Braaf over vertrek: 'Was meer nog een kind'

FinnDekker, 08-10-2019 om 14:05, 7396 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jayden Braaf heeft flink gebaald toen hij werd weggestuurd bij Ajax. Het talent, dat via PSV uiteindelijk bij Manchester City belandde, was naar eigen zeggen te speels voor de vroege, harde mentaliteit in Amsterdam. Dit vertelt Braaf in een interview met Voetbal International.

'Je bent jong, dus je wilt gewoon het liefst lekker plezier hebben, je wilt het balletje aanraken, maar dat was er niet bij Ajax. Het was al vanaf jong echt serieus. Ik was meer nog een kind. Als ze je niet goed vinden zit je gewoon op de bank.' De clubleiding besloot de aanvaller te laten gaan in 2013. 'Daar moet je echt al vanaf jonge leeftijd strijden voor je plek. En ja, ze vonden mij uiteindelijk niet goed genoeg, dus toen hebben ze na drie jaar tegen mij gezegd: Je hebt dit seizoen niet laten zien dat je erbij hoort, het is beter als je een andere club gaat zoeken.'

De teleurstelling was groot na dit besluit van Ajax. 'Je bent jong en je bent verdrietig. Ik dacht eigenlijk: ik wil niet meer voetballen. Want ik vroeg me af hoe het hierna zou gaan. Als Ajax zegt dat ik niet goed genoeg ben, waar ga ik dan nu naartoe? Maar m'n ouders zeiden dat ik absoluut door moest blijven gaan.' Braaf speelt sinds de zomer van 2018 in Manchester en heeft een contract tot medio 2023.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Heeft op zich niets met deze jongen te maken maar toch is het opvallend hoe weinig frivole aanvallers van niveau onze opleiding voortbrengt.
Zelfs Kluivert voelde zich hier kennelijk niet echt thuis en vertrok al op z'n 18e.

Wat is er als jonge, behendige aanvaller nou mooier dan linksbuiten van Ajax zijn?
Donyell? Justin? Ricardo?
2 0
SilverHaze
Ze worden weldegelijk voortgebracht. Alleen dat hebben de grote clubs ook door. Daarnaast vond Kluivert het zelf nodig om te gaan na 1 degelijk seizoen. Bergwijn had wat problemen in de jeugd, verhaal van Malen is bekend en dat van Nouri uiteraard ook. Verder zijn Redan, Dilrosun en Hoogewerf voor het snelle geld gegaan, maar Unuvar en Hansen gaan gewoon voor hun kans in het 1e. Genoeg aanwas, alleen we profiteren er zelf nog niet van. Hadden we dat wel gedaan, was de CL binnen geweest.
0 0
Ajax#1900
Je noemt nu drie spelers van Raiola hè
1 0
trodat4030
En ook 3 spelers die we dus wél hebben voortgebracht. Dat ze niet blijven is een ander punt.
2 0
Spuit11
Achteraf kijk je een koe in de kont.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Geen braaf kind. Nu wel een Braaf kind.
0 0
WZAWZDB14
Tuurlijk moet de mentaliteit hard zijn. Je speelt verdomme bij de beste jeugdopleiding ter wereld. Je speelt niet voor een appel en een ei. Spelers die er wel alles voor over hebben, krijgen later tonnen, zo niet miljoenen op hun bankrekening gestort en worden wekelijks door 50.000 man toegejuicht. Dan moet je de verwende jongetjes uit filteren en alleen absolute top doorlaten.
4 -1
tyzinho
Rustig maar, sommige jochies zijn 12, 13 jaar. Ben je niet bezig met profvoetballer worden. Snap dat het soort van traumatisch kan zijn op die leeftijd. Altijd lekker willen voetballen en opeens ben je niet goed genoeg. Komt pas vanaf hun 15e, dat ze echt het besef krijgen wat ze moeten doen en wat ze kunnen bereiken. Bij sommige valt dat kwartje nog later.
0 -4
noppenkoning
Lekker perspectief als je Sterling en Sane voor je hebt staan.
1 -1
AFCAMM
Welke keuze zou jij maken? Helemaal stoppen met voetbal omdat je bent weggestuurd bij Ajax, of toch nog even naar City als je de kans hebt?
0 0
trodat4030
Hmm, dan heb je je niet goed ingelezen, zelfs uit bovenstaand artikel kan je halen dat hij na Ajax niet (direct) naar City is vertrokken. Na Ajax ging hij naar AFC en een jaar later ging hij naar PSV om daar 4 jaar te blijven. Tóen ging hij pas naar City.
2 -1
AFCAMM
Ja, dus? Zou jij bij PSV blijven?
0 -2
trodat4030
Geen idee, maar naar City zou ik niet gaan als ik wil doorbreken. Dat is niet te doen en dat weet je al op je 12e als je een beetje nadenkt.
3 -2