Ziyech helpt jeugdspeler: 'Dat was heel mooi'

FinnDekker, 08-10-2019 om 13:50, 14172 views, Leeuwarder Courant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jeffrey Talan, assistent trainer bij sc Heerenveen, heeft een mooi anekdote verteld over Hakim Ziyech bij de Leeuwarder Courant. De 48-jarige Talan kent de Ajacied uit de jeugd van de Friezen. De twee hebben na al die jaren nog een goede band.

'Laatst ben ik met een speler van ons naar Hakim toe geweest. Ik noem geen naam', begint Talan met vertellen. 'We spraken een paar uren over omgaan met teleurstellingen en doelen stellen, over de verschillen tussen spelen in de Eredivisie en de Champions League. Ik wilde Ziyech als voorbeeld gebruiken. Hakim zei: Trainer, als je me nog een keer vraagt voor zoiets, dan wil ik er zelfs wel voor naar Heerenveen rijden. Dat was heel mooi.'

Zelf had Ziyech ook te maken met mindere momenten in de jeugd, zo vertelt Talan. 'Ik heb Hakim bij de D’s en de C’s gehad, en later kwam ik hem bij de A’s tegen. Hij had een paar keer moeite om aan te haken in de jeugd. Hakim en ik hadden er destijds gesprekken erover, stelden doelen. Dat werkte, al waren er ook anderen die hem hebben geholpen hoor.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
samen met bryan ruiz en tadic de beste creatieve spelers die twente ooit heeft voortgebracht
0 -3
Ajacied33
Voortgebracht? Waren gewoon aankopen hoor
0 0
Schwalbino
Ehhh en Luuk de Jong dan?

Hahaha.
1 0
Peewee
komt van de graafschap ...
0 0
Wout1988
voortgebracht?
1 0
ajaxdordtt
Zit niks van Twente bij.
4 0
Ajax4xbestevaneuropa
Als een jongen als ziyech die uit het oosten komt in de jeugd bij ajax had gespeeld dan had hij het misschien moeilijk gehad, misschien is het nu een stuk minder maar vroeger wed je gewoon keihard uitgelachen als je een ander accent had en niet uit amsterdam/omstreken kwam.Dan moet je zowel mentaal als op het veld wel heel sterk zijn en je niet laten kisten,anders sneeuw je gewoon onder en ga je met lood in je schoenen naar ajax.
Weet zeker dat iemand als nouri zulke jongens had geholpen als hij zag dat ze het moeilijk hadden, ''boertjes'' die werden ''gepest'' in het team die had Nouri geholpen omdat iedereen naar hem luisterde. Vaak is het stoer doen of onzekerheid waarom jongens andere jongens naar beneden willen halen, dit zal bij elke club in de jeugd gebeuren.De wereld is hard, moet je tegen kunnen etc. etc. Toch kunnen kleine pesterijen grote gevolgen hebben voor jonge jongens.
Ziyech kan arrogant en irritant zijn, toch is het nooit over de top en moet hij dat ook een beetje aangezien hij weet dat hij de man is bij ajax en zulke dingen horen er bij sommige spelers gewoon bij. Volgens mij had ziyech ook geld gegeven aan die ex speler van utrecht De kogel volgens mij die een zwaar auto ongeluk kreeg. Ziyech heeft een groot hart, toch zou het leuk zijn als je zoals bij ronaldinho het spel plezier van ziyech's gezicht ziet, ziyech zien lachen op het veld dat zie je zelden.
0 0
SnifferClarke
Ronaldinho lachte niet, zijn tanden waren gewoon te groot voor zijn mond.
0 0
soewares
In de jaren 70 misschien. In de jaren dat ziyech in de jeugd speelde zou dat helemaal niet aan de orde zijn geweest
0 0
trainerdv
In elk geval geen vroegbloeier. Dat is mooi, want nu hebben wij hem 'in zijn prime' ipv het talent dat hij bij Heerenveen en Twente nog was. Individueel enorm gegroeid. Dat komt door hem zelf, maar zeker ook door de fantastische trainer die we momenteel hebben. man man man, wat maakt hij spelers (nog) beter dan ze al waren. Ziyech, Onana, vd Beek vooral en de rest zeker ook.
3 -1
Ajacied33
Achter zijn arrogante of niet al te vrolijke look zit zo'n leuke gast achter. Dat had ik zelf ook niet verwacht. Deze jongen heeft zijn hart op de juiste plek zitten en denk dat het een echte vriend is. Een goed mens, mooi om te zien. Blij dat hij bij ons speelt bovendien
5 0
vijfennegentig
Trots op onze Hakim!
8 0
AFCAMM
Fantastische voetballer en een mooi mens.
18 0