Huiberts: 'Waarom verkopen aan de concurrent?'

BartVeenstra, 19-10-2019 om 11:40, 8443 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Veel voetbalanalisten zien Calvin Stengs en Myron Boadu graag transfereren van AZ naar Ajax. Het aanvalsduo doet het geweldig in Alkmaar en om die reden worden beide spelers regelmatig gelinkt aan een stap hogerop.

Zo schreef Wim Kieft zaterdag in zijn column in De Telegraaf nog dat Ajax een ideale tussenstap zou zijn voor Stengs, terwijl analist René van der Gijp vrijdagavond tijdens Veronica Inside ook al sprak over een transfer van Stengs naar Ajax. Of het ervan gaat komen, is nog maar de vraag.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, krijgt tijdens het radioprogramma NH Sportcafé van presentator Leo Driessen de vraag hoeveel Ajax zou moeten betalen voor talenten als Stengs en Boadu. De beleidsbepaler van de Alkmaarse club noemt geen bedragen en geeft het volgende aan: 'Wij willen ook winnen van die clubs (als Ajax, red.). Waarom zouden we dan verkopen aan de concurrent. Overmars doet heel goed werk bij Ajax en hij weet heel goed wat wel en niet kan', aldus Huiberts, die daarmee lijkt aan te geven dat men er in Alkmaar niet om staat te springen om een talent als Stengs aan Ajax te verkopen.

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Alleen is AZ geen concurrent van Ajax. Nog niet althans. Daar moeten ze nog een beetje voor groeien en dit soort talenten bijvoorbeeld langer zien vast te houden. Net zoals Ajax nu doet met Nico, Neres, Onana etc.

Met zo'n houding van je club, zou ik als talent mijn contract in ieder geval niet verlengen. En anders toch wel een clausule erin laten zetten.
0 0
debarbaar
Dus in de perceptie van Huiberts kan geen club meer verkopen aan een andere club waar tegen ze in competitieverband spelen want daar willen ze van winnen en is een concurrent. Nou bepaald Huiberts natuurlijk niet waar Stengs of wie dan ook heen gaat. De slaventijd is over. De speler bepaald en de rechter limiteert de vraagprijs als die te gek wordt. Maar Huiberts overschat zijn club toch schromelijk als hij denkt dat AZ een concurrent is van Ajax of zelfs van PSV.
0 0
Bennyben
Hahaha concurrent, als dat zo is moet meneer huiberts ook maar eens uitspreken dat ze voor de landstitel meestrijden.
0 0
Babayaka
Zo dom gelul dit.
In feite is elke club een concurent, in binnen en buitenland. Ialle 18clubs willen toch winnen, en clubs in het buitenland wil je ook niet sterker maken . Als je wel europees speelt kan je ze tegenkomen.
Als ze niet aan concurentten willen verkopen,
Kunnen ze alleen spelers verkopen aan clubs in andere continenten. Die kom je namelijk hoogstens tegen met een oefen potje.
0 0
cantharel
Ik neem aan dat de speler ook nog te zeggen heeft naar welke club hij wil gaan of vergis ik me daaein ?
0 0
RSM
geen binnenlands tussenstap staat garant voor Banken voor de rest in hun carrière. AZ schat zichzelf in als Europese subtop. in werkelijkheid is t een laagvlieger. reservebank, here they come
2 0
Bensco
AZ stormt hard richting de nieuwe top 3 van Nederland. Zo zouden ze zichzelf ook gewoon moeten gaan zien. Ze voeren een goed solide beleid en kunnen leunen op een goede jeugdopleiding. Ik zou als AZ zijnde ook niet gaan verkopen aan PSV of Ajax. Dat doet Feyenoord ook niet dus waarom zou wel?
0 -2
Noxin
Welke Feyenoord-speler zou Ajax of PSV sterker maken? Zelfs hun laatste grootste talent, Vilhena, zie ik bij beiden hooguit op de bank zitten.
0 0
DeMeervanweleer
Flauwekul van de bovenste plank, je hebt als speler ook nog iets te zeggen hoop ik ?
Het wekt een beetje de suggestie van een slavenhouders mentaliteit door als club zoiets te stellen, als Stengs zelf naar Ajax wil, en Ajax wil daar een goede prijs voor betalen, wie houdt dat dan tegen?
Misschien dat in dit geval Raiola als zaakwaarnemer een keer in Ajax`voordeel werkt.
0 0
Bensco
Tuurlijk heb je als speler wat te zeggen. Neemt niet weg dat AZ er niet bij gebaat is om spelers te leveren aan de directe concurrent. Wij gaan toch ook niet Ziyech of Tadic verkopen aan PSV? Bovendien is een transfer naar het buitenland flink cashen voor clubs als AZ.
0 0
Bensco
AZ stormt hard richting de nieuwe top 3 van Nederland. Zo zouden ze zichzelf ook gewoon moeten gaan zien. Ze voeren een goed solide beleid en kunnen leunen op een goede jeugdopleiding. Ik zou als AZ zijnde ook niet gaan verkopen aan PSV of Ajax. Dat doet Feyenoord ook niet dus waarom zou wel?
0 -2
Ardoe
Lekker hypocriet. De Wit wilden ze maar al te graag hebben.
2 0
Chesterson93
En die wilde Ajax maar al te graag laten gaan. Ander verhaal.
0 0
korem
Lekker laten die stengs. Geeft toch wel weer aan hoe belangrijk de jeugd is en Ajax kan beter nog meer investeren in de jeugd dat dit soort toptalenten alleen nog maar voor Ajax kiezen op jonge leeftijd en ook goed begeleid worden en bij ons blijven. Ook moeten jongens meer kansen krijgen en dat is wel iets wat de laatste tijd een beetje mis bij Ajax, kijk nu bij PSV 17 jaar die ihataren en speelt basis, bergwijn, malen, gakpo allemaal jongens uit de jeugd of in ieder geval jonge talenten, als je dan in wedstrijden een Siem de jong of marin in laat vallen ten opzichten van een noa lang of Gravenberch doet dat soms best zeer.
0 0
niquedegraaff
Om de competitie steviger te maken tov het buitenland misschien?
1 0
Babangida83
Precies, en daar profiteert AZ op lange termijn ook weer van.
0 0
Amsteraaij
"concurrent "....
4 0
Ajax#1900
Wel schattig idd. Win dan op z'n minst een keer weer de beker of kom ver in Europa wil je dit soort dingen roepen.
0 0
SjakieWolfs
Indirect maakt Ajax AZ ook beter als de 30-40 miljoen naar Alkmaar overmaken. Daar kunnen ze weer flink mee investeren in bijvoorbeeld een nieuw dak op de tribune.
1 -1
BrandjeXL
Az gaat voor Stengs nooit 30/40 miljoen krijgen. Niet van Ajax en niet van een buitenlandse club. 18 tot 20 miljoen met 10% doorverkoop hebben ze pracht van een deal met Ajax.
1 -1
Bjorn
Concurrent, ha.

