'Linie naar achteren zou optie kunnen zijn'

ArthurV, 23-09-2019 om 19:05, 16295 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek merkt dat hij steeds fitter wordt, zo laat hij weten tegenover Ajax TV. De middenvelder lag een paar weken in de lappenmand vanwege een spierblessure, maar maakte tegen PSV voor het eerst deze maand weer minuten in het shirt van Ajax.

'Op de training merk je dat het echt heel goed gaat en dat ik er lekker in zit', spreekt een positieve Van de Beek. 'Tegen PSV was het niet de makkelijkste wedstrijd om in te vallen, want het is toch een andere intensiteit. Dan zal ik toch meer minuten nodig hebben om weer helemaal honderd procent te zijn. Om nou te zeggen op hoeveel procent ik nu zit? Dan schat ik zeventig of tachtig, dus er zit in mijn ogen heel veel rek in.'

'Zou zeker een optie kunnen zijn'

Nu Ajax met Quincy Promes nog een andere kandidaat heeft voor de nummer tien-positie, is het goed mogelijk dat Van de Beek een linie naar achteren schuift. 'Dat zou zeker een optie kunnen zijn. Zo hebben we voor mijn blessure ook een aantal keer getraind. Dus ik denk zeker dat de trainer dat ook in zijn hoofd heeft zitten, maar op tien heb ik ook heel veel wedstrijden gespeeld. Dat is niet aan mij, ik moet gewoon zorgen dat ik weer snel honderd procent wedstrijdfit ben, dan gaan we kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sirius666
Fijn om voor de zoveelste keer te lezen dat van de Beek NIET in had mogen vallen tegen PSV.
0 0
FreddyAX
Of dat wenselijk is laat ik in het midden maar de manier waarop hij reageert is prima,hij wil gewoon spelen en slagen als prof, zo hoort het.
0 0
S_020
Onana
Dest Alvarez Blind Nico
Donny Martinez
Ziyech
Neres Tadic Promes

Tegen Fortuna zou ik overigens Blind, Ziyech en Tadic rust geven en respectievelijk Schuurs, Lang en KJH opstellen.
0 0
Joodhannus73
Niet slecht, al zou ik Promes omwisselen met Ziyech. De laatste mag slordig balverlies lijden, maar dan wel ver van onze goal vandaan. Als hij op het middenveld gaat spelen kan het te dichtbij gebeuren en ben je in de omschake weg. Promes op 10 en Van de Beek op rechts. Alleen zal Donny dan meer moeten buffelen en daar vind ik hem niet zo goed in. Hij loopt veel, maar gaat weinig echt de duels aan. Hij gaat haast nooit op de bal. Promes vind ik technischer en kan een man passeren. Daarom mag hij van mij dieper staan en centraal. Al kan hij ook rechtshalf spelen (zeker als je rechtsback hebt gestaan bij Sevilla). Maar zoals ik al maanden roep, we missen een creatieve middenvelder (en ook een spits). De balans in het elftal is niet optimaal. Niettemin moeten we hiermee kampioen kunnen worden. En met een beetje geluk ook kunnen overwinteren in de CL. Toch blijf ik denken; wat als je Bergwijn en Malen in de selectie had gehad. Of Odegaard en Isak. Het laatste stukje management wat nog ontbreekt. Dan komen we echt in de buurt van waar we zijn moeten. In de winter Redan terughalen!
0 0
iammike
Tegen Fortuna zou ik Ziyech en Blind sowieso rust gaan geven. Hadden beide klachten.

Huntelaar
Tadic, Promes, Ziyech
Martinez, Van de Beek
Tagliafico, Alvarez, Schuurs, Dest/Veltman
Onana

Donny een uurtje laten spelen en dan ook Eiting z’n renteee laten maken.
0 -1
iammike
Neres moet trouwens op de plek van Ziyech.
0 0
Daniii
Als we met de punt na achteren spelen op het middenveld, met Van de Beek rechts op nr 8 positie en Martinez als nr 6 word het alleen uitzoeken wie de 3e middenvelder word, die naar mijn mening al geïnvesteerd voor had moeten zijn die er gelijk stond.
1 0
Schip
Je moet vdBeek inderdaad als 8 neerzetten, dan bewaar je zijn dynamiek nog. En Martinez is ook beter als 6. Eens met hieronder: Ziyech is de meest logische optie. En anders Gravenberch een kans geven op de plek van Alvarez met Donny op 10. Promes is geen 10, hooguit een schaduwspits. Donny verovert nog weleens een bal, is veel beter in druk zetten, bal afschermen etc.

