Mazraoui over Dest: 'Je kunt ons vergelijken'

SJvanveen, 30-09-2019 om 08:55, 5639 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui is zich ervan bewust dat hij in de persoon van Sergiño Dest er een concurrent bij heeft gekregen. In de weken dat de rechtsback geblesseerd was pakte de achttienjarige verdediger zijn kans en het is nog maar de vraag of Erik ten Hag de jongeling zomaar op de bank zet. 

'Ik denk dat je ons een beetje met elkaar kunt vergelijken', zegt Mazraoui tegenover het Algemeen Dagblad. 'Hij is technisch, snel en gaat graag mee naar voren. Dan kun je over mij ook zeggen', aldus de Marokkaans international, die niet vreest voor het verliezen van zijn basisplaats. Vorig seizoen stond hij steevast in de basis en ondanks dat hij niet uitgaat van krediet, weet Mazraoui wat hij kan. 

'Ik ben pas net weer fit en mocht direct beginnen', doelt Mazraoui op de wedstrijd tegen FC Groningen waarin Erik ten Hag hem gelijk in de basis posteerde. 'Ik heb het ook een uur vol gehouden, dus ik moet woensdag de wedstrijd tegen Valencia aan kunnen. Ik ben weer fit en moet wedstrijdritme krijgen. Dan komt het wel goed', besluit de 21-jarige verdediger annex middenvelder. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeKenner
Ik merk soms aan mezelf dat ik Mazraoui onbewust al een beetje afschrijf. Zodra ik er dan bewust over nadenk probeer ik terug te denken aan de dingen die hij vorig jaar zo goed heeft gedaan. Met name de belangrijke goals die hij heeft gemaakt in de CL en het plezier dat hij me daarmee bracht. Of wat te denken van het feit dat hij zich als enige contractloze speler bij Jong tot een contract en basisplaats in Ajax 1 voetbalde? Hij verdient meer krediet dan hij hieronder krijgt. Maar dat wil niet zeggen dat hij ook enorm hard moet gaan werken om zijn basisplaats nog terug te krijgen. Wat mij betreft alleen maar prima zo die concurrentiestrijd. De beste zal spelen.
3 0
rsvh88
Top omschreven
0 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
0 0
EKS
Dest is nog lang niet op het niveau van Mazraoui vorig jaar. Maar is wel talentvol en verdient het om vaak te spelen. Achterin is hij echter nog niet solide genoeg (meer vergelijkbaar met een Bakboord vind ik) dus voor de wedstrijden waarbij we onder druk kunnen komen zou ik altijd voor Mazraoui kiezen.
0 -1
Flipper33
Nou Dest is 10x beter dan Nous
1 0
masterrr
Qua talent zit het goed bij Mazra, maar soms maakt hij op mij niet de indruk van een echte topvoetballer. Komt ook vaak pas laat op stoom. Goed dat er in Dest een serieuze concurrent bij is gekomen
0 0
Jornnn
Beide zijn toch gewoon complementair aan elkaar. Kies je voor explosiviteit of kies je voor de lange adem.
0 0
GrandMasterFlex
Blijkbaar is iedereen het vorige seizoen alweer vergeten, bizar hoe snel spelers uit de basis of weg worden geschreven. Wie hield die bal binnen bij Real? Of maakte de goal in München?
6 0
Michels
Je moet die "kenners" hier gewoon niet serieus nemen. Beetje het niveau van onze Valentijn... Zo hoefde Blind niet te komen want dat was de meest overschatte speler in het Nederlands voetbal, zouden we Huntelaar beter geen contact aan kunnen bieden want die was toch al veel te oud om nog van waarde te kunnen zijn en Veltman, die arme jongen werd met de grond gelijk gemaakt nadat hij terugkwam van 2 jaar blessures en niet direct goed presteerde op een nieuwe positie. Nee, we kunnen wel stellen dat de echte kenners niet op AS zitten, en als ze al eens hun mening geven, worden ze afgemaakt door het schreeuwende tuig dat zichzelf hier "supporter" noemt...
2 0
Schip
Erger me daar echt kapot aan. Maar wil niet zeggen dat ik vind dat Mazraoui een basisplaats verdient. Ik denk dat Dest veel rendement heeft en veel meer diepgang. Als hij verdedigend beter wordt, wordt het een hele kluif voor Nous. Maar zou fijn zijn als hij weer fit en in vorm raakt.
0 0
Leviathan
Vind het ook wel weer bijzonder Mazraoui even uit vorm en blessure en Dest doet het aardig en ineens is Mazraoui niks.meer volgens 80% AS
2 0
Mentir
je hebt niks aan 2 rechtsbacks op te stellen. Men zegt niet dat mazraoui er niks meer van kan, maar als ik mocht kiezen ga ik toch voor Dest. Die oogt meer een rechtsback dan hem
1 0
Aeter
Ik denk dat het vooral komt door wedstrijden aan het begin en voorseizoen met hem op het middenveld, waar hij soms abominabel speelde, dat is blijven hangen bij sommigen en Dest is nieuw en fris. Ik denk dat we ze allebei hard nodig hebben.
4 0
Joseph
Eerst maar sta wedstrijdritme op doen in jong Ajax, het slechte spel is niet ontstaan na de blessure. Mazraoui is slecht terug gekomen van een goed seizoen.

