Pierie wacht op kans: 'Als je speelt, heeft dat een reden'

BartVeenstra, 21-10-2019 om 12:30, 3217 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kik Pierie heeft het goed naar zijn zin bij Ajax. De verdediger, die in de afgelopen zomer overkwam van sc Heerenveen, merkt dat hij steeds beter wordt en hoopt dan ook op zijn kans in het eerste elftal van Ajax.

'Ik voel me echt heel erg thuis bij Ajax', zegt Pierie tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl. 'In het begin is het even wennen: een andere speelstijl, andere verwachtingen, andere stad, op jezelf wonen. Maar ik ben heel goed ontvangen door de club', aldus Pierie, die merkt dat hij op meerdere vlakken beter is geworden. Zo is hij fysiek sterker geworden en op mentaal gebied is het ook aanpassen. 'De verwachtingen zijn veel hoger.'

Ook voetbaltechnisch wordt Pierie steeds beter. 'Ik ben niet de allergrootste centrale verdediger, dus ik ben veel bezig met sprongkracht. Als je tegen een spits van twee meter staat, moet je goed kunnen timen. Als er tijd is, ga je vaak individueel trainen. Daar is Ajax veel mee bezig. Dan doet iedereen een training die bij hem past.'

Pierie was vorig seizoen nog basisspeler bij sc Heerenveen, terwijl hij dit seizoen vooral in Jong Ajax speelt. 'Er is een plan, maar dat is tussen mij en de club. Je moet wennen aan Ajax en daar moet je in groeien. Het is ook topsport. Als je goed genoeg bent, krijg je minuten. Het is niet zomaar dat je een kans krijgt hier. Als je speelt, heeft dat een reden.'

Onlangs behoorde Pierie tot de selectie voor het Champions League-duel met Valencia. In aanloop naar die wedstrijd trainde Ajax in het Mestalla-stadion. 'Ik ben niet gewend om te trainen met fans. Ik liep het stadion in en ik hoorde schreeuwende fans. Ik dacht: is de wedstrijd nu al? Ik wist niet dat er zoveel fans zouden zijn. Tijdens de rondo zongen duizenden mensen liedjes. Een mooie ervaring en toen moest de wedstrijd nog beginnen. Ja dat zijn wel andere rondo'tjes. Dan sta je met je benen heel dicht bij elkaar, haha.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
In tegenstelling tot mijn mede-forumgenoten hieronder heb ik nog lang geen mening over Pierie.
Het kan nog alle kanten op en het zegt mij helemaal niets dat hij nu nog niet optimaal presteert. Dat deed Schuurs evenmin.
Je kunt boven lezen hoe groot de overgang is van een provincieclubje naar het Grote Ajax.

Vooralsnog heb ik alle vertrouwen in het talent van Pierie, de visie van de scouts en het vermogen van de trainers om spelers beter te maken. En met een gericht plan kun je veel bereiken.
Laat ik het zo zeggen: als je maïs of elk ander gewas te vroeg oogst, dan smaakt het nergens naar. Spelers moet je ook eerst een groeiperiode gunnen voor je definitief beoordeelt.
0 0
Toeschouwer
Ik hoor hem niet zoveel meer, die praatjes maker Pierie. Hij zou het wel even maken toen hij net
had getekend.
weg gegooid geld die 5 miljoen
0 0
Simon1
Kan deze jongen niet beter worden verhuurd? Met Schuurs, Veltman, Alvarez en Blind hebben we toch al genoeg verdedigers.
0 0
AnsB
Dat doet Ajax niet bij eerstejaars talenten. En in mijn ogen terecht, omdat je dan heel gericht kunt werken aan hun zwakke punten, het wennen aan de Ajax-stijl en het topsportklimaat. Bij een andere club heb je veel minder invloed op het leerproces en heb je de juiste omstandigheden niet.
Uitlenen is pas een optie als dit eerste leertraject hebben doorlopen. Vergelijk het ook met Schuurs.
De mindere weerstand in de KKD wordt dan voor lief genomen. Kan trouwens ook een voordeel zijn, omdat het leerproces dan eerst op een lager treedje plaatsvindt.

Bijkomend voordeel van niet-uitlenen is dat de speler- als hij pijlsnel leert - ook gewoon beschikbaar is voor het eerste.
0 0
Minsc
Dit moet een andere Pierie zijn dan die ik laatst bij Jong Ajax zag, die bakte er namelijk helemaal niets van.
2 0