Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kranten: 'Ajax te goed geworden voor de polder'

BartVeenstra, 11-11-2019 om 07:55, 28963 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten zijn daags na de met 4-0 gewonnen wedstrijd op FC Utrecht enorm lovend over Ajax. Er wordt zelfs gesproken over de beste wedstrijd van het seizoen en daarnaast ziet men in dat Ajax ver wegloopt van de rest in Nederland.

De Telegraaf

De Telegraaf verwijst in haar wedstrijdverslag naar de doelpuntenmachine die Ajax is. 'In de beste wedstrijd van het seizoen bereikte Ajax een bijzondere mijlpaal. De treffers tegen het compleet dronken gespeelde FC Utrecht (4-0) waren Eredivisie-doelpunt 99, 100, 101 en 102 in 2019, waardoor Erik ten Hag in de voetsporen trad van Louis van Gaal. In het kalenderjaar 1995 slaagde Ajax er voor het laatst in om de magische grens van honderd Eredivisie-goals te slechten en scoorden de Amsterdammer in totaal zelfs 125 keer in competitieverband', aldus de krant, die Donny van de Beek en Dusan Tadić liet ingaan op de vele doelpunten.

Algemeen Dagblad

In het Algemeen Dagblad is er veel aandacht voor Zakaria Labyad. De krant schrijft over een opvallende rol: 'Van vergeten voetballer tot gewaardeerd basisspeler'. Ajax-watcher Freek Jansen schrijft lovend over de aanvallende middenvelder: 'Een groot applaus vanaf de tribune, een aai over de bol van ploeggenoot Hakim Ziyech en complimenten van Erik ten Hag. Zakaria Labyad beleefde een kwartier voor tijd een nieuwe ervaring in het shirt van Ajax. De Marokkaanse buitenspeler ging moe, maar eindelijk eens voldaan naar de kant. Hij was met verve geslaagd voor zijn examen als basisspeler.'

'Labyad pakte de kans met beide handen aan', vervolgt de krant, die zag dat trainer Erik ten Hag door de blessure van David Neres moest wisselen, maar door het inbrengen van Labyad de rest van zijn elftal intact kon houden. 'De keuze van Ten Hag pakte perfect uit.'

de Volkskrant

In de Volkskrant is er volop lof voor het spel van Ajax. Het dagblad schrijft over 'de grote rondoshow' van Ajax. 'Om 14 uur, toen het na een copieus hoofdgerecht tijd was om af te ruimen, was de ploeg volledig opgepeuzeld door de kampioen, in een demonstratie van hogeschoolvoetbal. Het Ajax van de herfst 2019 is een gedenkwaardig elftal dat zeker in de eredivisie, aangeraakt door de verrijking in de Champions League, ongelooflijk makkelijk voetbalt, dat plezier koppelt aan vertrouwen in elkaar, dat drijft op kunde en spelvreugde. Het is niet eens gewaagd te veronderstellen dat Ajax beter is dan vorig seizoen, zeker in aanvallend opzicht en qua variatie.'

Verder is er in de krant ook lof voor Hakim Ziyech. De spelmaker verkeert in een uitstekende vorm. 'Hakim Ziyech is de laatste weken bijvoorbeeld spelmaker op 10, waar hij zich volledig uitleeft in passes, schoten en aannames. Daarbij verslindt hij kilometers. Elke keer als hij de bal beroert, schuiven duizenden van opwinding op hun stoel.'

Trouw

Tot slot is het woord aan dagblad Trouw. De krant wijst erop dat er voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Utrecht nog hier en daar over een topper werd gesproken. 'Om nog iets wervends over de competitie te kunnen zeggen. Maar Ajax was snel klaar met FC Utrecht', aldus het dagblad, dat schrijft dat 'het rijke Ajax' in Nederland van de rest wegloopt.

