Rensch: 'Binnen twaalf maanden debuut in eerste'

JesseTH, 20-10-2019 om 15:50, 12255 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Devyne Rensch heeft torenhoge ambities. De zestienjarige centrale verdediger is onderdeel van Ajax Onder 19 en het Oranje Onder 17 dat vanaf eind oktober meedoet aan het WK O17, maar ook Ajax 1 speelt al door zijn hoofd.

'Ik wil binnen twaalf maanden mijn debuut hebben gemaakt in het eerste, mezelf ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax 1', klinken de zelfverzekerde woorden van Rensch op de website van Ajax. 'Wanneer ik zeker weet dat ik er klaar voor ben, hoop ik de stap naar Engeland of Frankrijk te maken. Mijn einddoel is FC Barcelona. Ik volg Barça al sinds ik klein ben en hou van Messi. Alles klopt gewoon bij die club.'

Voordat het zover is dat Rensch in Ajax 1 te bewonderen is, stelt hij zich voor. 'Ik ben een rustige jongen, praat niet altijd. Ik hou ook niet zo van aandacht zoeken of wat dan ook. Je hebt natuurlijk mensen die opscheppen, maar dan denk ik: laat het maar zien! Ik blijf gewoon mezelf, wat er ook gebeurt. Ik ben geen jongen met kapsones en hou het graag bescheiden.'

Zijn talent op het voetbalveld komt niet uit de lucht vallen. De jongeling is al van kleins af aan onafscheidelijk van de bal. 'Dan kreeg ik regelmatig te horen: ga in je kamer voetballen! Ik oefende veel trucjes en probeerde dingen uit. Ook in de achtertuin als het regende. Nee, het weer maakte niets uit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oldamsterdam
Deze jongen spreek zijn eerste ambitie uit en dat is Ajax 1 binnen een jaar halen, zichzelf doorontwikkelen en een vaste waarde worden. Precies zoals De Ligt, De Jong en Van de Beek doen of hebben gedaan. Vervolgens wil die jongen naar Engeland/Frankrijk en eindigen in Spanje. Net zoals De Jong doet en Van de Beek waarschijnlijk gaat doen. Iedereen gunt die jongens die stap omdat ze zichzelf hebben ontwikkeld en een vaste waarde zijn geworden maar omdat een jeugd speler het zegt wordt de helft hier negatief...

Volgens mij heeft dezelfde helft niet door dat jongens als Rensch, Unuvar, Hansen en noem ze allemaal maar op al tientallen aanbiedingen hebben gehad elk jaar maar daar gaan ze niet op in omdat ze ambities hebben, ze zien dat het via Ajax de beste weg is om uiteindelijk, nadat ze vaste waarde zijn geworden bij Ajax, een vaste waarde te worden bij de Europese top, in een topcompetitie..

Wat een gezeik..
0 -1
ajaxdordtt
Ah, gaat dus niks worden. Jammer, want hij heeft talent zat.
1 0
Noxin
"Mijn einddoel is FC Barcelona. Ik houd het graag bescheiden." Hmmhmm.
2 0
Hollister
Van deze hele lichting gaan imo er een stuk of 5 Ajax1 halen... maar of dat al binnen 12 maanden gebeurd? Is iets te rooskleurig denk ik...
0 -1
tikkie takkie
Het is wel een heel groot talent. Absoluut de beste centrale verdediger die we in tijden hebben gehad in de jeugd! Of die al binnen 12 maanden het 1e gaat halen betwijfel ik maar dat hij Ajax 1 gaat halen ben ik van overtuigd!
0 0
wolterx
Wat een reacties weer... Mensen lezen een woord dat ze niet aanstaat en staan alweer vooraan om een speler af te kraken. 12 maanden is wat overenthousiast maar het kan wel eens snel gaan als het bij Jong Ajax achterin zo'n geprust blijft. Ter Heide en Solomons hebben basisplaats en gehad dit seizoen, ik denk dat Rensch dichter bij benodigde niveau zit dan die 2 eigenlijk. Met 16 houd hij zich meer dan prima staande bij de o19, debuteren voor zijn 18e is niet ondenkbaar. Heeft alles dat een verdediger bij Ajax nodig heeft, kan misschien nog wel paar CM gebruiken en wat spiermassa natuurlijk maar met zijn atletisch vermogen zie ik dat goedkomen. Is sterk aan de bal (vorige week stond hij op 92% pass acc met 2,1 lange ballen per 90' en 1,8 key passes met 1,5 succesvolle dribbels na 630'), heeft geen duidelijke zwaktepunt in zijn spel buiten dat hij nonchalant kan worden en dan slaapmoment heeft maar dat is inherent aan de jonge leeftijd. Ook een van de weinige rechtspoten die op LCV goed uit de voeten kan.
2 0
ajax4altijdamsterdam
Jongen is 16 jaar ! Wat deden jullie op die leeftijd ? Als hij ooit via Frankrijk en Engeland naar Barca wilt gaan dan is dat alleen maar mooi. Eerst wil hij van waarde voor Ajax zijn!! Ajax leidt spelers op om op jonge leeftijd voor veel geld te verkopen. Doet Ajax dit niet heeft het geen bestaansrecht.
1 -2
Minsc
Tja, als je ouders je divine noemen ...
2 -1
Tinus
Als je zijn naam niet eens correct weet te spellen.....
Deze jongen is 16 en heeft een hoop ambitie, zelfvertrouwen en een plan. Dat hij niet alles zegt wat ik precies wil horen neem ik graag op de koop toe. Toen jij 16 was zei je alleen maar verstandige dingen natuurlijk?
1 0
mgtow
Familie van Dumfries?
2 -4
ElPistolero9
Wordt het overigens niet eens tijd dat er in de jeugd meer aandacht komt voor begeleiding voor jeugdspelers die er voor zorgt dat ze iets meer met beide beentjes op de grond blijven staan en iets meer waardering tonen voor de club en de opleiding die ze hebben gehad. Komen me iets teveel omhooggevallen mannetjes uit de opleiding die wel erg weinig met Ajax op hebben.
3 -3
Schip
Precies. En dan ook geen Zlatan's, Neressen, Frenkie's en Onana's halen. Die allemaal wel hardop hebben gedroomd over hun loopbaan. Verder zo snel mogelijk spelers met uitgesproken ambities cutten. Honderd keer liever Dani de Wit die dat nooit deed, dan een Clarence Seedorf.

