Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

#jajjut: De situatie van Cerny is niet verbeterd

FinnDekker, 22-10-2019 om 21:25, 17888 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de gemakkelijke overwinning op Jong FC Utrecht.

Eindelijk minuten voor Bandé en Varela

Voor Bruno Varela en Hassane Bandé was het een speciale avond. Beiden maakten hun officiële debuut in een Ajax-shirt. Weliswaar in het tweede, maar wel noemenswaardig. De 24-jarige Varela mocht keepen omdat er tegen andere beloften andere regels gelden. Bandé viel in de slotfase pas in. Waar Bandé dus weinig tijd had om indruk te maken, had ook Varela weinig te doen. De doelman kreeg bijna alleen maar makkelijke ballen te verwerken. Maar hij stond er wel.

Cerny weer terug op De Toekomst

Het was een gek beeld op De Toekomst: Cerny stond weer op het hoofdveld, maar in een FC Utrecht-shirt. De voormalig buitenspeler van Ajax begon nog redelijk bij de club uit de Domstad, maar speelde zijn laatste twee duels bij de beloften. Zodoende is er weinig veranderd aan zijn situatie en lijkt zijn enorme potentie verloren te zijn gegaan. De linkspoot had wat doelpogingen, maar kon weinig potten breken. Reden hiervoor was onder meer het sterke spel van Juan Castillo, zijn directe tegenstander, die Cerny grotendeels uit de wedstrijd speelde.  

Gravenberch ontvangt het Bronzen Schild

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving Ryan Gravenberch het Bronzen Schild voor Beste Talent van de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder kreeg de trofee uit handen van zijn broer Danzell, die ook ooit in Jong Ajax speelde. Gedurende de wedstrijd werd andermaal duidelijk waarom Gravenberch deze titel dubbel en dwars verdient. Zijn spel aan de bal was bij vlagen top. Het middenveld van de bezoekers werd gek van zijn versnellingen, wendbaarheid en passing.

Hattrick voor Traoré

Van de vier treffers kwamen er drie op de naam van Lassina Traoré. Met die hattrick komt de Burkinees op negen treffers te staan, waardoor de spits gedeeld eerste staat op de topscorerslijst van de Eerste Divisie. Ook Robert Mühren van SC Cambuur maakte er reeds negen in elf duels. Traoré had overigens alleen aan kop kunnen staan, als de spits niet twee keer binnen twee minuten op de lat had gekopt in de tweede helft. 

Quinten Timber op rechtsback

Vanwege het late moment van wegvallen van Jasper ter Heide moest Mitchell van der Gaag maandag ietwat puzzelen. Quinten Timber, die eigenlijk als linksbuiten zou starten, werd geposteerd op de rechtsbackpositie. Noa Lang moest zodoende toch opdraven, ondanks de voorbereiding op de Champions League. Quinten deed het overigens naar behoren, net als zijn broer Jurriën. De achttienjarige tweeling past zich moeiteloos aan bij Jong Ajax en ze lieten dat maandagavond maar weer eens blijken.  