Als Stengs per se naar Ajax wil heeft AZ geen enkele keus.
2 0
Barra
Nee als Ajax niet aan de vraagprijs wil voldoen en er zijn meerdere clubs die dat maar al te graag doen, is het gewoon jammer voor Stengs. Hij kan er zelf wel voor kiezen om naar Ajax te willen maar de clubs moeten er ook uitkomen en een arbitrage zaak wordt heel lastig
0 -1
BrandjeXL
Je weet dat het niet zo werkt. Spelers en zaakwaarnemers hebben de macht. Dat hebben wij zelf ondervonden met MDL die alleen nog jaar wilde blijven met salarisverhoging en de belofte dat Ajax niet de hoofdprijs zou vragen.
1 0
Illegaal
Stengs bepaalt zelf waar hij heen gaat en niet az, het enige wat az kan doen is de transfer tegenhouden door hem aan zijn contract te houden maar Stengs gaat niet naar een club waar hij niet heen wil egaal wat az ook wil, dan blijft hij gewoon bij az.
0 0
Bjorn
Als Stengs enkel (en dus echt alleen) naar Ajax wilt kan AZ geen kant op. Of een ontevreden speler en dus kapitaalsvernietiging, of verkopen aan Ajax.
1 0
Cruijff72
Ze zijn er wel in gaan geloven in alkmaar. Na Vincent Jansen en Guus Til zullen buitenlandse clubs nog weer twee keer nadenken voordat ze de hoofdprijs betalen voor een az speler.
4 0
JariJari
Behalve als Ajax zogenaamd interesse toont. Daarom komen deze "geruchten" ze wel goed uit.
1 0
MarLuuk76
Gewoon nooit halen die spelers. Komt vanzelf een eind aan dan. Spelers van AZ zullen vanzelf wel nadenken als ze bij AZ tekenen. Werkelijk amper een speler aan de echte top verkocht. Via Ajax normaliter veel meer kans op topclubs. En ja er zijn altijd uitzonderingen.
0 0
Rhythim
Sneu voor Stengs dat hij nu de Vincent-Janssen-route moet gaan doorlopen in zijn carrière....

