Mooi cijfer Onana en Promes, ook drie onvoldoendes

BartVeenstra, 21-10-2019 om 07:45, 7025 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana en Quincy Promes hebben voor hun optreden tegen RKC Waalwijk een ruime voldoende gekregen. De keeper en de aanvallende middenvelder kregen van Telegraaf-rapporteur Willy Dullens een 7.

Ajax had het afgelopen zaterdagavond lastig tegen RKC Waalwijk en gaf enkele keren behoorlijke kansen weg. Enkele malen liet Onana zien waarom hij geldt als een zeer belangrijke speler voor Ajax. Promes deed dat, zoals wel vaker in de laatste weken, ook opnieuw. Een prachtige uithaal leverde de winnende treffer voor Ajax op.

De best beoordeelde Ajacied na dit duo is Sergiño Dest. De rechtsback van Ajax kreeg een 6,5. Er zijn ook drie onvoldoendes te constateren. Joël Veltman, Dusan Tadić en Klaas-Jan Huntelaar moeten het doen met een 5. Hakim Ziyech kreeg een 5,5, terwijl de andere spelers een 6 kregen.

Cijfers Ajax:

Onana 7; Dest 6,5, Veltman 5, Blind 6, Mazraoui 6; Van de Beek 6, Martínez 6, Promes 7; Ziyech 5,5, Huntelaar 5, Tadić 5.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Promes een 7 omdat ie een aanval eigenlijk heel slecht uitspeelt en met enig fortuin een bal via de onderkant vd lat binnen schiet? Die bal had eigenlijk naar Donny gemoeten, die had met Neres, KJH en Tadic 3 man op de 5 mtr en met Promes erachter 4 mogelijkheden een 100 procent kans te kunnen creëren. Nu maakt Promes, half uit balans en met wat geluk, van een halve kans een (overigens hele mooie) goal. Dat was meer geluk dan wijsheid. Zo verdien je blijkbaar een 7 ipv een 5,5. Hij speelde een 5 en kan dan nog een half puntje krijgen voor de goal, maar dat is t wel. Belachelijk dat hij voor 90 min prutsen en 1 goed geraakte bal een 7 krijgt en Dest, die gewoon een puike partij speelde, een 6,5. Maar zo werkt het blijkbaar..
1 -2
Naoro
Huntelaar in de basis is het ook gewoon niet, brengt voetballen veel te weinig. Is af en toe leuk op het eind met de strijd en gretigheid die hij erin gooit.

Tadic rendeert als spits ook beter dan op de flank, het hele team eigenlijk.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
9 onvoldoendes was terecht geweest. Alleen Onana en martinez verdienden en voldoende.
0 0
jaripettersson
Promes kan zich onderscheiden als de rest matig is. Als Ajax in vorm is verbleekt deze 7 als sneeuw voor de zon.
0 -1
voorkennis
Tadic op de vleugels is niks, net zo min als Donny op 6.
Beide op hun eigen positie, dan ziet het er gelijk een stuk beter uit.
Promes op links voor , met Neres achter de hand
0 0
Gajes
Donny op 8 werkt niet, 10 is zijn positie. Kan Tadic in de spits en ik zou tegen Chelsea Neres als linksbuiten opstellen. Met Martinez en Alvarez als twee 6'en. Er mist een middenvelder in de selectie met een goede passing, Eiting heeft dit maar is tegelijkertijd verdedigend erg zwak. Hoop op Propper in de winterstop. Marin, Magallan, Pierie en Siem proberen te verkopen.
0 0
Schip
Dat kan je gewoon niet zeggen na een slechte wedstrijd. Donny heeft al vaak genoeg laten zien prima in een andere rol te kunnen spelen op het middenveld. Hetzelfde opportunisme vierde hoogtij hier, toen Blind na een prima start verzoop op het middenveld. Dat ligt ook aan de zwakke centrale verdediging en onvoldoende druk van de rest.
1 0
EersteAanname
Eens! Het probleem zaterdag was gewoon mentaliteit, er te makkelijk over denken. Dat moet er absoluut uit maar om nu opeens te gaan doen alsof uitgerekend onze meest allround speler Donny vd Beek maar op één positie kan spelen slaat nergens op. Woensdag zal de mentaliteit er wél zijn en heb je gewoon een redelijke kans op een goed resultaat.
1 0
Sterspeler
Hij kan dat prima. Hij moet alleen 1 ding doen en dat is meeverdedigen. Dat is ie overduidelijk niet meer gewend.
0 0
Henkjanklaas
Los van een mooie goal hebben we promes niet gezien.
etH moet nu toch eindelijk het probleem middenveld/achterhoede oplossen. Er vallen te veel gaten en dat gaat een keer goed mis
4 -1
Web
De rest wel?
Promes heeft de credits verdiend, maakt ook nog eens belangrijke goals
1 -4
vincent_DV
Ik vond Dest persoonlijk de beste man van het veld maar goed.

Het blijft zo balen dat Veltman een onbetwiste basisspeler is, want je merkt aan alles dat hij degene is die voor onrust zorgt, dat het niet staat, hij staat zelf heel vaak verkeerd, is tactisch echt beperkt(wat van Basten telkens ook al zegt) en is aan de bal ook niet zo Goed. Dat plus het feit dat het middenveld in welke samenstelling dan ook los zand is maakt het dat Het bij ajax verdedigend wel heel broos is.

Maar dan het volgende punt, wat is een oplossing?? Die is er gewoon niet. Van de Beek blijkt ook niet de oplossing wat iedereen had gehoopt want nu zwemt Martinez telkens, Alvarez staat lager in de pikorde dan Schuurs als RCV bleek zaterdag, terwijl Schuurs al niet heeft laten zien er aan toe te zijn. Op het middenveld kan je misschien nog Gravenberch proberen, maar het probleem is dat zowel Gravenberch als Martinez zich het prettigst voelen aan de linkerkant... verder is er geen enkele andere optie meer over! De enige oplossing is denk ik nog om een RCV en een middenvelder te halen in januari en dan maar Veltman toch zijn stap gunnen en Marin verhuren. Misschien Alderweireld? Die heeft dan nog maar een half jaar contract.
3 -1
Web
Miskoop Promes
Die maakt alleen maar belangrijke goals
Het voetbal van Donny houd niet over, puur een diepgaande speler
0 -2
Godenzoon24
Promes deed verder niets goed hoor. Donny maakt die goals ook Als hij daar staat en dan heb je er voetballend nog wat aan!
0 0
ETM
Donny is niet puur een diepgaande speler, of iemand die het van zn loopacties moet hebben. Dat is een misvatting die ik wel vaak lees. 
Donny is een fantastische combinatie-speler voor in de kleine ruimte, technisch ontzettend sterk. Begin dit seizoen haalde hij ook een heel hoog niveau, en uiteraard waren assist en goal vs Valencia van grote klasse. 
Alleen, wat Donny ook niet is is een opbouwer of een vleugel. Mensen doen zn technische vaardigheden echter te kort door hem te omschrijven als een speler die het van slimme loopacties moet hebben.
3 0
SoNick
Veltman komt langzaam aan weer op zijn eigen niveau.
3 -1
Knalpot
Hij deed weinig goeds deze wedstrijd, zoals de rest van het team. Maar hij zorgt er wel nog even voor op het laatst dat je met 3 punten ipv 1 uit Waalwijk vertrekt.
1 0