Ünüvar: 'Op mijn zeventiende bij Ajax 1 zitten'

FinnDekker, 29-10-2019 om 12:00, 7569 views, ELF Voetbal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naci Ünüvar werkt hard aan zijn fysiek om de laatste stappen richting het profvoetbal te zetten, zo stelt hij in gesprek met ELF Voetbal. Het talent van Ajax speelt wekelijks in de Onder 19 en is mee met Oranje Onder 17 naar het WK in Brazilië. Veel wedstrijden spelen op een hoog niveau helpt hem om te groeien.

Ünüvar heeft hoge verwachtingen van zichzelf. 'Ik wil elke wedstrijd beslissend zijn, om zo het team te helpen. Ik heb weleens gezegd dat ik op mijn zeventiende bij Ajax 1 wil zitten. Dat is nog steeds mijn doel.' De aanvallende middenvelder is sinds deze zomer zestien jaar.

'Ik heb vorig seizoen meer dan vijftig wedstrijden gespeeld, dan word je wel krachtiger.' Maar rust pakken hoort er ook bij. 'In de zomer heb ik anderhalve week niets gedaan, alleen maar in de zon gelegen. Daarna ben ik weer rustig begonnen. Nu merk ik dat ik harder kan trainen, dat ik minder moe ben na wedstrijden. Af en toe een rustdagje pakken is nog wel goed.'

Dubbele nationaliteit

Bij veel talenten met een dubbele nationaliteit is het de vraag voor welk land zij uit zullen komen. De familie van Ünüvar (die deels Turks is) en hijzelf willen nog niet denken aan dit vraagstuk. 'Naci is trots dat hij voor de vertegenwoordigende elftallen van Nederland mag spelen en is verder alleen maar bezig met zijn ontwikkeling', aldus vader Ayhan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
megaonion
@CommunityAjaxShowTime - Ik heb even gewacht met op jullie te reageren en heb er goed overnagedacht en ik snap al jullie reacties eigenlijk wel. Ik heb het inderdaad op een hele andere toon mogen zeggen. Dank dat de meeste hier nog volwassen op reageerde en ik zal zeker wat met jullie opmerkingen doen voormezelf in het vervolg. Om een beetje ruzie nu te maken met mede-Ajacieden die het anders zien heeft ook totaal geen nut denk ik. Uiteindelijk zijn we allemaal voor Ajax en zou het daarom mooier zijn als we met z'n allen door één deur kunnen, ongeacht of er een meningsverschil is of niet. Daar zal ik mezelf ook voor aanpassen.
1 0
JariHeijden
Mooie reactie.
1 0
Afcascheme015
Youssouf hershi
0 -1
jeugdvolger
plaatsvervangend schaamte door enkele reacties hieronder..
1 0
AFCAdam
Wat een onzin reacties hieronder...

@megapnion - Er wordt waarschijnlijk in het interview gevraagd wat zijn doelstelling is en hierop geeft Unuvar antwoord. En een zuurpruim cq misgunner, neemt het een jongen van 16 kwalijk vanwege zijn ambities.

Het zit waarschijnlijk heel erg diep ...?

Btw Nouri was een enorm talent maar Unuvar is een andere type speler die doelgerichter is en fysiek verder is dan Nouri was op zijn 16e.
3 0
trodat4030
Naci lijkt meer op Sneijder dan op Appie idd. Alleen 1 benig.
1 0
Bocarra
Ik vind dat als je voor vertegenwoordigende elftallen gaat spelen en dus opgeleid wordt om in een toekomstig Nederlands elftal te spelen duidelijk voor het NL elftal kiest. Deze keuze is wat mij betreft niet vrijblijvend.
0 0
NouriVandeBeek
Best idiote reacties allemaal hieronder.
1 0
zaalberg
Laat hij eerst maar eens met Oranje onder 17 wat neerzetten voordat hij het over Ajax 1 heeft.
1 -1
SouthAjax9
Is die wedstrijd van onder 17 morgenavond ergens te zien?
0 0
megaonion
Leuk en aardig Unuvartje maar Nouri had in z'n linkerteen meer talent en kwaliteit dan jij ooit zal krijgen en die heeft nooit dit soort uitspraken gedaan en is altijd kalm gebleven en heeft netjes gewacht. Neem daar een voorbeeld aan en laat verder je voeten spreken want dat jij op je 17e zo graag in Ajax 1 wil spelen is niet relevant. Het gaat erom wat de beste voor jou is. Ik heb alle vertrouwen dat hij het zal redden maar man man man, Ajax is geen excelsior dat als je 2 leuke acties hebt gemaakt in de jeugd dat je dan Ajax 1 materiaal ineens bent.