Welke speler van az heeft het überhaupt ooit gemaakt als ie vanuit az gelijk naar het buitenland vertrok?
1 0
Barra
Maar er zijn ook genoeg spelers op te noemen die vanuit Az naar ons kwamen en het niet waar konden maken. Echte kwaliteit komt wel bovendrijven, maar vaak zijn het toch gewoon middelmatige voetballers geweest.
1 0
gi0vanni
Niet veel maar Mousa Dembélé is er een.
0 0
Rood Gevaar
Maar hij wilde wel De Wit kopen van Ajax toch?
meneer schijnheilig
1 -1
DUDE92
Je snapt hopelijk het verschil wel, toch?
1 0
Rood Gevaar
niet als hij zegt dat wij concurrenten ziin en wij daardoor geen spelers van hun zouden kunnen kopen.
0 -1
AnsB
Onder normale omstandigheden is AZ inderdaad niet gebaat bij een verkoop aan Ajax. Bovendien wilde Stengs tot nu toe zelf niet naar Ajax.
Dus moet er een situatie ontstaan c.q. worden gecreëerd (als Ajax hem zou willen halen althans) waarin zowel speler als club daar voordeel bij hebben. Die situatie zou kunnen ontstaan als Stengs inziet dat hij bij AZ is uitontwikkeld (en dat is hij nog niet) en bij Ajax CL kan spelen én rustiger kan doorontwikkelen dan bij ófwel een buitenlandse topclub (waar hij weinig aan spelen zal toekomen) ófwel een buitenlandse subtopper (die geen CL speelt).
En die situatie zou kunnen worden gecreëerd als AZ de vraagprijs drukt doch meedeelt met een doorverkooppercentage.
1 -1
ddkoning
maar nu gaan roepen dat je naar ajax wilt is ook niet handig
0 0
Bocarra
Ajax heeft er geen enkele moeite mee om een speler als de Wit te verkopen aan AZ. Zo kleinzielig denken ze niet bij Ajax. Ajax had de hoofdprijs kunnen vragen maar deed het niet.
0 0
Redrum
Precies, maar omgekeerd liggen de zaken iets anders. Zo werkt dat wel vaker met omhoog gevallen subtoppertjes.
1 0
Spitz
Beste Huiberts. Waarom niet verkopen aan concurrent en wel kopen van concurrent. Laat de speler het helemaal zelf bepalen, want niet veel spelers redden het namelijk die verkocht worden rechtstreeks aan het buitenland.
0 0
aniet
Ook van AZ naar Ajax gaat het ooit echt goed
0 0
Rood Gevaar
omdat de stap van AZ naar Ajax over het algemeen al een (te) grote lijkt.
of wil je van al je grote talenten nieuwe Vincent Janssens maken?
2 0
Raoul14
Misschien moet Ajax wel iets eerder toeslaan bij spelers als Stengs en Malen. Dat zijn win-win situaties voor ons.
0 -3
Spitz
Of spelers niet te snel weggooien!
0 0
AnsB
Maar wie zegt dat dit mogelijk is?
Stengs heeft volgens mij al vaker 'nee' gezegd tegen Ajax en Malen past misschien wel beter bij PSV dan bij Ajax.
Ik snap zijn keuze voor PSV ipv Ajax in elk geval heel goed, want met zijn snelheid heeft hij het meest aan een club die zich liever terug laat zaken, om vervolgens in de vrije ruimte te duiken. Aan die snelheid heeft hij bij Ajax, die veelal speelt in kleine ruimtes, veel minder.
1 -1
BrandjeXL
Wat hoogmoed daar in de Kaasstad. Az is geen concurrent van Ajax en door die hoogmoed verkopen ze hun spelers aan nietszeggende clubs waar ze het vaak ook niet eens halen. Verkopen een Stengs aan Ajax en hij gaat van Ajax naar een topclub dan kunnen ze zeggen " kijk die hebben wij opgeleid". Echter kiezen ze daar voor het "snelle" geld en verkopen ze hun spelers aan clubs waar de spelers nooit iets winnen en ook de stap omhoog niet maken.
0 -1
aniet
Ajax is al decades een topclub. AZ is een subtopper met af en toe een uitschieter naar boven en vaker naar beneden.
Natuurlijk komen ze met deze uitspraken, ze hebben de zakken met geld zien binnenkomen in Amsterdam en spelen hard to get
Alleen willen we deze spelers wel? Kijk naar wat we ooit daar hebben opgehaald niemand die echt een superaanwinst was. De meeste zakte volkomen door het ijs.
0 0
Raoul14
Missers uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst....
0 0
aniet
klopt maar we hebben het altijd over de mentaliteit die je moet hebben voor Ajax als je van een lager niveau komt
Noem mij 1 goede speler die we daar hebben weggehaald waarvan je nu zegt dat was een topper
1 0
Spitz
Het is inderdaad niet veel spelers gegeven die slagen bij Ajax die opgehaald zijn bij AZ. Ajax is in Nederland net als bij Feyenoord direct presteren anders wordt je afgeslacht door pers, supporters en analitici.
De Zeeuw vond ik goed bij Ajax passen, tot zijn zware letsel dat zijn gebit er half uit lag. Dit heeft hem echt enorm terug geworpen destijds. Bij Oranje en Ajax deed ie het goed hiervoor.
0 0
aniet
Over De Zeeuw klopt wat je zegt dus de uitzondering bevestigd de regel
0 0
Pauw
Ajax moet geen achterlijke bedragen gaan doneren aan Eredivisieclubs. Eigen jeugd of betaalbare jeugd aankopen. Niet ineens met geld gaan smijten omdat ‘t kan.
2 0
Spitz
Precies. Want AZ wil flink bedrag als transfersom, maar ook nog es een flinke doorverkooppercentage. Ik weet zeker dat Huiberts dit nu ook zo doet. Overmars doet dit eigenlijk niet. Tenminste. Ik heb het niet gelezen bij verkoop Dolberg, de Ligt, Frenkie, Dani de Wit, enz. Misschien weten we ook niet alles.
0 0
Redrum
Helemaal mee eens. Ik ben ook ontzettend blij dat ze Bergwijn niet gekocht hebben. Ziyech was het waard om meer dan 10 miljoen euro uit te geven, maar dat is een uitzondering. Voor hem hadden ze ook geen 20 miljoen betaald natuurlijk.
0 0
Rockpotje
Ik snap AZ ergens wel. Ze moeten altijd met Feyenoord voor plek drie strijden. Maar nu krijgen ze plek drie gewoon toegeworpen zonder ook maar een beetje concurrentie uit Rotterdam. Dan ga je toch naar boven kijken.

