Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Periodes gehad waarin ik het niet zo leuk vond bij Ajax'

JesseTH, 22-10-2019 om 21:15, 6877 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest maakt momenteel furore in het eerste elftal van Ajax, maar het verliep voor het talent niet altijd zo vlekkeloos in Amsterdam. In de jeugd voelde hij zich vaak het mikpunt van kritiek en dat irriteerde hem.

'Ik heb vroeger periodes gehad waarin ik het niet zo leuk vond bij Ajax', vertelt hij tijdens het programma Bij Andy in de Auto op FOX Sports. 'Het leek alsof ik op sommige momenten niet echt serieus werd genomen. Vaak had ik besprekingen met het hele team en dan ging die bespreking alleen over de dingen die ik fout deed. Na een tijdje kwamen de jongens naar me toe van: gaat die bespreking ook nog over ons, of zeggen ze alleen wat jij fout doet? Soms klopte het ook wel, maar het leek alsof ze het elke bespreking op mij gemunt hadden.'

Voordat hij terechtkwam in de opleiding van Ajax, speelde Dest bij Almere City. Hij kon ook naar FC Utrecht, maar koos toch voor zijn opleiding in Amsterdam. 'Dat is toch logisch? De eerste keer was ik afgevallen, daarna had ik nog een kans gekregen en toen greep ik hem. Ajax is ten eerste het dichtstbij mijn huis en ten tweede is het de beste club van Nederland. Ik wilde er gewoon spelen. De jeugd is het best en je leert er het meest.'

Ondanks het feit dat het de laatste maanden snel gaat voor het talent, weet Dest dat hij nog beter kan. 'Het verdedigen, positie kiezen. Het gaat wel wat beter. Met mijn schot moet ik ook wat meer rendement krijgen. Ik wil statistieken op tafel leggen. Ik heb veel kansen gehad om te scoren, maar mijn hoofd is nog niet koel geweest in die situaties, dus schiet ik heel scheef.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Al die kritiek in de jeugd heeft schijnbaar wel geholpen.
0 0
ajaxinho
Ik heb nog mijn twijfels over hem.
Maar die heb ik ook nog over Marcelo :)
Ze spelen heel erg intuitief.

Ik kies eerder voor Mazra.
Dat gaat TH ws ook doen.

Dest was een noodoplossing.
0 0
AjaxHoorn
Jij hebt de fles stiekem leeg gedronken he?
0 0
ST
Tenenkrommend interview. Komt over als een wat gesloten, simpele, maar wel gedisciplineerde jongen. Nu blijft alleen bij iedereen het gezeik op de jeugdopleiding hangen. Oogt vermoeid en met veel pijntjes. Als ik puur naar dit interview kijk zou ik hem liever niet dan wel opstellen.
1 0
Babangida83
Dest lijkt me dus zo'n speler die bij sommige trainers wel goed valt qua type en bij sommige trainers niet. Daarom wisselen trainers dus soms van team gedurende het jaar. Zodat je niet over het hoofd gezien wordt. En al helemaal niet tijdens een heel jaar.
0 0
Web
Mee eens heel belangrijk, als een bepaalde trainer het niet in je ziet zitten, kan een ander het weer anders zien.
0 0
036AFCA97
Zit nu te kijken. Vervelende manier van praten heeft Dest. Beetje ongeinteresseerd. Vond de interviews na zijn debuut leuker om te zien.
Het lijkt alsof die nu een beetje een arrogante houding aanneemt. Toch zonde.

Ik hoop dat er een keer een aflevering van Andy met Zlatan, Huntelaar of Onana komt. Lijkt me erg komisch.
2 0
Rik428
Andy en Zlatan schijnen goede vrienden te zijn, zou kunnen dus. Anderzijds lijkt het me vreemd om een interview te doen met een vriend.
0 0