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Denk jij dat Tadic scoort en Ajax wint van Chelsea? Zet in en krijg 3,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lorenzo010
Cerny is het eeuwige talent..Misschien een jaartje Heerenveen en dan naar het buitenland..of terug naar Tsjechie..aansluiten bij Sparta of Slavia Praag
0 0
Ajaxxxisdebeste
Doodzonde gun het hem wel.
1 0
Illegaal
Bij Utrecht wordt hij verkeerd gebruikt, Cerny komt het best tot zijn recht als rechtsbuiten, bij Utrecht misbruiken ze hem als linksbuiten.
Utrecht had Cerny helemaal niet nodig want Kerk is daar de rechtsbuiten
0 0
Steeph
Cerny is van niveau Labyad, Pierie, Veltman, Marin, Scherpen,etc. Als je nu een stap wil maken moet je echt sneller van dit soort spelers af.
2 -4
Bky
"Als je nu de stap wil maken moet je snel van je 3de keeper af!!1!!1!"
1 -2
EricAjax1
Wat een onzin. Wat voor stap moeten we nog maken dan? Structureel meedoen in de europese top is gewoon niet haalbaar zolang de Eredivisie het niveau heeft van het 3e niveau in Engeland
1 -2
Steeph
Man, man, man heb je in je werk ook zo weinig ambitie? Dit is HET moment om een stap te maken en verder te groeien. Overigens vind ik dat Ten Hag het ook goed doet, hij durft een speler als Marin lange tijd aan de kant te houden. Dat zag ik Frank niet doen met Boilessen en co, die bleven maar kans op kans krijgen. Nu hopen dat er in de winter nog een CV bij komt.
1 -1
Schwalbino
Benieuwd hoe lang je hier op AS blijft.
0 0
Simon1
Oh hij was al weg. xD
0 0
Simon1
Hoe jammer ik het vind voor de persoon Cerny, inpakken en wegwezen. Hij speelt al tijden bij Ajax en het is duidelijk dat hij niet doorbreekt. Hopelijk bereikt hij via een andere route wat hij graag wilt bereiken.
2 -3
Bertus2002
Ik was behoorlijk ziek van die dag, maar ergens ben ik wel blij Cerny die kans mistte. Natuurlijk verloren we het kampioenschap, maar als we die wedstrijd wonnen dan was De Boer bij Ajax gebleven en had het héél anders kunnen verlopen.
2 -9
henwildie
de graafschap uit :(
1 -2
rodnet
Belachelijk om die jongen 1 gemiste kans na te blijven dragen. Ons toenmalige tactische meesterbrein Frank de Boer was oneindig veel meer verantwoordelijk voor die nederlaag en als je daar wat van zegt krijg je gelijk te horen dat hij toch wel een echte Ajacied is of een dergelijk onbenullig argument.
3 0
NotForSale
Niet alle schuld in de schoenen van Frank schuiven: hij moest het doen met spelers als Gudelj, Younes en El Ghazi. Toch wat anders dan Tadic, Promes en Martinez. Vergeet niet dat De Boer max. 5 miljoen te besteden had seizoen, nu is dat 50+ miljoen
1 0
henwildie
neem het hem niet kwalijk.....maar moet elke keer aan die depressie denken als ik zijn naam lees. zijn tijd bij ajax voor mij toen klaar, puur emotioneel, en is die jongen niet aan te rekenen. maar zo voelt het
0 -2
Jojo49
goede zaalvoetballer . verder zie ik er niks in.
1 -1
aniet
Hoop nog steeds dat hij zijn enorme talent gaat laten zien
Clausule in contract voor eventuele terugkeer
0 -4
Suarez16_
Sneu voor die jongen, maar zo gaan die dingen nou eenmaal. Heeft bij Ajax veel tijd en ruimte gekregen maar het is er nooit echt uitgekomen na zijn debuut.
0 0
aniet
Zie nog dat tuig bij hem voor de deur staan, omdat hij gemist had
heeft behoorlijk indruk gemaakt
0 0
henwildie
Dat slaat nergens op idd, hersenloos gedrag. gelukkig gaat het nu geweldig met ajax. maar ben toch goed lang ziek geweest van die dag, en dat gevoel kwam elke keer terug bij het lezen van zijn naam
0 -3
aniet
je kan hem toch niet verantwoordelijk houden, het is en blijft een teamsport
0 0
gi0vanni
Ik denk dat Varela dit toch niet zo speciaal vond. Heeft al in Ajax 1 gespeeld.
0 -2
altijdwelwat
Toepasselijke foto , Cerny die is ingehaald door Noa Lang.
4 0
Hagmag
Cerny is na zijn blessure stil blijven staan en heeft een heel groot EGO.
3 0
Duif63
De Cerny believers hier zijn wel erg stil de laatste tijd. Zouden ze nog steeds geloven dat hij in Ajax 1 hoort te spelen ?
1 -7
EuforischeRealist
De ene supporter houdt langer vertrouwen in iemand dan de ander, deze jongen is op de verkeerde momenten in zijn loopbaan tegen blessures aangelopen en heeft mede daardoor nooit zijn potentie waar kunnen maken.