Promes kan goals scoren, is snel en bedrijvig en is bewust van het gevaar van balverlies op sommige plekken (unlike Neres), maar geen middenvelder. Ik zou Neres even laten banken en Promes op links zetten.

En als ultieme opstelling: hebben we Ihattaren nou al gehaald?
2 0
trodat4030
Ik zou opteren voor Ziyech, net als onder Keizer/TH in 17/18. Die is ook het best en meest gedreven in de omschakeling terug en laat Donny beter renderen omdat hij hem kan bedienen. Zeg maar de rol die Appie vanaf de B1 had naast Donny, maar dan verdedigend beter.
3 0
3*stars*3
In het seizoen onder bosz speelde hij ook als half.
Was begin van ontwikkeling van hem, als een actieve speler.
Bij Twente was het meer een luie momentenspeler.
0 0
arigold
Donny op 6 tegen Schalke thuis, wat was dat goed!
1 0
trooop
Was inderdaad fantastisch, zo goed op z'n plek heb ik hem sindsdien niet meer gezien. Dat felle doordekken wat we onder bosz overal op het veld deden beheerste hij ook als geen ander. Daarom is het zo zonde dat hij sinds hij op 10 staat niet meer op het middenveld te vinden is. Hoewel hij eind vorig seizoen en begin dit seizoen, ten tijde van de interesse van real, ook heel goed was. Wat een goeie speler toch eigenlijk.
Na die interesse zakte hij trouwens wel weer behoorlijk in, terwijl hij er juist definitief 'doorheen' leek te zijn.
1 0
trodat4030
Wel aangetekend dat Donny toen bij Jong Ajax ook geregeld op 6 speelde en die positie wat meer gewend was dan nu. En hij speelde als enige 6, niet met 2 controleurs.
2 0
ST
Ik vind de aanval met Promes als 10 veel dynamischer. Ik zou net als bijna iedereen hier Alvarez op de plek van Veltman zetten en Vd Beek op de plek van Alvarez. Promes lekker op 10 laten.
6 0
Rockpotje
Ik snap dat Veltman bij veel supporters een minnetjes heeft, maar wat is je objectieve reden om nu Álvarez boven hem te verkiezen? Veltman speelt steeds beter en raakt redelijk ingespeeld met Dest en Blind, met wie hij makkelijk kan communiceren. Álvarez heeft vooralsnog alleen als zes gespeeld en deed dit ook grotendeels in Mexico en bij het nationale elftal voordat hij naar ons kwam. Als je hem nu in de verdediging zet haal je weer allemaal automatismen weg die de laatste weken zijn ontstaan. Dan wijzig je het elftal op twee plekken, haal je er een ervaren speler uit en heb je daar weer een speler die moet wennen aan zijn positie en moeilijker communiceert met de spelers naast hem. Vooral voor Dest lijkt dat me nu niet wenselijk. Op termijn zal Álvarez daar wel komen te spelen. Zeker als Veltman deze zomer vertrekt. Maar voorlopig zou ik deze achterhoede alleen tegen de kleintjes wijzigen.
5 0
Lazell
Tegen de kleintjes is alles behalve PSV, Feyenoord, AZ en misschien Utrecht/Vitesse. De rest zou moeten kunnen.
0 0
Jarl1989
Amen. Dit roep ik ook al de hele tijd. Ook mijn opstelling. Je hebt het sterkste 11 en op de goede plek.
1 0
Lane 8
Behalve donny dan, want je weet dat hij niet de beste verdediger is
0 0
trodat4030
Hij kan prima verdedigen, zijn zwakte is zijn snelheid en als hij naast de spits staat als 10 zoals afgelopen seizoen, is ie nooit op tijd om terug te verdedigen, dat zal anders zijn als hij (veel) minder diep hoeft te staan.
1 0
036AFCA97
Off topic:

Ik heb die actie van Ihattaren nog een paar keer gezien. Wat een speler. Zou bij ons de vervanger van Ziyech moeten worden. Stel dat je over 2/3 jaar met hem EN Unuvar kan spelen. Wat een creativiteit heb je dan.
1 0
Nozempie
PSV verkoopt zo'n speler echt niet aan Ajax. Die gaat waarschijnlijk ook voor flink veel geld naar het buitenland.