Toch zou ik als ik hen was juist een goede band met Ajax willen. Het niveau bij ons ligt zo hoog dat bankzitters zoals De Wit makkelijk bij AZ meekunnen. Een Eiting bijvoorbeeld zou voor hen de ideale opvolger voor Koopmeiners zijn. En als Schuurs van de zomer nog niet doorgebroken is, is een jaartje AZ misschien ook nog niet zo'n slecht idee. Als er van de zomer vriendelijk zaken wordt gedaan worden beide clubs daar beter van.
0 0
Redrum
Je gaat pas naar boven kijken als je jaarlijks met Ajax en psv strijdt om de bovenste 2 plekken. Als je elk jaar op ruime afstand van die clubs eindigt moet je gewoon je plek kennen.
0 0
Raoul14
Ik moest 2x lezen, concurrent? Daarmee maak je jezelf voor eeuwig belachelijk.
2 0
aniet
poen
1 0
Juichtoon
Daarom is AZ zo'n enge club.
1 -1
stebalk
Behoorlijk grote praatjes om Ajax een concurrent te noemen.
5 0
Joker
Zei hij echt concurrent..,
3 0
Red Devil
De speler bepaalt nog altijd zelf waar hij heen zal gaan.
2 0
Bky
Haha wat een grootheidswaanzin.
2 0
ajax4lifebaby
Sorry om AZ uit de droom te helpen. Maar AZ is géén concurrent van Ajax. Enige concurrent is PSV in Nederland....
4 0
bollejan1
Beetje hypocriet als je net Dani de Wit gekocht hebt.
5 0
Juichtoon
Precies. Engnekken.
0 0
DonAdam
Ik zou Stengs graag bij Ajax zien, Boadu niet, want die kan niets in de kleine ruimte.

