Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vraagtekens bij nieuwe contracten directie

BadembaBarrie, 12-11-2019 om 14:50, 9922 views, Vereniging van Effectenbezitters |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met de successen van de afgelopen jaren is Ajax niet alleen bereid ver te gaan als het aankomt op het behouden van spelers. Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar kunnen rekenen op verbeterde contracten. Ajax heeft dit wel op een curieuze manier manier gedaan, zo oordeelt de Vereniging van Effectenbezitters op haar website. 

Overmars zette in maart van dit jaar zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2024. In ruil daarvoor kreeg hij een retentiebonus van 1,25 miljoen euro, wat neerkomt op 250 duizend euro per seizoen. Overmars heeft de bonus echter in één keer gestort gekregen, op voorwaarde dat hij de resterende seizoenen naar rato terugbetaalt in het geval van een voortijdig vertrek. 

De financiële afspraken tussen Ajax en Van der Sar zijn nog onduidelijk. In de uitnodiging voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering schrijven Ajax' commissarissen dat 'de belangrijkste elementen na het sluiten van het managementcontract' naar buiten worden gebracht. Een manier van handelen die de VEB 'zeer ongewoon' noemt; beursgenoteerde bedrijven dienen de precieze arbeidsvoorwaarden ruim voor de geplande (her)benoeming mede te delen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Bij een topclub zitten/horen ook topmanagers, iets wat zeker Marc Overmars het afgelopen jaar heeft bewezen. Ook Edwin van der Sar is een super uithangbord naar buiten voor deze club, dus wat bonussen om ze binnen Ajax te houden is zeker op zijn plaats. Als de resultaten van de club ansich omhoog gaan, is het logisch dat iedereen daarin meedeeld, maar zeker ook de beleidsmakers die deze visie gebracht en getoond hebben!
0 0
WZAWZDB14
Van mij mogen die bonussen nog wel wat hoger
1 0
Kikke
Ja ben verbaast, had wel gedacht dat Marc Overmars een miljoen per jaar zou verdienen als het niet meer is en Vd Sar idem dito, zijn toch wel de belangrijkste gezichten bij Ajax. Als de spelers van het eerste dat al verdienen, dan toch zeker Marc en Edwin ook..
0 0
JSF
Snel door... en graag met deze directie!
0 -1
Caparzo
VEB? Who give a f**k? Ik niet. Yo, next.
0 -1
Dennis1964
Als aandeelhouder maar nog meer supporter heb ik hier geen moeite mee.
2 0
0h0Litmanen0h0
Wat een prutsers die VEB gewoon publiciteitsgeil op Ajax. 1 ding is zeker als overmars vertrekt verkoop ik mijn aandeeltjes!
1 -2
NotForSale
Ten opzichte van de spelers vangen Sar en Marc helemaal niet zo veel, terwijl ze hun waarde al meermaals bewezen hebben. Dit kan van sommige dure spelers niet gezegd worden.
1 0
Lane 8
Valt nog best mee eigenlijk..
1 -1
Rolleman
boeie! mensen hebben altijd wat te zeiken.
0 -1
Restored
Volgens mij slaan veel mensen hier de plank mis, de VEB zet geen vraagtekens bij de bonussen zelf, ze zetten alleen vraagtekens bij het feit dat de precieze arbeidsvoorwaarden in het contract van v/d Sar niet voor de aandeelhoudersvergadering met de aandeelhouders wordt gedeeld. Dit is blijkbaar wel de norm volgens de Nederlandse corporate governance code, waar Ajax als beurgenoteerd bedrijf eigenlijk aan moet voldoen. Lees vooral ook het artikeltje van de VEB door, ze zijn eigenlijk behoorlijk positief over de status quo bij Ajax.
3 0
JanTa
Marc heeft netto ruim 300 miljoen binnengebracht voor Ajax en dan die die 1,25 miljoen maar peanuts. Het zoveelste gevalletje van een beetje stemmingmakerij?
7 -1
Hagmag
Ajax is een voetbalclub en beursgenoteerd bedrijf.
Binnen het bedrijfsleven is het "normaal" dat werknemers op hun presteren worden beoordeeld.
Marc Overmars en Edwin v.d. Sar staan niet aan de lopende band maar mede dankzij hun functioneren en behaalde resultaten buiten het veld, staat Ajax nu waar het op dit moment staat.
Het "geldpakhuis" barst uit z'n voegen fundament gelegd, dankzij het gevoerde beleid van TD Marc Overmars. Ajax, de jeugdopleiding en Ajax-1, presteren op het veld zodanig dat er in de afgelopen jaren gesproken kan worden over een succesformule waarover in de gehele voetbalwereld gesproken wordt. Een op papier nietige kleine financiële club, presteert iets wat voor onmogelijk werd gehouden. Real Madrid - Ajax en Chelsea - Ajax 1-4. Er kan niet gewonnen worden van het 1-2tje Abramovic - UEFA.
De contracten van spelers worden opengebroken en opgewaardeerd volledig terecht. De spelers, het team behalen deze resultaten.
Nu lees ik de klaagzang van een aantal Bobo's, ik noem hen azijnzeikers, over de regeling die met Marc Overmars is getroffen. Het contract van Marc Overmars wordt ook opengebroken en heeft bedongen dat hij niet ieder jaar € 250.000 krijgt maar in 1 x € 1.25 miljoen euro. Met de afspraak als hij na 3 jaar weggaat hij € 500.000 terug betaald. Lijkt mij zeer duidelijk en transparant.
De VEB MOET zijn muil houden, dankzij Marc Overmars en Edwin v.d. Sar is het beursgenoteerde bedrijf Ajax alleen maar in waarde gestegen. Hun zakken wordt ook gevuld.
Marc en Edwin bedankt.
1 -1
Kikke
Niet allen die twee he, nog wel meer mensen diedit hebben bewerkstelligd..
0 0
markk
Is niks raars aan. Belastingtechnisch is het beter voor Ajax om kosten zo snel mogelijk te betalen en zo lang mogelijk schulden te hebben. Hoe minder geld er op de rekening staat, hoe beter.
0 -1
Groengras
Zijn geen kosten in één jaar, maar uitgaande cashflows. Als Overmars vandaag 1,25 miljoen krijgt is het een overige vordering, per jaar reken je vervolgens €250K kosten wat je winst voor belastingen beïnvloed en dus afrekening belastingdienst.
0 0
Erik1966
dat probeer ik mijn vrouw nu ook steeds uit te leggen
0 0
glob
Mijn vrouw weet daar helaas alles van
0 0
de-Ajacied
De laatste 2 jaar hebben ze het ook verdiend
1 -1
Amsterdam Loyals
Lekker belangrijk!
3 -2
AFCA2211
Boeie
5 -2
AjaxDaniel
Bij andere beursgenoteerde bedrijven wordt personeel eruit gegooid of krijgt het personeel een verhoging van het salaris dat lager is dan de inflatie zodat de directeur een vette bonus kan ontvangen. Het is niet meer dan terecht dat VD Sar en Overmars goed beloond worden, daarnaast verdienen ze volgens mij vergeleken met andere grote clubs geen eens veel.
6 -3
Habalaski
Als ik het goed begrijp vinden mensen het raar omdat het niet altijd zo gaat. Maar als je bekijkt hoe het nu met Ajax gaat en bedenkt dat wij ook geen doorsnee club zijn, dan is dit allemaal niet zo gek. Alleen het stukje over communicatie die (nog) niet aanwezig is, hebben ze in mijn ogen gedeeltelijk gelijk.
0 -2
Ajax27
Het gaat dan ook niet over de club Ajax. Het gaat over het bedrijf Ajax. Het bedrijf waar tig aandeelhouders e.d. in zitten. Een bedrijf met verschillende bestuurslagen waarin tig personen zitten die financieel moeten verantwoorden wat er allemaal binnenkomt en uit gaat. Als dat via rare niet transparante constructies gaat, dan is dat niet goed. Dat staat compleet los van of Ajax nu 1e staat, wellicht kampioen wordt of in de CL wellicht weer voor een nieuwe stunt gaat zorgen.
2 -3
ram
Zo werkt het natuurlijk niet. Je kunt niet zelf regels bedenken omdat je zelf van mening bent dat "je niet doorsnee bent". Zo kan iedereen zich wel boven de wet plaatsen.

