Gravenberch: 'Keek op het scorebord van: wanneer nou?'

JesseTH, 27-10-2019 om 20:55, 6160 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Gravenberch had zijn invalbeurt tegen Feyenoord al van tevoren aan zien komen. Helemaal zeker was het talent nog niet, maar door zijn afwezigheid tijdens Excelsior - Jong Ajax kreeg de middenvelder al een vermoeden.

'Eigenlijk wel', reageert hij met een lach tegenover AT5. 'Vrijdag had Jong een wedstrijd en daar heb ik niet gespeeld. Ik zat bij de selectie en uiteindelijk heb ik minuten gekregen. Bij ons moet je vijf minuten warmlopen en daarna ging ik terug. Toen zei Reiziger: "Ga maar weer warmlopen." Toen keek ik wel op het scorebord van: wanneer nou?

Gravenberch genoot van de eerste Klassieker die hij speelde op het hoogste niveau. 'Als je met 4-0 wint van Feyenoord… Er is niets mooiers. Je wacht tot de goals worden gescoord en dan wacht je op een invalbeurt. Dan ga je eindelijk warmlopen en hoop je dat je erin komt. Uiteindelijk is dat gebeurd en daar ben ik blij mee.'

Tijdens de tweede helft leed Gravenberch in zijn enthousiasme balverlies, maar zijn teamgenoten waren er om hem weer te kalmeren. 'Ik maakte een actie en Tapia pakte de bal van me af. Toen zei iedereen: rustig, gewoon lekker rondspelen en één of twee keer raken. Ik kwam er net in, dus ik had nog de volle energie. Ik wilde mezelf laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Haha, iedereen denkt hetzelfde: Ten Hag wisselt veel te laat.
2 0
Ajax412
Ik begrijp hem wel.
0 0
ram
Want?

Kijk vandaag bijvoorbeeld, in de tweede helft. Je staat dik voor én ziet dat er geen extra goals vallen en scherpte weg is én je hebt kans om spelers te sparen, jeugd te brengen en daarmee direct extra gretige jongens te brengen.

Vandaag wisselen in de 60e minuut was win-win-win geweest, in mijn ogen.

Maar ben benieuwd waarom jij hem dan wel begrijpt.
2 0
Ajax412
Kijk, hier hebben we tenminste wat aan. Een onderbouwde comment. Ik vind namelijk ook dat Ten Hag in dit soort wedstrijden, die al vroeg gespeeld zijn, eerder mag wisselen. Maar ik kan ook begrijpen dat je vooral in het begin van een seizoen zo snel mogelijk vastigheid wilt creëren in je basisopstelling, de wel bekende automatismen erin slijpen. Daar op uitgaande vind ik niet dat hij in voorgaande wedstrijden telkens te laat wisselt. En je loopt natuurlijk altijd het risico dat sommige spelers ineens overdreven gefrustreerd gaan reageren als je ze te vroeg wisselt, maar dat zullen ze dan maar moeten slikken naar mijn mening.
2 0
ram
Thanks.

En zit wel wat in, dat je vastigheden wil creëren. Maar die zijn er wel in deze fase.

En daarbij is het ook weer fijn om anderen in te passen zodat die óók in het systeem meekunnen. Dan heb je vastigheden bij meer spelers dan de eerste 11.

Frustratie moet je inderdaad voorkomen. Dus goed communiceren en niet steeds dezelfde mensen wisselen.
0 0