Maar als ik in de schoenen van Huiberts zou staan, zou ik ook geen spelers aan mijn concurrenten verkopen. Fans van Ajax zullen zeggen dat AZ geen concurrent is, maar als TD van AZ streef je ernaar om op zijn minst een concurrent te worden en daarna te blijven. Dat kan alleen als je je beste spelers zo lang mogelijk houdt en vervolgens doorselecteert, zodat het algehele niveau stapje voor stapje naar van dat van Ajax gaat. De rechter heeft in het recente verleden bij arbitragezaken Ajax geen stap hogerop gezien tov subtopclubs, dus juridisch gezien is AZ een concurrent.

Ik denk dan ook dat het halen van Stengs vrij lastig gaat worden, want ik vrees dat 20 miljoen niet genoeg is als Ajax komt. Ik ben bang dat AZ, net als PSV, een Ajaxtaks zal heffen.

Desalniettemin zie ik Stengs graag verschijnen bij Ajax in de nabije toekomst. Wat een heerlijke creatieve speler is dat, zeg!
3 0
ajaxxcied4life
Denk jij dat Stengs een gevalletje Ziyech is of kan worden en daarmee bedoel ik dat hij sterker, fitter en sneller kan worden zonder in te boeten op zijn frêle atletische bouw, want nu vind ik het nog teveel een momentenvoetballer namelijk.
0 0
Rho1980
Concurrent?? Waarmee?
0 0
Ferd
Goed, als AZ volgende keer aanklopt voor een speler van categorie De Wit schuiven we Maxie deze uitspraken in zijn schoenen en gaat die speler naar Heerenveen.
4 0
3*stars*3
Ze slaan een beetje door bij Az.
Ik heb respect voor manier waarop ze spelen en opleiden.
Op de transfermarkt halen ze laatste 3/4 jaar ook veel geld binnen.
Maar we zagen ook dat voor een Jansen en zelfs Alireza, stap naar Engeland te groot was.
Az kon heerlijk cashen maar die 2 konden/kunnen dat niveau niet aan.
Til vond ik altijd overschat en overschat zichzelf ook, die vond een tussenstap in NL niet nodig...

Az is gewoon GEEN concurrent van Ajax.
Aan de top komen is makkelijker, dan er blijven.
Dat lijkt Az te vergeten.
Want ze hebben nu een leuke ploeg en voor Eredivisiebegrippen een topploeg maar Az is geen topclub.
1 0
Redrum
AZ speelt elk jaar om de derde plek, meestal op gepaste afstand van Ajax en Psv. Ze zijn nog niet eens in de buurt van de top. Ze zijn gewoon een goeie subtopper, niks meer en niks minder.
1 0
Illegaal
hahahaha concurrent..... die huiberts leeft in een droom
0 0
Hollister
Heel simpel.. omdat ook AZ en Huiberts deze jongens niet hun spelers wil belemmeren in hun ontwikkeling en carriere.. ook Huiberts weet dat bij de juiste bedragen en wensen van de spelers zelf geen speler te behouden is voor AZ, die positie hebben ze nog lang niet... zelfs Ajax niet.
de vraag alleen is of Ajax bereid is om bv 20 miljoen plus te betalen voor Stengs... Vergeet niet dat de laatste grote transfers het totaal niet hebben waargemaakt in het buitenland, dat doet ook iets met je status als club. Jansen, Jahanbaks en nu Til zijn aardig overrated verkocht. Alleen Weghorst doet het aardig
2 0
Sampaoli
Huiberts, maak jij lekker de carrière van die jongens kapot door ze voor teveel geld naar AC Milan, Spurs, Sevilla of welke subtopper dan ook, te verkopen. Zit hij daar binnen no-time op het bankje.

