'Koeman gaat voor Van de Beek kiezen'

FinnDekker, 09-10-2019 om 21:05, 14510 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf denken dat Donny van de Beek gaat spelen in de aankomende twee interlands van Oranje. De middenvelder van Ajax is een van de vier Ajacieden in de selectie. 'Ronald Koeman gaat voor Van de Beek kiezen', aldus Verweij.

'Je moet iemand hebben die comfortabel aan de bal is. Iemand die de ruimtes weet te vinden, ook als ze klein zijn. Dat is Van de Beek', aldus Driessen over de duels met Noord-Ierland en Wit-Rusland. 'Je hebt het meeste de bal en met Van de Beek heb je veel meer voetbal. Het is niet het sterkste punt van De Roon (zijn concurrent, red.). Wijnaldum moet Koeman wel op de tien-positie laten staan, dat loopt heel goed. Van de Beek speelt bij Ajax ietsjes teruggetrokken ook prima.'

Van de Beek speelde zeven keer in het shirt van Oranje. In november van 2017 maakte de rechtspoot zijn debuut. Dit deed Van de Beek in een oefenduel met Roemenië. De overige Ajacieden in de selectie zijn Joël Veltman, Daley Blind en Quincy Promes.

Denk jij dat het Nederlands elftal met 3-0 wint van Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Wat gaat Koeman?
0 0
Aspers73
Geloof ik nooit. Hij begint altijd behoudend, moet dan weer ingrijpen en dan spelen we ineens goed. Maar zo beginnen gaat er bij hem niet in!
1 0
Matts
Koeman is toch een enigszins behoudende coach, die start tegen Noord-Ierland - dat toch nog boven NL staat - echt wel met De Roon hoor. Verwacht wel dat Van de Beek tegen Wit-Rusland in de basis begint.
1 0
AFCAPolarBear
Ik vrees het ook. Maar juist tegen een Noord-Ierland moet je vanavond vol voor een grote uitslag gaan. Als je 4-0 wint, ben je zo goed als verzekerd van EK. Win je maar met 2-0, dan is er nog een klein kansje dat je het niet haalt. Noord-Ierland heeft dan nog hoop in de return.
0 0
Ajaxbrl
Zou niet meer dan terecht zijn, Donny of de Roon zou je toch geen minuut over moeten twijfelen, kom op man!
0 0
AFCAPolarBear
Ik kan Koeman wel begrijpen. Ik geef altijd als voorbeeld Gattuso, kon volgens mij helemaal niets met een bal, alleen afpakken en zo snel mogelijk naar een medespeler afspelen. Maar was enorm belangrijk voor AC Milan in de jaren 90! De Roon is een goede stofzuiger, maar voetballend is Van de Beek vele malen beter
0 0
DaNaRWaL
Ik denk alleen dat Gattusso een iets betere stofzuiger was dan De Roon. Daarbovenop had hij zeer waarschijnlijk niet een topper als wisselspeler achter zich. Ik snap je punt, maar dit is appels met peren vergelijken. Koeman kiest voor rust en voor de spelers die het eerder hebben laten zien, alleen De Roon is de laatste wedstrijden wel wat minder gaan spelen: 1 en 1 is 2
0 0
Aad82
Punt is, Donny kan OOK stofzuigen.
0 0
Maus1978
Ff seriously, waarom is dit überhaupt een issue. Wie de (:/& is De Roon nou vergeleken met Donny. Ophouden hoor..
2 0
Esthas
Niet meer dan logisch. De Roon.. kom op zeg
0 0
wladimir
Van de Beek gaat zijn plek in Oranje verdienen in de loop van het seizoen. Misschien nu al. Donny op 6 in de Eredivisie en op 10 in de Champions Leugue.

Onana
Dest
Veltman
Blind
Tagliafico
van de Beek
Martinez
Ziyech
Neres
Tadic
Promes
0 0
AFCAPolarBear
Je weet dat Onana, Tagliafigo, Martinez, Ziyech, Neres en Tadic niet voor Oranje mogen spelen?
0 0
dianaajax
wordt die lul eindelijk wakker
1 -2
Ar
Het beste elftal is momenteel gewoon grootdeel Ajax gevormd.
Cilissen;
Veltman, De Ligt, De Vrij, Blind;
Wijnaldum, Van de Beek, De Jong;
Promes, Depay (Malen), Babel

Mijn favoriete elftal is:
Cilissen;
De Ligt, Blind, De Vrij;
De Jong;
Promes, Wijnaldum, Van de Beek, Babel;
Malen en Depay
0 -3
Dennisjez
Uhm waar is Nederlands beste cv? Van dijk?
2 0
Aad82
Beste voorhoede = Depay - Malen - Bergwijn.

Promes en Babel komen in de verste verte niet eens in de buurt van deze 3 gasten.
2 -1
Ajaxbrl
Laat Malen en Bergwijn eerst maar eens uitblinken op een eindtoernooi of in de CL, talenten zijn het zeker maar tegen RKC, PEC en Heracles lijk je als snel heel erg goed..
1 -1
markk
Ben het helemaal met je eens. Ook met het oog op de toekomst wil je Malen en Bergwijn laten spelen en met deze voorhoede is de kans ook groter dat Ihattaren voor Oranje kiest. Ik hoop zo dat Gravenberch, Unuvar, Ihattaren zich zo ontwikkelen dat zij over 2 jaar een vaste waarde zijn voor Oranje op het WK.
0 0
Babangida83
Denk dat je Van Dijk bedoelt ipv De Vrij? En vergeet je Bergwijn niet?
2 0
Pimpie
lijkt mij ook, of hij is van het padje
0 0
AFCAwooz
Uit het interview dat de Nos uitzond, maakte ik op dat Koeman met de Roon start. Hij maakte er zoiets van dat hij met een wissel altijd iets extra's wil kunnen brengen als het niet loopt. Dit zou imo waanzin zijn. Dat betekent namelijjk dat je nooit met je sterkste elf zou beginnen.
2 0
Aad82
Dat doet hij vaker. Hij spoort niet.
0 0