Check Frenkie de Jong, die was op z'n 17e ook ongelofelijk goed en die is rustig gebracht en doordat hij op de juiste moment gebracht is en er voorzichtig met hem is omgegaan heeft hij zich kunnen ontwikkelen en speelt op zo een jonge leeftijd basis als 1 van de beste bij Barcelona. Kijk ajb daarnaar ipv zo snel mogelijk te willen spelen, dat bepalen de mensen wel die daar zitten en ervoor betaald krijgen en er zeker ook verstand van hebben.
2 -14
EKS
Die jongen is al wel heel ver in zijn ontwikkeling. Dat is een belangrijker maatstaf dan leeftijd.
Kijk eens naar die baard. Frenkie en De Ligt hadden hooguit wat dons op die leeftijd en waren nog jongetjes.
1 0
KickNiergever
Ben juist wel blij dat het zijn doel is om op zijn 17e te debuteren.
Oogt gretig en kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Speelt volgens mij ook al jaren met hogere lichtingen mee. Dat zal betekenen dat hij er qua weerstand ook sneller klaar voor is als een speler die een ander traject bewandelt binnen de jeugdopleiding. Laat hem maar snel 17 zijn, kan niet wachten ;-)

Niet iedereen bewandelt hetzelfde pad als Frenkie de Jong.
Er zijn ook tal van voorbeelden die op hun 17e debuteerde en uitgroeide tot fantastische spelers.
3 0
EGxD
Unuvar speelde op z'n 16 en een paar weken de onder 19 van Barca compleet zoek. Ook niet de minste jeugdopleiding.. dus ja, ik ben wel van mening dat dit Ajax' grootste (zelfopgeleide) talent in jaren is.
4 -1
koreem
Ik denk eerlijk gezegd dat Unuvar misschien wel meer talent heeft. Is doelgerichter, fysiek sterker/sneller en betere passeer actie.
2 -2
Suarez16_
Ojeee een jeugdspeler is ambitieus en wil op zijn 17de debuteren....
4 0
AlexIbarra
Amsterdamse (mega)uitjes zijn duidelijk zuur vandaag..
Laat die jongen lekker ambitieuze doelen stellen, hij eist toch niks?

Ik ben er helemaal voor om jeugd pas rustig te brengen wanneer ze echt iets toevoegen, maar als speler is het gezond om zo snel mogelijk het eerste te willen halen.
5 -2
megaonion
Overigens ben ik niet zuur maar word ik dat overdreven hypen van iedere speler die aardig kan ballen tegen 15 jarige zat. Als je in de reet van mensen kruipt ben je een toffe peer maar als je zegt waar het op staat en er een stuk inhoud bij meegeeft ben je zuur. Vind ik vreemd, vooral in een land als Nederland dat heel erg om meningen draait. En meningen zijn er om te onderbouwen, niet om domweg iets te roepen wat trouwens wel 99% hier helaas doet (Absoluut niet naar jou bedoeld aangezien jij verder dan 1 regel komt)
0 -2
Tinus
De toon waarop je reageert is de reden dat anderen je zuur noemen, niet om je onderbouwing. Overigens zijn je argumenten gewoon heel zwak en kloppen totaal niet met wat hij aangeeft in het interview. Hij is ambitieus en heeft hoge verwachten van zichzelf. Verder is hij best nederig en zoals anderen al aangaven eist hij helemaal niets. En dat anderen hem zogenaamd hypen is al helemaal geen reden om hem bijv 'unuvartje' te noemen. En daarna kom je nog eens aan met een argument dat hij het alleen tegen 15 jarigen laat zien, wat echt totale flauwekul is. Dat weet je als je de jeugd een beetje volgt. Zuur is gewoon een prima omschrijving van je reacties.
2 0
megaonion
Een reactie waar ik zeker mee kan leven. Dank, ik zal het meenemen in het vervolg wanneer ik weer ergens op reageer.
1 0
jeugdvolger
Zegt waar het op staan?
Ardith kan ballen tegen 15 jarige hahaha. Unuvar liet het vorig seizoen als 15 jarige wekelijks zien tegen 18/19 jarige en ook dit seizoen is hij wekelijks beslissend.
2 0
AlexIbarra
De vergelijking met Nouri was wat zuur / onnodig / niet meetbaar.