Malen, Bergwijn en Ihatarren zijn allemaal jongens die zo mee kunnen bij Ajax.
1 0
036AFCA97
Als Ajax 25 miljoen bied op Ihattaren aankomende winter, gaat PSV dan nee zeggen? Oprechte vraag.
0 -1
L1tman3n
Die nemen echt geen genoegen met 25
3 0
036AFCA97
Nee? Denk je dat er teams zijn die nu meer voor hem gaan betalen?
0 0
trodat4030
Ik denk dat ze het gewoon afslaan, niet omdat een andere club het niet bied, maar omdat ze hem gewoon niet kwijt willen. Ze weten dat ze sportief nog een jaar van hem kunnen profiteren én daarna waarschijnlijk wél meer krijgen. Waarom zouden ze hem nu moeten verkopen? Die verkopen liever Bergwijn voor 30-40. Aan een buitenlandse club.
1 0
036AFCA97
Is ook weer zo. Helaas. Had Ihattaren graag naar ons zien komen. Is hun grootste talent en hem afpakken zou een mooie payback zijn voor al die oud Ajacieden in hun selectie.
1 0
DS
lekker proberen tegen Fortuna thuis. Dat win je nog met Ziyech op CV en Ekkelenkamp in de spits.
1 0
Nozempie
Voor de meeste Ajacieden is het even wennen dat Veltman gewoon erg goed staat te spelen. Komt fantastisch terug van zijn blessure.

Hij is diegene die vaak goed doordekt, de bal net optijd wegwerkt of blokt in de eigen 16 en gewoon puinruimt sinds De Ligt weg is. Ik vind hem nog beter spelen dan Daley op dit moment.

Ik had dit ook niet verwacht maar niets wijst erop dat Ten Hag hem zal even zal slachtofferen nu het achterin staat.
Hi
7 0
Lazell
Blind is zo ontzettend belangrijk in de opbouw. Tegen PSV lieten ze bij studio voetbal een paar momenten zien, waarin hij tussen 3 man door retestrak een middenvelder inspeelt. Zo versla je zonder poespas zomaar een hele linie in de opbouw.
0 0
ST
Klopt wel. Ik vind hem voor zijn doen ook beter in vorm dan Blind in vorm is. Daarentegen is hij normaal gesproken een stuk minder dan Blind.
3 0
Sunny
Wat denken jullie van Dest rechts op het middenveld?
Dan kan Mazraoui (mits fit en in vorm) weer RB en liep vorig jaar niet verkeerd.
Dan heb je met Ziyech ervoor wel een rechterkantje met snelheid, techniek en drive zeg.
Middenveld wordt dan dus Martinez, v.d. Beek en Dest
Achterste linie met Tagliafico, Blind, Alvarez en Mazraoui/Veltman
Just thinking out of the box
0 -1
trodat4030
Dest is een echte back, Nous is juist een omgevormde middenvelder.
1 0
Sunny
Dest was vroeger aanvaller !
0 -1
trodat4030
Nous werd pas eens op back gezet in de A2 die toen nog bestond.
0 0
trodat4030
Ja, maar Dest was dat 6-7 jaar geleden, Nous speelde in Jong op linksback, rechtsback, CV, 6, AM of op de flank......
2 0
ST
nee
1 0
mrfootballplayer
nee
1 0
Kuningast
Zo snel mogelijk! Dan heb je een geweldig middenveld. Met Martinez, vd Beek en op 10 Promes, of Ziyech.

Alvarez een linie terug. Dest en Veltman concurreren voor de back positie.
1 0
Vertonghen
Achterin zwakste: Veltman.
Middenveld zwakste: Alvarez (staat niet op zijn natuurlijke plek).

Donny moet er in komen, heeft bewezen geen echte 6 te zijn...
Naast Martinez zou het in mijn ogen moeten kunnen en voegt het zeker voetbal toe!

Dus veltman eruit, Alvarez RCV & Donny controlerend op het middenveld naast Martinez.
Zeker nu Promes & ook Neres er steeds weer lekkerder in beginnen te komen lijkt het me erg zonde om 1 van te slachtofferen.
Ik zie alleen Ten hag het niet doen, helaas.
We gaan het meemaken!
0 -5
Nozempie
Veltman hetze.
Al dat nagepraat van Derksen en de Telegraaf. Noem eens op wat hij dit seizoen allemaal fout heeft gedaan.