'Hier en daar was op tv-zenders van een topper gesproken, FC Utrecht stond per slot van rekening op de vierde plaats en er moet in wervende zin nog iets van de competitie worden gemaakt', schrijft journalist Henk Hoijtink. 'Maar Ajax, de miljoenenploeg, is te goed geworden voor de polder. Dat zal de ene keer in soepele en soms sprankelende stijl worden gedemonstreerd, zoals gisteren, en dan weer - de boog kan niet altijd gespannen staan, en dat hoeft ook niet - met een kleinere en natuurlijk toch toereikende zege op een kleinere club.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
als je t zo allemaal leest denk je: geen woord verkeerd gezegd, maar laten de jongens ajb niet denken dat ze er al zijn. Ik schat in dat ze dat ook absoluut niet doen.
0 0
Babangida83
Dan kun je net zo goed zeggen dat ze te goed zijn geworden voor Europa. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Dat we met PSV om het kampioenschap streden, is nog niet zo lang geleden. Dat was toch echt heel close. Nu aan de rest van de Eredivisie om weer te groeien. Ajax geeft het goede voorbeeld, niets meer, niets minder. Wel een heel lekker voorbeeld, overigens.
0 0
Ajax75Amsterdam
Ajax speelt zowel in NL als ook in de CL heel goed , vaak met fantastische oogstrelend voetbal en soms wat zakelijker ! Maar dat kan ook niet anders als men veel wedstrijden moet spelen . En zoals al vaker gezegd er bestaat geen linker en rechter rijtje in NL ? Wedstrijden zoals als gisteren waren in het verleden nog wel eens een probleem ! maar nu is het niet de vraag of Ajax wint maar met hoeveel . Ajax zal best nog wel eens niet winnen ! Maar ze moeten wel in een enorme dip komen willen ze dit nog weggeven . En als ik de trainer van PSV na de wedstrijd tegen Willem 2 hoor zeggen dat hij 2 van zijn beste spelers mist ? denk ik aan het tijdperk Frank de Boer die met een mindere selectie 4 x achtereen kampioen werd , die zocht niet naar excuses. Ajax wint momenteel zeer overtuigend waar PSV vorig jaar vaak in de slot minuten de overwinning naar zich toe trok !!!
0 0
Markopantelic007
Dit Ajax kan 100% de CL winnen. Als je met 0-3 van Valencia wint en Chelsea gewoon echt even oprolt met 1-4 (daarna was het geen wedstrijd meer natuurlijk) kan alles. Maar het MOET dit jaar gebeuren. Ik hou m'n hart vast met die VAR.
0 0
Babangida83
Het kan echt. Maar dit team is nog niet zo ver dat ze een wedstrijd (in elk stadion) goed uit kunnen spelen. Zowel tegen Valencia, Lille, Chelski en PEC Zwolle was het billenknijpen achterin. Tegen Utrecht vond ik het al wat zekerder ogen, met name in de restverdediging. Dat geeft een team vertrouwen en dan kun/durf je ook makkelijker wedstrijden uitspelen.
0 0
ajaxdordtt
Eerst de poule maar eens door komen.
4 0
Ruudje74
Ajax gaat niks winnen in Europa, daar steekt de UEFA (VAR) wel een stokje voor. Dat hebben we tegen Chelsea twee wedstrijden mogen zien. Zo veel fouten op dit niveau, met deze techniek...dat zijn geen fouten meer, maar opzet.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Dat zou best kunnen kloppen, maar we moeten ons nu toch echt richten op succes in Europa, want de Ere Divisie winnen is min of meer nietszeggend op internationaal gebied.
1 0
036AFCA97
Heb erg veel zin in AZ - Ajax. Als we die winnen kunnen we beginnen met het reserveren van het Museumplein.
0 0
edalm
Az gisteren gezien maar die zijn echt niet veel beter dan Utrecht
0 0
sebastiaan1900
Anders veel moeite tegen modale tegenstanders als Groningen en RKC.
0 -1
Hagmag
Gewoon je ding blijven doen en vooral niet denken dat je er al bent.
5 0
Juichtoon
Precies. Niet te ver vooruit kijken.
0 0
Rentokill
PSV ging vorig jaar met alleen maar overwinningen de winterstop in toch?
Maar prima hoor dit. Ajax is zn beste 2 spelers kwijtgeraakt en lijkt er alleen maar sterker op geworden te zijn. Chapeau, zou Mart Smeets zeggen...
1 0
Redrum
Psv verloor vorig jaar alleen van Feyenoord voor de winterstop, de rest wonnen ze allemaal. Dat is natuurlijk simpelweg indrukwekkend. Alleen waren er wel een paar kanttekeningen. Ze hadden een relatief makkelijk programma gehad, waarbij ze de meeste ploegen uit het linkerrijtje thuis hadden ontvangen. Daarnaast zat Ajax nog steeds vlack achter ze en speelde die ook veel beter voetbal. En natuurlijk niet te vergeten: ze hadden regelmatig zeer veel geluk gehad. Maar je weet bij psv dat het geluk een keer ophoudt en dan stort het direct gigantisch in, zoals nu het geval is. De situatie met Ajax nu is anders. Die worden eigenlijk alleen nog door AZ enigszins gevolgd, al vermoed ik die ook voor de winter nog wel af gaan haken. Winnen in Alkmaar lijkt de grootste uitdaging voor Ajax te zijn, dan gaat het niet meer spannend worden dit jaar.
2 0
soewares
Natuurlijk niet te vergelijken. PSV ging de winterstop in met heel matig en afwachtend voetbal, werd de beker uitgekegeld door cambuur en kwam zo vaak goed weg. Het was wachten op een periode waarin ze de goal eens niet in de 90e minuut erin zou gaan. Ajax speelt de sterren van de hemel, scoort elke wedstrijd minimaal 2 a 3 keer en laat het zien in europa en de eredivisie.
2 0
Wout1988
rkc
0 0
Ajax The Best
Dat we structureel de beste zijn dat is wel duidelijk. Alleen hoeft dat niet te betekenen dat je altijd makkelijk kampioen wordt. Als PSV ook een normaal seizoen heeft dan verliezen die ook veel minder punten en blijft er lang(er) spanning
0 0
Redrum
Precies, de best voetballende ploeg wordt niet altijd kampioen. Daar is psv het beste bewijs van natuurlijk. Die hebben eigenlijk nog nooit de harten van de voetballiefhebbers veroverd en toch flink wat titels gepakt.
2 0
louis60
Precies. Maar ik word ook nog wel eens gillend wakker, wanneer ik denk aan die kleurloze kampioenschappen onder de Boer. Dat ik het toen uithield in de Arena.
0 -1
AlexIbarra
Gisteren vond ik ons vooral top in het drukzetten op Utrecht. Heerlijk om de gretigheid ook in de 2e helft te zien bij Martinez, Labyad en vele anderen.
Weliswaar was de scoringsdrift een beetje voorbij maar we bleven er bij balverlies vol opvliegen.

