Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Ünüvar in Football Manager grootste talent in Nederland'

BartVeenstra, 13-11-2019 om 07:35, 12015 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-jeugdspeler Naci Ünüvar is in Football Manager 2020 het grootste talent in Nederland. Dat vertelt Jeroen Thijssen, hoofd research van Football Manager in Nederland, tegenover Voetbal International.

Football Manager staat erom bekend veel spelers al op vroege leeftijd 'te scouten'. Volgens Thijssen zou je - wanneer je met een Europese topclub speelt - een poging moeten wagen voor Ünüvar. 'Hij is in Football Manager veruit het grootste talent dat rondloopt in Nederland. Ik heb hem vaak genoeg aan het werk gezien, daar straalt de klasse gewoon vanaf', klinkt een lovende Thijssen, die laat weten dat ook Ryan Gravenberch is terug te vinden op de lijstjes met Nederlandse Football Manager-parels.

Thijssen geeft in het interview ook antwoord op de vraag wie de speler is met de hoogste current ability bij Ajax. Het antwoord op die vraag is Dusan Tadić. De Serviër heeft ten opzichte van vorig seizoen aanpassingen gekregen en daar hoort ook bij dat hij in het nieuwe spel beter inzetbaar is als spits. 'Daardoor komt de current ability (CA) van Tadic net iets hoger uit dan die van Ziyech. Dit betekent dat hij, puur gekeken naar de CA, bij de start van het spel de beste speler van de Eredivisie is', schrijft Voetbal International

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcas
Het enige wat ik echt jammer vind aan het spel is dat een club niet echt door kan groeien in status. Speel je 10 jaar met ajax en win je in die 10 jaar 7x de CL willen spelers nog steeds vertrekken omdat andere clubs "groter" zijn...
0 0
RusselWestbrook
Is dat zo? Ik speel al een tijdje geen FM meer, maar ik had nooit moeite om spelers te houden (al betaalde ik op een gegeven moment sommige spelers een half miljoen per maand, maar dat terzijde :p)

Zodra ze gaan zeuren gewoon een dik nieuw contract onder de neus drukken. Maar goed, dat kan natuurlijk verandert zijn.
0 0
afcas
Ja wat ram zegt, vroeger kon je dus eindeloos contracten aan blijven bieden, maar nu kunnen spelers nog voordat je een aanbieding hebt gedaan al zeggen dat ze niet willen onderhandelen. In principe realistischer, maar zodra je dus in zo een situatie komt dat je met een club speelt die in het echt geen wereld top status heeft wel de beste club ter wereld bent in het spel verdwijnt dat realisme dus juist weer omdat het clubstatus aspect niet op een realistische manier werkt. Dan kun je geen aanbieding doen en zodra je dan een transfer weigert en het is een beetje een belangrijke speler dan krijg je opeens gezeik van je halve elftal waardoor je regelmatig een speler moet verkopen voor veel minder dan dat hij voor je ploeg waard is. Had laatst toevallig nog een game gestart, waarbij de ligt wilde vertrekken, ik hem wat beloftes deed waardoor hij bleef en 1 dag nadat we aan die beloftes voldeden wilde hij weer weg en kom ik niks doen om hem te behouden... Dus ja, aan de ene kant is het realistischer, maar aan de andere kant zitten er wel genoeg fouten in de pogingen om het realistischer te maken waardoor het spel minder leuk wordt.
0 0
ram
Hmm... ik vind het juist wel aardig realistisch als je bij een absolute topclub zit. Daar heb je zelden dat spelers willen vertrekken (als ze regelmatig spelen). Maar zit je net daaronder, Tottenham bijvoorbeeld, dan heb je het weer iets meer. Maar Eriksen zit nu ook in die situatie.

Dat een speler zegt te willen blijven en één dag later toch niet meer wil blijven, dat komt mij niet bekend voor.

Waar ik me wel aan kan storen, is dat teamgenoten 'achter een speler gaan staan'. In het echt zie je dat volgens mij nooit, maar okay... ik kan me vergissen.
0 0
afcas
Ja, maar dat geef ik dus aan. In het spel kun je van een mindere club de beste club ter wereld maken, maar in zulke besprekingen komt dat niet terug. Ik heb serieus in de laatste versie gehad dat mijn club(ajax) op nummer 1 ter wereld stond, de speler als favoriete club ajax had en alsnog na 2 jaar basis weg wilde voor een "grotere" club. Het is teveel gebaseerd op de huidige verhoudingen en er is te weinig geprogrammeerd om ingame veranderingen daadwerkelijk door de hele game te implementeren. En juist bij de topclubs ben je binnen een jaartje eigenlijk wel klaar omdat het gewoon te saai is. Het leukste is om een club uit de laagste Engelse divisie omhoog te krijgen, maar zolang je als club nooit bij de absolute top kunt komen op bepaalde gebieden met zulke gevolgen als dat ik aangaf haalt dat wel het plezier ervan af. Overigens, eriksen kan zeggen dat hij niet meer bij wil tekenen, maar Tottenham kan hem wel gewoon een aanbieding doen. Dus op zich is dat niet eens super realistisch dat ze het onmogelijk hebben gemaakt om in sommige gevallen een aanbieding te doen...
0 0
ram
Wat dat laatste betreft: daar heb ik nooit zo bij stilgestaan, maar je hebt helemaal gelijk. Het is best raar als je in FM niet eens een aanbieding kan doen. Slaat nergens op.

Ik heb een keer Spurs de allergrootste gemaakt. Dat was het team dat nog niet zó goed was als de afgelopen jaren. Ik won 10 Champions Leagues in 12 jaar en toen werd het inderdaad saai, haha. Maar ik kon geen afscheid nemen van dat bizar goede team en willen een seizoen met alleen maar overwinningen halen enzo; dat soort doelstellingen.