In de Franse sportkranten kreeg hij hogere cijfers dan Blind.
3 -1
dumperPattiruhu
Veltman doet het nu goed, maar toch in een wedstrijd zoals tegen Fortuna gewoon Schuurs op de plek van Veltman zodat hij zich ook kan laten zien.
Met een centrum van Veltman en Blind heb je wel een blok nodig daarvoor met Alvarez en Martinez anders wordt het te kwetsbaar achterin.
0 0
Vertonghen
Geen hetze, realisme.
Het voordeel van een speler ála Veltman is dat hij al 7 jaar in Ajax 1 zijn minuten maakt.
Iedereen die wedstrijden volgt kan dus conclusies trekken aan de hand van de afgelopen seizoenen.

Joel komt te kort voor de europese ambitie van Ajax.
Als dit nu nog niet duidelijk is dan vraag ik me echt af waar de mensen naar kijken in de echte top wedstrijden.
Nationaal kan het wel, maar ook daar is het nog altijd tikkie terug —> tikkie opzij of weer dezelfde domme fouten die hij al 6/7 jaar maakt.
Geen schande het is geen amateur ofzo, maar de ambitie van Ajax zou hoger moeten liggen.
Deze gozer tilt je niet omhoog... in tegendeel!
2 -2
Afcagauke95
Sorry maar juist dit seizoen staat Veltman zeker verdedigend zijn mannetje en hebben we mede dankzij hem de 0 gehouden tegen Lille. Ben het volkomen met je eens over het voetballende gedeelte maar naast een blind dje daar juist over het algemeen in uitblinkt kan het een prima optie zijn. In mijn ogen overdrijven mensen heel erg door vorige seizoen waar Veltman inderdaad ook verdedigend zwak was
0 0
Web
De Veltman de laatste weken, is gewoon goed.
En daar is geen woord aan gelogen.
Afgelopen seizoenen heb ik niets aan, het gaat om nu
Ten Hag heeft het weer goed gezien, om hem nog zeker een jaartje te houden. Ik zal je wat anders vertellen, hij leert dagelijks van Ten Hag.
0 0
Vertonghen
Veltman van de laatste weken is ok.
Tegen middelmatige ploegjes waarvan PAOK nog het lastigste bleek tot nu toe.
We hebben nog bijna geen serieuze tegenstand gehad en het is samengeknepen billen werk.
En door te zeggen dat het verleden niet telt maak je jezelf weer eens belachelijk.

Als jij Veltman 2014 beelden opzet & die vergelijkt met nu zal je allicht progressie zien.
Maar buiten dat zullen de typerende Veltman momenten ook nog zichtbaar zijn.
Dat komt simpelweg omdat hij tekort komt voor het grote werk.
Deze speler heeft het dus niet in zich om zijn zwaktes te verliezen.
Geen schande maar niet wat er op dit moment bij Ajax zou moeten staan.
0 0
Vertonghen
Hij speelde tegen bijvoorbeeld Heerenveen echt fantastisch... maar hij heeft iedere wedstrijd zijn terugkerende momenten.
Al 7 jaar dezelfde passes, domme halve duels & rare keuzes.
De mensen die Veltman zien als de messias wil ik nog wel eens horen na echte tegenstand.
Het is nu al net aan allemaal, mochten we weer een Madrid, Juve of soortgelijke tegenstander gaan treffen kan ik je voorspellen wat er gaat gebeuren met ons Veltman centrum.
Nogmaals voor Nederlandse begrippen is het wel ok hoor maar Veltman brengt je echt gigantisch veel minder dan de Ligt & er zit geen rek meer in.
0 0
FreddyAX
Veltman gaan zien als de messias??
0 0
Vertonghen
Daarmee bedoel ik de overdreven postitief gestemde Veltman fans die ten onrechte denken aan hem een goede CV te hebben.
Maar zijn zwaktes en kritiek komen weer bovendrijven zodra we echt tegenstand krijgen.
T.o.v vorig jaar hebben we niet normaal veel kwaliteit ingeleverd op die positie.
Veltman is veltman iedereen kent zijn zwaktes, daar is niks aan veranderd.
Veltman is op dit moment ok maar in principe echt een zwaktebod van Ajax.
0 0
Bensco
Dat heb ik ook een beetje. Ik heb geen hekel aan hem, in tegendeel zelfs. Ik vind het echt een top Ajacied maar dat neemt niet weg dat hij zijn zwaktes heeft. Hij laat zich niet snel van de wijs brengen en hij brengt stiekem best wel wat ervaring met zich mee. Hij mist alleen gif bij het verdedigen, bal veroveren is niet aan hem weggelegd. En ik denk dat je naast Blind wel zo'n type moet hebben want Blind is daar ook geen ster in. Ik denk dat Alvarez dat spelletje beter speelt maar dat zijn wel aannames aangezien ik hem daar nog nooit heb zien spelen.
0 0
Nozempie
Schöne was ook nooit de speler die Ajax verder zou brengen etc etc. Door ervaring steeds beter geworden. Verdedigen en keepen zijn vooral posities waar je veel ervaring wilt hebben.