Die verhalen over te goed voor NL kan ik niks mee. We hadden vorig ook een flinke dip na de winterstop en het seizoen is nog lang. Hoe erg te goed voor NL was Pisv vorig jaar dan wel niet, met slechts 3 verliespunten na 17 wedstrijden?

AZ en Psv oprollen zoals Utrecht gisteren, dan praten we. Voorlopig hebben we nog niet gewonnen van Vitesse, Psv en AZ, laten we daarmee beginnen.

Ajax IS altijd beter, het moet er alleen op het juiste moment uitkomen. Tegen Chelsea waren we ook beter maar haalden we 1 punt uit 2 wedstrijden.

Maar gisteren was gewoon top, ik heb genoten. Ook van de heerlijke acties en combinaties die niet tot een goal leidden.
3 0
Lazell
We zijn nu wel weer een stapje verder dan de 1-1 tegen PSV. Met Donny op de plek van Alvarez, Ziyech op 10, Neres op rechtsbuiten. Verder Martinez begint met de wedstrijd zijn draai beter te vinden.

Eens dat het wat voorbarig is, maar het is geen gekke gedachte. En PSV stond vorig jaar na 17 speelronden nog steeds maar 5 punten voor op ons, ondanks die geweldige reeks. Nu is er een groter gat, AZ wordt (onterecht) niet meegerekend als titelkandidaat.
0 0
Jariiii
Mooi die terechte lof. Jammer dat dat in de Volkskrant nooit in normale taal kan en dat sportjournalisten daar zich altijd geroepen voelen in theatraal pseudoliterair proza te vervallen, maar soit.
1 0
Schip
Vond deze teksten wel ok. Dat 'Ajax is de eredivisie ontgroeid' wordt ik doodmoe van. En de fossielen die deze stukken schrijven, hebben gewoon niet de kennis van bijvoorbeeld de echte volgers bij VI, die zich verdiept hebben in de inhoudelijke materie en inhoudelijk ook beter kunnen duiden waarom een wedstrijd kantelt of op een bepaalde manier verloopt, zonder in clichés weg te vluchten. Hun pro sectie is best interessant en iig veel inhoudelijker dan deze kranten ooit zijn geweest.
1 -1
Lazell
Eens. Enige kwaliteitsvoetbalmedium van NL, inclusief de voetbal praatprogramma's. Weet nog dat tijdens het EK 2018 Pieter Zwart een keertje aanschoof. Alle analisten werden finaal onder de tafel gepraat. Enige wat ze konden doen was luisteren en vragen stellen. Zo jammer.
0 0
Ajaxadept
Ach Hoijtink schrijft en spreekt altijd in in termen als goed of slecht, nooit in termen als fantastisch of absurd goed. Het mannetje kan in zijn stukjes zelden eens dat soort termen gebruiken, want owee als je te enthousiast overkomt, dat is not done.
0 0
waayop
Hoijtink is een altijd een wat zure pruim als het over Ajax gaat.
0 0
Ferd
Trouw is de wedstrijden tegen PEC en rkc alweer vergeten
0 0
Wout1988
tegen pec begon je wel goed
0 0
AFCAPolarBear
Volgens mij waren dat kleine, maar toereikende overwinningen. Voorgaande jaren verloren we zulke wedstrijden, zoals Heracles vorig seizoen.
1 0
Ferd
Maar ‘ontgroeid’ ben je niet als je tegen staartclubs in de problemen komt
0 0
Lazell
Elk legendarisch team uit de geschiedenis komt 'weleens in de problemen'. Het legendarische ongeslagen Arsenal met Henry en Bergkamp speelde ook wel eens gelijk. Het Barca van Pep. Het AC Milan met Nesta, Pirlo, etc. en ga zo maar door.

Als je op ruime afstand straks eindigt van de nr 2, een punt of 15, dan kan je echt wel stellen dat we de ED ontgroeid zijn.
0 0