'Waarzegger' Slutsky ziet Ajax wederom in halve finale

BartVeenstra, 17-10-2019 om 12:20, 7863 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vitesse-trainer Leonid Slutsky ziet Ajax dit seizoen opnieuw met een gunstige loting in de halve finales van de Champions League komen. De Rus voorspelde een jaar geleden ook al Europees succes voor Ajax en iedereen zag dat de voorspelling van de oefenmeester uitkwam.

Ongeveer een jaar geleden zei Slutsky dat Ajax niet alleen zou overwinteren in de Champions League, maar met een gunstige loting zouden de Amsterdammers ook best in de halve finale kunnen komen. En zo geschiedde. 'Ja, dat weet ik nog inderdaad', zegt Slutsky in Voetbal International. 'Waarom ik dat zei? Omdat ik zag welke exceptionele talenten daar liepen. En sindsdien is het natuurlijk geweldig gegaan met het Nederlandse voetbal.'

Slutsky denkt dat Ajax en ook PSV dit seizoen Europees opnieuw mooie avonturen gaan beleven. 'Niemand heeft een glazen bol, maar dit seizoen gaan Ajax en PSV overwinteren in Europa en durf ik wel hetzelfde te voorspellen. Kwaliteit genoeg voor een halve finale. Die twee clubs zijn echt exceptioneel. In Nederland worden de verschillen erg groot. Zij zijn als Manchester City en Liverpool in Engeland.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Zo een geweldige vent is dit. Niet alleen omdat je altijd zo positief is over Ajax maar ook daarnaast.
1 0
AFCAPolarBear
Ik vraag me serieus af, hoe we opeens zo succesvol zijn in Europa! Persoonlijk vind ik de spelers niet zoveel beter dan de jaren ervoor. Vooral de ervaring is wezenlijk hoger. Maar toch neig ik Bosz en Ten Hag de credits te geven.
0 0
Frank1978
Nou, dat kan niet meer fout, Slutsky heeft het gezegd! :-) Geweldige kerel, echt een aanwinst voor het Nederlandse voetbal.
1 -1
JariJari
Misclick op de min, sorry.
0 0
insectenverdelg
Liever dat hij zegt dat we de CL winnen....
1 0
Frank1978
Ja, niet dat het inderdaad precies hetzelfde als vorig jaar gaat inderdaad, dat kan ik niet nog een keer aan.
0 0
RuffRhythim
Ja hoe "gunstig" was die loting vorig seizoen eigenlijk dan met de CL winnaar van dat vorige seizoen en een ronde later tegen een van de favorieten voor de Cl winst van vorig seizoen?
2 0
Sluk
Na de poulefase lootte we 2x achter elkaar de de zwaarst mogelijke tegenstander. In de halve finale zat het qua tegenstander eindelijk mee...
1 0
AFCAPolarBear
Ben ik niet mee eens. Ten tijden van de loting was Real Madrid 1 van de gunstigste tegenstanders, alleen Porto werd lager ingeschat. Juventus was wel de moeilijkste voor Ajax, gezien het spel van Juventus.
0 0
Frank1978
Tja, het blijft toernooivoetbal. Een keer een mindere dag (of gewoon pech) in een KO ronde en het doek valt. Het blijft wel eeuwig zonde, had ons in een finale tegen Liverpool een prima kans gegeven. Maar hopelijk krijgt Slutsky gelijk en gaan we dit seizoen wel all the way...
1 0
Redrum
Wat een mazzel hadden we daar he. Vergeet niet dat we ook in een super makkelijke poule zaten met Bayern en Benfica, twee Europese ukkies die zelden meedoen in de CL.
0 0
Labrador
Deze man is zo gek als een deur. Mooie vent
3 0
Redrum
Zou toch wat zijn als Ajax en Psv de prestaties van vorig jaar evenaren. Vooral van psv zou het heel knap zijn als ze weer laatste worden in de CL-poulefase, terwijl ze Europa League spelen. Dat zou hun grootste prestatie aller tijden zijn.
7 0
Frank1978
Dumfries schijnt er echter alle vertrouwen in te hebben dat dit gaat lukken!
1 0
Redrum
Die denkt waarschijnlijk dat als ze eerste worden in de poule ze dan in de KO-fase Champions Leauge komen na de winterstop.
1 0
Aspers73
Ajax kan halve finale halen, PSV niet denk ik. Die kunnen het spel niet maken en vanaf de kwartfinale moet je dat als team kunnen
1 -1
Hans Kraay Jr.
Mooie man is dit toch en een echte liefhebber van het spelletje.

Mocht hij ooit stoppen als trainer lekker voetbal analist worden.
1 0
markk
Ik heb zo'n theorie dat Putin de meeste sympathieke man in Rusland heeft gezocht en hem via zijn zakenrelaties met Abramovich / Valeriy Oyf naar Vitesse heeft gestuurd om zodoende het imago van russen in het buitenland te verbeteren. Sympathieke man en een prima coach.
2 0
OpaVerteld
Zeer onderschatte man, deze Slutsky.
Was aangenaam verrast door zijn optreden in "Bij Andy in de auto".
Intelligente vent en op de goede manier prettig gestoord.
Een aanwinst voor elke club.
2 0
ajaxinho
Ik hou van deze man!

Het zal veel te maken hebben met de topvorm van sommige spelers.
Wie krijgt de vorm te pakken?
Wie houdt de vorm vast?
Wie raakt de vorm kwijt?

Je ziet bijvoorbeeld wat de vorm van Ziyech, Tagliafico en Onana in Europa teweegbrengt.
Ik ben benieuwd wie allemaal zullen aanhaken.
1 0
mvdk
Geloof dat Slutksy in zijn meest stoute droom de trainer van Ajax zou willen worden. Haha
5 0
AFCA14JC
Sympathieke man. Ik hoop dat hij gelijk heeft :)
3 0