Ik neem aan dat het zo is gedaan door gebrek aan kennis en dat het wordt rechtgetrokken. Geen probleem, hoop ik.
0 -1
Ferd
Er is geen enkele wet overtreden, dus waar klaag je over?
1 -2
Habalaski
Heeft niets met wetten te maken. Alleen goede gewoontes. Je bent een voetbalclub. Dat je daarnaast ook op de beurs actief bent betekent niet dat je maar naar alle bedrijfsregeltjes moet leven.
1 -5
Ajax27
Betekent niet dat je maar alle bedrijfsregels moet volgen? hahahaha, aldus de kleuters hier op AS van de basisschool die nog niet zo goed weten hoe het er in de grote mensen wereld aan toe gaat. Tjah maakt niet uit, leer je over een aantal jaren vanzelf wel. Ajax is een bedrijf, een miljoenenbedrijf waar een kleine 500 man in dienst zijn en betaald krijgen. Ja, Ajax moet zich net als ieder bedrijf aan bepaalde regels en wetten houden. En als beursgenoteerd bedrijf dien je nog aan extra zaken te houden.
3 -1
ram
Blijkbaar wel...
0 -2
Habalaski
Dus omdat toevallig een belangen behartiger voor aandeelhouders iets roept is het zo? Aandelen in Ajax heb je sowieso al niet voor de winst maar meer voor het stukje Ajax willen bezitten. Uitkeren doen ze toch al nauwelijks.
2 -1