Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Labyad: 'Wilde iets terugdoen voor het elftal en heel Ajax'

NielsOpdam, 11-11-2019 om 16:50, 10726 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zakaria Labyad merkte pas tijdens zijn wissel dat de Ajax-fans hem 'steunen'. Dat vertelt de Ajacied, die zondagmiddag voor het eerst sinds tijden weer speelde, in gesprek met Ajax Life. Ook gaat Labyad in op de zenuwen die hij voorafgaand aan het duel met FC Utrecht had.

'Ik kreeg het pas mee toen ik werd gewisseld', begint Labyad over de steun van de fans. 'Tijdens de wedstrijd hoor je al dat lawaai niet. Dan ben je puur met de wedstrijd bezig en niet met alle geluiden. Maar het was heel mooi. Ik heb me altijd gesteund gevoeld en daarom wilde ik iets terugdoen, voor het elftal en voor heel Ajax.'

De Ajacied was zenuwachtig voor het duel met FC Utrecht. 'Ja, natuurlijk. Het was voor mij eigenlijk heel dubbel. Het is fantastisch om te mogen starten, ook nog eens tegen mijn oude club, en ik was extra getergd om mezelf te bewijzen. Voor mezelf, maar ook voor iedereen die van voetbal houdt. Ja, ik had echt kriebels. Dat lijkt me normaal als je na lange tijd weer eens mag spelen. Want ik besefte: dit is mijn kans.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Het is ongelooflijk knap van Labyad dat hij zo goed voor de dag kwam na maanden niet spelen. Positieve kracht in de groep.
1 0
ram
Ik geef toe: ik zag hem totaal niet meer als serieuze optie (als wissel/roulatie). Dat was duidelijk een foutje. Ik hoop dat ie vaker op de bank zit.

Lang speelde al weinig maar ik denk dat Labyad gewoon verder is. Misschien Lang maar verhuren.
3 -1
Juhaz02
Goed dat je het toe geeft, en ik was een van de vele met jou die het niet echt meer als een serieuze optie zagen.
Gelukkig bewijst hij ons het tegendeel en wie weet zit er ooit een basisplaats in voor Labyad.
0 0
ajaxdordtt
Laten we Labyad nou ff afwachten. Voorlopig heeft hij 1 aardige wedstrijd gespeeld en een stuk of 16 zaadwedstrijden.
0 -3
Heliumschaap
Ajax is ondertussen een uniek vriendenteam. Lijkt me lastig om dat in te ruilen. Ziyech, Tadic, Promes, Neres, Donny, Zakaria, Mazraoui, Onana... de lol spat er vanaf. Blijf nog twee jaar bij elkaar en je wint de Champions League met Ajax.

Sterker nog... Zou me niks verbazen als we dit jaar al in de finale staan. Gras bij de buren lijkt altijd groener, maar deze jaren is het gras in de Arena het knalste groen van allemaal.

Vriendenteam, super spel, Amsterdam, familie en vrienden in de buurt, hoge salarissen, historie schrijven... waarom zou je weggaan?
4 0
Dondy
Redenen om weg te gaan: Eredivisie, kunstgras, weer en nog hoger salaris. Niet dat ik weg zou willen gaan hehe
0 0
ajaxdordtt
Omdat je misschien wel eens uitgekeken bent op Fortuna en ADO uit. Of het weer zat bent. En laten we eerst de poule maar eens door komen.
0 -2
Rentokill
Half vol of half leeg.
0 0
Indoorajaxzoon
Zondag ochtend zei ik al dat Eric Zaki een kans wou geven, net zoals hij wel eens gedaan heeft met onze Siem. Jongens die zich zonder te klagen keihard blijven meetrainen met de groep en wachten op hun kans dat kan je zowel Siem als Zaki wel meegeven.