Tactisch inzicht, positiespel en heeft Veltman in die jaren ontwikkeld. Voert perfect uit wat Ten Hag van hem verlangd. Snel is hij (net als daley) niet, maar daarvoor speelt Dest er naast.

Alvarez lekker laten staan met Martinez die zorgen ervoor dat je vroeg de bal kan heroveren en er minder counters zijn dan voorheen.

Volgens mij speelt Neres niet zo lekker op het moment en kan Promes lekker met hem uitvechten wie er op linksbuiten staat.

Met blessures en pijntjes komt er genoeg speeltijd voor iedereen.
0 -1
Aad82
Ik vind Joel echt goed spelen. Waarom moet ie er dan uit? Alvarez heeft nooit bij ons op die positie gespeeld. Zal Ten Hag inderdaad niet doen.
5 -1
Vertonghen
Dat mag jij zeker vinden.
Ik vind het een matige voldoende, erg kwetsbaar.
En dan praat ik nog over nationale wedstrijden, dalijk tegen de grote jongens in de CL staan we met Joel gewoon weer voor schut.
Kost je simpelweg punten en eventuele finales.

Of Alvarez daar moet gaan staan? van nature is het zijn plek.
Dat hij daar al niet weken staat is of op zijn minst geprobeerd door Ten hag is een fout.
Als hij niet kan slagen op de CV zal het een miskoop worden verwacht ik, hij mist echt middenveld skills.
Ik geloof in Alvarez maar niet op deze positie dan wel in dit systeem naast Martinez.
1 -2
ajax2004
Ik begrijp dat jij Alvarez al jaren volgt, maar sinds ik van hem heb gehoord en hem een beetje heb gevolgd zet iedere coach hem op het middenveld, dus zo onnatuurlijk is die positie niet.

Maar jij hebt hem dus al vaak als cv zien spelen? Vooral in teams met veel ruimte in de rug?
0 0
Vertonghen
Nee is dat nodig dan?
Ik kijk naar zijn gegevens en hoe Ajax daarmee om springt en hoe het er nu uitziet.
Alvarez is gescout als CV... maar vervolgens word hij daar niet eens geprobeerd.
Zoals ik al aangaf: of Alvarez daar persé moet eindigen? Maakt mij niet uit.
Het is een kwestie van proberen anders komen we er nooit achter wie een betere RCV is.
Dat we met Veltman weer teleurstellingen gaan krijgen staat voor MIJ vast, daarom zou ik Alvarez daar maar eens proberen aangezien Schuurs het tot nu toe nog niet laat zien.

Het is heel gek dat we een LB & CV scouten en ze beide als CVM’s gebruiken.
God zij dank pakt Martinez dit waanzinnig op al moet ook hij nog erg wennen.
Maar bij Alvarez druipt het CV zijn echt van z’n voorhoofd af, hoe/waar hij staat i.c.m zijn bewegelijkheid maakt van hem in mijn ogen gewoon geen middenvelder (zoals wij die nodig hebben).
Het oogt super onnatuurlijk bij die jongen.

