#jajvol: De flanken blijven een pijnpunt

FinnDekker, 05-11-2019 om 18:15, 6057 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de verloren wedstrijd tegen FC Volendam.

Wim Jonk terug op De Toekomst

Hij zal na de wedstrijd stiekem gegniffeld hebben, Wim Jonk. De voormalig Hoofd Jeugdopleiding van Ajax had zijn zaakjes uitstekend op orde op De Toekomst tegen Jong Ajax. De Amsterdammers kwamen vrijwel geen enkel moment in de wedstrijd. Aan de hand van een geweldig spelende Franco Antonucci - eveneens een oude bekende van Ajax - wonnen de Volendammers meer dan verdiend.

Teleurstelling voor de jonge garde

Maandag werd bekend dat geen enkel talent van de beloften mee zou gaan naar Londen. Erik ten Hag heeft spelers als Ryan Gravenberch, Noa Lang, Lassina Traoré niet nodig voor het duel met Chelsea van dinsdagavond. In plaats daarvan gingen onder meer Siem de Jong en Zakaria Labyad mee. Een flinke tegenvaller voor de jonge garde. Of dit de reden was voor hun ietwat matige optreden is niet met zekerheid te zeggen. Maar geen van hen liet tegen Volendam echt zien dat Ten Hag fout zit.

De flanken blijven een pijnpunt

Door de aanhoudende blessures van Victor Jensen en Danilo Pereira en de schorsing van Noa Lang kregen Nicolas Kühn en Alex Mendez weer de kans op de flanken. Beiden wisten echter niet enorm te overtuigen, iets wat dit tweetal überhaupt tot dusver nog niet lukte dit seizoen. Na een uur werden beiden gewisseld, waarna Quinten Timber en Leo Thethani de flanken posteerden. Waar de eerste dit nog aardig invult dit seizoen, daar zit Thethani al langer op een dood spoor. Joshua Pynadath was afwezig vanwege Youth League-verplichtingen.

Ter Heide maakt zijn rentree

Na een kleine blessure maakte Jasper ter Heide maandagavond weer zijn rentree. De stille kracht van de beloften verving Mendez. De verdediger is vrijwel altijd goed voor een voldoende en staat nog tot de zomer van 2021 onder contract. Van een 8 of hoger is daarentegen ook nooit sprake. Desondanks is het - zeker bij een team als Jong Ajax - fijn om een speler achter de hand te hebben die niet vaak door de ondergrens zakt.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Blij voor Wim Jonk, kwaliteit komt altijd boven drijven. Trouwens het was niet alleen Wim Jonk die ze wegstuurden, ook Cruijff himself, eeuwig zonde. Diegene die het overgenomen heeft, hoofd opleidingen, wie is dat nu eigenlijk. Wat heeft hij gepresteerd? Hoop zeker dat Jonk blijvend terugkomt op de Toekomst!
1 -2