Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Lees nu zelfs dat De Ligt te vroeg is weggegaan'

BartVeenstra, 14-10-2019 om 07:20, 9132 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Justin Kluivert is het niet eens met de stelling dat Matthijs de Ligt te vroeg is weggegaan. Laatstgenoemde vertrok in de afgelopen zomer op negentienjarige leeftijd naar Juventus, al speelde hij wel drie seizoenen lang in het eerste elftal van de Amsterdamse club.

In Italië kent De Ligt een wisselende start en om die reden vragen de critici zich af of de verdediger misschien te vroeg naar het buitenland is vertrokken. In gesprek met De Telegraaf geeft Kluivert, die zelf op jonge leeftijd naar AS Roma vertrok, zijn mening. 'Ik lees nu af en toe zelfs dat Matthijs (de Ligt, red.) te vroeg is weggegaan, kom op. Als jonge jongen moet je ook gewoon wennen aan een nieuwe situatie, een nieuw team. Niet alles klopt binnen een week. Zo werkt het niet. Er is geen te vroeg of te laat. Dat je moet wennen, heb ik nu zelf meegemaakt.'

In Italië speelt Kluivert op dit moment bijna alles onder trainer Paulo Fonseca. Hoe het bij Ajax was verlopen, zullen we uiteraard nooit weten, maar dat zijn overstap naar Italië niet voor niets is geweest, is duidelijk. Kramp na zeventig minuten zit er niet meer in voor de rappe aanvaller. 'Vaak heb ik de meeste sprints in een duel afgelegd, ik kan aanvallend en verdedigend meer brengen. Er zit meer power achter en dat is nodig om je acties te maken, die komen dan vanzelf meer naar voren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
megaonion
Lieve Justin,

Tuurlijk is de Ligt te vroeg weggegaan. Zie Ajax - Tottenham. Die jongen was echt overal te laat en nergens op de juiste plek toen het er echt om ging. Bovendien heeft hij 1 seizoen boven zichzelf uitgestegen, dat is geen garantie dat hij constant dat niveau kan vasthouden. Ik had nog graag willen zien hoe hij in een minder periode zou komen en hoe snel hij zich daaruit kan knokken. Eigenlijk wat we toen ook met Vertonghen in 2011/12 meemaakte, verschrikkelijke start. Misschien zelfs nog slechter dan wat Matthijs nu heeft bij Juve. En dan vervolgens de record van Frank de Boer verbreken als verdediger die het meest scoort voor Ajax en een absolute killer achterin. Als Matthijs dat nog 1x had kunnen laten zien had ik er geen problemen mee gehad. Maar ag, geld , Raiola en spelen met een Ronaldo die al een tijd niet in vorm is en ook nooit meer hetzelfde niveau zal halen als voorheen, is een grote stap en beter voor je carriere blijkbaar, al zie ik dat niet in maar dat zal dan wel aan mij liggen.

Zo dat is eruit, verder heb ik er wel vertrouwen in dat de Ligt alsnog de beste verdediger van de wereld zal worden samen met Virgil. Alleen niet zo snel als verwacht.
0 0
ajaxinho
Zelfs Pique kan falen bij Juventus.
Kwestie van wennen.

DLigt is absoluut klaar voor de stap.
Hij heeft zich al gemeten met Ronaldo, Lewa, etc.

Dan moet je jezelf blijven prikkelen.
Anders eindig je net als dat clubje bij Tottenham.
Die speelden op safe terwijl er meer in had gezeten.
0 0
Chesterson93
Hahaha volwassen mannen die reageren als kleuters. Hahaha afgaan als een gieter op het internet.
0 0
amthree
Wie is dit ook alweer??
0 0
AFCA1961
De mening van dit walgelijke mannetje doet er toch eigenlijk niet toe? Die praat altijd in z`n eigen voordeel
0 0
Duif63
De Ligt is ook te vroeg weg gegaan. Daar gaan we dit seizoen nog wel meer voorbeelden van zien. Als Chiellini niet geblesseerd was geraakt zou hij nog geen minuut gespeeld hebben.
2 -1
3sterren
Geldt ook voor Dest en bijna voor de meeste jongelingen. Dest speelt toch ook alleen omdat keuze numéro uno geblesseerd is. ”De één zijn ’dood’ is de ander zijn brood”
Zonder geluk vaart niemand wel ...
1 0
WZAWZDB14
Hij speelt alles, omdat zijn concurrentie geblesseerd is.
1 0
ram
Ik vond ook niet dat De Ligt te vroeg is gegaan. Hij was bij Ajax wel uitgeleerd en was hier al één van de allerbeste verdedigers ter wereld.