Eindelijk iemand met visie.
2 0
Schwalbino
Een speler van 16 afzeiken omdat hij openhartig over zijn jongensdroom vertelt is dan wel een bewijs dat je veel met Ajax op hebt?
2 -1
ElPistolero9
Echt een gênant interview. Een tussenstap in Frankrijk? Hahaha

Maar als droom hebben om met Ajax kampioen te worden of CL te spelen, ho maar. Denk dar Mino na dit interview m gelijk opgebeld heeft.

Als Marc beetje ruggengraat heeft deelt ie deze Kluivert 2.0 geen contract uit. Mag ie lekker naar Engeland en zien we m over een paar jaar terug bij Telstar.
4 -3
wolterx
Het is niet alsnog hij al een contract heeft ofz... Zit bij vader en oom van Ünüvar (AYMO) en is naast Naci enige die ze begeleiden momenteel. En omdat hij een carrière voor ogen heeft in meerdere competities in het een Kluivert? Genoeg AS voor vandaag.
1 0
DUDE92
Mooie cynische reactie, kan ik wel waarderen. Ten minste, ik hoop dat je het cynisch bedoelt.
1 -1
Joseph
Ik hoop dat die jongens over een paar jaar zeggen dat Ajax hun droomclub is. Ik snap dat het de afgelopen 10 jaar niet altijd feest was om naar Ajax te kijken..
1 0
OdjePils
Naïef gekkie! Iemand moet dit joch behoeden voor dommigheid!
4 -1
svenneman
Nu al klaar met deze knul. Grote smoel en ogen op de centjes.
3 -2
31xAjax
Wat is dat voor een praatjes maker??
3 -3
WantAmsterdam
Ik vind een jaar niet zo heel onrealistisch, als je kijkt wat voor potentie Rensch heeft en dat we achterin, vooral in het centrum , niet heel veel concurrentie lijken te hebben.
Maar tussenstap? Komaan, Ajax is op PSG na beter dan ieder Franse club. En naar de subtop in Engeland moet je ook niet willen, kijk maar eens dat je het niveau van Ajax haalt. Maar vind het altijd bizar als jeugdspelers al redelijk “concreet” worden terwijl ze nog in de jeugd spelen...
2 -2
ST
Ajax als tussenstap zien. Ik blijf er moeite mee hebben bij die pikkies van 16/17 jaar.
6 0
ST
Het over Frankrijk hebben om het vervolgens over Barca te hebben. Ajax en PSV zijn niet slechter dan PSG en Lille. Zeg dan PL en PD.
3 0
AltijdAJAXAmsterdam
geweldig talent, zou hem zonder angst nu al in het 1e zetten.
0 -6
Stoffer
Is nu al bezig met z'n volgende tussenstap naar Engeland of Frankrijk, om uiteindelijk bij Barcelona te willen eindigen. Dus geeneens de tijd gaan nemen om zich hier te ontwikkelen en een blijvende impact bij Ajax te maken en in 1 keer die stap naar Barcelona proberen te maken. Klinkt als een gevalletje Kluivert, zal snel weg zijn. Hebben hun hele carriere al uitgepland voordat ze een bal in het eerste hebben geraakt. Komen er snel genoeg achter dat dat niet zo werkt in het leven.
4 0
GvanAchteren
If you can dream it you can do it. Ben fan van deze jongen .
2 -3
b.hulshof
Komt over als een Kluivertje, half jaartje basisspeler en dan al weer willen vertrekken.
3 -1
ram
Leuke speler. Maar één jaar is bizar. Maak er drie jaar van en je hebt een gezonde ambitie.
2 -1
Bocarra
Dit is weer typisch een voorbeeld van een jeugdspeler die geen idee heeft van het niveau van het eerste van Ajax. Hij is op dit moment lichtjaren verwijderd van dat niveau. Ajax 1 behoort op dit moment bij de 10 beste clubs van Europa. Om dit niveau vast te houden zal Ajax indien er geen gelijk waardig niveau in de jeugd rondloopt een speler van buiten aantrekken. De perceptie en mentaliteit van dit soort spelers maakt die beslissing alleen maar eenvoudiger.
7 0
Web
Ambitie is goed, maar zie eerst maar eens dat je Ajax aan kan
7 0
036AFCA97
Zou top zijn als deze jongen zich stormachtig ontwikkelt met Gravenberch en dat je ze over een tijdje gewoon erin kan zetten.
1 -1
ibrAjax
stap naar Frankrijk??
3 0
Tecmessa
Die zie ik ook niet. Tenzij je dus zegt dat je voor PSG wil spelen, maar dat is toch wel een lelijke club.
2 0