Uitblinkende Hansen laat Oranje O17 hopen op volgende ronde

ThijsZwagerman, 03-11-2019 om 09:10, 14996 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje Onder-17 heeft zaterdagnacht aan de hand van de ontketende Sontje Hansen een ruime overwinning geboekt op de Verenigde Staten. Nederland won met 4-0 en mag daardoor opeens nog hopen op een plek in de knock-outfase.

Net als in de tweede wedstrijd tegen Senegal, had bondscoach Peter van der Veen ook tegen de Verenigde Staten zijn elftal op een aantal posities (deels noodgedwongen) gewijzigd. Ajacieden Kenneth Taylor en Hansen keerde zodoende terug in de basis. Ook voor Ajax-verdediger Steven van der Sloot was er een basisplaats weggelegd. Hij verving de geschorste Melayro Bogarde en begon als rechtsachter.

Na een vermakelijk begin van de wedstrijd, waarin Hansen en Naci Ünüvar enkele aardige kansen kregen namens Nederland, was het de eerstgenoemde die kort voor de rust de ban brak. Na een goede individuele actie, prikte Hansen de 1-0 binnen. Zo'n tien minuten na de pauze was het weer raak voor Hansen. De spits verdubbelde de marge op aangeven van Anass Salah-Eddine. 

Na deze treffer leek Nederland bevrijd en begon het nog beter te spelen. Dit resulteerde even later in de 3-0, toen Mohamed Taabouni kon scoren na opnieuw een uitstekende individuele actie van Hansen. Kenneth Taylor kreeg hierna de kans om er vanaf de penaltystip 4-0 van te maken, maar vond helaas de doelman van de Verenigde Staten op zijn pad. Niet veel later was het Jayden Braaf die echter alsnog scoorde en de eindstand zo op 4-0 bepaalde.

Door de ruime overwinning is de kans groot dat Nederland zich zondag als één van de beste nummers drie op dit WK alsnog plaatst voor de knock-outfase. Dit heeft het zelf echter niet in de hand. Wanneer Argentinië wint van Tadzjikistan, of Mexico niet wint van de Solomoneilanden, mag Oranje zich gaan opmaken voor een plek in de knock-outfase.

Opstelling Oranje Onder-17: 

Raatsie; Van der Sloot (71' Proper), Hoever, Rensch, Salah-Eddine; Taylor, Regeer, Taabouni; Ünüvar (68' Bannis), Hansen (90' Postema), Braaf. 

Wissels Oranje Onder-17: 

Bannis, Proper, Leliendal, Verbruggen, Allouch, Postema, Daniels, Troost, Bogarde, Maatsen.

Doelpunten: 

1-0 Sontje Hansen (42')
2-0 Sontje Hansen (51')
3-0 Mohamed Taabouni (70')
4-0 Jayden Braaf (86')

Bijzonderheden: 

- Liefst tien (!) spelers uit de basiself hebben weleens een wedstrijd gespeeld in de Ajax-opleiding, acht van de basisspelers komen momenteel in actie voor het Amsterdamse vlaggenschip van de opleiding. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wolterx
Argentinië en Spanje winnen dus Oranje is een van de beste 4 nummer 3's. Spelen tegen Nigeria volgensmij komende week.
0 0
jaripettersson
Ze zijn door volgens mij.
0 0
wolterx
Zijn ze ook, op doelsaldo.
0 0
ajaxdordtt
Wat een zenuwlijer die trainer, na elke nederlaag het team compleet omgooien.
4 0
3*stars*3
Gister alleen deel van 1e helft gezien maar wat is die Braaf toch een egoïst zeg, met z’n afgezakte kousen rondlopend als een vedette.

