Onana analyseert: 'Ik wil de bal zien'

SJvanveen, 23-09-2019 om 09:35, 4283 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana viel zondagmiddag tijdens PSV - Ajax onder meer op door een knappe redding bij een vrije trap van Mohamed Ihattaren. De goalie dook naar de hoek met een katachtige reflex en hield de bal knap uit het doel. Het oogstte al lof van Johnny Rep, zelf blaakt Onana van het zelfvertrouwen. 

Het was in de tweede helft toen Ihattaren op een mooie plek mocht aanleggen voor een vrije trap. Onana zette maar drie spelers in de muur omdat hij zicht wil houden op de bal. 'Ik wil de bal zien, want ik weet dat het vanaf die plek toch moeilijk is om tegen mij te scoren', laat Onana weten tegenover De Telegraaf. 'Als ik goed sta gepositioneerd en de bal zie vertrekken, dan is die normaal gesproken voor mij.' 

Onana die een relatief kleine muur neerzet bij een vrije trap tegen op een interessante positie, het heeft voor een groot gedeelte met zelfvertrouwen te maken, zo laat hij weten. 'Ik houd van uitdaging en verantwoordelijkheid. Ik ben een man vol zelfvertrouwen', besloot de goalie, die mede door zijn redding overigens het Elftal van de Week haalde. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Is de laatste weken weer echt lekker bezig maar dan komt hij gisteren toch ineens te laat en onnodig zijn doel uit gehold..
Gelukkig maakt hij een paar keer per seizoen nog dat soort domme fouten, anders was hij al lang niet meer te houden geweest. 50-100 mln is tegenwoordig de norm voor topkeepers.

Mooie sportman, mooie persoonlijkheid in het team en bovenal een geweldige keeper.
Hopelijk inspireert hij de jeugd want de laatste keer dat wij zelf een topkeeper hebben opgeleid is alweer even geleden..
0 0
RJB1979
Cruijff heeft toch ook gezegd dat een muur alleen maar je zicht belemmert?
0 0
Rsv
Was een fantastische redding
1 0
Tecmessa
Wat. een. baas.
3 0
mrsoul
Beter dan Cillessen, zeer blij deze baas onder de lat te hebben!
7 0
WZAWZDB14
Wat een held 'houd van uitdagingen', keeper van wereldklasse niveau en nog maar 23 jaar. Past qua talen wat mij betreft in het rijtje van de Ligt, de Jong en vd Beek.
5 0
gi0vanni
En van der Sar. Deze jongen kan inderdaad de wereldtop halen.
1 0
AFCA020!
Voorop gesteld: Ik ben zeeeeeer blij met Onana, zie hem als een van de beste momenteel.
Als ik dan 1 puntje van kritiek mag geven: Zijn lange bal.
Dat is zoooo vaak balverlies. Als die dat puntje ook nog verbeterd is hij echt een van de (zo niet DE) allerbeste keeper
0 -1
AnsB
Zijn lange bal is veel te vaak dramatisch. En ik vind het zo gek. Ik kan me n.l. nog als de dag van vandaag mijn reactie herinneren toen hij pas begon in Ajax 1: 'Hè, eindelijk een doelman die kan uittrappen'. Dat vond ik bij Cillessen altijd een ramp. Maar nu bij Onana dus ook. Ik snap er niets van.
Er zijn wedstrijden geweest dat élke uittrap bij de tegenstander kwam of uit ging, ook als hij totaal niet onder druk stond.
0 -1
0h0Litmanen0h0
Is ook niet makkelijk met de aanvallers van Ajax. Eigenlijk is alleen Huntelaar target man die je hoog aan kan spelen. Hetzelfde zag je zondag bij pisvee elke lange bal verloren ze met die kabouter cowboys voorin.
0 0