Wetende dat Donny moet spelen moet er iemand uit.
Ik zou het zelf erg jammer vinden als een Alvarez, Promes of Neres op de bank beland terwijl het in potentie toppers zijn.
Omdat Veltman in mijn ogen de zwakste schakel (minste potentie) in de basis 11 is zou ik er niet rouwig om zijn als hij een 12/13e man word.1 0
BrandjeXL
Eindelijk iemand die het snapt en dat er dus totaal verkeerd gescout/ingekocht is.
1 -1
GrandMasterFlex
Sorry maar heb jij zondag de wedstrijd wel gekeken? Veltman was 1 van de beteren op het veld. Die zou ik wederom op rb zetten.
1 0
BrandjeXL
Je weet dat een RB bij Ajax meer moet aanvallen dan verdedigen? En laat nu juist Veltman aan de bal zeer beperkt zijn. Komt op in een sukkeldrafje, heeft een dramatische voorzet dus als Veltman überhaupt speelt dan maar als CV.
1 0
Vertonghen
Ik heb het nu echt over de CV positie, de potentie in acht nemende ja dan voorspel ik hem de minste toekomst van alle basisspelers & zie ik in hem de eerste die door het ijs zakt.

Dus jij zegt Dest dumpen voor een modale speler als Veltman waar geen rek & waarde aan kleeft?
Hij heeft tegen Psv een paar prima ingerepen gehad hoor dat zeker maar maakt dat je motm?
Hij schoot ook de bal het stadion uit en kon de goal (hoewel door anderen veroorzaakt) niet voorkomen.
Bovendien moet je jezelf afvragen hoe erg Ajax onder druk heeft gestaan... dat laffe team is (bij wijze van) 5x over de middenlijn geweest.

Maar dat je Veltman zo nu en dan gebruikt tuurlijk prima ik vind hem ook nuttig/ok (wel RB), maar we willen toch vooruit na afgelopen jaar?
De Ligt —> Veltman is echt in alle opzichten gigantisch inleveren.
Dat is vooral een fout van Ajax niet van Joel.
0 0
Web
En als jij blijft zeggen dat de Veltman van de laatste weken niet behoorlijk speelt ( verleden telt niet mee ) snap je er vrij weinig van
1 -1
PetrosQ
Ik heb het volgende idee:

Onana; Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico; vd Beek, Tadic (‘10), Martinez; Ziyech, Promes, Neres

Ten eerste, ik waardeer de Ajacied die Veltman is, maar ik ben nooit echt fan geweest van zijn stijl. Ik snap dat Ten Hag nu kiest voor hem vanwege zijn ervaring en minder lage ondergrens. Maar het liefst zie ik hem op den duur vervangen worden.

Ten tweede, een middenveld met Alvarez en vd Beek is op het oog suïcide en niet complementair. Het zijn beide dienende spelers, met een goede loopactie in de diepte, waarmee ze in scorende positie naast de spits kunnen komen. Maar als vd Beek op 10 speelt, heb je eigenlijk niet zo heel veel aan Alvarez daarachter, want dan kan hij niet die loopactie maken. Daarnaast zal hij aan de bal vd Beek ook niet veel bereiken. Daar zijn anderen beter is. Alvarez zou dan wat mij betreft beter een linie terugzakken.

Ten derde, met vd Beek als RCV heb je wel een 10 nodig die geregeld meeverdedigd. Van de 4 voorin (Ziyech, Neres, Tadic en Promes) zie ik Tadic veel meer bereid om mee te verdedigen dan die andere drie. Daarom zou ik hem op papier op 10 zetten, zodat hij ten minste achter de bal blijft als vd Beek diep gaat.

Ten vierde, heeft het overigens niet zoveel zin om de voorste 4 op een positie te zetten. Op papier spelen ze misschien vanuit een bepaalde positie, maar Tadic, Neres, Promes en Ziyech zullen ombeurten in de twee half spaces tussen de linies komen.
1 0
trodat4030
Ik vond Ziyech met name onder Bosz, maar ook onder Keizer/TH prima in de omschakeling naar balbezit tegenstander. Tadic staat altijd verder naar voren als aanvaller is dan oogt het anders (omdat zijn taken anders zijn), maar zie hem niet dezelfde energie leggen in het heroveren van ballen. Ik zou om díe reden dus niet zomaar kiezen voor Tadic.
2 0
Spitz
Dest-Veltman-Blind-Tagliafico
Alvarez-Martinez
vd Beek
Ziyech- Tadic- Promes.