Toch wel lekker wakker worden.
-Oranje-17 heeft een kans(je) om door te gaan.
-PSV 2 punten verloren.
-Ihattaren kiest voor oranje.
5 -2
Tomajax1990
Ihatarran of stengs? Krijg je dat gedoe straks weer haha. Stel Ziyech had voor Nederland gekozen. Er vanuit gaande dat wijnaldum 10 blijft.
0 0
Cupmetgroteoren
Ihaterran hoort gewoon op 10 en stengs rechtsbuiten. Stengs heeft het postuur van een rechtsbuiten, ihaterran van een 10. Qua spel ook allebei op hun plek zetten. Ihaterran met z'n steekpassjes en stengs met z'n lange stelten voorzetten van de buitenkant geven.
2 0
Spitz
Wijnaldum speelt ook niet altijd goed. Daarom voor hem eens Ihattaren en dan es van der Beek of Stengs. Dit is het nadeel als je straks 3 Oranjes kunt opstellen. Of is het een voordeel? Nou ieder nadeel heb zijn voordeel.
1 0
Sterspeler
Met de juiste trainer is het een voordeel.
0 0
3*stars*3
Zou wel zuur zijn voor Stengs, als Ihattaren eerder mag debuteren.
Zeker als je ziet hoe Stengs laatste tijd speelt en ook begint te scoren.
Maar eindelijk krijgen we extra creativiteit in oranje.
We hebben jaren lang gekeken naar lopers en harde werkers.
2 0
Babangida83
Bedenk ook dat Stengs nog niet zo lang geleden een heel ernstige blessure had. Die jongen moet nog veel groeien fysiek. Dit jaar met Europa League erbij voor hem is ook nieuw. Laat hem even een half jaar wennen, dan mag hij in het nieuwe jaar aansluiten.
0 0
Spitz
Niet teveel vooruit lopen. Als Stengs en Ihattaren heel goed zijn in een team, dan kan Koeman rouleren en kijken naar de tegenstander om in je eigen kracht te spelen. Boadu komt er ook aan. Later Unuvar ook nog es. Wat gaat dit met elkaar worden. Mooie puzzel. Koopmeiners vergat ik ook nog. En wie niet. Heerlijk toch!
1 0
Tomajax1990
Als ik Berghuis maar nooit meer in een Nederlands elftal shirtje zie.
2 0
Spitz
Waarom geen Berghuis? Als hij nu zou spelen voor PSV of Ajax, zou hij ook in Oranje staan. Ik vind hem best veel hebben.
0 -5
afcas
Vooral een slechte mentaliteit ja...
1 0
AjaxWatergraafsmeer
Mooi hoor, 8 Ajacieden in de basis. Wanneer Brobbey fit was zou het zelfs 9 zijn, want dan ging Sontje Hansen op de positie van Braaf spelen.
3 0
Middenweg401
Die Braaf was dramatisch de eerste helft.
1 0
AjaciedRK
Zet de Ajacieden op de juiste plaatsen en ineens gaat het lopen. Toeval?
1 0
Middenweg401
Maar Unuvar was nog steeds zichzelf niet..
2 0
Spitz
Maar hij lijkt koel. Maar er komt een hoop druk op deze jongen te staan. Verwachtingspatroon is immens. Als ze verder komen dan komt Unuvar los. Let maar op.
2 0
***1900***
Ik zie Mexico geen punten verspelen tegen de Solomoneilanden, of het nou o17 is of niet, dus zo groot is de kans niet voor Oranje.
0 0
Wout1988
Als Argentinië wint zijn ze ook door
0 0
wolterx
Tenzij Kameroen meer dan 3x scoort en met meer dan 2 goals verschil wint van Spanjem
0 0
wolterx
Argentinië is wel een flink stuk sterker dan Tadzjikistan van wat ik heb gezien dit toernooi. Als die met beste ploeg spelen zou dat normaal geen probleem moeten vormen voor Argentinië. Zelfde met Spanje tegen Kameroen.
1 0
Schip
Mee eens. Solomon heeft al 12 goals tegen na 2 potjes. Die gaan niets kunnen doen tegen Mexico. En Tadjikistan heeft toch al eens gewonnen van Kameroen. Die kunnen in een laatste wedstrijd, waar Argentinië niet echt hoeft, best voor een draw zorgen. Duimen maar.
0 0
jaribombari
Er staat 'of'. Dus dat betekent volgens mij 1 van de 2.
1 -1
blava
Slechte voorbereiding, te laat naar Brazilie afgereisd en een trainer die het niet snapt, allemaal zeer amateuristisch.
3 -2
3*stars*3
Kan het ook niet zo zijn dat de oranje jochies wat vermoeid ogen?
Zeker ivm Japan en Senegal.
Misschien heeft het ook te maken met een drukker programma met competitieduels en YL ertussen.
Anders kan ik niet verklaren hoe het kan dat de Europees kampioen zo start.
0 0
Champy
De hitte peigert je wel af.
Onderschat dat niet. Ik kon in mijn jongere jaren ook niet zo gemakkelijk tegen de hitte zoals nu. Ik kan me goed inbeelden dat het voor jonge sporters nog moeilijker is die arbeid te verrichten.
1 0
Cupmetgroteoren
Andere landen hebben geen last van de hitte? Kortom, onzin.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Van persie? Wk 2014
0 0
wolterx
Sommige landen hebben zich wel beter ingesteld erop. Japan is al meer dan een maand daar schijnt, Oranje is nu week in Brazilië. Dat is wel een verschil dan.
0 0
trodat4030
Als je uit Senegal komt kan ik me zo voorstellen dat je minder LAST hebt van de hitte omdat je dat veel meer gewend bent. Niet veel onzin aan. Of je nu van 30 graden naar 30 graden gaat of van 13 graden naar 30 graden, nogal een verschil.
1 0
NouriVandeBeek
Nederland was het eerste land na uiteraard Brazilië in Brazilië
0 0
wolterx
Maar wel als een van de laatste landen verzameld. De andere landen in de groep (VS, Japan en Senegal) kwamen al week ervoor samen en speelde nog een of meerdere oefenwedstrijden.
2 0
Spitz
Ik denk persoonlijk dat Oranje een diesel is. Het beste voor later. Eerst warm draaien. Wennen aan de warmte en aan elkaar. Geen voorbereiding gehad. Eigenlijk niet eens zo raar gesteld.
0 0
mgtow
Typisch KNVB.
0 0