'Ontwikkelingen van dinsdag in je bagage'

BartVeenstra, 08-11-2019 om 13:35, 2215 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat zijn elftal behoorlijk wat lering kan trekken uit het gelijkspel met Chelsea (4-4) van afgelopen dinsdagavond. Na afloop van die wedstrijd was Ten Hag vooral woedend op de arbitrage, maar enkele dagen later kijkt hij vooral analytisch naar het optreden van zijn eigen elftal.

'Ja, natuurlijk kun je ervan leren. Je moet de emoties weg laten en kijken naar wat goed ging. Er gingen veel dingen goed, maar ook dingen slecht. Dat neem je mee', zegt Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. De trainer vertelt wat hij aan zijn spelers heeft verteld. 'Ze hebben goed gespeeld. Ik heb ook gezegd dat we het moeten accepteren zoals het is. Zo gaat het voetbal, op naar de volgende. Deze wedstrijd moet je nu achter je laten en voorbereiden op de volgende.'

Toch kan Ajax behoorlijk leren van een wedstrijd als die tegen Chelsea. 'Zeker. Dit soort wedstrijden stop je in je bagage. De ontwikkeling van het team en van het individu gaat zoveel malen sneller met dit soort wedstrijden. Die ontwikkelingen van dinsdag komen in je bagage terecht. Het vormt je als voetballer en als team.' 

Denk jij dat Ajax met 3-0 van FC Utrecht wint? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Als ik Erik was zou ik vooral eens in de spiegel kijken. Prima coach hoor, maar hoe kun je in godsnaam bij 1-4 je hele 'gele centrum' laten staan. Ik vind het onprofessioneel en een dikke middelvinger naar de bank.
0 0
b.hulshof
Hopelijk voor de coach ook een leermoment, dus als je overlopen wordt eerder ingrijpen. Hij had Marin na 60 minuten kunnen inbrengen voor Neres.
0 0
Vierendertigste
Je zou denken dat die wedstrijd tegen de Spurs al genoeg te leren gaf, maar nee.
1 -1
Juichtoon
Zit wat in. Maar met zulke arbitrale dwalingen valt het niet mee (zowel thuis als uit). We gaan nu met 6 punten minder naar Lille, en zonder Veltman, Blind en Neres. Als je nu een keer slecht speelt, kan ook zomaar ben je bijna uit de CL. We hadden 12 punten moeten hebben en Chelski 3.
0 0