Onana in doel natuurlijk. Dit wordt hem. Zeker weten
1 -3
0h0Litmanen0h0
Helaas wel, vind Neres toch echt ondergewaardeerd en dit middenveld heeft te weinig voetbal. Een voetballer op 6 die ze in de dekking aan durven spelen is essentieel in Ajax spelletje. Wellicht Mazroui naast Martinez zetten?
1 -1
Mentir
dan zet ik liever donny nog een linie naar achter dan Mazroui.
mazroui brengt niet veel in mijn ogen
3 -1
Westerpark1982
Ik zou het toejuichen donny op 6. Meer voetballend vermogen op het middenveld. Alvarez heeft het redelijk gedaan, maar vind hem meer een verdediger. Zet hem naast Blind en laat hem daar beter worden. Veltman heeft het goed gedaan, maar je moet nu investeren in de toekomst en je aankoop. Veltman gaat toch weg volgend jaar.
5 -1
mvdk
Dest-Alvarez-Blind-Tagliafico
-------vd Beek---Martinez----
---------------Tadic------------
Ziyech---Huntelaar---Neres

Als iedereen in vorm is, is bovenstaande opstelling in mijn ogen de beste. Met spelers als Promes en Veltman heb je een luxe bank en ruimte om te rouleren. Mazraoui komt er ook weer aan. Hopelijk keert zijn vorm van vorig jaar terug.
1 -4
AFCAjax
Verwacht niet dat ten Hag Veltman zo snel zal passeren, zeker niet als ie goed blijft spelen. en Álvarez heb ik nog nooit in het centrum zien spelen, moet ik ook nog maar zien. ik vrees dat hij Neres weer gaat passeren en ook geen Huntelaar. Maar Neres moet echt blijven staan.
1 0
PetrosQ
Ik denk dat Ten Hag met name voor Veltman kiest vanwege zijn ervaring en minder lage ondergrens. Daarnaast heb je met Dest ook al een nieuwe speler achterin. Als Dest naast Schuurs of Alvarez zou spelen, dan zijn er te weinig vastigheden.

Dus ik zie Ten Hag dit jaar Veltman nog wel gebruiken. Maar Veltman zal een keer een schorsing oplopen en dan zie ik Alvarez zijn plekje wel overnemen.
0 0
trodat4030
Dest speelt al jaren bij Ajax, die weet wel wat hij moet doen, naast wie hij ook speelt. Daarnaast speelde Dest vorig seizoen nog samen met Schuurs in Jong. Als je echt vastigheden wil, zet je hen naast elkaar. Dat hij Veltman naast Dest zet, die elkaar veel minder goed kennen, zegt mij dat dat dus niet de doorslaggevende factor is.
1 0
mvdk
Alvarez speelde op het WK als centrale verdediger en blonk toen uit.
0 0
Patrick78
Nee. Hij speelde op het WK als rechtsback en cvm met Club America.
1 0
mvdk
Je hebt gelijk. Geen idee hoe ik erbij kom.
0 0
Dennish
Van de Beek is bijna een spits. Hij staat echt heel hoog. Viel me eerder op en gisteren ook weer.
5 0
Mentir
Meeste van die dingen vallen pas op als ie paar wedstrijden niet gespeeld hebben.

wat ook opvalt is dat men veel treuzelt in de 16. plaats van gewoon te schieten, een paas teveel en dan bal weer niks.
liefst zou ik promes keer in de spits centraal willen zien, dan kan tadic weer wat beter op de flanken staan want hij staat zelden centraal.

Niet dat ik Tadic wil passeren maar vind opvallen ook met dolberg dat de spits van ajax op huntelaar zelden centraal loopt.
1 0
mvdk
Heb ook weleens over hem nagedacht als spits.
0 -1
Illegaal
Vd Beek terug lijkt me niet zo goed, hij is heel zwak in mee verdedigen.
Ik vind hem dit seizoen sowieso bij de zwakkeren, hij heeft nog niks laten zien, ik vind de opstelling van afgelopen week in de CL en gisteren trouwens beter, met vd Beek vallen er verdedigend te grote gaten en aanvallend laat hij nu heel weinig zien
4 -5
Joseph
Donny is prima in het meeverdedigen, heeft hij vorige seizoen al vele malen laten zien. Grootste verschil is aanvallend, daar is Alvarez heel zwak in.