Verder snap ik je punt, probleem is dat we zelf bijdragen aan het hypen door op artikelen als deze te klikken en te reageren.
2 0
megaonion
Nee dat snap ik ook wel, hij eist niks maar ik maak me zorgen om z'n mentaliteit. We hebben vaak genoeg mensen gezien die minstens het kwaliteit van Unuvar hebben en het nooit waar kunnen maken omdat ze op een gegeven moment naast hun schoenen gaan lopen. Dat vind ik zonde en ik hoop dat hij juist een top mentaliteit heeft. Het kan aan mij liggen maar ik kreeg de indruk dat hij zich er al klaar voor voelt, dan kan je vaak alleen maar de deksel op de neus krijgen. Dat zou zonde zijn.
0 -2
DUDE92
Vaak genoeg mensen met minstens het kwaliteit van Unuvar? Als je het hebt over 25-jarigen geef ik je gelijk. Bedoel je 16-jarigen, dan vraag ik graag naar je lijstje met spelers die op die leeftijd verder waren dan Unuvar. Ik kom op zo'n 3.
4 0
Ajax4proud
Zulke talenten moet je niet snel willen brengen, alleen als hij er echt klaar voor is. Vind hem zelf een geweldige talent die ver kan komen.
2 -3
aniet
Ik dacht juist dat we deze spelers laten rijpen in jong Ajax waar ze grote weerstand krijgen
Begrijp me niet verkeerd deze jongen is een lust voor het oog zo'n speler waarvoor ik ga kijken.
Maar met 17 jaar in het eerste moet meer uitzondering dan regel zijn
Vermijd je ook dat ze op hun 19de vertrekken, en de discussie voor welk land ze willen spelen
Die discussie komt me ook mijn strot uit, laten we ze lekker zelf kiezen
2 -1
3*stars*3
Geweldig talent natuurlijk maar het is geen schande om op je 18e of zelfs 19e te debuteren.
Valt wel op dat na debuut van De Ligt en Kluivert, de ene na de andere talent roepen dat ze voor hun 18e Willen debuteren.
Laatst las ik dat Rensch ook dit seizoen wil debuteren.
Die gozer is pas 16...
3 -3
megaonion
Ze slaan door. Daarom is het goed dat er professionals achter hun zitten die hun ook weer met beide benen op de grond krijgen (meestal). Laat die jongens het maar eerst een aantal keer op een aardig niveau zien, de linksback van AZ onder 17 is wat anders dan de linksback van Jong AZ. De linksback van Jong AZ is weer wat anders dan de linksback van AZ. Inderdaad, laten rijpen en wanneer de spelers het op meerdere niveau's hebben laten zien dat zij met kop en schouders keer en keer er bovenuit steken, dan kan je er aan denken dat hij misschien 10 minuten lang met een 6-0 voorsprong in eigen huis tegen Excelsior mag meedoen om het een beetje te proeven.
0 0
koenos1
Ga dan eerst maar constanter spelen. Tegen Japan was het ook niet goed. en vervolgens 3-0 eraf.
3 -1
Joseph
Tegen Japan was het hele elftal dramatisch, maar het is inderdaad jammer dat Unuvar dan niet in staat is het verschil te maken.
2 0