Beiden zullen nooit te betrappen zijn op moeilijk gedrag in de groep. Deze man Eric heeft een sterke kijk op het systeem wat hij wil spelen met ons aller Ajax, nogmaals AS leden." Don't judge to early please" just see and support you're team and club! WZAWZookinNederlandnogsteedsdeBeste!!!
1 -1
ajaxdordtt
Lekker Engels pik. Hij heet trouwens Erik.
2 -2
Rentokill
Nou en!
0 -1
ram
Really...?
0 0
jogabonito
De hoofdpagina van AS op mobiel bestaat nu voor 1/5e uit shell reclame? Belachelijk!
0 0
Ajax27
De juiste blockers installeren, dan zie je helemaal nix
0 0
Rentokill
En dan alleen dat iritante geschuif van de content? Waardoor je op je mobiel steeds misklikt en op je beeldscherm steeds kwijtraakt waar je aan t lezen bent. Echt verschrikkelijk iritant. Onnodig.
0 0
Mikee
Die pagina brede en rechts lange add is inderdaad een behoorlijke ergernis. Het zou fijn zijn als ze die niet meer plaatsen, mega irritant ding.
0 0
ajaxdordtt
Oei, je riskeert een ban.
1 0
KlasseLasse
hij speelde een prima pot goed gedaan man
2 0
kaashaas
Ok het was een prima wedstrijd van hem , laat hem het dan ook de komende wedstrijden doen
0 0
JanBiesbos
Pakte mooi uit en mooie verassing van TH voor hem
0 0
Radie125
hij heeft mij verrast in tegenstelling tot al die azijn drinkers hier
1 -1
Gonzo
Klasse Zakaria!
2 0
RSM
leuk gedaan. Nu in de CL nog. we gaan zeker genieten van je spel!
2 -1
X-RaY
Zeurt nooit en altijd correct in z'n bewoording. Gewoon zj voeten laten spreken zoals het hoort. Die jongen kan echt wel ballen en heeft technisch genoeg bagage in huis. Ajax is nou eenmaal eten of gegeten worden dat weet je van tevoren als speler zijnde.
4 -1
MK77
Ik vond het wel mooi hoe hij de rol van Tadic overnam als die ging zwerven als aanspeelpunt in de spits of als bliksemafleider (zo kon Donny ook de eerste scoren)
7 0
ricky10
Hij mocht spelen en zoals ten Hag zei hij krijgt nu de kans en het is hem of hij die pakt. Hij heeft het prima ingevuld.
4 0
Mocrodammerr
prima knul. zit goed in zn koppie.
6 0
Gooseman
Respect voor Labyad! Toen ik de opstelling zag dacht ik dat Ten Hag de weg kwijt was na de 4-4 in Londen. Nooit klagen en staan als hij er moet staan. Volledig vertrouwen in hem tegen Lille!
5 -1
AJAXAFC1
Echt positief verrast door Labyad goede mentaliteit getoond als hij zo bruikbaar blijft als goeie wisselspeler bij blessures dan 100% houden
4 0
MaximilianRosse
Goed voor Labyad. Heeft het gister zeker goed gedaan en ben daar positief in verrast. Ik dacht eigenlijk dat hij al klaar was bij Ajax. Hij heeft toch zo z’n kwaliteiten. Je kan hem op eredivisie niveau moeiteloos inpassen zonder dat je er veel zwakker van wordt. Moet wel zeggen dat ik het nog moet zien in de CL. Wat mij betreft prima speler voor erbij/12e man.
3 -1
Schip
Als je alleen op eredivisie niveau inzetbaar bent, ben je een breedteaankoop die jeugd in de weg staat. Hij moet op dezelfde wijze bijdragen in CL wedstrijden. Als hij dat niet aankan wegens het tempo/handelingssnelheid/druk, heb je iemand voor niets gekocht.

Die kans gaat hij vanzelf krijgen.
3 -4
Chesterson93
Lang en Gravenberch kunnen nu moeiteloos mee in de CL, wil je zeggen? Of Traoré?
0 0
BRAMHOUTEN
welke jeugd,heb nu lang een paar keer zien invallen in ajax 1 maar heeft mij nog niet kunnen overtuigen. labyad deed het gewoon prima. Ik snap dat de meeste supporters eigen jeugd willen zie, maar die moeten wel toegevoegde waarde hebben. op dit moment heeft lang dit nog niet
4 -2
Babayaka
Welke jeugd ? vond lang niet erg bijzonder.
3 -1
ajaxdordtt
En we weten allemaal hoe dat gaat aflopen.
2 -3
ajaxdordtt
Zullen we het even meer dan 1 wedstrijdje aan kijken?
4 -3
AjaciedNB
Hahah ajaxshowtime in een notendop!
2 0
Gooseman
Zoals bij Marin?
1 0
ajaxdordtt
Verklaar nader.
0 -3
Gooseman
Door (bijna) iedereen al afgeschreven na een paar wedstrijden, en na zijn invalbeurt is meer dan de helft al bijgedraaid. Toch ziet Ten Hag dit over het algemeen goed. Spelers presteren goed op de training, anders laat hij ze niet invallen.
1 0
ajaxdordtt
Ik heb Marin constant verdedigd. Labyad is alleen een stuk ouder en die heb ik al jaren zien mee hobbelen bij Utrecht en Vitesse. En Marin is nu ook niet ineens een wereldspeler. Verschrikkelijk opportunisme.

En ten Hag ziet het idd. Dat betekent dat hij anderhalf jaar niet goes genoeg was, vaak niet eens voor een plek op de bank.
1 -1
Gooseman
Het is vaak een knop die om moet. Talent hebben ze beide, maar het moet net allemaal goed vallen. Voor beide valt iets te zeggen. Marin komt in een nieuwe omgeving, maat dit is voor Labyad niet anders geweest. Het topsportklimaat bij Ajax is toch van buitencategorie binnen NL en de Benelux. En idd, Labyad heeft er lang over gedaan om zich te laten zien.
0 0
Mokum1012
Beter laat dan nooit. Ik had niet verwacht dat die knop nog om kon. Ik was vaak negatief over Labyad, maar hij speelde goed afgelopen wedstrijd. Zegt toch wel wat over zijn karakter dat hij zon kans met twee handen aangrijpt en er 'gewoon' staat. Nu nog de twee ideale vervangers voor Blind en Veltman minuten laten maken. Hopelijk presteren die op een vergelijkbaar niveau als Labyad, dan ben ik tevreden.
0 0
RuffRhythim
Had het niet verwacht, daarom waren velen ook positief verrast.
Blijven volhouden dit...
2 0
HStorm
Kans gepakt! Doorpakken en klaar zijn als je nodig bent. Enjoy!!
3 -1
AFCA2211
Lekker gewerkt pik
1 0
Schip
Leuk voor die gozert, Ik vond het puur een breedteaankoop en zag liever jeugd doorschuiven maar als hij alsnog een aanwinst blijkt, is dat enkel goed. Behalve voor Lang dan...
2 -1