Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zelfkritische Ünüvar krijgt steun van Noa Lang

ThijsZwagerman, 10-11-2019 om 10:55, 7553 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het WK O17 is vooralsnog niet het toernooi van Naci Ünüvar. De zestienjarige creatieveling heeft het lastig en wist zijn stempel nog niet te drukken op het spel van Nederland O17. Toch weet Ünüvar zich gesteund door onder meer Noa Lang en Liam van Gelderen, Ünüvars ploeggenoten bij Ajax.

‘Tot nu toe heb ik nog niet mijn niveau gehaald. Ik zit in een mindere fase’, erkent Ünüvar in gesprek met de NOS. ‘Ik ben eerlijk gezegd zelf ook benieuwd hoe ik hier uit ga komen. Zo een WK spelen, dat werkt mentaal door. Bovendien wordt er veel over geschreven: "Ünüvar speelt minder". Ik krijg het veel doorgestuurd vanuit Nederland. Maar ja, wat moet ik erop zeggen?’, vraagt het talent zich hardop af.

Ünüvar probeert alles zo veel mogelijk van zich af te laten glijden. ‘Ik trek mij er niet veel van aan. Ik hoef later ook geen lange neus te trekken, ze hebben gelijk dat het minder loopt. Maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, die komen vanzelf naar boven. Het is niet dat ik in twee weken tijd alles verleerd ben. Als ik weer in mijn flow kom, kan ik het team weer goals en assists geven.’

‘Ook m'n teamgenoten bij Oranje en Ajax steunen me’, vertelt Ünüvar. ‘Noa Lang zei: “Broertje, kan gebeuren. Probeer hard te werken, jouw kwaliteiten komen vanzelf terug”. En ik lig hier op de kamer met Devyne Rensch. Na Nigeria spraken we erover. Hij, het team, niemand maakt zich er druk over. De boys steunen me.’

Volgens Ünüvar kan een doelpunt of assist belangrijk zijn om zijn vorm weer terug te vinden. ‘Ja, er moet iets gebeuren waardoor ik mij vrijer ga voelen. Dan kom ik vanzelf weer in mijn eigen flow. Liam van Gelderen, mijn teamgenoot bij Ajax, stuurde ook een berichtje: 'De volgende wedstrijd wordt jouw wedstrijd', zei hij. Ik hoop het. En dat we die pot winnen, dat is het belangrijkste.’

Denk jij dat Ajax met 3-0 van FC Utrecht wint? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Hij stond in de aanval met Braaf. Terwijl Unuvar van de combinatie is, is Braaf een blind paard. Dan is t logisch dat t daar niet echt loopt. Als Hanssen zich uit liet zakken, en Unuvar door se combinatie centraler kwam te spelen, vond ik t prima gaan. En kun je helemaal niet spreken van een vormdip. Nu goed uitrusten en weer lekker hard er tegenaan bij Ajax.
0 0
tikkie takkie
Hij moet op het WK op rechts spelen terwijl hij op links veel beter tot zijn recht komt. Bij Ajax speelt hij nooit op rechts .. ik vind dat wel zonde!
2 0
FreddyAX
Goed dat hij nu al door deze fase heen moet,geeft hem een voorsprong op veel leeftijdgenoten.
Lekker voetballen en alles komt goed.
1 0
Ajax_33
Een paar mindere wedstrijden is niks meer dan normaal voor zo'n jonge speler.
Maar waar ik helemaal gek van word zijn de mensen die hem beoordelen als speler/talent puur op basis van dit WK. Die mensen zijn nog te dom om te poepen.
0 0
RayJordaan
Komt wel goed Ünü!
0 0
Schip
Puur een leerproces. Wordt hij enkel beter van, als hij leert hoe hij hier het beste mee omgaat. Daar speel je zulke toernooien ook voor. We hebben WK's verloren doordat onze vedetten hun vorm niet konden vinden. Ik noem een WK 90.

Verder mooi dat hij zich er niet voor verschuilt. Grote kans daarom dat het dit toernooi nog goed komt.
1 0
FC Scoorgasme
Zo jong en toch al zoveel zelfreflectie, geen smoesjes niks. Deze gozer komt er echt wel, wat kan die toveren wnr die in vorm is.
0 0
Lagasj
Komt allemaal goed met Unuvar. Hij heeft ons al zoveel moois gegeven dat dit er ook bij hoort. Oud Hollands gezegde luidt: " Aan een boom zo vol behangen mist men een twee pruimpjes niet"
Iedereen staat achter je hier in Nederland.
2 0
jespero
Jantje zag eens pruimen hangen! Cool...
0 0
Pheadrus
Ik moest het even opzoeken maar hij is inderdaad net 16 geworden deze zomer. Omdat hij zoveel moois heeft laten zien had ik hem al weer ouder ingeschat. Prima dat hij nu even niet in het middelpunt staat. Het is belangrijk voor een jeugdspeler dat hij periodes beleeft waarin hij een keer niet de veel te hoge verwachtingen ook nog eens overtreft.
0 0