VI: KNVB zeer snel om de tafel met Dest

BVeenstra, 20-09-2019 om 15:10, 3772 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest gaat zeer snel om de tafel met de KNVB, zo meldt Voetbal International vrijdagmiddag. Het doel van dit gesprek is de toekomst van de verdediger van Ajax: kiest hij voor het Nederlands elftal of blijft hij trouw aan de Verenigde Staten?

Dest speelde in de afgelopen interlandperiode twee oefenduels namens de Verenigde Staten, maar deze wedstrijden waren vriendschappelijk en om die reden niet bindend voor het verdere verloop van zijn interlandcarrière. In oktober spelen zowel Oranje als Team USA officiële wedstrijden en dus moet er een belangrijke keuze gemaakt worden.

Binnenkort gaat de Ajacied in gesprek met de KNVB. In het verleden werd Dest nooit geselecteerd voor de Nederlandse jeugdteams, maar door zijn doorbraak bij Ajax dit seizoen heeft men bij de KNVB ineens haast om de verdediger 'te contracteren'.

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murtagh
Dest in oranje wat een verademing zou dat zijn
2 0
Ajaxbrl
Snel doen anders zitten we jaren met die domfries opgescheept!
2 0
MarLuuk76
Maak je niet druk man, we hebben Karsdorp.
0 0
WouterBerg83
Fantastisch, al die negatieve reacties op de KNVB. Komt het ook bij iemand op om het eens wat objectiever te bekijken? In de jeugd kijkt men naar de grootste talenten op een positie. Voor een VS ligt die lat aanzienlijk lager dan bij een Nederland, gezien het kwaliteitsverschil. Dat Dest zich razendsnel heeft ontwikkeld mag duidelijke zijn; vorig seizoen 17 wedstrijden in Jong Ajax en dit seizoen al een vaste waarde in Ajax 1. Dat is ongekend, en daarom niet geheel onvoorstelbaar dat deze jongen tot vorig jaar überhaupt niet op de radar stond bij de KNVB. Ajax Showtime schreef een jaar geleden zelf in een artikel over hem "...kwam in de zomer van 2012 over van Almere City en doorliep geruisloos de opleiding. Vooral in de C-jeugd was het nog een ukkie die niet altijd opviel...".
Dat hij wel alle jeugdteams van de VS heeft doorlopen, maar bij de KNVB pas nu op de radar heeft gestaan heeft dus te maken met twee zaken; a. Bij de VS ligt de lat gewoon een stuk lager, en b. hij heeft zich in korte tijd heel sterk ontwikkeld.
2 0
AjaxDaniel
Ja hij heeft zich echt razendsnel ontwikkeld. Zo zie je maar weer, soms komt er niks terecht van spelers die een grote toekomst wordt toegedicht en soms heb je opeens een speler die zich binnen een half jaar ontzettend snel ontwikkeld.
1 0
Joseph
Ziyech en Mazraoui hebben ze al verloren bij de KNVB, met Dest, Unuvar en Ihattaren komen er 3 herkansingen.

Allemaal jongens die in Nederland geboren zijn en nooit ergens anders gewoond hebben. Belachelijk dat de KNVB er überhaupt achteraan moet, ze zouden nergens anders mogen spelen, maar het moet!
2 -1
Radie125
Mazraoui heeft never nooit een wedstrijd gespeeld voor een vertegenwoordigend oranje team net als Dest. Als Dest voor USA kiest respect.
0 -2
Murtagh
En? Zijn in Nederland geboren
1 0
Tha
om hem te feliciteren met zijn progressie en hem veel succes te wensen in de states?
beschamend de knvb.... maar goed, we kennen deze amateuristische bende niet anders.
1 -1