Dest: 'Veel felicitaties, anderen waren het er niet mee eens'

BartVeenstra, 31-10-2019 om 15:35, 4426 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest heeft veel reacties gekregen als gevolg van zijn keuze voor zijn interlandcarrière bij de Verenigde Staten. De rechtsback had ook kunnen kiezen voor het Nederlands elftal, maar koos anders. 'Er moeten keuzes gemaakt worden in het leven, dat is niet makkelijk', zegt hij tegenover FOX Sports.

'Veel mensen hebben mij gefeliciteerd, anderen waren het er niet mee eens', aldus Dest, die opgelucht lijkt nu hij een keuze heeft gemaakt. De negatieve reacties probeert hij wel te vermijden. 'Ik heb niet alle reacties gelezen, maar soms zie je het al: negatief. Als ik voor Nederland had gekozen, kreeg ik dezelfde reacties, maar dan van de andere kant', is Dest er nuchter onder. 'In de Verenigde Staten zijn ze heel blij. Ik heb daar ook in de jeugd gespeeld en heb daardoor een goede band opgebouwd.'

Dat het snel gaat met de ontwikkeling van Dest is een feit. Ajax-trainer Erik ten Hag sprak er al over tijdens de persconferentie en de rechtsback zelf staat er eigenlijk ook wel van te kijken. Hij weet nog goed wanneer hij debuteerde in het betaalde voetbal. 'In oktober vorig jaar (namens Jong Ajax, red.). Ja, het is echt snel gegaan, dat is mooi. Ik hoop dat ik zo door kan gaan.'

Met Noussair Mazraoui heeft Dest niet de minste concurrent en om die reden is het de vraag of hij zich - ook al hij speelt hij haast iedere wedstrijd - een vaste basisspeler voelt. 'Ik weet het niet. Ik denk dat ik gewoon mijn best moet blijven doen en niet naast mijn schoenen moet gaan lopen. Ik voel meer dat ik nog jong ben en dat ik erbij moet blijven. Ik moet goed gefocust blijven en gelukkig ben ik dat wel. Als die focus er blijft, moet het goed komen.'

Zondag viert Dest zijn negentiende verjaardag en op die dag kent Ajax een vrije dag. 'Zondag wordt wel een mooi feestje, haha', lacht Dest, die zijn verjaardag gaat vieren met familie. Wat hij voor zijn verjaardag wil hebben? 'Drie punten tegen PEC én Chelsea', besluit hij.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij PEC Zwolle? Zet in en krijg 10,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michel0172
Het zou in mijn ogen beter zijn als de speler niet de keuze zou moeten maken, maar er op andere gronden bepaald zou worden voor welke nationaal elftal iemand mag/moet uitkomen. Nu kan een speler het nooit voor iedereen goed doen en heeft de speler op jonge leeftijd al een enorme druk van familie, clubs, media, etc. en kan hij het nooit voor iedereen goed doen. Ben je geen Nederlander als jouw hart bij een andere nationaal elftal ligt? Kiest een speler zelf of is de druk van familie te groot? Kies je voor gevoel of verstand? Ben je ondankbaar als je je hele voetbalopleiding in Nederland hebt gehad en dan niet voor Nederland uit wil komen? Is het spelen van een EK beter voor je voetballoopbaan dan het spelen om de Afrika cup? Misschien moet de UEFA/FIFA andere criteria opstellen die bepalen voor welk land een speler uit mag komen als hij een dubbel paspoort heeft, zodat de speler niet onder enorme druk van buitenaf de keuze hoeft te maken.
0 0
Starkoo
Ik vind het mega dom net zoals Hakim enz. Snap zijn keuze wel, KNVB is gewoon te laat met een charmeoffensief begonnen. Nu zitten we aan Diepvries! Er moeten gewoon mensen weg bij de KNVB zijn gewoon een stel ezels die zich stootten aan de zelfde steen. Koeman weg wezen!
0 -2
Dennis1964
Het is zijn keuze dus is het de juiste keuze!!!!!
1 0
Redrum
Zeg dat maar tegen Ouasim Bouy.
0 0
MPAjax
dat krijg je ervan als je buitenlandse spelers doorschuift of koopt

gravenberch die straks voor het surinaamse elftal kiest :'D pinkt een traan weg van het lachen
0 0
Joodhannus73
Geen toeval dat niemand voor Oranje kiest. Heeft te maken met de (verziekte) cultuur in dit land. En hoe de KNVB spelers benadert. Maar dat is ook cultuur. We zijn gewoon geen warm volk. Derksen als uithangbord. Afkraakcultuur. Daarom zull we ook nooit wereldkampioen worden. Uiteindelijk houden we onszelf klein. Zelfdestructief. Snap heel goed dat Dest niet voor Nederland kiest. En Inhattaren direct ook niet.
2 -4
trodat4030
Kweenie, maar volgens mij waren we 9 jaar geleden 3 cm van de wereldtitel verwijderd en toen was afkraken ook al mode. Dikke vette onzin dus.
0 0
ram
Over afkraken gesproken... Zo kut is het allemaal niet hoor, bij ons. Ik vind jouw verhaal nogal vergezocht en erg negatief. En dat "nooit wereldkampioen" verbinden aan een verziekte "cultuur"... Come on...

Ik denk ook dat onze Oranjefans juist tot de meest fanatieke/warme fans behoren. Ook de media zijn niet zo erg hoor, vergeleken met heel veel landen.
2 0
Cupmetgroteoren
De onrechtvaardigheid zit hem in de regelgeving, Fifa zou daar nog eens naar moeten kijken. Hoe ze het precies moeten aanpakken weet ik ook niet precies, omdat je te maken hebt met minderjarigen, waarvan wordt aangenomen dat ze later spijt van hun keuzes kunnen hebben. Dus spelers eerder hun keuzes laten maken is wellicht ook niet de oplossing.

Het is wel opvallend dat niemand voor Oranje wil kiezen. Nu zelfs voor een land als de VS dat nooit ver komt op eindrondes.
0 -1