Alireza en Janssen, zeggen die namen hem dan niets?
0 0
Redrum
Precies, bij AZ hebben ze het momenteel heel erg hoog in de bol. Echter heeft tot op de dag van vandaag nog geen enkel AZ-talent de top gehaald. Dan is het misschien beter om even die praatjes achterwege te laten. AZ is nog steeds een nietszeggend clubje dat ongestoord en zonder enige vorm van druk lekker mee kan ballen in Nederland. Ze hebben alleen regelmatig een leuk talent in de gelederen, al zijn dit meestal spelers die Ajax de moeite niet waard vond om op te pikken in de jeugd.
0 0
3*stars*3
Zie jouw reactie nu pas maar ben het helemaal mee eens.
Gijp haalde gister een vergelijking met West Ham erbij.
Leuk om te cashen voor de club maar als je het daarmee spelers moeilijker gaat maken, om zich stapsgewijs te ontwikkelen, snij je jezelf vroeg of laat in de vingers.
0 0
Sampaoli
Exact, ook al op jongere leeftijd zullen jongens dan 2x nadenken voordat ze een contract tekenen bij AZ. Welke speler met een functionerend brein en goede begeleiding van thuis kiest voor een contract bij AZ als een tussenstap naar Ajax of PSV uitgesloten wordt en de hele carrièreplanning de prullenbak in kan.
0 0
Schip
Aan de concurrent zou ik zelf ook niet verkopen. Maar ik denk dat Max ook wel beter weet. Punt is dat de club zijn belangen heeft, maar ik vind dat je ook niet voor een transfer naar Ajax moet gaan liggen als je weet dat dit ten koste gaat van de sportieve ontwikkeling van de speler. Dat laatste aspect negeert AZ volledig voor een paar miljoen meer, als ze zich echt onmogelijk gaan opstellen. AZ is geen PSV, ik neem aan dat de Noord Hollandse nuchterheid uiteindelijk wel boven komt drijven. Een beetje als marktkoopman gaan lopen schreeuwen en bluffen, vind ik bet goedkoop. Ajax hoeft Stengs niet per se. Het zou gewoon voor zowel Stengs, Ajax als oranje een optimale transfer zijn. En voor AZ op lange termijn ook. Na Janssen denken PL clubs wel twee keer na voor ze zo'n bedrag betalen. Als Stengs slaagt bij Ajax, staat de opleiding van AZ er ook weer beter op.
0 0
Ferd
voor Ajax niet. Een overbetaalde slak, dat is Stengs. Met zijn enorme gebrek aan snelheid gaat hij het niet redden.
0 -1
insectenverdelg
Wij willen ool winnen van Barcelona en Juventus. Toch verkopen we eraan Max. Waarom? Money talks.......
1 0
Redrum
Hahahahahahahahahahahahaha. Hi-la-risch. Ajax de concurrent van AZ. Nog ff vriend. Utrecht en Vitesse zijn jullie concurrenten, zelfs Feyenoord kunnen jullie slechts zelden overtreffen op de ranglijst. Bij AZ hebben ze het ook altijd snel in de bol als ze even een paar leuke potjes gespeeld hebben. AZ is een heel simpel clubje en zal nooit kunnen concurreren met Ajax.
1 0
ajaxxcied4life
Naja, je moet als club ook ambitie tonen natuurlijk. Net zoals Ajax een Europese subtopper/middenmoter wil worden en vooral blijven.
1 0
Redrum
Zeker, maar laat AZ eerst eens een keer tweede worden voordat ze zichzelf concurrent van Ajax durven te noemen. En dan hebben we het uitsluitend over een nationale concurrent. Op internationaal gebied komen ze niet eens in de buurt van Ajax. Ze hebben deze eeuw precies 1 keer CL gespeeld en werden toen kansloos 4e in de poule. Daarnaast zijn ze volgens mij ook maar één keer boven Ajax geëindigd deze eeuw, toen ze kampioen werden. Dan lijkt het mij zeer ongepast dat je Ajax een concurrent gaat noemen.
0 0
RusselWestbrook
Twee keer boven Ajax geëindigd, werden in 2005/2006 tweede, PSV werd kampioen.

Ajax won de playoffs en won ticket voorronde CL.

Maargoed, daardoor zijn ze niet ineens een echte concurrent van Ajax.
0 0
Redrum
Ok, nog een keer dus, wist ik niet. Maar nee, dat maakt ze nog steeds geen concurrent inderdaad.
0 0
ajaxxcied4life
soit, fair enough. Ik ben altijd wel vatbaar voor feiten en jouw verhaal snijdt hout in dezen.
1 0
Redrum
Haha, zo ben ik ook hoor. Ik spreek feiten nooit tegen. Statistieken, cijfers en feiten liegen niet in mijn optiek.
0 0