Ik vind het ronduit zuur dat iemand die in 99% van de gevallen er een onzinnige mening op na houdt zo z'n gelijk gaat proberen te halen.
9 -4
ram
Beetje flauw.

Ik heb ook lang geloofd in Cerny. Toen hij vertrok vond ik dat wel best. Ergens jammer omdat het een groot talent was maar hij was natuurlijk wel erg afgezakt.

Ik had wel verwacht dat hij een belangrijke speler zou worden bij Utrecht, maar ook dat zie ik niet meer gebeuren. Hij zal wel snel naar een mindere ploeg gaan, of terug naar z'n vaderland ofzo.
5 0
Duif63
Je hebt gelijk is ook flauw, maar ik heb het nooit in hem zien zitten en als je daar hier een keer iets over schreef kreeg je de wind van voren en werd je met de grond gelijk gemaakt. Of je was gelijk een kakkerlak of een pisvee'er.
1 -2
ram
Mensen PSV'er en Feyenoorder noemen is natuurlijk ook onzin. Je mag best weinig vertrouwen hebben in bepaalde spelers.

Maar er zijn hier mensen die héél snel, héél weinig vertrouwen hebben in héél veel spelers. Dat vind ik dan ook weer irritant. Dat soort mensen mogen best met de grond gelijk gemaakt worden, vind ik.
2 -2
ajaxdordtt
Dan heb je nooit naar jeugdwedstrijden gekeken.
0 0
Bensco
zegt weinig. El Azzouzi was ook een talent in de A1 maar speelt nu bij Volendam en niet eens basis. Mink Peeters was de toekomst van Oranje in de jeugd en speelt nu bij FC Cuckaricki (Jezus wat een naam) en ken je Muric nog? de "nieuwe Arjen Robben"? speelt nu bij HN Rijeka. Fucking zonde trouwens, was toen echt fan van hem. Vele voelen zich geroepen, weinig zijn uitverkorene. Dat zie je eigenlijk keer op keer weer in de jeugd.
0 0
Ajax#1900
Jeugdwedstrijden zeggen gewoon vrij weinig. Na de eerste 15 wedstrijden in het eerste kon je al wel zien dat hij in principe tekort zou komen. Daarna kwam die blessure er over heen.
2 -3
afcas
Maar meneer zegt toch dat hij geen enkel moment vertrouwen heeft gehad? In de o19 was hij gewoon samen met nouri het talent. Toen was er nog de discussie wie van de 2 nou een groter talent was...
2 -1
Ajax#1900
Weet ik, ik volg de jeugd ook redelijk. Dat ben ik ook niet met hem eens, reageerde puur op Dordt die aangaf dat het in de jeugd wel een groot talent was (maar dat zegt dus niet zo veel). Sporkslede was ook een groot talent in de jeugd en zit nu op de bank bij Nac. Bij Cerny zag je al vrij snel dat hij echt moeite had met de stap naar 1.
0 0
ajaxdordtt
Dit dus
0 0
Ajax#1900
Begrepen elkaar verkeerd.
0 0
WZAWZDB14
Gravenberch mag van mij wel meer kansen krijgen in ajax 1. De ideale 8 op dit moment?
2 0
ram
Voor mij zeker een optie; geweldige speler.

Maar dan moet je wel met een écht '6' spelen (Martinez) en twee halven. En dus zonder '10'. Dan heb je Donny, Marin, Ekkelenkamp en Gravenberch als opties voor de halven. Eventueel Promes en Alvarez (maar eigenlijk natuurlijk niet).

Momenteel is Gravenberch, als we met de punt naar achteren gaan spelen, de beste optie in mijn ogen. Maar Marin moeten we ook niet afschrijven natuurlijk.
0 0