RKC verhaalt vuurwerkschade op Ajax

BartVeenstra, 21-10-2019 om 16:00, 8764 views, Brabants Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

RKC Waalwijk gaat de vuurwerkschade die supporters van Ajax zaterdagavond hebben aangericht verhalen op de Amsterdamse club. Dat meldt het Brabants Dagblad maandagmiddag.

Een deel van de hybride-grasstrook van het hoofdveld, stoeltjes, een toilet en hekwerk liepen schade op, zo valt te lezen. Algemeen directeur Frank van Mosselveld kan nog niet zeggen hoe zwaar de schade is. 'Het gaat om veel verschillende zaken die allemaal eerst getaxeerd moeten worden', aldus de beleidsbepaler.

Supporters van Ajax protesteerden afgelopen zaterdagavond in Waalwijk tegen de straf van de UEFA. In de eerstvolgende uitwedstrijd in de Champions League - op dinsdag 5 november tegen Chelsea - mag Ajax geen supporters meenemen. Er werden onder meer fakkels afgestoken en een deel daarvan belandde op het veld. Buiten het stadion werd er siervuurwerk afgestoken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
smokum
Het was een prachtige actie. Pyro Pyro. Hoop dat er nog vaak dergelijke acties plaatsvinden, met een beetje provoceren is niets mis.
0 0
cantharel
Ajax moet gewoon betalen en alles terug vorderen bij die zgn supporters al zal het niet meevallen om beslag op uitkeringen te leggen.
1 0
Tiemen_S
Tijd voor een puntensysteem: iedere supporter die in een vak zat waar hommeles was krijgt een punt. 3 punten en je mag nooit meer mee naar uitwedstrijden. Achterhaalde daders gelijk verbod. Voor zo één toch 10 anderen. Punt verjaart na 5 jaar (of helemaal niet) .

Kijken of de sociale controle dan nog zo zwak is.

Wie dan met het argument komt dat de rest de dupe wordt van een paar gekken snapt precies waar heel de supportersschare nu last van heeft, maar machteloos toekijkt ipv er recht naast staat.
0 0
Tha
Ik weet niet of de jongetjes kunnen lezen, ik weet niet of hun begeleider het voor wil lezen maar jongens; jullie zijn een schande. Een grove schande. Schaam je diep voor je jezelf en voor wat de kortsluiting in je kanus betreft die is je vergeven, waarschijnlijk is er een goede medische verklaring voor jouw aandoening. Maar weliicht is het beter als je thuis voor de buis blijft kwijlen en in je eigen kamer gaat spelen met je fakkeltje. Stumper.

Wat een treurige week voor ons aller Ajax, jullie doen je club tekort.
6 -1
stefanwillem
Zo dat hebben de “echte” supporters toch mooi even geregeld met hun superslimme actie.
4 0
Sterretje73
Daar zal een bevriende aannemer in Waalwijk wel een mooie factuur voor opstellen lijkt me ;-)
2 0
Dennis1964
Zijn er geen leiders meer of zijn die net zo dom. Zo'n actie is mooi maar waarom wordt er schade aangericht. Waarom worden er stoeltjes vernield, waarom een fakkel op het veld??? Er kunnen toch een paar ouderen de boel handhaven???
3 0
Mitch021
Stoeltjes waren al stuk, evenals de toiletten. Maar die kunnen nu mooi verhaald worden op Ajax. Neemt natuurlijk niet weg dat het geen super slimme actie is geweest.
1 0
Hagmag
Heb je daar dan direct foto's van gemaakt die als bewijs kunnen of konden dienen ??? Dat zou wel zo slim geweest zijn.
1 0
trodat4030
Kijk, hier gaat het dus mis. Als de overheid mijn verkeersovertredingen ook niet naar mij stuurt, maar naar anderen, leer ik ook niet van mn fouten. Die staan volgende keer als ze 'onheus bejegend worden' doodleuk weer met die fakkeltjes te zwaaien.. De gevolgen zijn toch niet voor hun, dus waarom niet?
0 0
Fnatic
Ik vraag me weleens af hoe die gasten zo makkelijk die fakkels het stadion inkrijgen. Ik heb zo'n vaag vermoeden.... hoef het eigenlijk niet weten.

