'Lille-supporters veroordeeld tot celstraffen'

ArthurV, 23-09-2019 om 20:30, 6790 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Twee supporters van Lille OSC zijn veroordeeld tot celstraffen voor openlijke geweldpleging, zo meldt Het Parool maandag. Vorige week liet de Franse club al weten het gedrag van de eigen fans af te keuren.

'Eén supporter kreeg acht weken gevangenisstraf opgelegd, de ander is veroordeeld tot zeven weken', schrijft de krant. 'Voor beiden geldt dat hiervan vier weken voorwaardelijk zijn, met een proeftijd van twee jaar.'

Het duo had zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig gemaakt aan onder meer het slaan en schoppen van politiemensen op metrostation Strandvliet. 'Ook werden ze verdacht van het gooien met onder meer straatmeubilair, prullenbakken, stenen en vuurwerk naar de Mobiele Eenheid. Hierdoor raakte een aantal politiemensen gewond.'

'Het OM verdenkt nog vier anderen, ook in de leeftijd van 20 tot 31 jaar, van openlijk geweld voorafgaand aan de wedstrijd van Ajax tegen Lille OFC. Zij zijn inmiddels vrij en moeten later voor de rechter verschijnen. In totaal arresteerde de politie vorige week 303 Franse supporters', besluit Het Parool.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Belachelijke lage straffen weer maar dat weet je met die kutrechters hier in Nederland.
Het is en blijft een slap zooitje en van een amateuristisch niveau want ook nu zullen er weer domme fouten zijn gemaakt door het OM.
In Lille wordt het ook een zooitje.
1 0
AlexIbarra
Damn, 303 arrestaties is wel echt veel.
Laat de helft een beetje bullshit zijn dan zijn er nog altijd 150 echte aanhoudingen.

Hoeveel kaarten hadden ze in totaal, tweeduizend, drieduizend?
0 0
Noldries
Haha 2 a 3 sterren hotel een gevangenis? Ik heb ff bij Bijlmer gezeten voor 9 uurtjes, maar je verveelt je dood hoor, een tv’tje uit 1990 die af is gesloten met glas waar je dus weinig op ziet, met 1 zender Discovery en 2 games op kan spelen (Pong en Tetris) en matras dat geen matras is en een deken. Nou geef dan maar een 3 sterren hotel haha
0 0
GvanderK
4 weken? 3 jaar + tbs. Nederlandse gevangenissen zijn gewoon 2 a 3 sterren hotels. Bij strengere straffen denken de meeste wel extra na voor ze een agent mishandelen.
2 -3
AFCAMM
Nederland is door de jaren heen al zwaarder gaan straffen en straft bovendien zwaarder dan vrijwel alle andere landen in Europa. Maar je hebt vast op Feesjbouk gezien dat het niet zo is.
2 0
Lazell
Citeer de zin waarin GvanderK zegt dat NL over het algemeen te lage straffen uitdeelt... Hij heeft het over 1 enkele uitspraak. Of vind jij dat 4 weken voldoende is voor straatmeubilair, prullenbakken of vuurwerk naar mensen gooien?
1 0
Ajax#1900
Het lijkt mij ook heel erg sterk dat wij zwaarder straffen hoor. Volgens de wet misschien wel, maar in de praktijk niet. Heel veel straffen zijn uiteindelijk voorwaardelijk.
1 0
bossalinie
De meute praat lekker met mekaar mee en verdiepen zich niet in feiten.
0 -1
Rik428
Tjonge, waar gaan we dat van betalen? Jij vindt dat we nog niet genoeg belasting betalen? Of betaal je (nog) geen belasting. Mensen roepen maar wat hè, onderbuikje rommelt weer lekker
2 -2
ck69
Ik betaal genoeg belasting en vind ook dat de straffen omhoog moeten hoor
0 0
GvanderK
Ik betaal genoeg aan onzin. Niks onderbuik gevoelens. Door dit soort softe gedachtes is het in Nederland veel te simpel om rotzooi te schoppen. De straffen zijn lachwekkend. Mensen roepen niet zomaar wat. Als het van ons geld daardoor veiliger en strenger word, is het tenminste nuttig.
1 -5
Hans Kraay Jr.
Nederland is een hartstikke veilig land.

En laten we aub niet nog strenger worden zeg, er mag al bijna niks meer.

Ik wil juist vrijheid.
3 0
DrD3k
precies. Mensen roepen maar wat maar denken niet na. Net als zeiken over belasting en in de zelfde zin zeggen dat
ze eens een extra snelweg aan moeten leggen. Sommigen zullen het nooit snappen en zijn het ook niet waard om mee in discussie te gaan omdat ze het NOOIT gaan snappen.
1 0
MisterAFCA
Jij voelt je wel boven alles en iedereen verheven hè met je semi elitaire gelul. Jij weet alles zo goed en de rest die een andere mening is toegedaan weet helemaal niks cq snapt er niets van... moet toegeven heel links van je. Dat partijtje wat jij waarschijnlijk aanhangt (of een van die andere linkse rakkers) propagandeert altijd tolerantie. Tenzij je een andere mening bent toegedaan dan datzelfde stukje schorem. Nee dan is de tolerantie ver te zoeken... exact ook wat jij hier laat zien.

Geef je Femke een kusje van ons? En vergeet geen biologisch toiletpapier te gebruiken als je dat naar links hangende staafje afveegt.
0 -1
insectenverdelg
Dieven hand eraf. Vreemdgaan stenigen en homo's ophangen! Wrg met het softe gedachtengoed!
0 0
Ajax27
4 weken voor het mishandelen van een agent in functie. Nederland op zn best haha
5 0
DrD3k
Als ik 4 weken niet kom werken omdat ik in Frankrijk in de bak zit, heb ik een serieuzer probleem dan alleen maar "lekker" op mijn "hotel bedje" te relaxen.
1 0
niquedegraaff
De Nederlandse cel is een hotel vergeleken met de Franse. Laat ze hun straf uitzitten in de Franse graag
4 0
Sterspeler
Ok heb helemaal niks met Fransozen en zal er nooit wat mee krijgen.
1 0
Lazell
Waarom wordt geweld tegen politiemensen meer getolereerd dan tegen normale burgers? Als ik straatmeubilair en vuurwerk gooi naar niet-politie mensen zit ik voor poging tot doodstraf. 4 weken is lachwekkend en zeker die 2 jaar proeftijd. Minimale kans dat ze in de komende 2 jaar naar Nederland komen, dus het is in principe een gratis halvering.
1 -1
Ferd
Het is juist andersom. Geweld tegen hulpverleners (politie, brandweer, ambulance) wordt dubbel bestraft
6 0
Lazell
Is dat doorgegaan ja? Weet wel dat er een flink aantal jaren geleden een discussie over was, maar toen was het in ieder geval niet doorgegaan. 'Ze moeten tegen een stootje kunnen' was het antwoord.

Maarja, 4 weken straf is toch veel te weinig.
0 0
FlyingDutchMan
Dat zijn ook niet een paar aanhoudingen :P
1 0
Lazell
Haha, niet normaal zeg. Vraag me af hoe veel ernstig is en hoe veel voor iets als openbare dronkenschap oid.
0 0