Ünüvar: 'Gaat persoonlijk nog niet lekker'

FinnDekker, 06-11-2019 om 22:50, 5512 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naci Ünüvar vindt dat hij beter kan doen dan hij tot nu toe heeft laten zien op het WK O17. De Ajacied staat met Oranje na een moeizame start alsnog in de kwartfinale, maar heeft hier naar eigen zeggen een te klein aandeel in gehad tot dusver. Zondag wachten de leeftijdsgenoten van Argentinië of Paraguay.

Tegen Voetbal International zegt het talent dat het mede komt door zijn nieuwe positie, op rechts. 'Het is wel wennen, maar een goede speler moet op meerdere posities kunnen spelen. Dat mag geen excuus zijn. Het gaat met mij persoonlijk nog niet lekker, maar iedere speler heeft dat wel eens. Ik moet er gewoon sterker uitkomen. Ik hoop dat ik nog meer kansen krijg.'

'Het is tot nu toe nog niet mijn toernooi, maar de teamprestatie is belangrijker en ik ben blij dat we door zijn', voegt Ünüvar toe. Na verliespartijen tegen Japan en Senagal werd tegen de VS de rug gerecht. Met de hakken over de sloot werd de knock-outfase gehaald. In de achtste finale won men vervolgens van Nigeria.

Kenneth Taylor snapt de frustratie bij zijn ploeggenoot. 'Hij zit er nu even niet lekker in, maar iedereen speelt wel eens een slechte wedstrijd. Ik had ook een mindere dag tegen Japan, daarna zaten Sontje en ik op de bank. En kijk wat Sontje nu doet (vijf goals in twee duels, red.). Naci is een jongen die uit het niets iets kan doen, misschien schiet hij er de volgende keer wel drie in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Netjes dat deze gozer niet klaagt over zijn positie, maar over zijn spel. Teken van karakter. Hopelijk mag hij niettemin op 10 spelen. Een goede Unuvar heb je wel nodig om te verbeteren.
1 0
Web
Dat is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling
Tegenslagen moet je tegen komen, dat maakt je een complete speler.
En dan is op een andere positie staan helemaal niet verkeerd
Net wat Freddy hier onder zegt, Johan deed het zelfs bewust, leren wat op een positie word gevraagd
0 0
FreddyAX
Zelfs Cruijff stelde spelers met opzet op ,op een andere positie om ze te laten werken aan hun zwakkere kanten.
De bedoeling van een opleiding is dat ze leren,Naci gaat hier beter van worden en dan is het resultaat van een wedstrijd van ondergeschikt belang.
1 0
WantAmsterdam
Collega’s voor me alles gezegd.
Vgm is tabbouni geschorst de volgende wedstrijd, misschien dat hij dan een kans op ‘10’ krijgt, ben er zeker van dat hij het daar beter zal doen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Die idiote trainer van O17 zet hem op rechts neer, terwijl die jongen nog nooit van zijn leven aan de rechterkant van het veld heeft gespeeld... Wat verwacht zo'n trainer dan, denk ik. Verwacht hij nou echt dat Ünüvar op rechts net zo goed in zijn kracht zal spelen als op links? Zo ja, dan heeft hij het niet helemaal begrepen.
2 -5
Web
Daar word hij toch alleen maar beter van
Hoort bij een leerproces
Het huidige Ajax doet niets anders dan positie wisselingen
Bovendien met de techniek van Unuvar moet je ook op rechts kunnen spelen
Johan deed dit heel vaak met spelers, bewust zelfs
2 0
Ajax27
Die idiote trainer? Wil jij een speler in Ajax 1 die maar op 1 positie uit de voeten kan? Kijk nu met spelers als Ziyech, vd Beek, Tadic en Promes hoe fijn het is dat ze allemaal op meerdere posities uit de voeten kunnen. Met je opstelling kun je dan meerdere kanten uit, maar ook tijdens de wedstrijd kun je schakelen, 1 van de grote krachten van dit Ajax.
3 0
Joseph
Dit soort spelers moet je gewoon in hun kracht zetten. Nouri haalde ze ook van het middenveld, dat was ook geen succes.
4 -1
Bky
In mijn ogen kun je juist spelers als Unuvar uit "hun kracht halen", voor een tijdje in ieder geval. Altijd uitblinken is leuk, maar even ergens staan waar het minder goed gaat is mentaal ook belangrijk. Hoe knok je jezelf daar uit? Hoe ga je daar mee om?

Belangrijke aspecten, waar juist een jeugdopleiding voor is.
1 0
Joseph
Precies, daar is de jeugdopleiding voor, ben ik het ook zeker mee eens.

Maar als het er om gaat, als Nederland een WK gaat spelen bijvoorbeeld, kies je toch voor je sterkst mogelijke opstelling?!
1 0
wolterx
Mee eens, vind het daarom ook jammer dat ze hem niet een periode als 6 of rcm hebben gespeeld toen hij jonger was. Op die posities moet hij meer met zwakke been doen, ander soort druk van tegenstanders ervaren en in opbouw een rol spelen. Dat zou nooit zijn positie worden natuurlijk maar hij heeft ook periode in o14/o15 paar wedstrijden als spits gespeeld, had hem liever iets verder terug gezien dan.
2 0
Web
Mee eens
0 0
Suarez16_
Hangend op links kan hij goed invullen (net als Nouri destijds) doordat hun sterke been rechts is. Ziyech op linksbuiten is ook 3 klasses minder dan Ziyech op rechts of op 10.
3 0
Joseph
Spelers als Ziyech, Nouri en ook Unuvar komen meer tot hun recht met spelers voor zich. Die zou ik altijd op het middenveld zetten, maar hangend op een favoriete vleugel kan ook, maar je moet geen gekke dingen doen met Unuvar op rechts of Ziyech op links.
0 0