dat impliceert in dit geval dat hij weloverwogen te werk gaat. Harder worden word je echt wel meer in een 1e elftal en de KKD is fysiek. Waarschijnlijk is het voor het eerst dat iemand zich op deze wijze uitspreekt en dat levert de gebruikelijke kortsluiting bij sommigen op.
1 -1
DUDE92
Domme keuze is al iets heel anders dan een domme jongen he. Net zoals dat ik jouw reactie een beetje simpel vind, betekent niet dat ik jou als persoon simpel vind. Verder zegt hij dat hij geen ambitie heeft, wat ook nergens op slaat. Hij speelt nu in dezelfde stad als waar hij studeert, en is de parel van de jeugdopleiding. Hier zou hij één van de talenten zijn. Als je de beste wil worden, kan dat ook via andere wegen dan Ajax. Bijvoorbeeld Frenkie is prima terecht gekomen.
4 0
Matzet
Kortzichtig gelul. Maakt Scherpen en Pierie wel de overstap, dan zijn het miskopen, terwijl deze jongen ineens wel het verschil maakt? Volledige willekeur. Bovendien heeft hij goede argumenten om te blijven. Bij Ajax is hij 1 van de zoveel talentvolle middenvelders. Mocht hij daadwerkelijk zo goed zijn, dan is hij op z’n 18/19e ook goed genoeg, denk maar aan Frenkie.

Over intelligentie gesproken, dat kan je hem niet ontzeggen. Hij doet op z’n 17e al een universitaire studie.

2 -3
Benleiden
Waarom kortzichtig? Hij leeft zich in de persoon in. Vanuit de speler blijft het een domme keus, want je krijgt niet vaak de kans om bij Ajax te tekenen. Of hij goed genoeg is doet er niet toe.
1 -4
DeWijsneus
Eens.
2 -1
Benleiden
Klopt, dit zijn kansen die je met beide handen moet aangrijpen. Doe je dit niet dan ben je ongeschikt voor de top. Naar een ander land toe is een andere situatie, maar in je eigen land niet. Je kan naar een opleiding toe waar je meer leert dan bij je eigen club, dus inderdaad een erg domme keus.
3 -4
Lane 8
Proper lad
5 0
Saanchez
Ben vast niet de enige die Pröpper las
7 0
ram
Same
0 0
MK77
Same
0 0