Maar zonder gekheid, uit veiligheids oogpunt is het toch wel heel zorgwekkend dat dit kan, stel dat er een of andere gek een explosief op diezelfde manier het stadion binnen brengt.
0 0
ajaxdordtt
De RKC stewards zijn allemaal met een enorm minderwaardigheidscomplex naar huis gegaan.
0 0
trodat4030
Dat zijn die gasten die een beetje raar lopen, je weet wel, alsof ze per paard naar Waalwijk zijn gereden......... ;-)
0 0
De_Realist
Ik kan de ironie van dit artikel enorm waarderen, het toont maar weer eens aan hoe ongelooflijk dom veel voetbalsupporters zijn.
2 0
Red Devil
Heel goed dat RKC dat doet.
Protesteren tegen iets waar ze zelf schuld aan zijn ken je nagaan hoe hersenloos die losers zijn.
De meesten zijn al hersendood en de rest heeft het IQ van een dood varken.
Ajax moet echt gaan optreden nu samen met politie en justitie anders ben je binnenkort nergens meer welkom.
8 0
GvanderK
Terecht, en hopelijk verhaalt Ajax het weer op de mensen die echt verantwoordelijk zijn voor de schade. Hopelijk gebruiken ze dan voortaan hun hersenpan.
4 0
TontoKarnaggel
Wat betreft de vernielingen natuurlijk groot gelijk van RKC. Gewoon verhalen op Ajax die indien mogelijk dit bedrag verdubbeld en op de daders verhaald. Wat betreft het vuurwerk begrijp ik veel reacties niet. Heb al meerdere keren vuurwerk bij feyenoord gezien en altijd werd er dan door de commentator ( en veel anderen ) geroepen hoe fantastisch en imponerend de sfeer wel niet is in de kuip. Bij ons is het echter altijd een vorm van hooliganisme...
2 -3
svenneman
Dit is echt onzin en sowieso niet meer van de laatste jaren. Ook feyenoord is meerdere malen bestraft door de KNVB en ook daar straffen mbt leeg vak. Niet zo calimero doen.
0 0
TontoKarnaggel
Ik heb het ook niet over de knvb, die straft idd meerdere clubs, ik heb het over de reacties in het algemeen. Ik zie veel voetbal en met name in zuidoost europa en zuid amerika, maar ook dus bij feyenoord en oa twente, zie ik meer dan regelmatig vuurwerk voorbij komen en altijd gaat het dan over de "fantastische sfeer en beleving" in die stadions. Bij ons en met name op deze site wordt het direct de hooliganhoek in gedrukt. That's all.
0 -1
Ellende
Komt omdat het hooliganisme is.
Heb je die gasten gezien met hun bivakmutsen op???
Daarnaast was dit stadion te klein voor de hoeveelheid fakkels, dat ziet iedereen.
Ook nog eens vuurwerk op het veld. Dat was helemaal kansloos.
Vond het vuurwerk buiten het stadion een ludiek idee.
Jammer dat een stel domoren dit statement verziekt hebben. Die hebben laten zien dat het inderdaad maar beter is zonder deze supporters
0 0
Bocarra
Niet meer dan correct. Ik neem aan dat alle supporters in het vak bekend zijn bij Ajax. De schade op het hele vak verhalen. Iedereen die niet mee wil betalen de mogelijkheid om naar uitwedstrijden te gaan intrekken. Simpel.
6 -1
markplas
Maar goed dat jij de leiding niet heb tering wat een verstand.
Tel hoeveel fakkels er zijn en tel hoeveel mensen er in het vak zitten.
Denk jij nou echt dat iedereen hier van af geweten heb???
0 -3
ajaxdordtt
Volgus mij hep jij ook nie zovil verstand
1 0
jaapdijkemasted
logisch
1 0
Joseph
Er zitten toch wel een paar hele sneue rotte appels tussen bij die "supporters" van ons.

Ik hoop dat ze deze lui op beeld terug kunnen vinden en ze deze schade uit eigen portemonee mogen betalen. En ohja, stadionverbod voor het leven.
4 0
MM1974
hoop zeker dat ze de mensen via camera beelden kunnen pakken en zelf alles laten betalen.
2 0
OpaVerteld
Ja, ik denk dat de UEFA zich nu wel gaat herbezinnen op haar beslissing geen Ajax"supporters" toe te laten bij Chelsea na deze aktie.......
De club mag weer aftikken en da's geld dat nooit en te nimmer op het veld komt te staan.
Strakke aktie mannen en bedankt!
3 0
mgtow
Dat siervuurwerk was voor de gein wel een keer aardig maar wat betreft die fakkels beseffen mensen niet hoe gevaarlijk het is. Er zijn teveel stadionrampen gebeurd om onwetendheid als argument te kunnen voeren.
3 -4
afcas
Er zijn ook genoeg stadionrampen geweest zonder dat er maar een fakkel afgestoken was... Het was natuurlijk totaal niet slim om het nu te doen, maar fakkels zijn niet per se een gevaar.
0 -8
GvanderK
Een of twee niet nee... Een heel vak wel.
1 0
NelsonAFCA
Wat mij hier opvalt. Dat er veel mensen negatief reageren over wat er in Valencia is gebeurd zonder dat ze erbij waren. Was er zelf ook niet maar laat de UEFA de beelden maar zien. Dan kan iedereen een mening hebben wat er in het stadion is gebeurd.