Maar wat ik daarmee wil zeggen: ik was op alle vlakken by far de grootste club van Europa maar kan me niet herinneren of spelers tóch wilde vertrekken. Ik denk het eigenlijk niet maar misschien ben ik het gewoon vergeten. Maar als het zo is, dan heb je gelijk dat dat niet moet kunnen. Maar aan de andere kant: om bepaalde redenen kunnen spelers altijd een vertrekwens hebben. Neymar naar PSG, bijvoorbeeld.
0 0
ram
Nee, dat kan nog steeds. Of je laat ze ff in hun sop gaarkoken. Vaak zeggen ze dan na een tijdje dat ze toch graag willen blijven; soms niet en dan moet je wel verkopen. Qua realisme prima.
0 0
ram
Hmm, status groeit wel maar als je het zo goed hebt gedaan, zou status wel wat sneller mogen groeien.
0 0
MrBabelinho
CM 2002/2003 Georgi Kakalov en Evandro Roncatto in de spits met Jan Kristiansen op 10 in de diablo opstelling en er was werkelijk geen houden aan! Na FM 12 geen enkele versie meer die echt geweldig is geweest. Zou met het ouder worden kunnen maken.... ;)
0 0
MPAjax
waar is een screenshot van zijn stats?

mensen klagen over football manager 2020, dat het een 2015 v5 is en geen acute verbetering is geemplementeert sinds dat jaar.

Heb zelf ook wel betere football manager versies gezien. de trainingsmethode en hoe dat is ingedeeld/ onhandig in gebruik en onduidelijk wat het effect is sinds de schuiven eruit zijn gehaald. Je kon ooit gewoon schuifjes gebruiken om je training intensiteit op bepaalde elementen te bepalen en dat had ook duidelijk effect op de spelers in combinatie met goede trainers. Zo was het leuk om je eigen jeugd op te leiden. nu moet je het doen met de commercieële zelfde namen, daarna zijn de zelf opgeleide spelers meuk waarvan je niet eens weet wat het effect is van de trainingen omdat het niet meer rationeel is maar met vage onderwerpen.
0 0
Dubbelvla
de makers van FM zouden zich moeten schamen voor de kwaliteit die ze afleveren sinds pak m beet 2012, dus laten we vooral niet al te veel waarde hechten aan wat zij doen en vinden.
0 -1
ajaxrosenberg
Ik heb verschillende versies gehad, maar heb fm 2007 altijd veruit het meeste gespeeld, daarna kon ik er nooit meer lekker in komen. Dus heb 2007 in de afgelopen jaren regelmatig nog opgestart. Maar op een gegeven moment word het jammer dat alle spelers in het spel ondertussen gestopt zijn ;)
0 0
ck69
FM12 heel veel gespeeld. FM van een jaar terug ook nog even gespeeld, maar dat is exact FM12 met een andere spelersdatabase en een paar andere kleurtjes in de lay-out
1 -2
Dubbelvla
Ik weet niet zeker of ik FM2012 toen niet ook al matig vond, wat ik wel weet is dat ze sinds introductie van het 3d veld eigenlijk meer energie zijn gaan stoppen in visueel realisme, ten koste van game engine, en dat is het gevoel van realisme niet ten goede gekomen (rare uitslagen, belachelijk veel blessures, enz.). Ik werp elk jaar weer een blik op de Steam recensies, en het is elk jaar weer een slagveld van kritiek en huilende spelers die hun CM van vroeger terug willen.
0 0
BrandjeXL
Eens. Was vroeger fantastisch. Vooral de transfers zijn belachelijk. Voorbeeld. Als coach van City bood ik 120 miljoen op Icardi werd afgewezen en twee weken later in het spel gaat ie voor 87 miljoen naar United.
0 -1
ram
Zo gek is dat niet. Er zijn tal van scenario's waarin dat mogelijk wordt. En ook in real life gebeurt dit; ook om verschillende redenen.
1 0
ram
Hmm, volgens mij valt dat wel mee hoor.

Ik denk dat realisme best okay is en dat dat 3d gewoon een toevoeging is. Volgens mij wordt het ieder jaar wat realistischer. Ook die vele blessures valt héél erg mee.

Managers die veel blessures hebben, zijn gewoon geen goede managers maar weten dat zelf niet en gaan daarom op het spel zeiken.
0 0
ram
Dat is overdreven. Er is heel veel anders en dat weet je zelf ook wel. Maar ik zou ook best wat andere dingen willen zien hoor. Maar wat zou jij anders willen dan?
0 0
AFCAdam
Football Manager heeft het vaak bij het goede eind, dus benieuwd waar de top van Unuvar ligt.
2 0
milantenhave1
Ja volgens Football manager zou Fischer een topper worden...
0 -3
HStorm
Het zou mij niet verbazen als een scout soms even de db in duikt voor inspiratie. Doen ze best goed.
1 0
ram
"vaak"...
2 0
MPAjax
ajax is een club die op het hoogste niveau acteert dus dat hij aanhaakt bij de absolute top is niet zo vreemd
0 0
mgtow
Clubs maken gebruik van de uitgebreide database van Football Manager. Dus dat Unuvar op 1 staat heeft wel enige betekenis.
0 0
gi0vanni
Op 1 van talenten in Nederland. Logisch hij is de nieuwe Nouri /F. de Jong. Als hij ook de inzet blijft tonen komt het helemaal goed met deze jongen.
0 0
JSF
Ünüvar speelt bij een Europese topclub
9 0