Bij Ajax zou de keuze dan snel gemaakt moeten zijn, zeket met Martinez die verdedigend juist erg sterk is.
0 -1
ajaxfan83
is ook geen goed idee.
hij heeft dat al laten zien toen ten hag net trainer werd .
toen werd hij ook als controleur gebruikt en t was dramatisch.
dus als donny daar gaat staan dan krijg je hetzelfde als nu met marin dan wordt hij weer flink afgezeken net als toen
1 -2
trodat4030
TH heeft het 1e halve seizoen gewoon met de punt naar achter gespeeld zoals hij het van Keizer heeft overgenomen. Ga maar terugzoeken, we speelden toen gewoon met Lasse in de punt naar achter en Ziyech naast Donny.
1 0
BrandjeXL
Heerlijk man. Lekker met twee centrale verdedigers op je middenveld. Daarvoor zijn we immers Ajsxfan.
3 -2
Venta
Van de Beek zal (zelfs naast Martinez) nog steeds onwijs veel in de 16 verschijnen, dan heb je echt bij iedere aanval 4-5 man in de 16. Ben benieuwd hoe gevaarlijk dat uit zal pakken en hoe kwetsbaar we erdoor worden in de restverdediging.
3 0
Joseph
Het is op zoek naar een slachtoffer, het kan Promes worden, het kan Neres worden en het kan Alvarez worden.
Die laatste kan een linie terug, is daar ook voor gehaald, lijkt me dat Donny dus naast Martinez gaat spelen.
0 0
insectenverdelg
Dus t kan ook veltman worden. Tenzij die naar de back verhuist, dan kan het ook Dest worden. Al met al hoeft t ook niet elke wedstrijd dezelfde te zijn. Zoasl ten Hag altijd zegt, er zijn meer dan 11 basisspelers
5 0
vincent_DV
Het wordt dus gewoon Dest omdat Veltman absoluut niet wordt geslachtofferd, in ieder geval niet totdat blijkt dat Veltman op rechtsback geen succes is. ten Hag bouwt op Veltman dus haalt hem er niet af, Alvarez geeft ie dan terecht het vertrouwen centraal. Andere optie is inderdaad Neres eraf maar dat slaat nergens op, al slaat het ook nergens op om Dest te passeren.
0 0
IboAFCA
Fortuna Sittard lijkt me de ideale tegenstander om het een en ander uit te proberen.
4 0
vincent_DV
In principe lijkt mij dit ook de beste optie. Hebben we gelijk veel meer voetbal in de ploeg zitten. En nu Promes het beter en beter begint te doen kan je van de Beek misschien ook wat meer missen op 10.

Ene echt grote nadeel is wel dat Veltman dan rechtsback zal gaan spelen, want die gaat ten Hag er echt niet zo maar uit halen en Alvarez ook niet. Dat zou echt dood en doodzonde zijn voor Dest, die ik ook als rechtsback beter vindt als Veltman trouwens.
0 0
MBAFCA11
Ik zeg alvarez naar centraal, donny naast martinez en promes/ziyech op tien
1 0
vincent_DV
Dat is precies wat ik zeg, alleen wat ik bedoel is dat dan Veltman rechtsback wordt en Dest naar de bank. Dit omdat Ten Hag best wel op Veltman bouwt en hem er dus niet ineens af gaat halen. Maar dat is wel weer echt doodzonde voor Dest in mijn ogen. Ik zou ook zeggen Alvarez centraal, Donny naast Martinez en Promes/Ziyech op 10 en dan Dest rechtsback.
0 0
NotForSale
Dit lijkt me een hele mooie opstelling al zullen er dan wel goede afspraken gemaakt moeten worden zodat we op het middenveld niet overlopen worden en we verdedigend (vooral bij counters) niet te kwetsbaar worden.
0 0
insectenverdelg
Is dit aanvallender dan vorig jaar mrt Donny, Frenkie en Lasse? Ook met ook op Oranje is dit interessant voor Donny. Das de plek van de Roon.
0 0
4-3-3
Niet eens, lijkt me. Al zal Vd Beek wel anders moeten spelen dan hij de afgelopen jaar heeft gedaan. Maar dat zal hij zelf ook wel weten omdat hij er vaker gestaan heeft. Alvarez uitproberen als CV (desnoods op de plek van de met pijntjes kampende Blind) en Vd Beek naast Martinez. Dat zou toch niet al te veel problemen moeten opleveren tegen Fortuna.
0 0