Op deze beelden zie ik geen probleem bij Valencia in het uitvak: https://www.youtube.com/watch?v=qT7lWyWZ3bQ&t=388s
3 -1
BrandjeXL
Er is ook niks gebeurd. Heb genoeg mensen gesproken die er wel waren en er is niks moedwillig gesloopt. Ook het net voor het vak langs is niks mee gebeurd. Op internet staan voldoende foto's dat er al scheuren in veel stoeltjes zaten. De zogenaamde verschrikkelijke vechtpartij. 15 Ajax, die naar binnen wilden, werden aangevallen door ongeveer 50 van Valencia. Echter was dit buiten het stadion en daar mag de UEFA niet eens voor straffen. Er zitten zeker rotte appels tussen de fans maar deze uitsluiting is een-tweetje tussen de UEFA en Londen want die stad kan wel interlands organiseren of een charity shield met 90.000 man op Wembley maar een paar duizend Ajacieden kan ineens niet. Trouwens heel jongens die hadden al geboekt en gaan soweiso dus nu heb je supporters door de hele stad in ipv met zijn allen op een plein.
0 0
ZeeuwsAjax34
Snap niet waarom Ajax dit stelletje idioten niet gewoon een stadionverbod geeft. Als je alleen komt om de naam zwart te maken, kom dan niet.
4 -2
ZeeuwsAjax34
Snap niet waarom Ajax dit stelletje idioten niet gewoon een stadionverbod geeft. Als je alleen komt om de naam zwart te maken, kom dan niet.
3 -1
Knalpot
Nou ja volgende uitwedstrijd die we met publiek mogen spelen dan maar ff met een collectezakje langsgaan is het zo weer opgelost. Dan maar ff een paar weken geen pyro.
1 -3
Hagmag
Ik had al zo'n vermoeden dat het siervuurwerk door Ajacieden was afgestoken. Dit gelet op de combinatie van al die fakkels in het UIT-vak. Dat was dus een bewuste keuze.
Er zijn mooie foto's gemaakt van deze anarchisten, want dat zijn het. Ze hebben overal schijt aan en geen respect voor andermans eigendom en de belangen van Ajax.
Svp opsporen via de foto's, naam er bij en minimaal 10 jaar stadion verbod.
Op de uitkaarten staan de pasfoto's in bezit bij Ajax.
Het wordt NU tijd dat er opgetreden gaat worden door Ajax.
Geen begrip voor deze actie, gelet op de reden waarom straf GEEN supporters naar Chelsea. Ook in Valencia zijn stoelen met welke reden dan ook ten prooi gevallen aan deze "heren".
En dat gaat maar door.
6 -2
Bky
Titel van morgen moet zijn:

"Ajax gaat samenwerken met UWV en verhaalt vuurwerkschade via inhouden uitkering vuurwerktokkies".
10 -5
RusselWestbrook
Je moet wel eerst werk gehad hebben voordat je bij het UWV komt.
0 0
aissati
Geld van Frenkie nog niet gestort hoop ik
0 -3
noppenkoning
Komt direct van Barcelona
0 -1
Danos
Dat lijkt mij heel onwaarschijnlijk aangezien Ajax de deal heeft gemaakt met willem2/rkc en niet barca.
0 0
BrandjeXL
Ze moeten niet zeiken. Ajax heeft dat veld immers betaald:)
0 -6
mvdk
Ik snap de frustratie bij de supporters, maar dit is niet de manier. Je maakt het nu alleen maar erger helaas. Had het desnoods bij die pot gehouden.
3 -1
Redrum
Protesteren tegen een Europese schorsing tijdens een nationale wedstrijd, met als gevolg dat je waarschijnlijk nu ook nationaal een schorising krijgt. Dan ben je lekker bezig.
23 -2
Jerr
Wat als dat de bedoeling was :o :o :o *mind is blown*
0 -2
ajaxdordtt
Maar zij zijn het kloppend hart van Ajax, althans dat vinden ze zelf.
5 -2
Naoro
Protesteren tegen een straf door dingen te doen die niet mogen, boefjes :-)

Op het veld gooien is en blijft ultradom. Zonder dat zag het er iig nog leuk uit
2 -2