Oranje Leeuwinnen kennen geen genade met Turkije

JesseTH, 08-11-2019 om 19:25, 3561 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond zeer overtuigend met 0-8 weten te winnen van Turkije in de EK-kwalificatiereeks. Aanvankelijk leek de ploeg van Sarina Wiegman geen aanspraak te maken op een monsterscore, maar na de openingstreffer ging het los. Namens Ajax startte Desiree van Lunteren aan het duel.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren de Turken nog helemaal niet kansloos. Na ruim twintig minuten was het Shanice van de Sanden die de eerste kans kreeg, maar zij raakte de bal verkeerd. Even later scoorde zij wel, toen zij op aangeven van Vivianne Miedema af kon werken. Hierna werd Oranje overtuigender, wat zorgde voor nog goals voor rust. Sherida Spitse schoot een penalty raak, waarna Miedema vlak voor rust de 0-3 binnen kopte.

Na rust was het een kwestie van het uitbreiden van de score. De 0-4 kwam van de voeten van Daniëlle van de Donk, waarna Miedema even daarna de vijfde wist te maken. Het scoren bleef daarna verdergaan, want Van de Donk had na 73 minuten plots een hattrick op het bord staan. Het slotakkoord, de achtste treffer, kwam van aanvoerder Spitse.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wzawzdb1997
wat een lekker wijf he die van veenendaal gvd
1 0
ajaxpat
vind je die knap????ieder zijn ding
0 0
Redrum
Die knabbelt hem er er volledig af.
2 0
FlyingDutchMan
Die laat je geslachtsdeel naast haar koppie nog knap worden
2 0
Redrum
Knap en slap ja
3 0