Dest moet er tegen Valancia gewoon staan, die is op dit moment gewoon beter.
0 0
AlexIbarra
Dest is in topvorm op het moment en Mazraoui niet.
Dus in principe laat je Dest nu spelen en Mazraoui speeltijd pakken voor ritme (en om Dest niet te overbelasten).

Maar Dest zal ws ook nog wel een dipje krijgen, hopelijk staat er dan een gretige, topfitte en ingespeelde Mazraoui klaar. Met Veltman als RB lever je aanvallend wel veel in.
2 0
DrD3k
Dest is je helaas voor jou op dit moment voorbij, alleen kan hij niet ineens 2 keer per week spelen, en daarom ben jij ook nog steeds nodig.
Woensdag is voor Dest want jij bent nog niet vol fit. Maar kansen krijg je nog genoeg
1 0
PDF
Mazraoui in de winterstop verkopen, hij mag ontwikkeling Dest niet in de weg staan. Met de manier van spelen ( zeker met Blind en Veltman in het centrum) heb je snelheid nodig achterin. Dest is een groei briljant.
0 -7
trodat4030
Niks verkopen in de winter. Gewoon lekker erbij houden en kijken of hij zn vorm weer terug krijgt. Je wilt niet het seizoen met Veltman op back afmaken als Dest vorm verliest of een blessure krijgt, dan heb ik in 9 vd 10 wedstrijden liever Nous, mits in vorm. Laat die 2 jonge honden elkaar ondertussen maar lekker naar grote hoogtes pushen, daar is helemaal niks mis mee.
3 0
AlexIbarra
Veltman vertrekt ws na dit seizoen en Mazraoui is ook nog kandidaat als VM naast Martinez.
Daarnaast gaan er waarschijnlijk al een heleboel jongens weg na dit seizoen.

Tenzij er een geweldig bod komt lijkt het me dom Mazraoui te 'laten gaan'.
En waarom zou Dest slechter worden van een redelijke concurrent / backup?
1 0
Whatever
Dest kan ook linksback. Kan volgend jaar Nico overnemen. Dan heb je met Mazraoui en Dest goede back en met Blind en Alvarez is prima centraal duo. Pierie en Schuurs achter de hand en genoeg schuivigen mogelijk. Alleen Veltman volgend jaar laten gaan zou ik zeggen.
0 0
Ajax27
Ja Nous, je kan iedereen met elkaar vergelijken. Maar bij jou en Dest kom je dan al snel tot de conclusie dat Dest je op dit moment voorbij is.

Nous was al sinds de 2e helft van vorig seizoen meer en meer uit vorm aan het raken. Oververmoeid? Of gewoon een tijdje boven zichzelf uitgestegen? Ik vond 'm vorig seizoen de 1e helft van het seizoen met vlagen echt top spelen, maar in de 2e helft van het seizoen werd ie op een paar uitschieters na minder en minder. Ik hoopte dat de rust 'm goed zou doen, maar z'n slechte vorm heeft alleen maar doorgezet.

In Dest zie ik op dit moment meer potentie. Heeft meer de power en felheid die ik in het eerste jaar bij Tete ook zag, maar brengt daar de finesse en techniek bij die je bij Nous ook al zag.

Verdedigend mag Dest nog wel wat stappen maken, positioneel beter staan en stabieler ogen maar ik denk dat het niet voor niets is dat alle ogen op hem zijn gericht op dit moment of hij voor Amerika of Oranje kiest. Dat zegt genoeg over zijn vorm op dit moment.
1 0
Pauw
Mazraoui bluft hier. Hij vermoedt denk ik ook wel dat Dest woensdag in de basis mag beginnen.
1 0
gi0vanni
Zou wel zo logisch zijn. Ik hoop het wel. Veltman en Mazraoui naast elkaar is niet mijn voorkeur.
0 0
ETM
Als Mazra zijn draai vindt dan zijn ze imo zeker zeer aan elkaar gewaagd.
Dan vind ik Mazra iets meer een opbouwer en Dest meer een aanvaller. Dest is wendbaader en kan meer verticaal spelen. Maar Mazra heeft t inzicht van een extra middenvelder.
Beiden hebben verdedigend nog grote stappen te zetten.
2 0
Mentir
alleen Dest is wel veel sneller, dat is met mee verdedigen ook lekker.
maar inderdaad nog wat bij leren
0 0
ETM
Zou zeker kunnen. Oogt iig sneller. Maar Mazra is ook aardig snel. Kan me nog herinneren hoe hij Bale en Vinicius Jr naar buiten drukte tegen Madrid.
1 0
GvanderK
Momenteel de voorkeur voor Dest, ik vind Mazraoui niet zo geconcentreerd de laatste tijd, hij verliest daardoor te vaak de bal. Mazraoui moet het vooral van hard werken hebben. Dest gaat (mits hij zo doorgaat) een grote speler worden.
1 0
Murtagh
doe maar dest die slaapt wat minder vaak
1 0