'Coëfficiënt-premies CL dreigen te verdwijnen'

BVeenstra, 09-10-2019 om 11:40, 13130 views, The Guardian |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het voetbal moet eerlijker worden voor alle teams uit alle landen en een mogelijke wijziging die in het Europese voetbal gaat plaatsvinden, is het verdwijnen van de 'historical coefficient payments', oftewel de coëfficiënt-premies op basis van prestaties uit het verleden. Dit valt te lezen op de website van The Guardian.

Veel grote clubs zien hierdoor de miljoenen jaarlijks binnenstromen. Onder de 32 deelnemers van de Champions League keert de UEFA liefst 585 miljoen euro uit. Een aandeel is 1,108 miljoen euro waard. De nummer één op de coëfficiëntenlijst ontvangt 32 aandelen, de nummer twee 31 aandelen, enzovoorts.

Ajax staat - van de deelnemende Champions League-teams - op een veertiende plek en ontvangt daarmee negentien aandelen. Dat levert de Amsterdamse club dit seizoen - naast het startbedrag van 15,25 miljoen euro plus winstpremies - al ruim 21 miljoen euro op. Bij de European Leagues, een organisatie die het opneemt voor zo'n negenhonderd clubs in 32 verschillende voetbalcompetities, wil men graag een financiële herverdeling zien, zodat ook clubs die niet Europees spelen sterker kunnen worden.

Verder heeft men bij de European Leagues ook plannen om de nummers vier van Engeland, Spanje, Italië en Duitsland geen automatisch ticket meer te geven voor de Champions League. Deze ploegen zouden zich eerst moeten kwalificeren voor het miljardenbal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Geweldige ontwikkelingen.
0 0
Jariiii
Op zich helemaal voor, wel lullig dat dat dan net gebeurt als Ajax ook eens fijn kan meeprofiteren.
Maar goed, eerst maar eens zien dat die veranderingen er komen, de grote clubs hebben heel veel macht.
0 0
niquedegraaff
Fijn, we stijgen en dan schaffen ze het af..
0 0
Babangida83
Die nummers 4 moeten gewoon lekker naar de Europa League gaan. Anders zitten ze de kleinere landen in de kwalificatie alsnog in de weg en zal t financiële verschil ook blijven.
0 0
Ajax27
Nee, gewoon niet. Ik speel met Ajax 100 x liever tegen een ploeg als Man U, Arsenal, Sevilla, Valencia, Wolfsburg, Schalke, Roma of Lazio dan een of ander schijt Oost Europees kampioenneke waar niemand geen hol om geeft. CL gaat allang niet meer om het kampioenenbal. Het zijn potten met de hoogste amusementswaarde. Je wilt waar voor je geld, spektakel, dikke potten spelen... Nee iedereen kan janken wat ze willen over dat we als kampioen voorrondes spelen, Maja dan moeten we als Nederland zijnde maar weer structureel het beter doen in Europa. Ajax is al goed op weg, nu nog 2-3 andere NL die structureel weer een ronde verder komen in CL of EL.
0 0
MPAjax
monopoly geld
0 0
Hollister
Heel erg jammer voor Ajax maar wel begrijpelijk.. plek 4 afnemen ook goede zaak.
0 0
JSF
Nummer 14... what else?
0 0
Caparzo
Volledig kansloos, helaas maar waar. Aan ons de taak ook langzaam maar zeker naar deze Europese elite toe te kruipen. Iets als “if you can’t beat the (laten we eerlijk zijn, zeer lucratieve) system, then join it”. Wat moet je anders..
0 0
Danos
Kansloos,De grote clubs gaan hier echt niet mee akkoord en gaan dan eerder kijken naar een andere opzet/ super Liga.

0 0
JariJari
Fuck off! Net nu wij daarin flink stijgen en flinke voordelen uit halen.

Dikke lul 3 bier.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Men moet m.i. Teruggaan naar slechts 2 buitenlanders per elftal, zodat een Engelse ploeg ook Engels is, en niet Braziliaans, zoals tegenwoordig. Dat zou ons ten goede komen, denk ik op de langere termijn.
1 -1
RusselWestbrook
Dit is juridisch niet haalbaar. Vrij verkeer van personen binnen de EU maakt dit onmogelijk. Wel kun je een maximum aantal niet EU spelers instellen (zoals in Spanje), een maximum aantal niet EU transfers (zoals in Italie) of zo'n gekke minimumloon regeling voor niet EU spelers (zoals in Nederland)

Twee van die landen die ik hier noem, Spanje en Italië, geven ook duidelijk de pijnpunten van zulke maatregelen weer. In Italië is zo'n beetje elke Argentijn ook een Italiaan, in Spanje krijg je nog net geen Spaans paspoort als je je handtekening onder een contract zet.
1 0
strafschop
Bosman arrest.

En eenvoudig te omzeilen met dubbele paspoorten.
0 0
xstaniox
Vergeet niet dat ons elftal ook voor ongeveer de helft uit buitenlanders bestaat he.
0 -1
Lazell
Dat wel, maar het grootste deel van de NL-ers die in het buitenland spelen worden eruit gebonjourd, tenzij ze bij de beste 2 spelers horen. Dan zou je misschien wel spelers als Van Dijk, De Ligt en Frenkie nog in de Eredivisie hebben.
1 0
Cupmetgroteoren
Het moet leuker, competitiever en eerlijker. Er moet echt een uitgebreider plan komen met andere regels zoals minimaal x aantal jeugdspelers, beperking van huurdeals, maximaal aantal spelers in de selectie en maximaal aantal spelers mogen aantrekken per seizoen.
2 0
RusselWestbrook
De helft van deze regels bestaan al (minimaal aantal jeugdspelers en maximum aantal spelers in selectie), de andere helft zullen maar weinig effect hebben.
1 0