Maar toch denk ik nu dat hij minder problemen/terugslag zou hebben gekregen als hij iets later naar het buitenland was gegaan. Dat heeft weinig met voetbalkwaliteit te maken maar puur met leeftijd (en dus levenservaring, zelfvertrouwen, zelfkennis, etc.).

Maar goed.. Maakt niet uit. Hij heeft het nu moeilijk maar ik kan me niet voorstellen dat hij zich niet zal herpakken.
1 0
Simon1
Leuk hoe spelers beargumenteren dat ze bij een buitenlandse club ineens meer fysieke vermogen hebben. Zullen zij zichzelf dan ook gedisciplineerd vinden daar ze dat schijnbaar niet bij Ajax op konden brengen?
2 0
Chesterson93
Bij Ajax wordt dat toch niet gevraagd? Maf.
0 0
Venta
De Ligt is inderdaad niet te vroeg weggegaan, is simpelweg een exceptioneel talent. Justin probeert hier alleen te rechtvaardigen in welke fase hij zelf weg ging.. maar dat lukt hem niet, want hij is wel degelijk te vroeg vertrokken zonder ook maar iets bereikt te hebben.
3 -3
Simon1
Justin? Wie is Justin?
0 -2
0h0Litmanen0h0
Wie is dit? Laten niet iedereen die wat over Ajax te zeggen heeft hier een platform geven......
1 -2
Aspers73
Mathijs had makkelijk nog 2 jaar bij Ajax kunnen spelen en dan alsnog op jonge leeftijd kunnen vertrekken naar buitenland.
6 0
Venta
Hij was wel echt aantoonbaar goed en misschien zelfs wel uitgeleerd in de Eredivisie. En dan het op 1 na hoogste salaris in de Serie A aangeboden krijgen. Ik heb er bij de Ligt echt wel begrip voor dat hij ging, al was/is het wel doodzonde.
0 -1
Bocarra
Je moet altijd wennen aan een hoger niveau. Hoe lang de gewennings periode duurt is afhankelijk van het talent en leeftijd. Het niveau van Ajax nu ligt hoger dan dat van AS Roma. Kluivert zou ook bij Ajax weer een gewennings periode moeten doormaken. Maar hoe ouder je bent hoe sneller de gewenning gaat. Daarnaast speelt er nog het fysieke aspect. De intensiteit van de competitie. De arbeid rust verhoudingen. Het klimaat. De reisafstand ligt in Spanje en Italië natuurlijk hoger dan in de Eredivisie.
0 0
gi0vanni
Juist, dus de conclusie is dat je beter wat langer goed in een team kan spelen. Jammer dat de Ligt al weg is. Kluivert daarintegen hoeven ze niet te missen. De een vertrok als aanvoerder en steunpilaar maar de ander als leuk talent tegen het rechter rijtje.
0 0
Ajax27
Klaassen vonden we in zn Ajax periode enorm goed, zou makkelijk de subtop bij iedere top-5 competitie. Depay bleef jaren bij PSV maar mislukte bij Man U. Soms past de club, de speelwijze, het land, de stad gewoon minder goed bij je dan een andere. Zeker heeft het deels met talent en het mentale stuk te maken, en dus ook vaak gekoppeld aan leeftijd, maar er zijn nog 1001 redenen te noemen waarom het ene talent wél slaagt bij de ene club, maar mislukt bij de andere.
1 0
koppensneller
En je vergeet het beste voorbeeld wat betreft de speelwijze/ competitie die bij je moet passen. De Bergkamp van Inter en die bij Arsenal.
1 0
ram
Nou sorry, maar ik vond Klaassen helemaal niet goed bij Ajax.

Ik heb de Klaassen-hype nooit begrepen. Davy is rennen, schreeuwen en vliegen. Hij speelde bij een topclub en dicht bij de goal. Dan scoor je veel. Dat deed Immers ook bij Feyenoord. Technisch is Klaassen vrij matig en hij heeft weinig inzicht. Ik ben zelden zo blij geweest met het vertrek van een Ajacied.

Natuurlijk is hij bruikbaar en kan hij best een goaltje maken; prima!
Maar in mijn ogen is Klaassen één van de meest overschatte spelers ooit. Ik kon het ook echt niet geloven dat hij hier de Gouden schoen won. Dat was lachwekkend.

Maar je hebt gelijk: soms ligt een club/stijl/land je niet, enzo. De Ligt komt er wel.
1 -2